PDA

View Full Version : Craciun, revelion

ciobike
28-11-2006, 20:24
Ceva petreceri de romani cu ocazia sarbatorilor ?

sfinx
28-11-2006, 23:02
probabil in familie. ca asa e traditia romaneasca . sa ne intalnim la unul din noi acasa sa ne putem lauda ce masina noua ne-am luat, cate apartamente sau cate hectare am achizitionat la RO.

Vrei sa vezi cat de romani sunt romanii? Vin-o la spectacolul de Ziua NAtionala a Romaniei de la Conrad Hotel ?
si dupa aceea poti sa tragi concluziile

liviud
29-11-2006, 00:42
probabil in familie. ca asa e traditia romaneasca . sa ne intalnim la unul din noi acasa sa ne putem lauda ce masina noua ne-am luat, cate apartamente sau cate hectare am achizitionat la RO.

Vrei sa vezi cat de romani sunt romanii? Vin-o la spectacolul de Ziua NAtionala a Romaniei de la Conrad Hotel ?

Hmm..

Sa inteleg ca patriotismul sau " romanismul" se masoara in functie de participarea sa nu la concerte si festivitati ?!?

danas
29-11-2006, 10:21
Mai Sfinxule,
Dar tare pesimist mai esti. Chestia cu laudatul depinde si de om. Din cati prieteni romani mi-am facut aici, cu prea putini am abordat subiectul avere ori bani. Iar daca l-am abordat nu a fost ca sa ne laudam.
Cat despre concert, eu, una nu pot veni din motive obiective. Si chiar apreciez munca si efortul depus de cei care l-au organizat. Sper sa vina cati mai multi romani la spectacol si iasa totul asa cum va doriti. Si va multumesc frumos pentru invitatie.
Numai bine,
Dana

mva
29-11-2006, 14:48
pai hai sa ne gandim ca poate intrebarea se adresa organizatorilor de "festivitati" de pe forumul asta ...

@ ciobike: cred ca pana la urma s-o gasi vreun restaurant de prin dublin care sa pregateasca romaneste ceva de sarbatori ... ca doar nu o sa rateze nimeni ocazia.
unii din romani totusi abia asteapta sa mearga acasa in romania de craciun ...asta e cazul nostru.

@sfinx
nici io nu am prieteni romani aici asa de laudarosi. mai e o vorba romaneasca: spune cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti.
din alt punct de vedere cred ca ar fi pozitiv sa schimbi atitudinea fata de cei care nu aleg/nu pot sa mearga unde le propui tu. sper sa va iasa manifestarea, si mi se pare ca ar fi un plus daca ar merge irlandezi acolo. nu are rost sa risipesti energie suparandu-te acu'; v-ati asumat organizarea, asta inseamna ca inclusiv un succes mai putin rasunator nu trebuie sa va demoralizeze.
parerea mea.

catalin
29-11-2006, 16:03
mva,
Succes sau nesucces ...asta este dat de prezenta oamenilor la manifestare.Numai ei pot sa spuna daca a meritat sau nu.Dar in cazul in care acestia nu vin, noi din start o sa consideram un esec si asta nu ne face decat sa ne gandim mult mai bine data viitoare daca ne vom mai pierde timpul si resursele pentru a mai organiza asa ceva. Nu poti sa faci ceva daca nu exista nici un fel de rezultat.Cand esti platit pentru un job (care il faci sau nu cu placere ) nu te prea intereseaza daca cineva iti va aprecia munca, iti iei banii la sfarsitul lunii si te gandesti cum sa ii cheltui.
Atunci cand incerci sa realizezi ceva in mod voluntar, astepti macar sa vezi din partea celor carora ti-ai dedicat o parte de timp, sa iti ofere o reactie pozitiva la munca si eforturile tale.
Totul este frumos si fara mari probleme de pe margine, dar nu este chiar asa.
Patriotismul nu se masoara nici pe departe prin prezenta la manifestari sau mai ales spectacole, la asemenea evenimente se poate masura cel mult unitatea unei comunitati de imigranti si cat de mult isi doresc acestia sa fie in compania celorlalti ca ei.Deasemenea se poate masura interesul pentru o viata culturala sau sociala, si cat de mult se pune pret pe eforturile celor implicati in organizarea lor.

