View Full Version : acte necesare dupa 1 ianuarie 2007
buna ziua
eu locuiesc in irlanda de aproape trei ani de zile timp in care am fost angajat cu permis de munca.
conform Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana cetatenii romani care sunt admisi pe piata fortei de munca pentru o perioada de minim un an de zile au drepturi egale cu oricare alti cetateni ai Uniunii Europene. (corectati-ma daca gresesc)
intrebarea mea este: ce acte vom avea nevoie dupa 1 ianuarie in cazul in care vrem sa ne schimbam locul de munca pentru a dovedi ca avem drept de munca in aceasta tara si de unde obtinem aceste acte.
va multumesc.
kosmo
nu se stie inca,pentru ca nu au venit inca cu nici un fel de clarificari.Aceasta este si una din intrebarile din
in memorandum la care solicitam raspuns.
despre ce memorandum este vorba?
si cui l-ati adresat?
Fain!!!
Noi ne zbatemde cateva zile cu acest memorandum....si tu nu ai avut curiozitatea sa studiezi acest forum.!
Naspa, fiecare cu ce il doare si nimic mai mult!Cauta-l PROBLEME DE INTERES GENERAL
am citit si eu memorandumul
buna munca
felicitari.
insa eu sunt un om modest, imi place politica din fotoliu, nu imi place sa ma implic.
eu admir uniunea europeana si realizarile ei, si tratatlul de aderarea al romaniei la ue este foarte clar si din punctul meu de vedere memorandul dumneavoastra nu face altceva decat sa dea impresia gresita ca 1.romania este condusa de oameni care nu reprezinta intr-adevar interesele cetatenilor care i-au ales sau 2. ca cetatenii romani nu sunt sustinatori ai celor care au fost alesi de catre ei pentru a conduce tara si a lua decizii in numele ei, si ambele variante nu fac nimic decat sa puna inca o pata neagra peste numele nostru.
dar ca sa revin la oile mele. conform tratatului este foarte clara situatia romanilor care sunt deja aici si a celor care vor sa vina.
intrebare ramane si poate cineva de la ambasada romaniei (caci am inteles ca aceasta sectiune este adresata personalului de la ambasada) o sa-mi raspunda: ce trebuie facut ca sa putem dovedi ca suntem aici de suficient timp ca sa ne incadram in prevederile anexei VII articolul 3?
va multumesc
nu face altceva decat sa dea impresia gresita ca 1.romania este condusa de oameni care nu reprezinta intr-adevar interesele cetatenilor care i-au ales
;D ;D ;D Impresia GRESITA ???? ;D ;D ;D
Dar ce oameni conduc domnul meu? Care reprezinta interesele romanilor sau ale...lor?
Aoleu ...Kosmo, prietene parca esti unul din cei ce au facut armata pe la 2 si 1/4 !!!
Traiasca si infloreasca viitorul minunat al UE ! In frunte cu marele strateg, tovarasul Barroso !! URA URA URA :D :D :D
Daca tu crezi ca este cineva de la ambasada care sa citeasca macar un rand de pe forumul asta,"ai o impresie gresita "! Ca si Liviu, iti amintesc in ce lume traim, II DOARE LA BANANA, ATAT PE CEI DE LA AMBASADA,CAT MAI ALES PE POLITICIENII ROMANI, DE NOI !!! LOR SA LE FIE BINE,CA PROSTIMEA SE DESCURCA PANA LA URMA !!
"Insa eu sunt un om modest, imi place politica din fotoliu, nu imi place sa ma implic." Fiecare cu modestia lui, nici eu si nici ceilalti care se implica sa nu crezi ca suntem lipsiti de modestie, si ceea ce facem nu facem pentru noi personal, daca vom reusi sa sensibilizam cat de cat autoritatiile de aici sau de aiurea, sa stii ca nu vom scrie in josul paginii ca, romanul "kosmo" nu s-a implicat.Daca v-a fi cazul si tu ca toti celalti romani vom beneficia de succese sau in acelasi timp de insuccese!
Altfel , sa auzim numai de bine !
P.S. daca iti v-a raspunde cineva de la ambasada, eu dau cate o bere la toi membrii activi de pe forum ! ;)
imi cer scuze tuturor celor caroara le-am cauzat suparare cu intrebarea mea.
am sa incerc sa ma elucidez in alta parte.
pana una alta va doresc succes cu memorandumul dumneavoastra.
respectele mele.
Intrebarea nu ne-a suparat absolut deloc!
Chiar am si eu o intrebare: de unde ai gasit acea anexa 3 ...?
Ca sincer nu stiu despre ce este vorba!
P.S. daca iti v-a raspunde cineva de la ambasada, eu dau cate o bere la toi membrii activi de pe forum !
