PDA

View Full Version : CRI si SRI la in direct SkyNews Ireland azi la 18:30pm

vasiletina
24-10-2006, 13:40
Buna,

am primit o invitatie sa participam la emisiunea de la 18:30pm a Sky News Ireland in studiom, pentru a comenta cu privire la decizia UK si Irlanda la restrictionarea accesului pe piata muncii.

pana la ora 17 ne puteti comunica eventualele idei pe net sau la 0857306357

numai bine

RTE 6 O'clock News

interview cu Vasile Ungureanu (SRI) si Vasile Ros (CRI)

TV3 maine dimineata la 7:15am

Vasile Ungureanu (SRI) in studioul TV3 (si va reprezenta CRI deasemena din lipsa de spatiu in studio - motivatia celor din TV3)

catalin
24-10-2006, 16:40
Vasile, e unul propun sa gasim o cale legala sa protestam impotriva acestei decizii.
Si nu numai si impotriva complicitatii guvernului roman la aceasta decizie care iarasi is dovedeste lasitatea si lipsa coloanei vertebrale.
Chiar daca nu vom fi noi cei care sa schimbam ceva in aceasta decizie, macar sa ne facem auziti !
Bulgari deja au anuntat ca pot impune masuri similare pentru UK &I RL.

vasiletina
24-10-2006, 23:42
RTE 1 Six One News: Conor Mark Kavanagh gets reaction to the Government decision to continue to require work permits from Romanians & Bulgarians after the next EU accession in 2007

http://www.rte.ie/news/2006/1024/eu.html

Liviu.Onofrei
24-10-2006, 23:47
stati linistiti,fratilor...vedeti-va de problemele voastre micro,nu va luati cu taurul de coarne !Nu merita mUE atata agitatie ! Toti cetatenii sunt egali,dar unii sunt mai egali decat altii (de dincolo de gard ) ! !

nu vedeti ce .cei de acasa se bat ca "boiii" intre ei pentru putere si pentru banii de la EU,securistii din toate paturile sociala si politice sunt scosi...ca securisti buni !
cei care vor sa vina sa lucre in UK&IRL o vor face oricum,prin fratii si verii si unchii care sunt aici de multa vreme...si cand vor veni aici,odata ajunsi li se vor spune:nu spuneti ca sunteti romani,nu vorbiti cu romanii ca sunt parshivi si va da in gat si sunt ceva asociatii aici ce ne reprezinta pe noi dar ne cer banii....no,hai sa fim seriosi !!!

Guvernul Romanesc a spus ca va cere vize englezilor....cand,cui,care unde este ????teatru....

iar pentru cei din UK&IRL guverne,4 cuvinte:

rasism.discrimination.black economy.illegalism !

Romania intra in EU cu o gramada de securisti bine-merci in functii, cu Puwak Mitrea Hrebenciuc Priboi Nastase Patriciu SOV Cocos Udrea, cu o administratie de stat vai de sufletul ei, cu protectia sociala la pamant, cu agricultura pe butuci si cate si mai cate. Daca Romania isi face curat in propria batatura, problemele de genul asta vor dispare de la sine, pentru simplul fapt ca mult mai putini romani vor fi tentati sa plece. Intre timp, e normal ca englezii sa nu vrea sa absoarba 'jde mii de romani care vor sa plece scarbiti de incapacitatea propriilor guverne. Si presedinti. De ajuns ca englezul, ca orice contribuabil EU, da o gramada de bani via EU pentru Romania, bani care nu prea se stie unde se duc. Sau, ma rog, se stie dar nu se spune ca nu da bine.

http://www.ziua.net/f.php?thread=209802&data=2006-10-25

catalin
25-10-2006, 06:54
Nexus, respect pozitia fiecaruia si iti dau dreptate in cele mai multe din subiectele pe care le-ai atins in postul tau.Ai dreptate cand spui ca noi suntem singurii vinovati a tot ce se intampla.Dar,in opinia mea chestia asta sunt ceva asociatii aici ce ne reprezinta pe noi dar ne cer banii....no,hai sa fim seriosi !!!
...nu ai dreptate ! Cine si cati bani ti-a cerut tie personal pana in momentul de fata? Sunt oameni care cheltuie din buzunarul lor sau poate ce este si mai important isi pierd timpul pentru a incerca sa faca ceva.Ca reusesc sau nu,asta depinde cum o vede fiecare dintre noi.Nu am sa incep prin a iti oferi exemple in acest sens,singurul exemplu pe care il dau este acesta: La una din sedintele RSI a venit un roman,care simplu si direct a intrebat :"bine,bine eu vin la organizatie dar mie ce imi iese ?"Cam asta este mentalitatea !Ca noi cerem o cotizatie de 5 euro/an, poate sa spuna cineva ca cerem bani romanilor?La cati membri platitori exista,platim din buzunar pana si site-ul,si acelasi lucru se intampla si la CRI !Cand ceri 5 euro iti auzi tot felul de vorbe,cand le spui ca ai nevoie de voluntari sar ca opariti,de aceea suntem atat de uniti si isi bat toti joc de noi.Astia suntem,cu astia defilam!
Multumesc

aura
25-10-2006, 09:19
Cred ca cel mai bine ar fi sa le amintim celor din Guv Irl si UK ca au votat sa intram in UE, iar din acel moment exista de fiecare parte obligatii si fiecare parte are obligatii. Daca toate tarile membre UE au acest drept de munca fara restrictii noi de ce nu am aveam - discriminare? da!
Cred ca ar trebuie ca cei care merg prin tot felul de emisiunii sa se faca intelesi ca noi nu cersim acest drept, ci ni se cuvine...si ca nu trebuie sa multumim nimanui pentru ce viata ducem aici pentru ca am muncit si muncit pentru aceasta viata...

Si inca o problema: daca suntem in UE in ianuarie de ce trebuie sa platim GReen Book-ul 100 euro? Green bookul e pentru cei care lucreaza cu permis? oare cati stiu ca noi platim 100 pentru green book si inca o suta, pe cand polonezii, lituanienii, nu! Iara discriminare!

ovimat
25-10-2006, 09:27
Vad ca ne excitam degeaba pe o problema la care statul irlandez are deja solutia. Ca sa elimine/reduca exploatarea muncitorilor straini (inclusiv romani) vor pastra sistemul de vize. De asemenea e dreptul lor sa decida daca vor deschide sau nu piata muncii si altora.
Noi ne agitam mai mult din rationamente emotionale/patriotice si astea intr-o dezbatere corecta nu pot inclina favorabil balanta.
Hai sa ne concentram la ce putem face pentru cei de aici si cei care vor mai veni cu vise de viata mai buna.[br]Postet at: October 25, 2006, 11:23:28 AM________________________________________________ _@Aura
Vezi ca doar 3 tari au acordat drept de munca celor 10 in 2005 asa ca nu prea e discriminare. In plus fiecare membru UE are DREPTUL LEGAL de a-si stabili politica accceptarii fortei de munca din alte tari inclusiv UE.
Green Book-ul ar fi de discutat.

aura
25-10-2006, 09:34
Eu ma refeream la Irlanda si Anglia: au drept de munca polonezii si lituanieni aici? DA! Asta e discrimare. Ce au ei mai bun decat noi?
Eu ma concentrez tot la cei care sunt aici, nici nu ma gandeam la cei care sunt in Ro si ar vrea sa vina aici. Daca sistemul cu permis de munca ramane cei care sunt aici (viza de sot (-ie)) tot nu vor avea drept de munca.Asta trebuie explicat: ca acesti oameni vor sa lucreze dar nu li se pemite numai pe baza permisului de munca

catalin
25-10-2006, 09:51
"Asta e discrimare. Ce au ei mai bun decat noi? "
Sunt catolici, noi ortodocsi ! Ei negociaza, noi facem concesii ! Ei sunt uniti, noi suntem de capul nostru, adica dezbinati ! Si ar mai fi multe altele.
Ovidiu, de ce sa nu ne agitam? Asa cum sti deja parerea mea, si cum chiar tu ai spus-o ca africanii stiu sa isi ceara drepturile, poate a venit timpul sa o facem si noi! M-am saturat sa vad o gramada de organizatii irlandeze cica Non-Guvernamentale dar care sunt finantate de la guvern, ca obtin o gramada de fonduri pe carca noastra!
Noi suntem de la Itegrated Ireland ..si asa de mult ne pasa de voi, ca uite noi obtinem fonduri ca sa va ajutam.Noi cu bani voi cu munca! La sedinta de Sambata de la Carmelite Center dintr-un total de 14 organizati prezente numai eu si cu inca un roman eram singurii reprezentanti ai imigrantilor, in rest tot felul de organizatii irlandeze care vroiau sa solicite fonduri care sunt destinate imigrantilor ! La fel cum zicea si Vasile de dimineata la TV3, pe noi romanii nu ne intreaba nimeni ce probleme avem ce soluti am putea oferi si cate altele.Ne cauta numai cand e rost sa isi mareasca bugetele si sa justifice cheltuielile !
Concluzia, fara sa ne zbatem nu vom realiza nimic,nu zic ca nu poate fi in zadar, dar macar sa putem zice mai tarziu, am incercat dar nu se poate face nimic !

aura
25-10-2006, 10:07
Pai, daca noi nu vom facem nimic acum cand anuntul e fiebinte, atunci cand? la anu' cand ne vom plange ca ne trebe permise....Asa suntem noi asteptam sa ne cada ceva din cer...

