PDA

View Full Version : long term residency

miab013
05-11-2006, 19:50
cine poate sa-mi spuna, daca inca nu am exact 5 ani lucrati, pot sa trimit actele pt long term residency?
are rost?

mersi
maria

Boto
05-11-2006, 23:00
cine poate sa-mi spuna, daca inca nu am exact 5 ani lucrati, pot sa trimit actele pt long term residency?
are rost?

mersi
maria
Poti trimite actele cind doresti, numai ca te vor respinge. In viziunea in care privesc autoritatile irlandeze cererile de acest gen, orice amanunt necorespunzator, e un bun prilej de a respinge sau tergiversa acceptarea unui nou ..."non Irish" in stat. Vor considera ca data de implinire a termenului legal de 60 de luni data depunerii aplicatiei tale si... Am colegi care au fost in situatia asta. Mai asteapta putin, calculeaza si apoi aplica.
Toate bune !

danas
06-11-2006, 11:02
Terra are dreptate, calculeaza-ti fiecare zi dupa stampilele (cu drept de munca) din pasaport. Daca ai intreruperi, scoate-le din calcul. Te pot respinge si pentru o saptamana - asta nu inseamna ca nu-ti dau rezidenta, doar trebuie sa mai aplici o data.

miab013
07-11-2006, 19:28
mersi mult

astept ca ce sa fac

toate cele bune

maria b

lala1
09-11-2006, 18:13
Sa-ti spun cum am facut eu. Am aplicat pt Long Term Residency dar imi lipseau 2 ani, de fapt nu puteam sa-i justific ca mi-am "pierdut" (sa nu zic furat de..)pasaportul cand a fost trimis in RO sa fie schimbat(asa au spus cei de la posta centrala din Bucuresti in urma unei investigati).

Am solicitat , se numeste 'Request for letter of Reckonable Residency' de la adresa de mai jos....si iti va trimite o scrisoare cu datele exacte a sederii legale in Irlanda.Daca ai toate stampilele pe pasapoart atunci e si mai bine.

Detective Superintendent
Garda National Immigration
Bureau
13/14 Burgh Quay
Dublin 2
;)

fritzi22
24-11-2006, 13:52
Salut,

Mie chiar si asa cu toate stampilele in pasaport mi-au gresit calculele(mi-au scauzut vreo 11 luni). Am sunat inapoi, mi-au spus sa scriu o scrisoare in care sa specific exact ce probleme s-au ivit si sa atasez nr de referinta. Dupa o saptamana am avut LTR (long term residency). Acum colegi de ai mei trebuie sa astepte 20 saptamani pt asta. No logic! Bafta.