PDA

View Full Version : nici un "job "nu e injositor.........

kinadan
09-12-2006, 10:49
sunt un tanar aflat intr-o situatie- ca multi romani de altfel-in care singura speranta este gasirea unui loc de munca in alta tara. Am ales Irlanda- Galway Stiu putina engleza, dar toate job-urile care le gasesc pe net sunt mai presus de pregatirea mea.Pot gasi un loc de munca (oricat de injositor le-ar parea unora) ?Poate cineva sa-mi ofere macar un sfat dak nu ajutor?
Multumesc

sfinx
10-12-2006, 09:57
nu este injositor sa dai cu matura sau sa speli pe jos
cred ca este mai injositor sa furi sau sa cersesti.

adyxz
15-02-2007, 12:11
sal!facem schimb?eu vin in irlanda sa caut de munca tu vii la roma sa cauti de munca,ce zici?macar aici ploua o luna si gata iarna...iar COLOSSEUL E MAGNIFIC ,SAN PIETRO COSMICA,FONTANA DI TREVI TE FACE SA VISEZI!nu e totuna sa faci foamea la galway sau la roma?POVERI ROMENI SENZA MADRE SENZA PADRE...A RIVEDERCI tovarasi de suferinta,fruntea sus!

mishulyna
15-02-2007, 12:36
Am trecut deja prin asta... Nu sfatuiesc pe nimeni s-o faca decat daca e absolut disperat! E drept ca munca nu e injositoare, am spalat vase in localuri si-am facut menaj dar gaseam rar de lucru, traiam la fel de saracacios ca-n tara, atata doar ca eram intre straini... Fara ajutorul unor prieteni care ma gazduiau nu m-as fi descurcat, recunosc sincer!
Nu sunt in masura sa dau sfaturi nimanui totusi recomand oricui care vrea sa plece sa caute un contract de munca, un statut legal. Am luat tepe, am fost platita prost, am inghitit orice. Dar asta nu e un mod de viata, nu pentru tot restul vietii de dragul de a munci in Occident!

papi
15-02-2007, 16:48
ASTA NU ESTE UN MOD DE VIATA ,a zis o vorba mare ,felicitarii. ;)

drp10
15-02-2007, 21:44
domnilor, citind de cateva zile acest forum in devenire, am observat replici acide in substrat. Dumneavoastra sunteti deja cu sacii in caruta, cred ca nu va dati cu adevarat silinta, interesul, de a ajuta un conational la nevoie;mai mult, am observat ca deja s au creat bariere de superioritate, daca cineva este, sau doar momentan intr o casta inferioara dvs nu ii acordati prea mare interes, ceea ce mi se pare o greseala, nu stiti cand aveti nevoie si de cineva priceput in acele munci care pe unii ii sperie. Este bine sa fim uniti, sa fim mai buni, cred ca este un mod de a prospera reciproc.

De ce sunteti impotriva romanilor sa emigreze temporar, in tara este din ce in ce mai rau, sunt oameni destul de capabili in tara care sigur vor face cariera in vest, acesti oameni maine va pot fi prieteni de ajutor; din experienta va spun, raul si binele se intoarce.

Nimeni nu poate sa reuseaca fara un ajutor, mai mic sau mai mare, cum dealtfel banuiesc ca stiti cu totii.

Mult succes tuturor, si bafta spre o viata mai buna.

catalin
15-02-2007, 22:17
SUnt surprins in primul rand ca numesti acest forum "in devenire" ( dupa mai bine de 4 ani de la lansarea acestui forum)este aceiasi problema ca si a celorlalti care intra pentru prima data aici si le este mult mai simplu sau comod sa puna o intrebare la care s-a raspuns de vreo cateva ori inainte in oc sa navigheze prin forum pentru a-si culege singur raspunsurile.Nu exista absolut nici un fel de superioritate, este vorba de niste sfaturi de bun simt pe care ne permitem sa le dam celor care nu cunosc realitatea de pe aici.Nu ne opunem si nu contestam in nici un fel dreptul si dorinta oricarui romande a emigra si in situatia de fata sa ni se alature in Irlanda.Dar acest lucru trebuie facut, in opinia mea cel putin, atunci cand este momentul si cand sunt cel putin cateva premise favoraile.Nu te poti baza numai pe noroc sau pe ajutorul altora.