Si ce daca guvernul Irl are solutia?! e gresita!

vasiletina
25-10-2006, 10:11
Aura,

in zilele urmatoare se va da trimite un raport/memorandum acolo unde este nevoie si vom cere drepturile noastre de cetateni UE si vom ataca politica discretionista in IRL.

pentru toti:

asteptam inputul vostru in a realia aceste material.

adica scrieti parrerile pro si contra acestei decizii luate ieri iar noi le vom sumariza intr-un raport.

aura
25-10-2006, 10:13
Vasile, nu vreau sa fiu rea, dar nu cred ca numai cu un memo se va face lumina. Cred ca problema trebuie abordata mult mai agresiv: emisiuni televizate, ziare...si asa mai departe...

lucas1977
25-10-2006, 10:56
Opinie de om venit cu working visa IT:
Eu cred ca situatia a devenit ridicola. Exemplu: vine sotia mea in Irlanda si sta de vorba intr-un parc cu o doamna din Polonia. Doamna din Polonia are drept de munca, sotia mea nu (stiu ca teoretic poate sa aplice fiindca eu detin working visa dar nu cred ca practic e asa usor sa gasesti un employer dornic de asta). Desi ambele doamne din imaginea de mai sus sunt din tari membre UE numai una dintre ele are drept de munca.

Si mai e problema inregistrarii la Gardai si cei 100EUR, sa fie primiti...

catalin
25-10-2006, 11:09
Si nu numai ! Sa zicem ca o sa liberalizeze obtinerea permiselor, si v-a fi mai usor pentru romani sa gaseasca de lucru.Punand in calcul cei care sunt deja pe aici plus cei care ar putea veni ulterior, sa ne oprim la 5.000 de permise:
5000 x 100 euro la green card = 500.000 euro/an
5000 x 500 euro pentru eliberarea permisului = 2.500.000/an
3 mil,. euro intr-un an la buget, bani care o sa ii cheltuie sa traduca in poloneza tot felul de brosuri si afise sau sa creeze joburi in serviciile publice pentru cei ce nu vorbesc engleza,la polonezi ma refer.
Pentru cei ce au obtinut rezidenta pe baza IBC, sunt curios daca o sa ne ceara sa platim 100 euro pe green card ?
Eu unul refuz sa platesc nici daca ar fi 5 euro, chestie de principii !! ;)

vasiletina
25-10-2006, 12:56
Aura,

singura varianta este sa trimitem un memorandum/scrisoare deschisa prin care sa prezentam toate aspectele problemei.

tocmai m-am intors din High Court si am discutat cu 2 baristeri pe tema asta, cu unul dintre ei chiar am dezbatut mai "indepth" pro si contra, iar ceea ce vom face ii voi cere pararea si sa completeze cu cateva argumente legale acest lucru.

in 10 minute ma apuc de scris si sper ca deseara sa avem un draft pentru discutii si editare (in limba engleza va fi totul pentru simplificarea problemei).

trimiteti in continuare parerile si opniile chiar si cele critice

ovimat
25-10-2006, 13:28
Ok eu sunt Gigi Contra Dept. of Enterprise.
Sa vedem pe cine bag eu in seama in problema asta?
1.IBEC, SIPTU astia sunt ai mei si nu ma lovesc prea tare chiar SIPTU ma sustine oarecum.
2.Guvernul Romaniei tace milc. Excellent.
3.Media Irl. nu e prea agresiva si in 2-3 zile uita/nu mai e de actualitate.
4. Romanii din Irlanda. Sunt astia organizati? Sunt reactii masive in media? Au capacitate de lobby?
Ia sa vedem cum poti penetra media: relatii directe (nu sunt), stire de ultima ora (a fost ieri mai poate fi si azi). Miting in strada? Putin probabil? Scrisori de protest? Da, se poarta, efectul....nu se stie.
Deci eu Gigi Contra pot dormi linistit, am grija ca ei sa nu fie exploatati.

Pe de alta parte nu zice nimeni ca nu trebuie reactionat, asa ca la treaba.

zdragon
25-10-2006, 13:38
Si nu numai ! Sa zicem ca o sa liberalizeze obtinerea permiselor, si v-a fi mai usor pentru romani sa gaseasca de lucru.Punand in calcul cei care sunt deja pe aici plus cei care ar putea veni ulterior, sa ne oprim la 5.000 de permise:
5000 x 100 euro la green card = 500.000 euro/an
5000 x 500 euro pentru eliberarea permisului = 2.500.000/an
3 mil,. euro intr-un an la buget, bani care o sa ii cheltuie sa traduca in poloneza tot felul de brosuri si afise sau sa creeze joburi in serviciile publice pentru cei ce nu vorbesc engleza,la polonezi ma refer.
Pentru cei ce au obtinut rezidenta pe baza IBC, sunt curios daca o sa ne ceara sa platim 100 euro pe green card ?
Eu unul refuz sa platesc nici daca ar fi 5 euro, chestie de principii !! ;)

+10 .. Bine spus.. e discriminare pe fatza, las sa introduca restrictii si pentru baltici si polonezi.

mva
25-10-2006, 13:49
pai ce sa zic ... sunt unii care observa si dintre ei inegalitatea asta de drepturi, din ce am discutat cu colegi la lucru; inteleg ca noi valuri de imigranti vor fi bine primiti in IRL daca vin din celelalte tari aderate in 2004, iar "muncitorul roman" n-are decat sa mai stea 2 ani acasa ...
nu inteleg de ce nu s-a negociat ceva in schimb (cei de la bucuresti) cu guvernele tarilor respective, i.e. sa ne faca noua viata mai usoara aici, stiindu-se in ce directie se indreapta decizia.

asa mi se pare ca domnul razvan mihai ungureanu e interesat numa de "probleme" din afganistan/irak/siria ...
desi tariceanu am auzit ca o facut ceva comentariu ieri: ca e o investitie proasta pt UK...

am auzit dimineata la TV o poveste despre un radiologist polonez care lucreaza pe 350 euroi pe sapt in ceva restaurant ... si nu isi poate intretine familia ca nu e platit la timp uneori...asta ii una din problemele care se dezbat in media despre imigrantii din est.

eric75
25-10-2006, 14:36
daca am privi mai impartiali problema am observa ca mentinerea dreptului de munca pentru polonezi si celelalte tari nu poate fi comparata , ca impact pe piata muncii , cu dreptul la munca pentru romani si bulgari . trebuie sa tinem cont ca au trecut 3 ani de cand celelalte tari au drept de munca - ceea ce scade f tare numarul persoanelor ce vor mai veni sa munceasca - comparativ cu posibila migratie a romanilor si bulgarilor .in polonia salariul mediu brut este de 580 euro in timp ce in romania este de 270 euro iar in bulgaria si mai mic .sunt convins ca irlanda ia in calcul si numarul celor ce vor sosi in continuare la munca - ma refer in special la polonezi dar probabil ca acestia pot fi absorbiti de cererea existenta pe piata muncii .pe de alta parte sunt convins ca nu am mai fi atat de reticienti la aceasta restrictie daca nu am avea nevoie de banii lor.sunt convins ca nu s-ar lua o pozitie oficiala daca letonia ar impune aceleasi restrictii .de asemenea se poate spune ca uk si irlanda a absorbit un numar destul de mare de muncitori din tarile mai sarace ale ue - dupa 2004 .in mod normal ar trebui sa vedem macar din partea altor state cu un nivel ridicat de trai o lipsa a restrictiilor pe piata muncii . este adevarat ,de asemenea ,ca forta de munca venita din tarile mai sarace a ajutat enorm economia din uk si irlanda . pe langa acestea au avantajul ca , in cazul unei cereri crescute de forta de munca pot opta pentru anularea restrictiei in orice moment . nu cred ca avantajul irlandei ar consta in sume de cca 3 mil euro . o scrisoare deschisa este oricum binevenita .

mva
25-10-2006, 14:51
mai adaug ca ar trebui sa nu fim banuiti de atitudini gen "sa moara si capra vecinului"...poate ca la a cere alte avantaje* la care ei nu s-au gandit mai avem sanse, daca decizia s-a luat deja la londra.
numai ca ar trebui sa faca lobby pt noi si cei de acasa. nu doar sa se certe intre ei. asa ca memo-ul ala ar trebui sa fie trimis si acasa in RO.
din alt punct de vedere, poate ca memo-ul ala ar trebui sa vina din partea cuiva care reprezinta un numar de "..." romani platitori de impozit in tara asta. cum putem sa obtinem/facem statistici despre cati suntem aici legal si ce facem ?