Cam asta ar fi de spus despre noi... romanii in asemenea situatii !

Multumesc

zdragon
29-11-2006, 17:36
Dar in cazul in care acestia nu vin, noi din start o sa consideram un esec si asta nu ne face decat sa ne gandim mult mai bine data viitoare daca ne vom mai pierde timpul si resursele pentru a mai organiza asa ceva.
deci domnilor eu propun s aabordati problema altfel..
poate data viitoare sa va mobilizati mai bine ca sa atrageti mai multi romani .. ? ce ziceti de astfel; de abordare ?

ciobike
29-11-2006, 19:16
M-ati lamurit. :) Lasa ca gasesc eu ceva chef.

sorinmetea
29-11-2006, 19:41
fock revelioanele cu romāni. īn cercurile elevate de intelectuali nu dai decāt peste babe sclifosite, frigide, cu ciuperci īntre degetele de la picioare şi care nu fac altceva decāt să-ţi numere paharele, asta īn timp ce ele sug lichioarele şi ţuicile. şi apoi să-ţi spună ce ţăran eşti. meanwhile bărbătuşii lor, directori, medici, colonei şi ingineri li se īmbată ca suinele, īşi dau arama pe faţă şi īşi flutură posterioarele păroase la liber de pe masă pe ringul de dans. destrăbălare la vārsta a treia.
apoi, la grupa mică, la tineret...te īngropi īn manele, manele şi peste ele ceva manele. inculţi, analfabeţi, proşti, mirchişti, care mai de care mai parfumaţi cu lichide ciordite de prin spaţiul şenghen, fete spălăcite, cu dinţii maro de fumat de pe la 11 ani, ca să nu mai aduc vorba de starea aparatului lor reproducător.
prefer sărbătorile - chef arăbesc, cu muniţie de război sau să m-afund īntr-un cătun izolat de munte, sub 2 metri de zăpadă şi cu un foc straşnic lāngă. sunt suficient de obosit 360 de zile pe an, ca să sar calul restul, de "sărbători".
īn marea majoritate romānii sunt retarzi ce refulează şi confundă asta constant cu distracţia, iar să aduci vorba de patriotism aici, īntr-un astfel de subiect, e cel puţin ghei.
my 2 cents.

ciobike
29-11-2006, 20:48
:)) No bun...
Eu inca mai astept alte raspunsuri... Daca e careva din Hunedoara...sa ridice mana sus.

mva
29-11-2006, 21:27
mva,
Succes sau nesucces ...asta este dat de prezenta oamenilor la manifestare.Numai ei pot sa spuna daca a meritat sau nu.Dar in cazul in care acestia nu vin, noi din start o sa consideram un esec si asta nu ne face decat sa ne gandim mult mai bine data viitoare daca ne vom mai pierde timpul si resursele pentru a mai organiza asa ceva. Nu poti sa faci ceva daca nu exista nici un fel de rezultat.Cand esti platit pentru un job (care il faci sau nu cu placere ) nu te prea intereseaza daca cineva iti va aprecia munca, iti iei banii la sfarsitul lunii si te gandesti cum sa ii cheltui.

din alt punct de vedere se poate gresi daca iti faci iluzii prea mari si dupa aia ramai dezamagit.
atunci cand faci voluntariat faci si pentru ca tu vrei ... nu faci doar ca sa multumesti pe altii. daca nu iese cu chestia asta, mergi mai departe si cauti altceva care o sa mearga, cata vreme e in firea ta sa faci ceva.

-sper ca suntem de acord ca atat cei care nu pot sa mearga cat si cei care nu se considera reprezentati de asa ceva nu au ce sa fie categorisiti in fel si chip, gen nu sunt buni daca nu sunt de partea noastra; e alegerea fiecaruia pana la urma, mai ales cand e vorba de timpul liber.
va doresc sa iasa bine ...si daca o sa mearga doar anturajul vostru tot inseamna ca a meritat efortul.

sfinx
29-11-2006, 23:37
se organizeaza revelion la restaurant cu specific romanesc. cu program prelungit . adica pana pe la 4-5 dimineata.
daca sunt persoane interesate sa se exprime va rog!

