View Full Version : ce plan de asigurare
lucas1977
03-11-2006, 18:58
Se da: familie cu un bebe de 2 ani si jumatate de ft. putina vreme aici.
As vrea sa fac asigurare privata pentru toata familia (mai ales pentru bebe). Mi-e frica sa nu se imbolnaveasca etc si sa stau pe la cozi sau mai rau sa fiu amanat la consulturi pentru ca nu am avut asigurare medicala privata. Daca puteti sa dati un sfat ce firma/plan sa aleg.
Multumesc.
La cozi o sa stai oricum,cu sau fara asigurare.Am fost odata la Urgenta, si am stat 5 orepentru o radiografie.!!
A trebuit sa platesc 55 euro,atunci nu aveam aigurare.Chiar daca ai asigurare trebuie sa platesti si ai dreptul sa faci claim numai la sfarsit de an.VHI sau Bupa Ireland sunt companiile la care poti sa te asiguri,dar sa nu iti faci sperante prea mari ca nu ai prea multe avantaje.Singurul moment in care esti avantajat cu aceste asigurari este cand, Doamne fereste,trebuie sa te internezi in spital,altfel nu merita.Iar la cat de competenti si rapizi sunt ei ,mai bine iti iei repede bilet de avion si te tratezi acasa.
Ca o recomandare, pentru toti romanii,fiti foarte atenti la sanatatea voastra ca nu cumva sa fiti nevoiti sa ajungeti pe mana astora,mai ales la GP !!Rar intalnesti atata incompetenta.Cunosc doua cazuri,unul al unui roman care se tot plangea de dureri de cap si stare de sanatate generala deteriorata.Toti doctorii la car a fost pe aici ii dadeau antidepresive si "pain killers".Cand s-a dus in Ro in concediu,ca tot romanu cand merge pe acasa :),s-a dus sa se caute, rezultatul: tumoare pe creier !!A venit inapoi l-au operat, si acum e in perioada de recuperare.
Aldoilea caz, o irlandeza ( nu demult s-a scris despre cazul ei prin ziare ), avea la fel de vreo 6 luni de zile o stare general deteriorata cu dureri ale ficatului si probleme respiratorii,a fost pe la cativa GP si o indopau cu antibiotice ca au diagnosticat-o ba cu bronsita ba cu chest infection.Acum cam o luna,a chemat salvarea si au dus-o de urgenta la spital,au inceput sa ii faca investigatii si i-au descoperit un cancer la ficat cu o tumoare cu metastaze care ii afectase si plamanul(de acolo problemele respiratorii).In 2 saptamani a murit !Stiu aceste amanunte de la o prietena de a ei cu care lucrez,problema cea mai grava este ca avea 37 de ani si 5 copii !!!
Si mi-am mai adus aminte de un alt caz, un irlandez de 20 si ceva de ani, in urma cu 3-4 ani a fost diagnosticat cu cancer,dupa cativa ani a fost instintat de spitalul la care a fost internat ca a fost o greseala !!
S-au incurcat biopsiile cu ale unui alt pacient !! I-a dat in judecata si a primit,daca nu ma insel 500.000 euro pentru asta.
Cam asta este medicina,primara cel putin , in Irlanda, in rest multa sanatate si sa aveti mare grija de voi !
Cataline,
Tu ai dat aici niste exemple, dar numai pe cele negative. Nu contest ca se intampla asa, dar nu intotdeauna.
Ce zici de faptul ca am scapat de plata a €850 pentru scosul unei masele de minte? In Romania o scoti cu anestezie locala si stai totusi cu teama infectarii, aici am stat internata de la 9 la 16, si stiu ca am fost tratata extrem de bine. Pentru o endoscopie probabil ca voi scapa de plata a mai mult €800 (inca n-am primit factura) si nu-ti spun ce aparatura au. Cunosc roman internat de urgenta pentru o apendicita, de asemenea tratat foarte bine si corect din toate punctele de vedere. Si stiu o multime de alte exemple pozitive. Toti avem asigurare VHI sau BUPA.
Am stat si la coada la urgenta 5 ore pentru un consult, pentru copil. M-am enervat atunci, dar am vazut ca erau introdusi in fata doar cei urgente reale (accidente). Am platit €40 consultul, pentru ca nu era chiar urgenta (mai mult m-am speriat eu si nu puteam astepta pana a doua zi). Ni s-a spus ca platim daca nu-i considerata urgenta si nu platim daca intr-adevar este o urgenta. Acum, la lipsa de medici si paturi pe care o au era normal sa-i trateze pe cei cu urgente reale. Am vazut destui copilasi veniti acolo doar fiindca le curgea nasul sau tuseau, iar mamele ii lasau sa se joace pe jos, cu alti copii care mie mi se pareau mai bolnavi. Din punctul meu de vedere ei nu prea erau de urgente, dar mancau din timpul medicilor si al asistentelor.
E greu de facut o evaluare obiectiva. Eu consider ca merita sa-ti faci asigurare, decat sa fii nevoit sa platesti spitalizarea. Cel mai bine sa n-ai nevoie de medici, dar nu sti niciodata, iar pentru copii n-as risca.
Lucas intereseaza-te la VHI sau BUPA si vezi ce optiuni iti convin din punct de vedere medical si financiar si te hotarasti la care crezi tu ca-i mai bine.
Numai bine si sa fiti sanatosi.
Danas,eu ma refeream in general la GP si sistemul de medicina primara.Si eu am fost placut surprins spre exemplu, cand a nascut sotia..nici un fel de repros!!!
Asa cum am spus si eu,ca si tine, este neaparat necesara o asigurare medicala ca sa poti fi protejat de toate surprizele neplacute.Cele mai multe firme detin contracte preferentiale cu VHI sau BUPA,deci merita intai sa ii intrebi pe cei la care lucrezi,"lucas".
Succes
lucas1977
06-11-2006, 09:31
Singurul lucru ce mi se pare ciudat la BUPA si VHI e 'waiting period' (aprox 6 luni dupa ce ai incheiat asigurarea) in care nu poti face request for a claim. Noi o sa stam aici 6 luni - 1 an si daca am waiting period 6 luni nu prea se mai justifica.
In fine, speram ca asig medicala privata sa iti dea si oarecare intaietate sa nu fiu nevoit sa stau cu copilul ore prin salile de asteptare dar din ce ziceti voi se pare ca nu e asa.
Firma nu are nici un contract sau group scheme asa ca sunt on my own.
La GP (medicul de familie) nu se asteapta asa de mult si in general poti face programare. La urgente e altceva, ca aici vin de peste tot. Sper sa n-ai nevoie.
Pana la urma este hotararea ta. Sanatate multa si sa n-ai nevoie de doctori.
Mai e si Viva health sau cam asa ceva.
A propos de asigurari medicale... La raportul value/money cea mai buna optiune ar fi B Option http://www.vhi.ie/info/products/planb_option/index.jsp pentru ca in cazul unei spitalizari poti beneficia si de private rooms in Public Hospitals ceea ce nu e de neglijat. Pentru celelalte planuri puteti consulta http://www.vhi.ie/core/
Pentru cine are bani, cea mai buna optiune este sa plateasca maximum si sa ia Plan E Option. Un irlandez in virsta de 55 ani si destul de avut a afirmat ca "cea mai buna investitie pe care a facut-o vreodata a fost sa subscrie la Plan E Option". Cu alte cuvinte cei care se apropie de aceasta virsta o pot lua ca un sfat, desi nu cred ca sunt multi romani la aceasta virsta printre noi....