*are familia mea aceleasi dreptui din punct de vedere medical aici la fel ca orice cetatean al UE; stiu ca avem asigurare privata de sanatate, dar mai mult nu stiu ...decat ca mi s-a zis ca ar trebui sa platim destul de multe chestii.

daca am privi mai impartiali problema am observa ca mentinerea dreptului de munca pentru polonezi si celelalte tari nu poate fi comparata , ca impact pe piata muncii , cu dreptul la munca pentru romani si bulgari .

despre asta ce sa zic : rata somajului in zilele astea in tarile respective m-ar face sa cred ca mai au si ei doritori de un trai mai bun, chiar lucrand in bucatariile restaurantelor irlandeze, chiar daca au studii superioare ... nu as fi chiar asa de sigura ca numarul viitorilor veniti de acolo ar fi asa de mic ...
din alt punct de vedere, nu stiu cat ii de pe bune rata somajului in RO in zilele astea, daca se "calculeaza" doar numarul celor ce beneficiaza de ajutor de somaj de ex ... da oricum am putea sa ne laudam ca stam oficial mai bine la capitolul asta, si cred ca ar fi un argument al discutiei;altfel zis, mare parte din somerii romaniei sunt deja in spania/italia de mult.

catalin
25-10-2006, 14:59
Eric, chiar daca o ceri, tu fiind in Romania, noi de aici nu putem fi impartiali! Asta poate nu se intelege decat dupa ce stai minim 2-3 ani pe aici, si te lovesti de tot felul de probleme venite din partea irlandezilor si nu numai.Atunci iti garantez ca va disparea ori ce urma de obiectivism in directia asta.

mva
25-10-2006, 15:14
chiar, bulgarii nu au si ei o comunitate aici in irlanda? poate s-ar putea organiza ceva impreuna cu ei ...daca tot suntem bagati in aceeasi oala.

catalin
25-10-2006, 15:44
Din cate am vorbit cu secretarul ambasadei la o intrunire de Sambata 21/10, nu exista asa ceva! Tot respectul pentru el si ambasada bulgara ca au fost prezenti lo o intrunire dedicata imigrantilor si problemelor lor.Si ambasada Romaniei a avut un reprezentant la aceiasi intrunire, sincer, lucru surprinzator pentru mine.
Pot sa il contactez pe cel de la ambasada Bulgariei sa il intreb despre asa ceva.
Nu stiu daca ar avea un impact mai deosebit, dar merita incercat.

vasiletina
25-10-2006, 17:25
draftul este gata (din pacate doar in engleza)

vedeti link-urile urmatoare:

http://www.romaniancommunity.net/portal/smf1/index.php?topic=1424.0

http://www.romaniancommunity.net/portal/smf1/index.php?topic=1425.0

va rugam postati in cadrul unui topicului

http://www.romaniancommunity.net/portal/smf1/index.php?topic=1426.0

multumesc

mariana
26-10-2006, 17:57
ovidiu batrine mai traiesti?

sfinx
28-10-2006, 23:44
asta cu venirea polonezilor in numar mai mic, ca au trecut 3 ani e baliverna curata.

am discutat cu un irlandez zilele trecute in legatura cu dreptul de munca si libera circulatie
a citit el ca e o mare problema sa dea drept de munca romanilor si bulgarilor deoarece o sa invadeze sistemul lor sanitar si educational, ca la o scoala din Blanchardstown Village oposite The Bell pub sunt doar doi copii de origine irlandeza i-am spus ca probabil sunt doar 2 copii pentru ca nu e scoala prea buna

-un tov de la SIPTU pe nume Mike Jennings -regional secretary a sustinut in emisiunea Ireland AM de miercuri dimineata ca e de acord sa nu dea drept de lucru romanilor si bulgarilor ca din experienta lor cu polonezii si ceilalti, romanii si bulgarii vor fi supusi exploatari si asa ca mai bine sa nu li se dea drept de munca sau mai bine sa stea acolo in tara lor
motive fara suport

chris
29-10-2006, 11:46
O previziune personala.. in ianuarie Irlanda va fi invadata de rudele celor care sunt deja in Irlanda, mafia care era in '99-'03 va prospera din nou (PPS-uri, case de inchiriat, locuri de munca la negru), romanii vor veni oricum si ei se descurca, s-au descurcat in conditii mult mai grele ;), din punctul de vedere la multi: bine ca nu mai e nevoie de viza.... si apoi o sa apucam sa vedem si procese, romani ce o sa isi ia inima in dinti si o sa aduca in curte tot felul de angajatori si poate chiar si institutii guvernamentale.. O sa vedeti.. nu e draq atat de negru ;D. Sa nu ii amenintam?.. asta nu e amenintare, e avertizare.

catalin
30-10-2006, 23:07
Se vede foarte clar ca decizia luata este fara o baza solida.Parerea mea ca o aveau si pe cea cu dreptul de lucru dar nu erau siguri ce v-a spune Londra.Si la cat de incompetenti sunt,si cate lipsuri sunt in acest proiect, merita sa incercam sa le exploatam.

sfinx
31-10-2006, 01:33
`om trai si `om vedea

catalin
31-10-2006, 11:46
Pentru cine nu a urmarit interviurile acordate de cei doi reprezentanti ai CRI si RSI de martea si miercurea trecuta, si vor sa vada ce s-a spus acolo :
http://www.romaniansociety.ie/index.php?option=com_content&task=view&id=362

In functie de timpul liber al celui care se ocupa de site,vor putea fi vazute si celelalte doua de pe SkyNews si TV3[br]Postet at: October 31, 2006, 09:21:41 AM________________________________________________ _Gasiti mai jos si celelalte doua inerventii:

http://romaniansociety.ie/index.php?option=com_content&task=view&id=364

http://romaniansociety.ie/index.php?option=com_content&task=view&id=365

vasiletina
01-11-2006, 00:22
Catalin,

multumim

vasiletina
03-11-2006, 14:11
zdragon,

desi par magulitor cu nota acordata cel putin mie adica 7 (nici buna nici rea) sincer cred ar trebui sa fie mult mai mica de 7..

Stirile de la SKY News Ireland a fost live, fara hartii, abia inainte de a intra in emisie mi s-a explicat ca voi fi in direct cu Pat Rabbit, ca vom avea trei intrebari identice fiecare (nu mi-au spus si care intrebarile respective), Pat Rabit a avut prioritate si i-au dat timp pentru a raspunde la toate ceel 3 intrebari dar apoi mie mi-au acordat timp sa raspund doar la doua dintre ele in care am aratat ca suntem discriminati indiferent de cum se justifica ei pe plan economic, social, politic, etc.

cazul cu RTE: aici ne-au chemat sa inregistreze interviul de circa 40 de secunde sau ceva asemantor, iar in studio ei au taiat si au ales ce au vrut ei fara sa ne consulte.

in cazul meu pozitia luata a fost: decizia luata nu aduce beneficii penrtu niciuna dintre parti, intrucat cetatenii RO si BG prin statutul lor de cetateni EU pot calatori liber in spatiul IRL dupa 1 Ianuarie 2007, dar apoi vor intra pe piata neagra a muncii si vor subiectul exploatarii (ca si pana acum) iar in schimb guvernul nu are nici oamenii sa supravegheze piata muncii si va pierde si impozitlele care nu vor fi platite.

ei au ales doar pasajul acesta: cetatenii RO si BG prin statutul lor de cetateni EU pot calatori liber in spatiul IRL dupa 1 Ianuarie 2007.

lectia a fost pregatita, insa nu puteam sa spun altceva decat realitatea, ca suntem discriminati indiferent de culoarea lor politica sau problemele create de ei si noi.

pentru tine personal am un mesaj: esti foarte pornit impotiva noastra, a romanilor, si te intreb tu cu cine votezi?

raspunsurile la intrebarile tale cu privire la doua ONG-uri, etc le gasesti in curajul de raspunde la intrebarea mea de mai sus. Multa sunt eroi dupa razboi, dar nu participa niciodata activ la acest razboi. Daca te crezi mare politician, exista un parlament maret pe marginea raului Dambovita asa ca vei putea face cu brio muncii de a nu face nimic pe banii celor ca fac ceva.

zdragon
03-11-2006, 16:39
pentru tine personal am un mesaj: esti foarte pornit impotiva noastra, a romanilor, si te intreb tu cu cine votezi?

nu sunt pornit impotriva. nu am de ce. sapoi criticind pe cineva nu inseamna ca esti impotriva ..
piperu si sarea n-au stricat gustul mincarii.
pe cine votez? pe cei mai activi. si totusi sunt de parerea ca forumurile de pe romaniancommunity si romaniansociety sa fuzioneze.
pentru a centraliza sursa de informatie. e doar parerea mea personala.

raspunsurile la intrebarile tale cu privire la doua ONG-uri, etc le gasesti in curajul de raspunde la intrebarea mea de mai sus. Multa sunt eroi dupa razboi, dar nu participa niciodata activ la acest razboi.
Daca te crezi mare politician, exista un parlament maret pe marginea raului Dambovita asa ca vei putea face cu brio muncii de a nu face nimic pe banii celor ca fac ceva.

nu posed astfel de "talente" si din cite cunsti fara "recomandari" pe marginea riului Dimbovita nu ajungi.

pe cine votez eu? NU AM DREPT DE VOT.. sunt cetatean MD si statutul meu in Irlanda dupa 1 ianuarie va ramine la fel noEU, adica din lumea a 3 ..
dar sotia e cetatean Ro si de aia mi-am permis sa critic si sa-mi expun parerea pe acest forum. pentruca merge vorba si de membrii familiei mele.

chris
03-11-2006, 16:54
De ce sunt doua organizatii ? raspunsul tot o intrebare: De ce sunt atatea partide politice?

catalin
03-11-2006, 17:05
Ma bag si eu... ;D
Acceptam cu mare placere criticile, mai ales cele constructive.Dar atata timp cat ele nu sunt insotite si de solutii si alternative sunt ca o "frectie pe un picior de lemn!"
Nu trebuie sa dam note, trebuie sa ne gandim ca atat s-a putut face la momentul respectiv, trebuie luata in considerare lipsa de experienta,situatia inedita in care au fost pusi cei doi, s.a.m.d.

vasiletina
03-11-2006, 17:32
zdragon,

lumea perfecta este "dincolo" (fara alte polemici va rog).

aici facem munca voluntara, nu suntem profesionisti din pacate, insa sunt situatii in care trebuie sa actionam si de cele mai multe ori ad-hoc.

intelagand pozitia ta, tu ai dreptul dupa 01 Ianuarie 2007 sa aplici pentru rezidenta in IRL ca persoana casatorita cu cetatean EU, si vei avea dreptul la rezidenta ca si oricare cetatean EU. Daca ai nevoie te pot ajuta in acest sens.