Sa sti ca am pus eu intrebarea si am primit si raspuns....ma calific la bere?
P.S. Raspunsul a fost " Inca nu am primit nimic de la Bucuresti in legatura cu intrebarea dumneavoastra " :)
Numai bine,
Liviud.
Normal ca te califici, ca ti-au raspuns. Iar Catalin n-a specificat ca trebuie sa fie un raspuns pozitiv... ;)
@admin
Te rog sa pui un banner mare, color si strigator la cer prin care sa-i informezi pe toti cei care intra pe pagina de web ca:
DACA DORITI INFORMATII OFICIaLE LA PROBLEMELE DUMNEAVOASTRA CONTACTATI INSTITUTIA RASPUNZATOARE CARE ESTE IN MASURA SA VA OFERE INFORMATII CORECTE !!
Poti sa si reformulezi ca eu m-am saturat sa vad oamenii interbind fel de fel de lucruri pe forum crezind ca aici e angajat STIE TOT.
@kosmo: dupa parerea mea (si probabil a multor altora)
1.romania este condusa de oameni care nu reprezinta intr-adevar interesele cetatenilor care i-au ales
AND
2. cetatenii romani nu sunt sustinatori ai celor care au fost alesi de catre ei pentru a conduce tara si a lua decizii in numele ei,
dupa cum foarte bine spui!
Ambele variante nu fac nimic altceva decat sa puna inca o pata neagra peste numele nostru LOR!
Din cauza LOR sintem aici, multi dintre noi.
N-are nimeni nimic contra UE sau a tratatului de aderare, problema e cu decizia statului irlandez de a nu acorda romanilor aceleasi drepturi pe care le au migrantii est-europeni din "primul tur". Daca decizia e practic impusa de pozitia UK sau daca e pur si simplu populista (ca tot vin alegerile in mai) are mai putina importanta. Conteaza faptul ca aderarea RO, in loc sa rezolve problemele celor care sint deja in Irlanda, pare ca va crea chiar mai multe, din cauza lipsei unei gindiri coerente atit in institutiile guvernamentale irlandeze, cit si la Bucuresti.
Memorandumul subliniaza deficientele si aminteste guvernantilor ca au de a face cu oameni reali, cu nevoi reale si cu probleme care trebuie rezolvate, nu trecute cu vederea.
Apropo, saptamina 6-12 noiembrie este "Anti-Racist Workplace Week".
Autoritatea pentru Egalitate (www.equality.ie) a tiparit tone de afise si pliante, evident pe banii contribuabililor. Mai bine ii folosea pentru altceva. La mine la serviciu, unde eu sint singura "non-Irish native" din cladire, sint cel putin 10 afise (doar la buda nu au pus) si citeva kile de pliante!!!
Liviu.Onofrei
06-11-2006, 12:52
@ catalin...
berea...unde e bereaa !?!?!?!?!
Deci...
Cred ca nu ati inteles enuntul P.S.-umului meu : :D
Daca cineva de la ambasada da raspuns pe acest FORUM la vreuna din intrebari, atunci dau o bere la membrii activi ! ::)
Ati pricipit acum?
Nexus, Liviud si ceilalti... mai aveti de asteptat pana la bere! :D ;)
in legatura cu saptamana anti racism am primit un telefon de la realizatorii emisiunii Ireland AM de pe postul TV 3 sa merg marti 7 Nov la ora 7:15
daca cineva are un caz argumentat poate sa-l relateze sa pot sa-l fac public
Liviu.Onofrei
07-11-2006, 00:51
in legatura cu saptamana anti racism am primit un telefon de la realizatorii emisiunii Ireland AM de pe postul TV 3 sa merg marti 7 Nov la ora 7:15
daca cineva are un caz argumentat poate sa-l relateze sa pot sa-l fac public
As face public un asemenea caz lui Vasile Ros,ca stiu cine este,dar tu..sfinx-ul - e...spune-ne mai multe despre tine !!!
sau...ne determini sa ne "sculam" la ora 7 si sa te vedem live,la telev !! :)
bafta...si nu acuza Irish,nu fi tu insuti un roman rasist,plateste un pic de respect pentru ei,de la noi !
vasiletina
07-11-2006, 10:28
@NeXus,
te rog nu fii baiat rau cu Sfinxul, ca si el este tot Vasile dar Ungurean.
multunmesc pentru comentarii. :D
cineva a intrebat ca de unde stiu ce anexa VII aici ii linkul http://www.mae.ro/poze_editare/TA_ANEXA_VII_LA_ACT.pdf
iar linkul pentru tot tratatul de aderare e: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=25850&idlnk=1&cat=3