PDA

View Full Version : acte ptr. casatorie

dilaura
26-12-2006, 15:56
Buna ziua,

Daca cineva poate sa-mi raspunda la intrebarea, daca actele ptr. casatorie trebuie apostilate sau nu ptr. Irlanda?
Toate actele mele si ale viitorului meu sot, sunt in Germania, depuse la starea civila; timp de 5 luni, nu am reusit sa ne casatorim aici, iar el a primit un job in Irlanda, din Noiembrie. Am decis sa ne casatorim in Irlanda, dar nu stiu sigur daca actele noastre trebuie traduse si apostilate , sau numai traduse la notar.
Si mai am o alta intrebare: dupa 1 ianuarie 2007, am nevoie ptr. calatorie de pasaport sau numai de cartea de identitate?

Multumesc anticipat

Diana

vasiletina
07-01-2007, 13:42
Dilaura,

aveti nevoie de:

- anuntarea intentiei de casatorie la Oficiul de Stare Civila din Dublin (sau zona unde veti locui)

- apoi va trebuie traduse in limba engleza si eventual legalizate (cu traducere va rezolv eu prin propria firma de tradus si nu mai aveti nevoie de legalizare) certificatele de nastere pentru amandoi

- daca vreunul ati fost castorit si divortat, atunci sentinta de divort trebuie si ea tradusa

- o factura de la gasz, curent, telefon care sa arate adresa unde locuiti (cu numele voastre pe ea - ambii)

- costa € 50 in prima faza

- daca totul este OK atunci in 3 luni veti avea dreptul sa va ganditi la data unei casatorii, dar nu mai repede de 21 de zile calendaristice

- si veti plati inca o taxa de € 58.00

in plus daca nu vorbiti amandoi foarte bine limba engleza aveti nevoie de traducator/interpret autorizat. Va pot ajuta si aici, vorbesc atat germana cat si engleza.

- pentru intrarea in IRL ar ajunge doar buletinul, incearca si apoi daca este nevoie le arati si pasaportul.

Numai bine

si iarta de intarzierea cu care raspundem.

-