CRITICA: nu sunt impotriva ei cum se crede, ci doresc ca cei care au ceva de spus sa o spuna prin fapte (ridicand o mana sus si dandu-se exemplu prin ceea ce fac ei insisi pentru a rezolva problema(ele) si nu prin vorbe. Altfel Catalin, are mare dreptate si pacat de o asemenea energie risipita in vant sau pe lemn.

zdragon
03-11-2006, 18:07
intelagand pozitia ta, tu ai dreptul dupa 01 Ianuarie 2007 sa aplici pentru rezidenta in IRL ca persoana casatorita cu cetatean EU, si vei avea dreptul la rezidenta ca si oricare cetatean EU. Daca ai nevoie te pot ajuta in acest sens.

multam , darnu acesta fu scopul meu cind am aderat la forum.

CRITICA: nu sunt impotriva ei cum se crede, ci doresc ca cei care au ceva de spus sa o spuna prin fapte (ridicand o mana sus si dandu-se exemplu prin ceea ce fac ei insisi pentru a rezolva problema(ele) si nu prin vorbe. Altfel Catalin, are mare dreptate si pacat de o asemenea energie risipita in vant sau pe lemn.

numa pricep la politica si activitati publice. dar daca tre' , semenz petitii, mergem la pichetari .. ca doar astai arma noastra aici.
plus as zice de editat un buletin informativ referitor la Memorandumul alcatuit de comunitate.. si de distribuit printre romani..

zdragon
03-11-2006, 22:38
salut lume ..
in fine am privit video din lincurile de mai sus.. sincer vorbind sunt total dezamagit cum s-au prezentat capii asociatiilor romanilor din irlanda.
mi s-a creat impresia ca au plecat cu "tema deacasa " nepregatita. si daca m-ar intreba cineva ce nota le dai eu as zice :

Vasile Ros un 7 , ca pina in final a putut strecura citeva vorbe despre discriminarea romanilor in irlanda si dezavantajarea lora. dar mesaju fu slab si daca as fi fost un irlandez nu m-ar atinge la suflet problema . deci NO EFECT. !!!!
Vasile Ungureanu un 4. cind s-a oferit sansa de a transmite unmesaj catre guvern el a inceput sa zica cit de bun sunt romanii si chiar a incercat sa arate ceva CVuri..... si iarasi NO EFECT!!!

sapoi de ce romanii din ilranda sunt reprezentati de 2 ONGuri? de ce societatea este dezbinata ? de ce sunt 2 forumuri?
de ce sa nu fie totul pe un singur forum? sau poate aceasta este latura roimanului, da a trage fiecare la rinza lui? ca nu degeaba principatele s-au unit abea peste 400 de ani de la nasterea ideei marii uniri.

roadrunner
07-11-2006, 08:52
Tocmai, am vazut interviul de la AM Ireland de pe TV3 (cel de azi 7 noiembrie) si sunt toatal dezamagit...
Domnule Vasile Ungureanu, in a afara de faptul ca nu puteti pune doua propozitii laolalta in limba engleza, ceea ce as fi fost dispus sa accept, ati aratat lipsa totala de talent, comunicare, coerenta in raspunsurile dvs. personale la probleme generale.
Daca dumneavoastra credeti ca, cazul dvs personal e mai important decat toti romanii, si v-ati dus acolo sa va auziti la televizor revin la ce am zis cu cativa (doi) ani in urma cand am refuzat sa fiu reprezentat de ciurli burli (impreuna cu Ancuta, cine e pe forum de mai multa vreme isi aduce aminte) va doresc mult success, sa mancati multe grisine pe la cat mai multe intruniri, si foarte important nu uitati sa vorbiti despre realizarile dvs. marete si ca ati luat social, iar in lipsa de subiecte fluturati cateva CV-uri ale unora care sau mai dus pe la scoala in regimul de trista amintire, cand comunistii erau la vanatoare de viitoare victime ale regimului.

In rest de la Zaraza pentru adevaratii domni, numai respect
Roadrunner

sfinx
07-11-2006, 09:58
Roadruner cred ca nu ai primit suficiente informatii

-am fost sunat luni 6 nov, la ora 14:00 sa particip la emisiunea de la TV 3
-am fost invitat sa spun daca am avut probleme personale
-nu sunt Nostradamus sa ghicesc ce probleme are fiecare roman emigrant
-cum a spus si Catalin criticile fara implicare sunt ca frectiile la un picior de lemn
sa faci pe a toate stiutorul de pe margine fara sa te implici nu ajuta cu nimic organizatia, e ca si cum cineva isi da cu parerea din tribuna despre fotbal
-nu te reprezinta nimeni, daca nu vrei sa te implici, cel putin eu nu te reprezint
zece persoane care fac munca voluntara nu pot suplini toate nevoile romanilor
nu am vazut nici un post de al tau prin care sa te oferi voluntar, sa faci ceva pt organizatie asa ca nu e cazul sa ceri mai mult decat oferi

personal as vrea sa te vad implicat si atunci putem decide cine , unde si cum sa mearga in functie de cerinte

pe curand tovarase

zdragon
07-11-2006, 13:50
:D sa nu credeti c aun clon de al meu:) e cu totu alta persoana, dar parerile aproape coincid.. de ce oare?

apropo si carei munca de voluntariat ce tre de facut ? puteti afisa o list acu nevoi care necesita munca de voluntariat?

aura
07-11-2006, 14:11
-am fost invitat sa spun daca am avut probleme personale
-nu te reprezinta nimeni, daca nu vrei sa te implici, cel putin eu nu te reprezint

Eu una numai inteleg nimic: In ce calitate ati mers Domnule Vasile la TV? Parca in josul ecanului scria Presedintele RSI Iar acum, domnul presedinte zice ca el a fost chemat sa vorbeasca de problemele lui... Hotareste-te domnule Vasile!
Daca reprezinti cele 10 persoane care fac munca voluntara..macar vorbeste de problemele lor ( ma refer la ultima intrebare din interviul de azi dimineata. Domnul Vasile a fost intrebat daca economia Irl se duce in jos, emigrantii vor fi primii care vor avea de suferit? si raspunsul din partea a fost: EU NU!)

ancuta
07-11-2006, 17:37
Apropo de ''te rog nu ma reprezenta'' am ras de m-am tavalit cand am vazut la stiri pe cei ''2 reprezentati'' prima data...pe urma nu am mai avut curaj sa ma uit ::) 8)

dede
07-11-2006, 20:32
Pt Vasile
Eu cred ca memorandumul ar trebui trimis si autoritatilor Romane si de-a cere mai multe detali pentru ca ei le detin. Ar trebui ceruta si opinia lui Leonard Orban care a fost negociatorul sef al romaniei cu EU sigur detine multe informati , din moment ce a vindut romania asa ieftin sia a primit un post asa bun .
Continua si nu astepta sa fi iubit , romani sint circotasi din nastere , daca nu pot sa te ajute te incurca sigur .
felicitari

catalin
08-11-2006, 00:41
As fi vrut sa comentez ....dar ma abtin!
Prieteni stiu dece !!!

sfinx
08-11-2006, 01:08
Ancutaaaaaaaaaaaaa
stii cine rade in porumb?
vezi sa nu te prapadesti de atata ras
si fii sigura ca nu te reprezint
reprezentarile le fac avocatii (platiti sau din oficiu)

ancuta
08-11-2006, 06:41
Bre nea Vasile, nu-mi duce grija ca strica la vocabular ;D

catalin
08-11-2006, 09:18
Cred ca ar fi bine sa ne abtinem de la orice fel de comentarii[br]Postet at: November 08, 2006, 10:09:35 AM________________________________________________ _Daca ne luam asa unul cate unul, niciunii nu suntem mai breji !
Numai la mistocareala si comentarii nu ne intrece nimeni! Si mai ales acum cand ar trebuii sa fim mai uniti ca niciodata, si daca am pornit pe drumul acesta sa facem nabii ceva, ca daca nu or sa rada iarasi de noi si v-a fi mai rau ca inainte!
Va rog eu frumos sa incetati !
Vasile, defapt la amandoi, va rog sa nu mai acceptati sa mergeti in emisiuni televizate,mai ales la cele in care nu aveti timp suficient sa va pregatiti!Si mai bine o sa rugam pe cei care se considera in stare si care vor sa isi asume responsabilitatea, sa mearga ei.