@ mva

nu sunt pesimist de loc. eu il numesc realism si sa va spun si de ce?
a fost aici pe forum o propunere de a se viziona un meci din cupele europene (Steaua vs X )intr-un pub. erau vreo 15 pers dornice si entuziaste pe forum. am fost in pub si am avut marea surpriza sa fiu singur in pub, am mai si insistat la cei din pub sa schimbe canalul la tv

asa ca mai usor cu astfel de aere.

sunt multi romani in Irlanda care nu prea stiu cu ce se "mananca pub-ul"

La Dublin o sa fie in 14 Dec o piesa de teatru pusa in scena de actori romani.
Cine este dornic sa vada o piesa de teatru va rog sa spuna. trebuie sa primesc detaliile spectacolului pana la sfarsitul saptamanii. Locurile sunt limitate. Primul venit primul sevit

papi
30-11-2006, 00:02
ma simt si eu cu musca pe caciula ;) doar ti-am explicat de ce nu am mai ajuns la acel meci ... scuze inca o data maestre ;)

catalin
30-11-2006, 08:04
@mva,
Dupa un anumit timp,crede-ma, nu iti mai faci iluzii si deci dispar si dezamagirile.Ramane totusi un sentiment de insatisfactie cand constati ca 20.000 de romani ( ne tot laudam cu numarul asta ),nu reusim sa atragem macar un 1% catre astfel de manifestari.Si cand te gandesti ca este o manifestare ce are loc o data pe an !
Nu este vorba neaparat numai de noi, ca si organizatie care realizam acest spectacol, este in general vorba de actiuni culturale si sociale organizate de diverse entitati din Irlanda.
Am sa iti dau exemple si totodata am sa urmaresc numarul de participanti la urmatoarele evenimente ale lunii Decembrie:
- Spectacolul de la Christ Church cu muzica bizantina si colinde romanesti
- Spectacolul de la Sugar Club cu trupa de Jazz a lui Damian Draghici
- Prezentarea filmului My Grandparents al Ioanei Joca din 8 Decembrie
- Piesa de teatru romanesc din 14 Decembrie (de care tocmai am aflat si eu )
- Spectacolul de pe 3 Decembrie de la Conrad Hotel
Sunt 5 manifestari culturale in 2 saptamani !
@ciobike
Revelioane s-au organizat dintodeauna pe la restaurantele romanesti, dar cred ca este un pic cam tarziu sa mai gasesti locuri anul acesta.Poate sfinxul stie mai multe !
Mai se poate, in cazul in care sunteti mai multi prieteni doritori sa petreceti impreuna,sa inchiriati o casa de vacanta,cu self-catering si sa faceti un revelion in afara Dublinului.Ofertele bune s-au cam dus dar poti avea noroc sa gasesti ceva convenabil. www.dreamireland.ie sau www.thh.ie

sfinx
30-11-2006, 08:16
sa vezi cati vin la aceste manifestari?
sa vezi cati vin macar la cele cu intrare gratuita

cataline ai vazut ce participare a fost la Liberty Festival, la Festival of World Culture etc, etc?

ovimat
30-11-2006, 10:27
Cred ca vorbind de aceste manifestari culturale de obicei "uitam" sa studiem piata/clientii carora ne adresam. Nu conteaza ce artisti celebri vin daca majoritatea celor de aici vrea manele, de exemplu. Probabil ca aceste manifestari vor fi de succes mai devreme sau mai tirziu iar organizatorii vor cistiga ceva experienta si vor fi mai atenti cu genul de spectacol prezentat. Oricum munca patriotica ramine.

mva
30-11-2006, 11:31
pai io as zice ca in cazul in care se invita din tara artisti contemporani actuali ...(tot respectul pentru cei care mi-au in-cantat copilaria, dar prefer noua generatie) s-ar putea ca public sa gasiti si intre irlandezi.