Valentin
15-02-2007, 22:31
ASTA NU ESTE UN MOD DE VIATA ,a zis o vorba mare ,felicitarii. ;)

Ref PAPI,vorbe in vant, si nu le mai da cu capital letter ca nu ne impresionezi!
Multi romani care ii cunosc , care au venit inainte de 2001 sau dupa 2001 sau descurcat aici mai bine decat acasa!
Povestile astea ca a fost kitchen porter si a fost foarte greu, da ..si eu am fost, si ce, acum, dupa 5 ani de Irlanda am casa de 3 bedrooms noua lux mobilata si ultimele electronice, eu si sotia masini noi, BMW 525 TDs si sotia SAAB 9-5 full options, tot ce vrem.Mergem la gym de 3 ori pe saptamana, copilul merge gratis.
Am investit si in Ro si o sa mai investim. Daca stateam acasa nu as fi facut atatia bani.
Ma intalnesc cu romani si ei au masini bune si apartamente sau terenuri investitii in RO si o viata buna aici, daca ar fi stat acasa si-ar fi permis un LOgan fara ABS si apartament cu chirie sau cu parintii.

Inceputul e greu, dar e greu peste tot. Din SUA in Australia , IRE, oriunde e greu la inceput.
Unii nu pot schimba inceputul asta niciodata.Altii insa pot, daca chiar vrei!
Daca pui suflet si te zbati, reusesti. Cine se uita numai la TV, si nu vede unde si cand sa schimbe jobul pt mai multi bani,cine nu e flexibil, cine vine cu prejudecati de la RO, nu va ajunge nicaieri, e clar, mai bine sta acasa in RO, ca sa nu se mai deranjeze pana aici!

Pt cei care vor mai bun, mai bine,mai repede decat in RO, o viata intre gym, familie, casa si masina ta, sa vina aici, sa nu mai asculte de "vorbe".
Sa dea sfaturi cei care au reusit , nu cei care au reusit sa nu moara de foame.
Noi toti care stim sa citim mesajele astea am venit aici, "ne-am deranjat" pana aici, cu un singur gand, sa avem un alt mod de viata!
Nu printre corupti si coruptibili, nu printre birocrati si birocratie, nu prin non-sensuri de legi, am venit pt o viata corecta si respectabila, nu plina de umilinta si cozi!

Propun sa dea sfaturi numai cei care au realizat ceva pt ca cei care citesc aceste mesaje, din IRE si din RO, sa vada ca cei care vor ..pot.
De cei care nu se descurca auzim si in RO si nu e motivant!
Creeaza un mediu deprimant si ne-constructiv.
Avem nevoie de exemple pozitive ca sa construim ceva, nu de anomalii, de situatii / experiente care merita impartasite ca sa devenim mai buni,cu o cunoastere mai larga.
De aceea aceste vieti ale oamenilor de succes sunt date publice peste tot, chiar si in Live, pt a invata ceva de acolo.Sa invatam cum au reusit altii si sa fim si noi succesfull.
Unii dintre noi se pare ca nici nu pot..si nici nu vor.
Si atunci, daca tot n-ajungem la mere, de ce sa nu spunem ca sunt acre, nu?
Succese la toti, si sa auzim.. de mai bine!

lucas1977
16-02-2007, 07:43
Asta cu "o viata intre gym, familie, casa si masina ta" imi pare ca finalul din Trainspotting, film facut dupa romanul scotianului Welsh. Numai ca acolo era spusa in cu totul alt sens.

Eu-s doar de vreo 7 luni in/prin Irlanda. Cum mi se pare e irelevant. Care vrea sa incerce, incercati. Daca merita sau nu, nu pot sa iti spuna altii. Pentru ca oamenii vad lucrurile diferit. Isi doresc cele mai ciudate lucruri de la viata. Asa ca ce e bine pentru unii e inutil pentru altii.
In rest, numai bine si nu va luati umbrela ca nu ajuta :-).

sfinx
16-02-2007, 07:45
Munca innobileaza zice o vorba
Viata cere sacrificii zice alta

ovimat
16-02-2007, 10:33
Cred ca romanii (nu chiar toti) prea s-au obisnuit cu sa ni se dea sau sa ni se faca.
In strainatate tu iti faci viata dupa cum vrei si/sau poti.
Cind e vorba de ajutor cred ca stiti sau toti ati avut experiente pozitive sau negative cu romanii si ca o extensie de asta (printre altele) suntem asa uniti.

