View Full Version : sunt de 6 ani in irlanda si nu am auzit de nici o cominitate
bogdan mihai
23-11-2006, 17:47
Pentru cele doua "organizatii" : Nu credetzi ca ar trebui sa facetzi ceva mai mult ?? Pun un mare pariu ca daca mergem in centrul Dublinului si mai intrebam inca tzaspe persoane ...la intamplare ...marea majoritate o sa va dea drept inexistentzi?????
Pai daca pe marea majoritate ii intereseaza numai banii?
Si over-time, si ce apartament si-a mai luat nu stiu cine, si cate altele !
Stiu romani care cu toate ca aveau computer si internet (din pacate multi roamni nu investesc in asa ceva ) nu il foloseau decat la copiat filme sau jocuri de pe net, sa mai vorbeasca pe acasa si cam atat.
Ca oricine din lumea asta daca este interesat sa dea de o comunitatea de romani din Irlanda , googaleste ;) si ne va gasi imediat !
Incearca numai pe Google ; Yahoo ; sau MSN si vezi ce rezultate iti vor gasi la "romani din Irlanda" ; romanian community Ireland ; "romanian society Ireland " ; "romanians in ireland "si multe alte cuvinte cheie ...
Noi am facut ce am putut pana in momentul de fata, considera ca mai mult de atat nu se putea.
Nu o sa ne oprim aici...o sa mai incercam si altfel .
mishulyna
23-11-2006, 18:06
@ bogdan mihai:Acum sa-ti spun drept m-ar mira sa-ti raspunda cineva la intrebare, romanii cam au obiceiul sa se evite unii pe ceilalti daca nu se cunosc. Dar ai putea incerca totusi... ;)
dau dreptate si mishulynei ... pe de o parte. unii am vazut ca prefera daca vin aici sa ii cunoasca/iasa cu irlandezi.
dar cred mai mult ca inainte de a veni aici, de iti pui intrebari ...google-it;
inexistenti fiindca nu au participat la nici un event organizat pana acu, sau fiindca nu au auzit de niciuna din organizatii. ca mai depinde si de ce fel de prieteni ai ... io stiu ca am dat informatia mai departe ;)
mishulyna
23-11-2006, 18:18
Iar eu am gasit adresa forumului pe Google desi sunt inca in Romania, deci se poate! ;)
bogdan mihai
23-11-2006, 18:20
lol datzi vina pe mine acum ca nu am cautat pe google cand comunitatea ar trebui cumva sa iasa si pe strazi pentru a ....ajuta membri pentru a se face cunoscuta pentru a arata ca EXISTA mai exact. Si se mai intreaba unii de ce polonejii au si pagini in evening herald ...Pentru ca FAC ceva
roadrunner
23-11-2006, 18:22
pai ce sa zic si eu prietene, ca tu nu stii de noi, ce te asteptai sa batem la toate usile, pana ajungem la usa ta, sa fii tu sanatos
Roadrunner
bogdan mihai
23-11-2006, 18:28
nu roadrunner nu ma asteptam sa imi batzi la usa ...lasa ca imi bat tziganii la cersit mai bine ....ca nu sunt primul si nici ultimul la care au batut la usa si zi ca nu e asha. dar ma asteptam la ceva mai mult decat o pagina pe internet pe care vasile sau ileana ( si fara referire la ceva nume de pe aici) de la plopii din deal care habar nu au ce e tastatura trebuie sa o gaseasca pe google ( shi i aia wai gugal)
mishulyna
23-11-2006, 18:32
Bogdan, vezi tu, o relatie e o chestie de reciprocitate... Romanii ar trebui sa ajute Comunitatea pentru ca aceasta sa-i poata ajuta... Nu cred in ajutorul unilateral.
O asociatie e compusa din membri, incearca sa te implici daca esti in Irlanda, poate ai idei bune ce pot fi puse in practica. Mult succes!
Ai si tu dreptate in felul tau !
Dar chiar nu putem sa tragem pe nimeni de maneca ca sa ne facem cunoscuti.Multi dintre noi cei care suntem intr-un fel sau altul implicati in aceste organizatii,am cautat organizatiile sau mai bine spus am cautat daca sunt intr-un fel sau altul organizati romanii pe aici.Si asa am dat peste cele doua grupuri.
Si din proprie experienta iti spun, te poti baza mai mult pe un om care vine el si te cauta decat pe unul pe care trebuie sa il convingi ca existi.
Numai cine nu a vrut, nu a aflat de noi.
Am fost prezenti la SARI, spre exemplu anul acesta in Septembrie.Au fost 7 echipe de fotbal formate de romani,locul 1 si 2 au fost ocupate de echipe romanesti!