sa nu zic de artisti contemporani gen lia perjovschi ...de care am auzit ca pe la londra o sa aiba ceva expo ... http://www.ziare.com/Londra__expozitie_Lia_Perjovschi-46678.html
de festival de film romanesc am vorbit in alta parte. stiu ca trebuie bani pentru astea, dar se poate organiza ceva cu ajutorul unora din tara care fac impresariat demult ... si cred ca profesional.

sincer, io nu is deloc inclinata spre manifestari patriotice de 1 decembrie ...probabil din cauza ca m-or sictirit alea obligatorii cand eram pioniera. dar ma intereseaza arta contemporana ...

ovimat
30-11-2006, 12:33
Teoretic s-ar putea face mai mult cu/pentru romanii de aici. cred ca marea problema ramine timpul care trebuie alocat fiecarui proiect. daca te uiti numai la raportul facut de Vasile cu Memorandumul iti dai seama cit timp s-a "cheltuit".
In plus ca sa faci ceva iti trebuie o echipa de oameni hatariti fiindca altfel totul ramine in stadiul de proiect.
Cred ca daca ne uitam in jurul nostru avem sanse sa gasim ceva artisti in Irlanda si ar fi mai simplu sa-i (sa ne ) promovam imaginea.

catalin
30-11-2006, 13:23
Artisti contemporani ? De acord cine nu ar vrea sa ii vada pe acestia in concert (ma refer la muzicieni ) la Dublin.
Organizat de profesionisti sau amatori, iti trebuie un buget semnificativ pentru a putea sigur ca reusesti.
Preturile pentru un invitat din Romania sunt intre 2000- 4000 de euro pentru un concert.Daca pui la socoteala ca in multe din cazuri sunt 3-4 persoane ...tot atatea bilete de avion, hotel, restaurant, sala de concert, advertising,....singurul lucru pe care nu il sti de la inceput, este.... cat va fi "gaura" din buget dupa concert !!

Pentru altfel de manifestari ar trebui sa se ocupe Atasatul Cultural al Ambasadei Romaniei la Dublin !

mva
30-11-2006, 13:32
da', de acord ca se poate face mai mult si cu cei de aici. numai ca asa riscam sa ramanem in anonimat din alt punct de vedere ... multa vreme; si tot noi ne plangem.

si recunosc ca alte chestii prin alte parti nu se organizeaza prin intermediul comunitatilor de romani de acolo, ci prin centre culturale care au acces la fonduri pentru sponsorizare. la asta ma refeream ca poate se gaseste o cale de colaborare ...numai ca trebuie sa stii ce vrei sa faci cu mai bine de un an inainte ...

din alt punct de vedere nu trebuie sa se ocupe aceiasi oameni de toate, se poate delega responsabilitatea pe domenii ... astfel ca sa nu cada greul doar pe capul unora ...

si ca sa zic de memorandum, trebuie felicitati cei ce au fost implicati in actiune, si sper ca si-au dat seama ca le e recunoscut efortul in comunitate de cei ce stiu de el ...(asta e un feedback pozitiv care merita mentionat cu orice ocazie)

-din pacate nu suntem in dublin ...ca am la mine in familie expertiza la sectiunea design/arte vizuale: sotul meu a facut multa vreme "voluntariat" pentru tot felul de expozitii/event-uri

Innrain
30-11-2006, 13:34

Hmm..

Sa inteleg ca patriotismul sau " romanismul" se masoara in functie de participarea sa nu la concerte si festivitati ?!?

Patriotism denotes positive and supportive attitudes to a 'fatherland' (Latin patria), by individuals and groups.The 'fatherland' (or 'motherland') can be a region or a city, but patriotism usually applies to a nation and/or a nation-state. Patriotism covers such attitudes as: pride in its achievements and culture, the desire to preserve its character and the basis of the culture, and identification with other members of the nation.
Personal patriotism is emotional and voluntary. The patriot adheres to certain patriotic values, such as respect for the flag.
Patriotism relies heavily on symbolic acts, such as displaying the flag, singing the national anthem, participating in a mass rally, placing a patriotic bumper sticker on one's vehicle, or any other way of publicly proclaiming allegiance to the state.