Va multumesc.

sfinx
08-11-2006, 09:59
Intentia a fost sa fac ceva bun.Reactiile voastre sunt critice dar nu aduce nimeni nici un argument sau un raspuns concret.
Irlandezii care au vazut emisiunea nu au avut aceeasi parere .
Ce ar fi trebuit sa spun? Cand ati fost intrebati nimeni nu a zis nimic. Dar dupa aceea toata lumea-si da cu parerea.
Nu am lucrat in Irlanda niciodata ca angajat. Ce am facut , am facut pe cont propriu si nu am de unde sa stiu cu ce probleme se confrunta romanii la locurile lor de munca.
Trebuia sa inventez cazuri ca X sau Y e supus unui program prelungit de munca , ca are un sef rasist?
Trebuia sa aduc argumente probabil. E usor sa stai sa dormi in fotoliu cu telecomanda in mana si sa faci pe interesantul dupa aceea.

Si multi dintre voi ati urmarit programul ca ati fost anuntati. Nu ma faceti sa cred ca sunteti conectati pe programele irlandeze. Nu am intalnit nici un roman care sa spuna te-am vazut la televizor si ai spus aberatii.
Dar irlandezii cu care ma cunosc mi-au spus intr-un numar destul de mare : seen you on the tely on the other night
Asa ca incercati sa aduceti argumente si sa va implicati mai activ. Chiar daca multi dintre voi ati fi vrut sa mergeti acolo in locul meu dar nu va permite programul de munca ar fi bine sa recunoasteti.
Am vazut romani asa interesati de ceea ce se intampla prin imprejurimi -duminica la biserica ,cand adunam semnaturi pentru memorandum, pe unii nici nu-i interesau ce se intampla, unu era pe acolo care zicea ca sa zicem multumesc ca ne primesc in UE, altii care au acte (rezidenta sau cetatenie) ignorau actiunea. Diletanti care nu-i mai intereseaza de altii daca ei au sacii in caruta.
Intamplator toti cei care ne-am implicat in aceasta actiune avem statutul de rezidenta rezolvat si nu ma afecteaza direct, absolut deloc, decizia luata in 24 Oct.
Impotentii vorbesc despre sex, alcoolisti despre antialcool, etc,etc.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar ar fi cazul ca unii de pe acest forum sa va mai uitati in oglinda si sa va mai autoanalizati din cand in cand. Nu e nici unul perfect. Criticile daca nu sunt insotite de argumente nu sunt constructive.
Sunt deschis la dialog
Si vorba lui roadruner: Pentru domni numai de bine --de la zaraza

roadrunner
08-11-2006, 10:37
Pentru domnul presedite (el lider maximo)

"Nu am intalnit nici un roman care sa spuna te-am vazut la televizor si ai spus aberatii."

pai nici nu ai avut cum, ca nu s-a inteles mare lucru, daca dumeata crezi ca e normal sa mearga acolo cineva care nu poate lega doua propozitii, si ti se pare OK tine-o tot asa, (vorba romanului, las ca merge si asa)
nu e nimic personal te cunosc si ma cunosti, probabil ca pentru 90% din romanii de aici a fost OK interviul fiind la nivelul asteptarilor, pentru restul de 10% a fost sub-mediocru.
Solutia gasiti pe cineva prezentabil cu bune costinte de limba engleza si romana (o femeie ar fi de preferat) sa fie purtator de cuvant.

Roadrunner

Daisy
08-11-2006, 10:39
neatza. exista undeva inregistrarea programului respectiv pentru ca as vrea sa-l vad si eu?
v-as ruga sa nu va mai certati pe cine ne reprezinta sau nu ci mai bine in loc sa aruncati cu pietre veniti cu propuneri concrete si constructive.
eu cred ca cei care au aparut la TV nici nu au experinta necesara pentru a apare in public si eu cred ca si jurnalistii fac in asa fel incit sa obtina raspunsurile pe care le vor ei de la tine fara a-ti lasa posibilitatea sa iti expui tu problemele asa cum doresti.

ovimat
08-11-2006, 11:24
Cred ca ar trebui sa tinem seama de faptul ca cei care au fost la TV au facut-o dupa un "short notice" si pe linga faptul ca nu suntem pregatiti pentru interviuri atunci cind se face un montaj ei aleg doar ceea ce vor. Nu poti spune ca nu te duci fiinca atunci esti desconsiderat iar ca sa ai un purtator de cuvint ai nevoie de cineva cu experienta, bune cunostinte ale romanilor de aici si problemelor lor si mai ales cunostinte despre politica din Irlanda. Dupa mine acea persoana nu exista inca.
S-a incercat ceva acum sa vedem care vor fi rezultatele.

mva
08-11-2006, 11:30
sper sa se dea o reluare sambata dimineata ...asta cred ca numa daca a fost considerat subiect tare.
in alta ordine de idei ...sustin si io ideea cu consultant PR daca reprezinti orice organizatie ...nu se poate sa mergi aiurea la un talk shaw. fiindca sigur nu te reprezinti doar pe tine acolo ...
am vazut pe celalalt forum o intrebare de genul ...merg la intalnirea romanilor ...in afara de problema cu depasirea termenului de viza ...mai aveti si altele ?...(am reprodus pasajul in stil personal)
na asta nu mi se pare ok; sau ...astia sunt cei pe care ii reprezinta cineva la bucuresti?
nu asta e problema cea mai "speciala" astazi... cine a ramas ilegal aici a ramas cu buna stiinta parerea mea. si e pe cont propriu ...
nu vreau polemici nici eu. dar mi se pare politic corect sa ne "laudam" doar cu chestiile absolut legale, cu ce avantaje le oferim noi muncind aici ...blabla. de exemplu mi se pare inspirata chestia cu incurajarea lucrului la negru ce duce la neplata impozitelor ...
fara ajutor social, decat daca e in contextul "nu venim sa cerem ajutor social".
alta sugestie ... putem sa ne legam de istoria lor de emigranti ...ca sa simpatizeze totusi cu noi ...
stiu ca pana la urma e vorba de manipulare. din punctul asta de vedere, da' daca data viitoare o sa fie invitat tot aceeasi persoana la un talk show, cu scopul de a scoate in evidenta weak point-urile romanilor de aici...na in cazul asta ce o sa "rezolvam" ? irlandezul privitor de TV ce o sa creada ... de exemplu ca plateste impozit pentru ajutorul social al altor non irish nationals ?

Daisy
08-11-2006, 12:05
ai perfecta dreptate mva. totusi "tu nu ma reprezinti pe mine" si "nici nu vreu sa te reprezint" e cearta de copii mici. din cite am inteles respectivii care au fost la TV nu au avut timp sa se pregateasca pentru asta insa eu cred ca atunci cind conduci o societate trebuie sa fii in permanenta pregatit sa raspunzi anumitor intrebari. dupa parerea mea forumul asta e un mijloc de a sonda opiniile romanilor de aici din irlanda, chiar daca nu este si nu poate fi reprezentativ pentru toti romanii de aici. eu cred ca trebuie sa invatam din ce a fost acum si data viitoare sa asteptam un progres, nu? :)

vasiletina
08-11-2006, 12:59
Din lipsa acuta a fondurilor nu ne putem permite sa ne angajam un PR sau ceva asemenator, cel putin atat timp cat toate proiectel noastre au fost respinse.

Daisy
08-11-2006, 13:17
Din lipsa acuta a fondurilor nu ne putem permite sa ne angajam un PR sau ceva asemenator, cel putin atat timp cat toate proiectel noastre au fost respinse.

nu exista posibilitatea de finantare de la guvernul irlandez?

catalin
08-11-2006, 14:06
Toata lumea are dreptate in felul sau !
Ce sa mai incolo si in coace.Stim cu toti cei implicati ca nu putem sa facem ceea ce ar trebuii facut si asa cum ar trebuii facut dar pentru moment suntem in situatia de a accepta suturile in fund (scuzati cuvantul sut ;) ), pentru ca fiecare sut inseamna un pas inainte !
Castigam experienta, incercam sa atragem fonduri si numai dupa ceea se pot face critici!
Pana atunci ar fi bine ca fiecare dintre noi sa se gandeasca ce a dat in schimbul criticilor si comentariilor pe care le face.
Pentru ca, doar asa FYI, daca luati in calcul timpul voluntar pe care il oferim diferitelor proiecte, o sa vedeti ca nu este putin efortul pe care il facem.Si pe cuvant va spun ca nu ne cade bine deloc cand vine cineva din afara sa ne critice si sa ne ia la misto.Dar le inghitim, luam un Colebil ca sa ne ferim de indigestie, si mergem mai departe, ca in Silentio Stampa nu putem intra ... ;D :D
Si oricum nu vom multumii niciodata pe toata lumea.Roadrunner, esti optimist cand spui 90% sunt OK, eu cred ca sunt mult mai putini, dar nu s-a putut mai mult !
Cred ca avem noi o problema cu ideea de presedinte,sau de conducator in general, Nu ne place de ei, oricare ar fi ... ca doar l-am impuscat pe unul pana acuma. ;)

Inregistrarea emisiunii o veti putea vedea pe net , imediat ce timpul ne va permite.O avem in momentul de fata pe caseta video.

