PDA

View Full Version : Nasterea Domnului sau Craciunul

sfinx
10-12-2006, 09:54
Se apropie incet si sigur.
Pregatiri? Cumparaturi?
Bucate traditionale zonelor de unde am plecat?
Lipseste ceva?

catalin
10-12-2006, 11:36
Shoric de porc, parlit cu foc de paie !!! ;)

sfinx
10-12-2006, 15:27
se gaseste si de acesta pe aici. doar trebe sa vrei si sa mergi undeva la ferma sa tai porcu`, chiar daca Irl este in UE

romania
10-12-2006, 18:10
Chiar ca de sorici imi e pofta...

sorinmetea
10-12-2006, 21:23
l-au sacrificat pe un ghiţă în faţa blocului... în bunul stil românesc ţărănesc-metropolitan.
l-am întrebat pe pântecosul căruia îi va creşte burta şi mai mult de pe urma abominabilei activităţi: l-ai curentat sau sedat, conform normelor eu?
cică i-a pus niţică salivă de crotal pe vârful cuţitului. când a intrat adânc era deja mort :D

ancuta
12-12-2006, 17:30
:o ;D :D :D

sfinx
23-12-2007, 00:20
Inca odata sarbatorim Nasterea Domnului la Dublin

A fost cineva sa taie porc?
Sarmalute, pulpa de porc la cuptor, curcan, toba, caltabosi, etc, etc...

santiago
23-12-2007, 01:54
da era o coada la macelaria din Dorsett st unde e un macelar roman..vindeau aia la picioare de porc de ziceai ca se da gratis.

sofis_68
23-12-2007, 02:02
Eu am incercat o singura data sa fac aici sarmale, dar nu pot "manevra" varza asta din Irlanda; sfaturi? Am incercat sa fac sarmale din varza cruda; in Romania se faceau; varza de aici e foarte tare. Nu le prea am eu cu gatitul in general ce-i drept...
Multumesc anticipat

admin
23-12-2007, 03:00
opareste varza cateva minute in apa cu sare si putin otet...

pentur rezultate mai bune, foloseste varza intreaga dar scoate-i cotorul sa poata patrunde apa mai usor in mijloc.

bafta! si asteptam invitatia la sarmale

roadrunner
23-12-2007, 11:05
E periculos sa cumperi picioare de porc ca toti cred ca romanii pratica Voodoo...
Roadrunner

sfinx
23-12-2007, 11:11
ieri la abatorul din Francis St , la ora 9 , nu mai aveau carne, din spusele celor care lucreaza acolo au fost mai mult de 100 de masini cu cumparatori
acolo un cap de porc era € 1 -era mai scump sacul

santiago
23-12-2007, 15:02
stie cineva la ce ora incepe slujba in ziua de Craciun la biserica orthodoxa din Dublin?
multumesc.

Carmensita
23-12-2007, 15:10
Va doresc la toti Craciun fericit, cu sau fara sarmale :)

santiago
23-12-2007, 15:12
multumim la fel..de preferat cu sarmale :)

sofis_68
23-12-2007, 17:19
Multumesc, Paul
Chiar ai risca sa te expui experimentului? :)

vasiletina
24-12-2007, 00:24
Sarbatori fericite tuturor ROMANILOR (si alte nationalitati conlocuitoare).

danas
24-12-2007, 11:40
Eu am incercat o singura data sa fac aici sarmale, dar nu pot "manevra" varza asta din Irlanda; sfaturi? Am incercat sa fac sarmale din varza cruda; in Romania se faceau; varza de aici e foarte tare. Nu le prea am eu cu gatitul in general ce-i drept...
Multumesc anticipat

Cam tarziu raspunsul, dar poate prinde bine data viitoare. Intreaba la magazinele sarbesti de varza murata intreaga. Este foarte buna si usor de manevrat. Altfel, cumpara varza de la LIDL ca-i mai aproape de a nostra si opareste-o cum a zis Paul sau tine-o la congelator, iar cand o dezgheti e deja moale.
Craciun Fericit.

sfinx
24-12-2007, 16:40
Craciun Fericit!

ovimat
24-12-2007, 16:52
Tuturor un Craciun Fericit si un An Nou plin de bucurii si realizari.

sofis_68
25-12-2007, 00:35
Multumesc, Danas. Nu e prea tarziu, o sa stiu pe data viitoare. Asta e buna ideea cu varza inghetata. Am mai "ciupit si creierii" altcuiva si
mi-a zis ca fierbe orezul separat ca sa nu iasa sarmalele tari. Cate persoane atatea retete :); cu cat mai multe informatii, cu atat mai bine.

irlandeza
25-12-2007, 13:39
Multumesc anticipat

Nu mai folosi varza alba, are frunzele prea groase, foloseste varza verde cu frunzele alea mari si subtiri. E foarte buna.

danas
25-12-2007, 15:19
Multumesc, Danas. Nu e prea tarziu, o sa stiu pe data viitoare. Asta e buna ideea cu varza inghetata. Am mai "ciupit si creierii" altcuiva si
mi-a zis ca fierbe orezul separat ca sa nu iasa sarmalele tari. Cate persoane atatea retete :); cu cat mai multe informatii, cu atat mai bine.

Si eu fierb putin orezul (nu chiar de tot) si mai pun putina apa (suc de rosii) in carne, ca sa aiba orezul in ce fierbe. Sarmalele, cu tot cu varza, le pun apoi sa se faca in cuptor, la foc foarte mic pentru 3-4 ore. Eventual pun si vin peste ele si ies foarte bune. Cat traiesti inveti.
Spor la sarmale.
Craciun fericit si distractie placuta de sarbatori.

P.S. Scuze Vasile, mesajul e cam off topic.

sofis_68
25-12-2007, 15:38
Da, cred ca trebuia sa deschid alt topic despre sarmale :)...
Acum am alta problema, mi-a ramas multa carne amestecata cu orezul semi fiert; se poate congela si folosi alta data?
Multumesc pentru toate raspunsurile, scuze inca o data pt off topic si Craciun fericit!

danas
25-12-2007, 20:58
Da, poti s-o congelezi si s-o folosesti la sarmale sau ardei umpluti.
Daca supara pe cineva, rog un administrator sa mute mesajele despre sarmale la locul potrivit. Multumim.

sfinx
25-12-2007, 21:12
fac parte din perioada premergatoare

Mihaela
26-12-2007, 09:00
Eu am "murat" - cu succes! - varza intr-o galeata cu capac, tinuta intr-o debara calduroasa. Cu sare si mirodenii. In principiu, trebuie pritocita (vinturata), dar nu e absolut necesar. Am tinut verzele (fara cotor) in galeata cam doua saptamini. Nu e ca aia pe care o cumperi in RO, dar are gust acceptabil si macar stii exact cum ai "tratat-o".

Foile de invelit carnea le-am oparit, ca sa se moaie. Si eu fierb orezul separat, inainte de a-l pune in compozitie. Folosesc "pearl rice" sau orez pentru risotto. Varza sa fie verde, corect. Merge foarte bine si varza de forma conica, e mai frageda. Mai adaug si varza murata tocata din borcan, preferabil Kuhne, pentru ca aia poloneza care se gaseste in zona mea e prea sarata. Sau nemteasca, Sauerkraut la punga, acrita cu vin.

Si eu pun vin la fiert. Sarmalele in plus le-am congelat sau le-am gatit si le-am congelat dupa aceea, in caserole de cite o portie.

Ia te uita cite asemanari in retetele noastre de sarmale!

Pofta buna si sarbatori fericite!