Sursa Wiki
Asa ca uite da se masoara si in asta. Sa vii acolo si sa canti impreuna cu alti romani Imnul national este o dovada de patriotism.

mva
30-11-2006, 13:54
ma gandesc de ex ca muzicienii ce canta live prin tot feluri de club-uri primesc ceva bani si de la cluburi. aveti idee cat ?

si cineva ca Ada Milea care nu are nevoie sa vina decat ea ...io as fi bucuroasa sa o vad aici. e o persoana pentru care domnii culturali de la ambasada ar fi frumos sa asigure transport/cazare ...

plus ca la o adica ...mai putem face cheta ...

Asa ca uite da se masoara si in asta. Sa vii acolo si sa canti impreuna cu alti romani Imnul national este o dovada de patriotism.

revin cu ideile mele: astazi in secolul XXI nu ma inspira nimeni sa cand public imnul national undeva ...si nu cred ca nu sunt "patrioata". sau sa merg sa ascult muzica populara de 1 decembrie: de unde-o fi din romania, mie nu imi place muzica populara. nu critic asta, sunt oameni carora le place.
dar pentru mine singura parte interesanta de pe afisul ala de 1 decembrie ar fi corul de muzica sacra (sper ca despre asta e vorba). in rest mai ce ...am mai zis ca nu sunt in dublin asa ca erau putine sanse sa mergem si daca ar fi fost vorba de altceva. asa ca poate parerea mea nu o sa conteze. dar sigur as fi fost mai suportiva cu alt gen de activitati ...

mishulyna
30-11-2006, 22:12
@catalin:"Ai reusit, continua! Nu ai reusit, continua!" (Edmund Hillary)
Toate cele bune! (eu)

sfinx
01-12-2006, 00:23
o sa organizam un concert de manele pentru cei interesati

Innrain
01-12-2006, 11:08
ma gandesc de ex ca muzicienii ce canta live prin tot feluri de club-uri primesc ceva bani si de la cluburi. aveti idee cat ?

Mult f mult. Nici nu ai idee cat de mult cer artistii din Romania; de la mii la zeci de mii. De exemplu anul acesta am cochetat cu ideea sa vina Andra la Dublin. Dupa un scurt calcul ne-ar fi costat 6000 de euro pe putin

domnii culturali de la ambasada ar fi frumos sa asigure transport/cazare ...

Am incercat. "Nu sunt bani"

revin cu ideile mele: astazi in secolul XXI...

Am dat definitia din wikipedia din 2 motive. Sa aduc o nota de obiectivism (nu e ideea mea) si nu cred ca poti acuza wikipedia ca nu e in secolul XXI. Daca nu iti place muzica populara nici o pb. Daca nu poti veni nici atat. Nu vreau sa spun ca daca nu vii nu esti patriot. Ideea este ca iti poti dovedi patriotismul prin participarea la o astfel de manifestare.
Intrebare (nu este adresata doar unei singure persoane): Cum ti-ai dovedit patriotismul in ultimii xy ani? Nu are legatura cu epoca de aur. Nu are legatura cu manifestarile pe care le faceam inainte de 89. Acum, dupa de cand esti plecat(a) din tara, cum ai dovedit ca esti patriot? (in afara de a viziona filmul lui Mel)

[br]Postet at: December 01, 2006, 01:00:55 PM________________________________________________ _Eu sunt mai ignorant in legatura cu arta. Ce canta Ada Milea? am gasit niste versuri dar nu prea pot sa deslusesc o idee de acolo
http://www.leoslyrics.com/listlyrics.php;jsessionid=8BDC01629A501399905E12E1 5628E584?hid=jqdfB6yUXl4%3D
http://www.leoslyrics.com/listlyrics.php;jsessionid=8BDC01629A501399905E12E1 5628E584?hid=YYuagVGvIKM%3D

lucas1977
01-12-2006, 11:17
Mult f mult. Nici nu ai idee cat de mult cer artistii din Romania; de la mii la zeci de mii. De exemplu anul acesta am cochetat cu ideea sa vina Andra la Dublin. Dupa un scurt calcul ne-ar fi costat 6000 de euro pe putin