Multumesc

zdragon
08-11-2006, 16:07
Intentia a fost sa fac ceva bun.Reactiile voastre sunt critice dar nu aduce nimeni nici un argument sau un raspuns concret.
Irlandezii care au vazut emisiunea nu au avut aceeasi parere .
Ce ar fi trebuit sa spun? Cand ati fost intrebati nimeni nu a zis nimic. Dar dupa aceea toata lumea-si da cu parerea.
Nu am lucrat in Irlanda niciodata ca angajat. Ce am facut , am facut pe cont propriu si nu am de unde sa stiu cu ce probleme se confrunta romanii la locurile lor de munca.
Trebuia sa inventez cazuri ca X sau Y e supus unui program prelungit de munca , ca are un sef rasist?
Trebuia sa aduc argumente probabil. E usor sa stai sa dormi in fotoliu cu telecomanda in mana si sa faci pe interesantul dupa aceea.

Si multi dintre voi ati urmarit programul ca ati fost anuntati. Nu ma faceti sa cred ca sunteti conectati pe programele irlandeze. Nu am intalnit nici un roman care sa spuna te-am vazut la televizor si ai spus aberatii.
Dar irlandezii cu care ma cunosc mi-au spus intr-un numar destul de mare : seen you on the tely on the other night
Asa ca incercati sa aduceti argumente si sa va implicati mai activ. Chiar daca multi dintre voi ati fi vrut sa mergeti acolo in locul meu dar nu va permite programul de munca ar fi bine sa recunoasteti.
Am vazut romani asa interesati de ceea ce se intampla prin imprejurimi -duminica la biserica ,cand adunam semnaturi pentru memorandum, pe unii nici nu-i interesau ce se intampla, unu era pe acolo care zicea ca sa zicem multumesc ca ne primesc in UE, altii care au acte (rezidenta sau cetatenie) ignorau actiunea. Diletanti care nu-i mai intereseaza de altii daca ei au sacii in caruta.
Intamplator toti cei care ne-am implicat in aceasta actiune avem statutul de rezidenta rezolvat si nu ma afecteaza direct, absolut deloc, decizia luata in 24 Oct.
Impotentii vorbesc despre sex, alcoolisti despre antialcool, etc,etc.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar ar fi cazul ca unii de pe acest forum sa va mai uitati in oglinda si sa va mai autoanalizati din cand in cand. Nu e nici unul perfect. Criticile daca nu sunt insotite de argumente nu sunt constructive.
Sunt deschis la dialog
Si vorba lui roadruner: Pentru domni numai de bine --de la zaraza

ai perfecta dreptate . referitor la indiferenta unor persoane, ca la urma urmei daca luam, noi cei legalide aici nu ar trebui sa ne afectese decizia din 24 octombrie? asai? caci suntem leglai , paltimimpozite.. etc..
pecind ceilalti Romani ce vor veni inirlanda dupa 1 ianuarie se vor intilni de 1001 probleme...
deci rezulta ca munca aceasta la TV si radio e in beneficiul celor ce vin dupa 1 ianuarie..
....

asa ca indiferenta e un aspect social. nu daoir roamnii sunt indiferenti fata de alti conatioanli... dar totusi daca s-a incepout campania antidiscriminatorie... ideea cu PR e buna. mai greu de realizat,caci costa..atunci sa propun sa cautam pe cineva dintre romani cu experienta in marketing , ziaristi si PR , care au venit in IRlanda. sunt sigur ca v-a dori sa colaboreze.
sunteti deacord?

mva
08-11-2006, 17:00
respect/felicit munca voluntara ...dar trebuie stabilite niste criterii de "performanta" chiar si daca e munca voluntara ...si aici mi se pare cool postul ala cu notele ...de data trecuta cand au fost interviurile.
e normal sa zicem pe romaneste anumite lucruri, si io cred ca as avea mai mare incredere intr-un feedback negativ de la niste romani pe forumul asta, decat orice mi-ar zice irlandezii astia binevoitori ...sunt prietenosi ei da cu limite ;) se invata si din feedback negativ ...
asta e parerea mea.
nu vreau sa iau locul nimanui ...mai degraba as infiinta a treia organizatie a romanilor de aici, pentru cei care inca nu s-au inscris inca in nici una din cele doua ...nestiind pe care sa o aleaga dintre ele(asta e gluma).
si acu pe bune, daca as sta in zona dublin probabil ca m-as implica in chestii din astea ...voluntare. poate ne relocam anii urmatori mai spre capitala, cine stie ...

PS: a propos de memorandum; tocma am fost anuntata ca o sa imi deconteze firma taxa de green card pe anu asta ...nu pot decat sa ma bucur ...

ovimat
08-11-2006, 17:18
Mi-e greu sa accept "criterii de performanta" pentru presedintii care fac voluntariat atita timp cit nu ai o strategie/plan de actiune pe minimum un an.
Planul de actiune ar trebui facut de membri sau de un consultant independent dar noua nu ni se aplica.
Ajungem inapoi la locul de la care trebuie sa pornim: MEMBRII.
Cine sunt ei, ce pot face si mai ales ce doresc sa se faca?
Noi suntem in faza in care ne gindim ce ar fi util romanilor siciteodata oferim serviciul respectiv, sau in faza reactiilor, vezi topicul.
Daca vrem un lucru bine facut trebuie sa avem o fundatie solida si obiective clare cu termene limita.
A, era sa uit suportul celorlalti si mai ales fondurile.
Niciodata munca voluntara nu va fi mai eficienta decit cea platita.
Parerea mea.

mva
08-11-2006, 17:39
Mi-e greu sa accept "criterii de performanta" pentru presedintii care fac voluntariat atita timp cit nu ai o strategie/plan de actiune pe minimum un an.
Planul de actiune ar trebui facut de membri sau de un consultant independent dar noua nu ni se aplica.
Ajungem inapoi la locul de la care trebuie sa pornim: MEMBRII.
Cine sunt ei, ce pot face si mai ales ce doresc sa se faca?
Noi suntem in faza in care ne gindim ce ar fi util romanilor siciteodata oferim serviciul respectiv, sau in faza reactiilor, vezi topicul.
Daca vrem un lucru bine facut trebuie sa avem o fundatie solida si obiective clare cu termene limita.
A, era sa uit suportul celorlalti si mai ales fondurile.
Parerea mea.

cred ca nu exista nici o organizatie unde membrii sa aiba atata putere de decizie cum inteleg ca ceri ovimat ...fiindca in orice organizatie exista leaderi si votanti. relatia intre ei e data de legitimitate ma gandesc. deci anyway trebuie stabilite obiective, si dat socoteala in vreun fel pentru indeplinirea lor ...nu?
din alt punct de vedere ...cand zici de munca platita te referi doar la existenta fondurilor necesare sper ...fiindca altfel, te-as contrazice prin observatia ca ceea ce faci din pasiune poate sa iasa mai bine decat ceea ce faci din obligatie ...financiara.

da imi explica si mie cineva istoria celor doua ...care e problema de fapt ? fiindca ma gandesc io ca nu reprezinta categorii sociale diferite ...care va sa zica e una mai legitima decat alta in a-si asuma purtatorul de cuvant al romanilor din IRL ? cum se calculeaza legitimitatea asta ?

fiind o intrebare asa de delicata ...accept si mesaj privat.

-nota bene: nu sunt membra decat pe forumul asta fiindca pe asta l-am gasit primul, si nu vad sensul sa ma inscriu pe altul atata vreme cat asta mai functioneaza si am acces ...sper sa nu se supere nimeni din cauza asta. nu platesc inca cotizatie la nici una din organizatii ...fiindca nu sunt convinsa ce cale vreau sa urmez. da' imi place sa dau sugestii ;)

liviud
08-11-2006, 17:41

Intotdeauna munca voluntara va fi mai eficienta decat cea platita datorita pasiunii depuse.

Cat despre lideri,hmm,inca mai e de invatat in domeniu imagine si atitudine.
Sa dai cu pumnul in masa sau sa raspunzi cu acelasi ton sau mai bataios unei critici( indiferent din partea cui ) nu cred ca e o atitudine potrivita unui lider ( chiar daca reprezinta 6 sau 6000 de pesoane ).
E normal sa nu fie bani ( si nici nevoie) pentru a angaja un PR rep. , pana una alta liderul unui grup este cea mai buna imagine si mi se pare normal ca dupa N ani intr-o tara sa-i cunosti limba.( asta nu inseamna in nici un caz ca esti mai putin roman ).

catalin
08-11-2006, 17:54
Liviu !
Ce frumos suna vorbele !
Pe noi faptele ne omoara !
Ca si asa a fost deja o propunere : SE CAUTA PERSOANA CU EXPERIENTA IN PUBLIC RELATIONS, TELEVIZIUNE SAU ZIARISTICA, PENTRU A NE REPREZENTA IN DIVERSELE CONTACTE CU MEDIA SAU AUTORITATILE IRLANDEZE.
NU OFERIM SALARIU (PENTRU MOMENT CEL PUTIN) ;)

RSI % CRI

liviud
08-11-2006, 18:11
Sincer Cata,fara nici un pic de rautate acum,leitmotivul ( sau cum s-o scrie ) cu " ce faci tu ca sa ma poti critica pe mine ? " e copilaresc.
Atata timp cat ai candidat si ai acceptat o functie publica ( pana una alta asta si e ) trebuie sa primesti si laudele dar si criticile venite din partea oricui, nu numai din partea celor din grupul tau.
Sa obligi pe cineva sa se alature grupului numai pentru a te putea critica "legal" ( sau lauda-off course ) e cel putin ciudat.( suna putin a " daca nu esti cu noi esti impotriva noastra "- ceea ce e o gandire total gresita si- fi atent,alte cuvinte mari - totalitara. ).
Tocmai,cele mai obiective laude ( dar si critici ) numai din afara pot veni .