La acelasi eveniment, Ansamblul Miorita a avut o reprezentatie de 15 minute de dansuri populare.
Am fost prezenti la Culture of the World Festival - Dun Laoghaire , prea putini romani prin preajma.
A existat un ziar -Informatia IRL , cursuri de limba engleza si ECDL .
Spectacole de 1 Decembrie suntem anul acesta la a 4-a editie.
Si multe alte evenimente pe care le-am organizat sau la care am participat, deci oportunitati destule de a fi gasiti de multi dintre romani, dar realitatea pe care o recunoastem si noi , este cu totul alta !
ai spus ca au existat cursuri de lb engleza. inca mai exista? sunt si eu interesata
vasiletina
23-11-2006, 23:25
din Februarie/Martie 2007 vor reincepe cursurile.
avem profesorii si spatiul in care sa desfasuram cursurile.
Ati fi surprinsi sa stiti numarul romanilor care nu sunt interesati de comunitate dar care bat la usa din belvedere place ca sa gaseasca comunitatea atunci cind au nevoie de un ajutor GRATUIT.
Daca nu li se poate rezolva problema ghici cine-i vinovat si nu face nimic pentru ei?
Daca iti faci reclama ajungi in situatia in care te cauta prea multi si nu te gaseste nimeni, ca doar nu faci munca voluntara full time.
Apoi sunt altele care au mai fost expuse pe forum si nu cred ca tre sa le repet.
Cine cauta gaseste!!
bogdan mihai
24-11-2006, 20:49
cum pot sa dau si eu de voi si de o intalnire de-a voastra (...uite ....va caut)?
vasiletina
24-11-2006, 21:09
intalnirile CRI au fost si vor fi anuntate pe forum, la sectiunea Comunitatea Romana din Irlanda
desi in ultimul timp (datorita programului de lucru al celor implicati) au fost mai mult online.
in curand (probabil dupa 01 Ianuarie 07) vom avea intalniri regulate anuntate public.
bogdan mihai
28-11-2006, 08:39
uite de aia spun eu ca trebuie facut ceva mai mult...... se vor face de la 1, care vrea ne gaseste, etc... Eu cred ca asta e doar o chestie facuta sa fie pe langa munca de zi cu zi care acapareaza mult prea mult din viatza fiecaruia si deci este o problema de interes minor ca sa ii spun asha. asta e...inca o data dezamagit de romanii nostri (si nu ma refer numai la cei din organizatzie ci si la cei care ar trebui sa va caute). Ceva nou?? nu cred
Eheheiiii "bogdan mihai", dupa citiva ani de munca voluntara o sa gindesti altfel.
Incerca sa privesti lucrurile si din punctul de vedere al celor care inca se mai staduiesc sa faca ceva.
uite de aia spun eu ca trebuie facut ceva mai mult...... se vor face de la 1, care vrea ne gaseste, etc... Eu cred ca asta e doar o chestie facuta sa fie pe langa munca de zi cu zi care acapareaza mult prea mult din viatza fiecaruia si deci este o problema de interes minor ca sa ii spun asha. asta e...inca o data dezamagit de romanii nostri (si nu ma refer numai la cei din organizatzie ci si la cei care ar trebui sa va caute). Ceva nou?? nu cred
Eu unul nu sunt dezamagit, nici de tine nici de ceilalti romani in general !! Am constatat ca noi romanii in general suntem un popor de frustrati si dezamagiti, de nemultumiti si nepasatori de la mama natura , si drept consecinta m-am obisnuit cu ideea ! :D
Hai, da tu solutie la problemele care te dezamagesc ! Ba nu , hai si rezolva-le,!!! ca din astia cu gura avem podul plin !
Ceva nou ?? Eu te propun presedinte la cele doua organizatii !! Sau la una dintre ele, cel putin o pot face ! :D ;)
bogdan mihai
05-12-2006, 08:38
lol mersi de propuneri si de voturi. nu sunt de ala care sa urce in pod promisiunile.daca va pot ajuta cu ceva spunetzi insa trebuie sa admitetzi ca am avut dreptate cu munca voluntara care e pe langa cea de zi cu zi si din cauza acestui motiv e asha de ...las sa fie ca e bun acolo poate cine stie. m-am mai interesat de voi si am aflat putzintel mai multe de pe la amici comuni.pana una alta avetzi graja cu mos neculai la noapte ;) o zi buna
mishulyna
05-12-2006, 09:54
Nu pune intrebari daca nu te intereseaza raspunsurile! Daca ti-o fi scris sa fii propus sau votat n-ai ce face...
Pana una alta, Mos Nicolae sa-ti aduca ce-ti doresti! Eu daca as fi in locul tau (dar nu sunt) mi-as dori unitate intre romanii din diaspora!