PDA

View Full Version : research pentru loc de munca, cazare

geanina
02-01-2007, 20:15
La Multi Ani tuturor romanilor din Irlanda...numele meu este geanina si as dori sa emigrez cu sotul meu in Irlanda.avem un copil si situatia noastra aici este mai buna decat media dar am dori sa incercam noi orizonturi...amandoi vorbim limba engleza foarte bine, sotul meu a lucrat in USA 8 ani pe vopoare de croaziera si eu am terminat REI si un master in relatii publice.eu sunt foarte usor adaptabila la orice job(nu stiu in ce domeniu as gasi dar stiu ceea ce nu-mi doresc...nu ma intereseaza domeniul food and bavarege, housekeeping..si toata gama).Gabi, sotul meu are diplome care ii atesta calificarile, este foarte bun in domeniu si ar putea incepe intr-un restaurant sau ceva de genul asta.....poate ne poate ajuta cineva cu o informatie...unde sa ne indreptam , unde se castiga cel mai bine, ce job ar putea fi potrivit si pentru mine...caci nu vin acolo sa stau...departe de mine gandul....vreau sa vin sa muncesc si sa castig bani frumosi, si sa-mi fac si o cariera....anul asta este decisiv pentru mine...soarta sta in mainile mele si am inceput cu acest e-mail...
astept sugestii...sunt binevenite ....
numai bine si multa sanatate va urez

Valentin
20-01-2007, 03:08
Buna Geanina,
Cateva sfaturi.Daca nu stii de unde sa incepi, probabilitatea mai mare de a gasi de munca e in Dublin, desi preturi putin mai mari compenseaza.
Ref la diploma, pune-o in rama, uiti un mic amanunt: fara drept de munca face cat o ceapa degerata.
Eu am incercat acum vreo 5 ani, si a fost cam neplacut.
Fara Public Personal Security No, care se obtine daca esti legal,pe numele tau nu vei putea munci, iar daca cumperi unul aici, nu poti avea studiile de roman cu ele.
Cerc vicios.
Totusi la negru se mai gaseste probabil.
Cat de greu ai crede ca e , multiplica cu 4 , costuri, nervi, insatisfactii.
Welcome to the great life of a romanian immigrant.

Daca ai facut pasul, ...totul are un inceput..si sfarsit!

Mult noroc! Inainte de a fi bine ..a fost rau.

sfinx
20-01-2007, 08:02
PPS No se pate obtine de la Local Social Service office
in functie de ce calificare ai poti aplica pentru un permis de munca domeniile in care personalul este deficitar

poti sa ma contactezi pe pm, pentru mai multe detalii

Oliviu
20-01-2007, 19:22
vreau sa vin sa muncesc si sa castig bani frumosi, si sa-mi fac si o cariera....anul asta este decisiv pentru mine...

esti tu si mai sint citeva sute de mii de emigranti care vor asta si pentru care anul asta este decisiv :)

iti trebuie multa ambitie si rezistante la mediu ostil ca sa rezisti.

daca ai o situatie ok in romania nu se merita sa vii ilegal.

Valentin
12-04-2007, 20:38
Eu zic ca avand o situatie peste medie, nu merita sa vii aici punct!
Daca nu ai o realizare profesionala, o cariera si ai ceva bani, ar merita sa vii, daca stii ce vrei de la viata!
Sansa de a munci insa legal este foarte mica!
La ora asta e concurenta si pe posturile din hoteluri si restaurante, puburi.
Si tu zici ca nu te-ar interesa! Eu zic ca trebuie sa te gandesti bine daca chiar vrei sa vii aici.
Sotia e managera la un hotel si a angajat o romanca care a fost secretara acasa la housekeeping. Foarte greu ii e si nu se descurca!
Despre diploma de ASE nu te intreaba nimeni, crede-ma. Totul e sa convingi un angajator sa te angajeze, chiar si la negru, ca sa ei salariu, altfel te intorci de unde ai venit, cu coada intre picioare.
Pana te gandesti sa parasesti RO, gandeste-te bine daca chiar asta vrei sa faci!
Nu ai decat o singura decizie...si cum spuneai.. e decisiv!
Mult noroc!