In rest,numai bine,

Liviud.

mishulyna
08-11-2006, 21:53
Dragii mei copii (cand spun asta ma bazez pe varsta mea, respectiv 44 de ani), lasati orgoliile si mofturile la o parte, you are on your own! In sensul ca pe politicienii din Romania ii doare la basca de voi, ca si de noi!
Intalniti-va la o bere, la un meci, la ce-o fi, stati de vorba faceti brainstorming-uri, faceti ce stiti fiecare mai bine...
Si mai ales nu contati decat pe voi insiva, impreuna sau separat (eu as sugera impreuna dar fiecare cu parerea lui...)
Controversele sunt constructive dar nu cand timpul, conjuncturile si situatia politica ne preseaza!
Nu stiu daca va dati seama cum se vede din Romania chestia asta, e cam la modul: "uite ca si astia s-au ajuns si-acu' se lupta intre ei pentru diverse avantaje"!
Cum spunea cineva pe forum, "daca nu noi atunci cine, daca nu acum atunci cand?"
Spre marele meu regret nu pot face decat acest apel la bun simt si ratiune, daca pot face mai mult, let me know!

catalin
09-11-2006, 00:17
Sincer Cata,fara nici un pic de rautate acum,leitmotivul ( sau cum s-o scrie ) cu " ce faci tu ca sa ma poti critica pe mine ? " e copilaresc.
Atata timp cat ai candidat si ai acceptat o functie publica ( pana una alta asta si e ) trebuie sa primesti si laudele dar si criticile venite din partea oricui, nu numai din partea celor din grupul tau.
Sa obligi pe cineva sa se alature grupului numai pentru a te putea critica "legal" ( sau lauda-off course ) e cel putin ciudat.( suna putin a " daca nu esti cu noi esti impotriva noastra "- ceea ce e o gandire total gresita si- fi atent,alte cuvinte mari - totalitara. ).
Tocmai,cele mai obiective laude ( dar si critici ) numai din afara pot veni .

In rest,numai bine,

Liviud.

Sincer nu cred nici intr-un fel ca este vorba de rautate, ba dimpotriva consider ca fiecare in felul lui doreste sa faca o critica constructiva,dar poate nu foloseste cuvintele potrivite.Asta si din cauza ca este acest dialog "rece" de pe un forum.Poate ca in dialogurile FaceToFace ar suna cu totul si cu totul diferit.Iti spun din experienta proprie ca alta este perceptia despre o persoana cu care dialoghezi pe forum, si o cu totul alta in momentul in care te intalnesti direct cu ea! Spun prostii ? : Paul,Ovidiu,Vasile Ros,Roadrunner si toti ceilalti care ne cunoastem deja?
Parerea mea, ca la argumente se va veni intodeauna cu contraargumente (fie ele copilaresti sau nu ) este ceva natural!Timpul va demonstra daca criticile sau comentariile au fost constructive si s-a tinut cont de ele,dar e nevoie de o a doua situatie similara ca sa se dovedeasca asta.

liviud
09-11-2006, 00:37
Aici ai dreptate 100% .

Numai bine,
Liviud.

sfinx
09-11-2006, 08:21
Eu cunosc doar pe Paul, Vasile Ros, Ovidiu si cred ca si pe Liviu l-am intalnit odata.
Cand este a doua etapa? Adica intalnirea face to face?

Tv 3 intentioneaza sa faca o emisiune despre 1 Decembrie?
Cine se ofera sa pregateascsa materialul? Sau cine doreste sa se implice in pregatirea acestui material?
Macar in forma teoretica.
Deschidem o lista.

1) ma inscriu voluntar

Daisy
09-11-2006, 10:16
in ce ar consta acest material? daca am competenta vreau sa ajut si eu.

ovimat
09-11-2006, 10:32
Poate nu m-am facut inteles la capitolul cu voluntariatul, unde voi aveti dreptate. Eu m-am referit doar la presedintii de organizatii de la care se asteapta sa faca totul in mod perfect prin munca voluntara. Da, poti sa faci ceva bine si fara sa fii platit, de exemplu sa organizezi un meci de fotbal, dar daca tre sa rezolvi problemele unei comunitati treaba sa schimba.
E destula activitate pe forum dar nu vad propuneri concrete de actiune si mai ales solutiile pentru rezolvare.
Noi o frecam la rece pina ni se inrosesc buricele degetelor pe tastatura si apoi ne miram ca nu se face nimic. Ce sa se faca? Cine sa faca?
Ma repet daca nu avem un plan clar de actiune o sa ne agitam doar cind apare o situatie inedita, vezi memorandumul.
@mva
In orice organizatie seriasa MEMBRII sunt cei care decid ce trebuie sa faca organizatia. La noi, datorita mai multor cauze e invers, presedintii si inca vreo 2-3 cu/fara functii decid asta. De ce? Lipsa de impicare/interes.
Dar pretentiile sunt mari. Oare de ce???

zdragon
09-11-2006, 12:31
Eu cunosc doar pe Paul, Vasile Ros, Ovidiu si cred ca si pe Liviu l-am intalnit odata.
Cand este a doua etapa? Adica intalnirea face to face?

Tv 3 intentioneaza sa faca o emisiune despre 1 Decembrie?
Cine se ofera sa pregateascsa materialul? Sau cine doreste sa se implice in pregatirea acestui material?
Macar in forma teoretica.
Deschidem o lista.

1) ma inscriu voluntar

mai scrie unu, mai bine zis sotia, a lucrat ziarista. se pricepe la scris texte si redactare la fel a avut de furca si cu publicatii in engleza, interviuri etc..
deci daca e in serios spune cum sa va gasim.

mva
09-11-2006, 14:50
asta ii un lucru cu care putem sa ne laudam oficial ...
http://www.hotnews.ro/articol_59640-Rata-somajului-a-scazut-la-5.htm

neoficial nu stiu care e adevarul ;)

vasiletina
09-11-2006, 17:22
munca noastra de voluntariat, este munca de echipa, si se poate cu ajutorul technologiei desfasura chiar din casele voastre.

in acest sens nu mai pierdem timpul cu sedinte, sau in trafic, etc.

tot ce avem de discutat discutam in general la telefon sau e-mail, si mai nou putem apela la messenger (yahoo).

problema apare cand trebuie redactate materiale, participarea la diverse activitati sau luarea de pozitii oficiale fata de anumite probleme, lucrurile se complica pentru ca fiecare dintre noi suntem in full time employment (nagajati cu norma intreaga) si nu putem pleca sau alerga cand si unde vrem noi, nu putem participa la o multime de conferinte, sesiuni, forumuri organizate si de alte organizatii de profil.

teoritic putem scoate la consurs orice post: manager, secretar, casier, contabil, PR, delegat cu probleme etc, dar toate acestea sunt voluntariat pe banii tai proprii, pe timpul tau si esti crezut nebun, desi toti cei care fac aceasta munca sunt cu acte legale si nu ar avea de ce sa faca pentru cei carora nu le pasa decat de conturile lor din banca sau investitiile din Romania sau Irlanda.