Valentin
19-02-2007, 22:31
Asta cu "o viata intre gym, familie, casa si masina ta" imi pare ca finalul din Trainspotting, film facut dupa romanul scotianului Welsh. Numai ca acolo era spusa in cu totul alt sens.

Eu-s doar de vreo 7 luni in/prin Irlanda. Cum mi se pare e irelevant. Care vrea sa incerce, incercati. Daca merita sau nu, nu pot sa iti spuna altii. Pentru ca oamenii vad lucrurile diferit. Isi doresc cele mai ciudate lucruri de la viata. Asa ca ce e bine pentru unii e inutil pentru altii.
In rest, numai bine si nu va luati umbrela ca nu ajuta :-).

@Lucas,
Cred ca toti ne dorim o viata mai buna! De ciudati sau lucruri ciudate nu prea am auzit multi romani.
Suntem majoritatea cu capul pe pamant, visam lucruri simple ca si irlandezii sau alte popoare: un servici usor si bine platit, asta mai tare ca irlandezii, o casa, o masina, familie, etc.
Ref la cele 7 luni, vreau sa spun ca eu dupa 7 luni de IRE , mi-am luat prima masina, care deja era mai buna decat avusesem in RO. Lucrurile difera, in functie de pregatirea,experienta, personalitatea fiecaruia, ca si cat de target driven esti.
Unii cheama asta materialism, asa denumindu-i pe multi irl.
Sunt multe de spus, dar ma opresc aici.
Toate bune.

lucas1977
20-02-2007, 17:23
@Valentin
Cand am zis "lucruri ciudate" nu a fost nici o ironie. Pur si simplu, oamenii cauta lucruri diferite. Ceea ce in sine nu e un lucru rau.

cristishor
12-03-2007, 15:42
salut... am citit majoritatea mesajelor pe aici si vad cum va contraziceti intre voi..de exemplu eu sunt in franta de un an de zile..iar de 2 luni nu mai am loc de munca si nici nu mai gasesc de asta vreau sa vin Irlanda.nu cunosc pe nimeni si nimic..nu stiu cum stau treburile dar totusi ma duc... Iar un job pe care voi il numiti "injositor" eu l-as primi din toata inima...orice om pleaca de undeva , la fel cum si becali a facut bani si ajuns unde ajuns fiind cioban la inceput...
Am auzit ca cei pana in 25 de ani nu au nevoie de PPS sau ceva de genu..e adevarat?eu nu am decat 19...asa ca as vrea niste detalii
P.S: cei care stiu unde pot gasi un post "injositor" sa-mi zica si mie pls..

ovimat
12-03-2007, 17:44
daca te plimbi un pic pe forum o sa vezi ca nici aici viata nu e roza. decizia iti apartine.

mva
12-03-2007, 20:04
si io vreau sa zic ca ...nu e rea vointa din partea celor ce sunt deja aici: depinde de profilul profesional, iar in principiu e de trecut bariera birocratica a permisului de munca. si la asta doar posibilul angajator te poate ajuta,
fiindca nu stiu daca este vreun roman care sa aiba si agentie de recrutare prin DUB [am vazt ca imobiliara este ;)]. alte sfaturi pe forum sunt ...depinde cat te tine buzunarul sa stai sa cauti de lucru.
numa bine si noroc.

Valentin
25-03-2007, 14:05
si io vreau sa zic ca ...nu e rea vointa din partea celor ce sunt deja aici: depinde de profilul profesional, iar in principiu e de trecut bariera birocratica a permisului de munca. si la asta doar posibilul angajator te poate ajuta,
fiindca nu stiu daca este vreun roman care sa aiba si agentie de recrutare prin DUB [am vazt ca imobiliara este ;)]. alte sfaturi pe forum sunt ...depinde cat te tine buzunarul sa stai sa cauti de lucru.
numa bine si noroc.

Mva mi-ai placut la faza asta! Si zici ca nu-mi mai trebuie motor de cautare pt web site nu? Pun romani sa ma quote-ze si am rezolvat-o!
Thanks!