6000?? Cam mult pentru un artist care in Ro canta pe la nunti...

mishulyna
01-12-2006, 11:19
Nu doar versurile sunt importante, Ada e un artist complex, merita s-o vezi intr-un spectacol. Dar daca nu se poate...

lucas1977
01-12-2006, 11:22
Intrebare (nu este adresata doar unei singure persoane): Cum ti-ai dovedit patriotismul in ultimii xy ani? Nu are legatura cu epoca de aur. Nu are legatura cu manifestarile pe care le faceam inainte de 89. Acum, dupa de cand esti plecat(a) din tara, cum ai dovedit ca esti patriot? (in afara de a viziona filmul lui Mel)

Pai am muncit ca un sclav in tara, am platit impozite de sute de euro pe luna ca sa fure din ei meserashii de sus, sa se peticeasca 2 sosele si ce-a mai ramas sa se dea la aia care nu muncesc. As mai fi facut si altele, dar nu mai aveam timp...

mva
01-12-2006, 11:48
pai despre patriotism: sper sa nu imi sara nimeni in cap cand spun ca impreuna cu sotul meu am venit doar pentru cativa ani aici ...ca avem un camin in romania, unde vrem sa ne intoarcem. asta e pentru mine patriotism. nu ma vad traind in strainataturi pe viata...periodic imi spun ca asta e doar un camin de imprumut ... si ca nu e ca "acasa". am noroc ca venind din timisoara aici intr-un orasel de 20/30 k locuitori, sunt multe lucruri care sunt mai bune si acasa ...asa ca nu o sa ma atasez de tara asta foarte mult.

si ca vrem sa ne intoarcem acasa, unul din motive ar fi ca viitorii nostri copii o sa invete si romaneste si ungureste acolo ...

PS: io intrebam de artistii de aici care canta live in ceva pub-uri aia cam cu cat is platiti daca is platiti. am fost o singura data la un pub in Dalkey si era live un tip ce mi se parea ok ...ma gandesc ca primea ceva bani fiindca "muncea" acolo ...nu m-am referit la "smecheri zbantuitori" care vor sa se plimbe pe la romanii de afara si cer o gramada de bani ...

a propos ... ca tot zic io de chestii ...Ada Milea a fost bineinteles si in UK ...pentru ca acolo se intampla totul de fapt ... wrong island ;)
de fapt sunt lucruri bune in materie de arta care se intampla si in romania ... si nu e vorba doar de arta. si de asta tot sugerez sa incercati sa fiti mai actuali (nu tot felul de chestii marginale) pentru ca poate prindeti si public irlandez la chestii organizate de voi ...fara suparare, nu critic pe nimeni !!! ati vazut ca daca mie nu imi place nu ma trambalez pana la dublin si gata ;)

catalin
01-12-2006, 14:40
Foarte bine!Eu unul propun sa ne unim fortele, chiar daca esti departe de Dublin, si impreuna sa incercam sa facem ceva.In primul si in primul rand ar fi problema identificarii unor surse de fiantare, sposorizare sau donatii.
Pentru ca orice s-ar spune, cu multa munca si ambitie, dar fara bani nu reusesti mare lucru, ma refer aici la manifestari culturale, spectacole si orice altceva in domeniul asta.
La momentul la care vom avea un buget, fie el cat de mic, putem sa incepem un astfel de proiect.Pana atunci sunt vorbe in vant.
In primul rand, orice organizatie ar trebuii sa se bazeze in destul de mare masura, la momentul la care isi calculeaza bugetul pe viitorul an, pe cotizatiile membrilor ! La romani a cam disparut aceasta modalitate de a contribui lunar sau anual la o astfel de entitate. La 10 euro/an ceruti pentru cotizatie... nu pot sa iti spun cam ce reactii au fost !!

