View Full Version : Health Insurance
Aveti asiguare de sanatate? Daca da, la cine si de ce (avantaje)?
E asigurarea privata de sanatate necesara sau sunt bani aruncati pe fereastra?
In caz ca sunteti familist(a) si aveti asigurare privata de sanatate, aveti aceasta asigurare pentru toti
membri familiei sau numai pentru unii (ex.: numai copiii)?
Mutzam!
Eu zic ca daca nu ai card medical, e o necesitate, niciodata nu se stie
Ce inseamna card medical? Cum intri in posesia lui? Daca esti angajat legal si platesti taxele, nu-i de ajuns? Nu beneficiezi de nimic?
cardul medical il primesti fie daca esti pe social, unemployment, fie salariul pe care il primesti nu depaseste un anumit prag.
roadrunner
04-11-2005, 19:19
Crad ca Inox se refera la asigurare medicala privata (VHI BUPA etc...) care e optionala
(de unde si titlul - "Health Insurance")
Roadrunner
Eu am BUPA si nu m-a prea ajutat pana acum pentru ca nu am fost de multe ori la doctor.
E bine cred sa ai pentru ca daca e sa ajungi in spitale (nu stii niciodata..) atunci costurile sunt foarte mari.
E bine si pentru ca inlocuieste E111 care era necesara daca mergeai in tarile membre ale UE + Elvetia.
Eu sint inscrisa la VHI, prin schema sindicala a sotului.
N-am avut nevoie de spital pina acum, dar din cite stiu, e posibil sa ajungi "la comun" (salon de 6 paturi) chiar si daca ai asigurare privata, in caz ca nu au camere libere cind ai tu nevoie. Altfel, serviciile medicale se pare ca sint exact aceleasi, in aceleasi spitale, doar ca nu trebuie sa stai prea mult la coada, de exemplu, pentru analize mai complicate. In functie de spital, poti sta singur in "garsoniera" cu TV si baie si cred ca iti poti alege si mincarea (dintr-un meniu prestabilit).