ovimat
01-12-2006, 15:00
@Catalin
Cred ca mai intai ne gindim la bugetul proiectului si apoi la cum facem rost de finantare.
@mva
Multi sau poate toti cei care cinta in pub-uri o fac gratis.

catalin
01-12-2006, 15:34
Adica muncim la un proiect, dupa care il aruncam la cos ca strangem numai 325 de euro??
Ca orice companie ( si ma refer la business ) trebuie intai sa avem un buget si dupa aceea ce am putea face cu banii si nu invers sa vindem pielea ursului din padure !! :D

mva
01-12-2006, 16:34
daca va asociati cu ceva organizatori de event-uri ...care au si sponsori in spate (fie ca au relatiile necesare, fie ca au aplicat pentru fonduri din timp) ...nu trebuie sa va stresati voi cu toata organizarea.

avem un prieten care a organizat in RO al doilea an un festival de scurt metraje. si sincer, nu a inceput sa calculeze buget. a alergat dupa sponsori de numa; recunosc, a ramas si cu ceva gaura in bugetul personal prima oara ...da invata din greseli si merge mai departe. si cu implicare in toata treaba aduna filmulete de pe afara, are invitati de afara ...carora le asigura transport/cazare/masa ...cred ca in lumea aia nu vb nimeni de onorarii de mii de euro ...pentru ca se poate prezenta arta si cu bani putini.

Innrain
01-12-2006, 18:16
In primul rand, orice organizatie ar trebuii sa se bazeze in destul de mare masura, la momentul la care isi calculeaza bugetul pe viitorul an, pe cotizatiile membrilor ! La romani a cam disparut aceasta modalitate de a contribui lunar sau anual la o astfel de entitate. La 10 euro/an ceruti pentru cotizatie... nu pot sa iti spun cam ce reactii au fost !!

Pot eu

......si sunt ceva asociatii aici ce ne reprezinta pe noi dar ne cer banii....no,hai sa fim seriosi !!!

liviud
01-12-2006, 18:47
......si sunt ceva asociatii aici ce ne reprezinta pe noi dar ne cer banii....no,hai sa fim seriosi !!!

Nexus, sa sti ca e ceva foarte normal oriunde in lume sa ti se ceara bani pentru orice fel de reprezentare.( daca nu nu esti de acord sa faci parte dintr-o organizatie si nu esti de acord sa platesti o anumita suma-lunara sau anuala-inseamna ca respectiva asociatie nu te reprezinta si pe tine ci doar membrii platitori).

io intrebam de artistii de aici care canta live in ceva pub-uri aia cam cu cat is platiti daca is platiti. am fost o singura data la un pub in Dalkey si era live un tip ce mi se parea ok ...ma gandesc ca primea ceva bani fiindca "muncea" acolo ...

MVA diferenta dintre "artistii" de aici ( care canta atat in pub-uri cat si pe stadione )si cei de acasa e ca cei de aici sunt de acord sa fie platiti in functie de numarul de bilete vandute sau,in cazul pub-urilor,cu o parte din banii pe care Promoter-ul (band manager) ii ia de la respectivul pub.Daca e un cantaret cautat si atrage lumea in bar ( ex: Damien Dempsey-care acum 3-4 ani canta in pub pentru 10-12 pints de bere iar acum strange 3-4000 de persoane usor) atunci pub-ul respectiv plateste din ce in ce mai mult pentru al (a-l?) face sa cante acolo( pentru ca le cresc vanzarile-evident),daca nu...atunci canta si gratis pentru a-si face un nume.

Pseudovedetele prefabricate de la noi cer o suma mare de la inceput iar daca nu vine lumea nu e vina lor ( ca ar fi artisti de 2 bani )....ba se mai si ofenseaza si pleaca de pe scena ca n-au...audienta de valoarea lor.
Asa ca cel ce vrea sa organizeze un concert cu artisti romani trebuie sa se gandeasca de 2 ori daca-si poate asuma riscul de a plati din buzunar ( doar "artistul " nu are nici un risc-ia banul si gata) sau de a se lasa pagubas.

Numai bine,
Liviud.

mishulyna
01-12-2006, 19:15
Sincer mi se pare ridicol sa existe comentarii pentru o astfel de suma, echivalentul a 6 beri probabil daca preturile sunt aceleasi ca in alte state occidentale...
Desigur, fiind romani pretentiile sunt intotdeauna mai mari in a primi decat in a oferi. Poate ca acei care nu se pot lipsi de 10 euro pe an ar putea presta o activitate benevola dar banuiesc ca si aceasta idee ar starni comentarii....

catalin
01-12-2006, 20:49
:D :D :D..." eu vin pe la organizatie,...da mie ce imi iese ???"

Romanii,am ajuns la concluzia ca nu prea reusesc sa priveasca in viitor ! Totul se limiteaza la castiguri imediate si neaparat sa poata fi quantificate (si substantiale daca este posibil - citat " pentru banii aia nici nu ma ridic din pat " ).Mai nimeni nu se gandeste ca fiind implicat intr-o organizatie non-profit si prestand munca voluntara, la un moment dat vor aparea si beneficii.Nu ma refer la cele materiale neaparat.Este vorba de a cunoaste oameni, de a consolida o anume relatie, de a beneficia la un moment dat de o recomandare si asa mai departe.
Marea majoritate a companiilor de pe aici, pun un pret destul de mare pe faptul ca angajatii lor desfasoara activitati de voluntariat in timpul liber.Am sa va dau un exemplu, IBM are un program OnDemand Community in care se pot inscrie cei care sunt angajati ai IBM si care desfasoara munca voluntara.
O data ce ai depasit 60ore/an, poti aplica in numele organizatie din care faci parte, pentru diferite finantari.Cea mai mica este de 1000 $ iar cea mai mare de 15.000 $ (nu dau bani !! ofera respectivei organizatii echipament IT cu care se poate dezvolta activitatea ulterioara )
Si cred ca mai exista si alte firme care sa aiba asemenea programe!
Cateodata si satisfactia morala poate fi considerata un beneficiu.

mishulyna
01-12-2006, 20:59
Inteleg prea bine despre ce vorbesti dar noi am crescut sub deviza:"noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc". Ar fi bine sa ne revizuim atitudinea o buna parte din noi, atunci vom intelege de ce suntem priviti cu suspiciune, de ce suntem acceptati mai greu...
Daca nu muncim decat pentru bani si nu pentru interesele noastre comune nu vom fi niciodata mai mult decat expatriati...

mva
02-12-2006, 12:23
pai nu lucru acolo. da o sa ma interesez la mine la firma sa vad si io in ce conditii se dau sponsorizari.
da nu am auzit inca de ceva similar ca si la ibm.
da cred ca demult suntem offtopic de la subiectul initial ...

sfinx
02-12-2006, 19:21
Inteleg prea bine despre ce vorbesti dar noi am crescut sub deviza:"noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc". Ar fi bine sa ne revizuim atitudinea o buna parte din noi, atunci vom intelege de ce suntem priviti cu suspiciune, de ce suntem acceptati mai greu...
Daca nu muncim decat pentru bani si nu pentru interesele noastre comune nu vom fi niciodata mai mult decat expatriati...

de unde scrii? daca esti in Irlanda si inca mai gandesti asa e dificil.
nu unii dintre noi ci unii dintre ei; sa incercam sa vorbim de noi la singular
am observat ca cei mai multi:
cand e vorba sa facem zic "noi"
cand e vorba de am facut zic "eu" sau stii am treaba
avem astfel de exemple nu mai dau nume

mishulyna
02-12-2006, 19:36
Pai scriu din Romania, de unde altundeva? Altfel ne-am fi cunoscut personal pana acum la vreuna din activitatile organizate de oricare din cele doua asociatii...
Continui sa folosesc "noi" pentru ca vreau sau nu, imi place sau nu, sunt de acord sau nu, raman totusi romanca, la o parte din noi, romanii ma refeream.
Oricat ar fi unii dintre noi cinstiti, harnici si corecti ceilalti sunt tot ai nostri! Cel putin eu asa cred... :-[