Aceasta face diferenta: intre cei ce fac ceva (cu greselile aferente, datorita multitudinii activitatiilor si problemelor cu care se confrunta, mai ales ca nu suntem experti nici in politica, economie sau stiinte sociale, ci pur si simplu avem un suflet mare de roman si vream sa ajutam) si cei ce nu fac nimic.

partea ce mai dureroasa este ca banii atat din Romania destinatii organizatiilor din diaspora, cat si cei din Irlanda pentru organizatiile de imigranti - in ciuda proiectelor pe care se duc, ajung tot in buzunarul celor care au bani, care stiu unde sa "unga" si care nu au nimic de a face cu adevarat pentru imigranti.

am dorit sa facem cateva proiecte, ni s-a cerut de catre acesti consultanti sume de peste € 1000 inainte de a face proiectul, si cu atat mai nesigur ca am fi ajuns sa obtinem ceva bani pe urma acestuia, din care un comision delco neglijabil s-ar fi cuveniti din nou acestui consultant.

in consecinta, avem sanse minime sa primi ceva bani pentru proiectele noastre, daca nu suntem acceptati in mod deschis, echitabil si nediscriminator atat la Bucuresti cat si la Dublin. Ce ne doare este ca tocmai la Bucuresti banii se duc pe manastiri, cumpararea de biserici, redactarea de carti de poezii cu versuri de-a moca, reviste pentru adormit batranii peste 90 de ani, etc -- BANI care sunt primiti tocmai pentru noi.

mva
09-11-2006, 17:46
cu asta sunt de acord ca se pot face lucruri sa mearga si pe cale virtuala ...si oricum ele trebuie sa mearga, ca ritmul se mai castiga pe parcurs.
si pana la urma suntem de capul nostru aici, ca din tara nu ne prea sprijina cineva oficial vb. deci apelam la cunosc pe cineva care cunoaste pe cineva ... nu e rau in asta.
doar cu presa trebe sa fim mai perfectionisti ...chiar ... io zic de noi= cei care ne bagam in seama pe forumul asta ... ca altfel, cum stiti deja, nu m-am hotarat care din cele doua e mai reprezentativa pentru mine ... deci ma reprezint tot singura ;)
(de ce sunt doua, bine macar ca sunt si proiecte comune, chiar, oare nu s-au gandit cele doua sa isi imparta domenii de activitate ... sau asta se intampla de fapt si io nu mi-am dat seama pana acu')

vasiletina
09-11-2006, 22:01
poate dupa furtuna asta vom reusi sa explicam de ce suntem doua organizatii acum (desi au fost mult mai multe candva nu demult) desi la inceput a fost doar una singura: Comunitatea Romana. ;)

probabil pe viitor romanii vor decide reunirea celor doua, ca apoi sa se gaseasca cineva sa mai inffinteze o organizatie paralela. ;D.

scuzati pentru offtopicul meu.

sfinx
10-11-2006, 08:34
ca sa poti alege

mva
10-11-2006, 17:29
alegi daca e vorba de politica. nu aici, in afara de alegerea de a fi in sau out ...asta e un choice mai simplu.
mi se pare putin nonsens sa alegi aici intre doua chestii care ar trebui vad sa acopere aceleasi probleme; fiindca inca nu am inteles daca se ocupa de directii diferite cele doua, spuneti-mi daca ma insel.

...de asta ma gandesc ca ar fi natural ori sa fuzioneze cele doua, ori una sa absoarba pe cealalta ;)
si poate ca s-ar aduna energiile pozitive din cele doua pentru rezultate mai bune.

liviud
10-11-2006, 17:54
Astept cu interes momentul cand unul din cei doi presi va face un pas in spate spunand " In vederea interesului comun eu ma retrag de la conducere pentru o fuziune amiabila..." :)

Numai bine,
Liviud.

ancuta
10-11-2006, 18:54
alegi daca e vorba de politica. nu aici, in afara de alegerea de a fi in sau out ...asta e un choice mai simplu.
mi se pare putin nonsens sa alegi aici intre doua chestii care ar trebui vad sa acopere aceleasi probleme; fiindca inca nu am inteles daca se ocupa de directii diferite cele doua, spuneti-mi daca ma insel.

...de asta ma gandesc ca ar fi natural ori sa fuzioneze cele doua, ori una sa absoarba pe cealalta ;)
si poate ca s-ar aduna energiile pozitive din cele doua pentru rezultate mai bune.

Draga mea gandul ta e in vant....au mai intrebat si altii inaintea ta si n-a ajuns la noi nici macar ecoul.... :)

eric75
10-11-2006, 19:22
stau si ma intreb cum de nu exista in irlanda un partid al romanilor, caci nu cred ca exista natie care sa iubeasca polemica mai mult si sa se priceapa mai bine la politica .raspunsul vine de la romanii din italia care , in numar de peste 1 milion probabil , abia au reusit (15 dintre acestia ) , sa puna bazele unui partid (vezi link http://www.antena3.ro/Romanii-din-Italia-si-au-facut-partid-politic_eur_22693.html )
nu e timpul pierdut - cred ca putem avea chiar mai multe ;)

mishulyna
10-11-2006, 19:36
De ce UN partid al romanilor si nu doua? ;D

ancuta
10-11-2006, 19:45
Trebuie neaparat doua ... ;D

mva
10-11-2006, 20:05
pai nu ati inteles: cei care nu sunt in niciuna din organizatii ar trebui sa isi faca direct partid ...ce mai tura vura ...cu un nume de genul: partidul unic al romanilor din irlanda, ca sa nu fie nici o ambiguitate.

mishulyna
10-11-2006, 20:15
Si asa se va ajunge la cel putin trei forme de asociere a romanilor din Irlanda... ;)

mva
10-11-2006, 20:16
pai in cazul respectiv ...politic vorbind va exista doar partidul unic, nu ?

sfinx
10-11-2006, 21:46
cum credeti ca o sa supravetuiasca un partid cand doua organizatii se tarasc cu ajutorul a catorva oameni.

fuziunea s-a propus,
cativa din RSI avem in discutie aceasta propunere si o sa facem si pasul urmator

mva
10-11-2006, 21:54
pai atunci foarte bine daca se discuta.
io sustineam mai tare ideea de unic decat aia de partid ... fiindca sa fim seriosi nu avem (ca romani) ce cauta aici in politica pana sunt doar cateva mii legal in irlanda.

catalin
10-11-2006, 21:55
Intradevar, se urmareste o astfel de fuziune.Fiecare din organizatii nu prea se suprapune in actiuni cu a celeilalte.
Ca sunt doua, este o problema care este independenta de vointa noastra, noi asa le-am gasit.Si ca sa fiti informati,a mai existat inca una ;D care a fuzionat la un moment dat cu CRI.
Este mult prea mult de povestit si nu este usor sa spui intreaga poveste pe forum.Cine este interesat poate sa se intalneasca cu oricare dintre noi si v-a afla tot ce doreste.

ovimat
13-11-2006, 11:06
In momentul in care apare o organizatie apar si oameni nemultumiti de acea organizatie care la rindul lor vor crea o noua organizatie samd. Acum ramine de vazut cine si cind se va "supara" si va crea o alta organizatie. Pina la urma nu e nimic rau in a avea mai multe organizatii care fac ceva decit una care nu face nimic. De obicei cind apare una noua "avintul revolutionar" chiar o impinge sa faca ceva, deci e benefica.

rosey
13-11-2006, 12:07
poate cineva sa-mi dea un link la discutia de la TV3, nu am reusit sa o vad?!

mva
13-11-2006, 12:51
pai a propos de asta ...nu stiu sigur cum e mai bine.

daca la sa zicem 6000 de romani aici ar fi 10 organizatii din cauza ca sunt prea multi care vor sa fie presedinti ... mi se pare aiurea total. adica nu vad ceva benefic.

si sa nu uitam o organizatie chiar si non profit e de fapt reprezentata/reprezinta oficial numarul de membri cotizanti. ca sunt si organizatii sponsorizate de tot felul de interese asta nu ma intereseaza sa discut acu.

din numele celor doua existente io nu vad ca s-ar ocupa de directii diferite; recunosc ca ar trebui sa ma interesez de platformele celor doua, sa aflu ce au ca subiect de activitate definit. adica daca ar fi ceva de genul ...directie culturala sau ceva sportiva, pai mi-ar fi clar ca io as alege-o pe prima ...si daca nu imi convine ca organizeaza doar concerte cu muzica pupulara/pop romaneasca ce nu ma reprezinta, as propune chestii noi care sa ma reprezinte si pe mine ...

ovimat
13-11-2006, 13:18
daca aia 10 presedinti fac 10 activitati diferite nu crezi ca e benefic? (vorbind la modul general)

mva
13-11-2006, 14:31
pai sunt resurse care e mai bine daca se sharuie (echipamente/sediu de ex). la fel si un presedinte de organizatie, daca vrea sa fie ales, probabil ca e mai motivat sa fie "activ" daca tre sa fie ales de mai multi ...sa zicem implicati in toata afacerea; la fel se pot desemna/delega alte persoane care sa se ocupe de directiile diferite din cadrul aceleiasi organizatii.

din punctul meu de vedere ...sigur nu o sa platesc 10 cotizatii ...

ovimat
13-11-2006, 14:45
Corect. Din pacate realitatea este complet diferita. Poate peste citiva ani se va intimpla si asta in Irlanda.

vasiletina
02-01-2007, 16:24
Astazi vor fi prezentate reportaje scurte la stiri dupa cum urmeaza:

TV 3 - la ora 5.30pm

RTE One - la ora 6.00 pm

in plus sunt articole in Irish Times si Independet

Immigrant influx is largest ever as 200,000 register

The State experienced its largest-ever influx of inward migration last year with almost 200,000 foreign nationals registering to work or access public services here, new figures suggest. Carl O'Brien , Social Affairs Correspondent reports.

The number of Personal Public Service (PPS) numbers issued to foreign nationals rose to record levels, driven mainly by an increasing flow of workers from the 10 EU accession states in central and eastern Europe.

Of the 130,000 PPS numbers provided to accession-state nationals during 2006, most were from Poland (87,115), followed by Lithuania (14,805), Slovakia (9,857) and Latvia (7,368), according to figures supplied by the Department of Social and Family Affairs.

The scale of immigration is the main reason the Government opted to place work restrictions on citizens from Romania and Bulgaria, which officially joined the EU yesterday.

Workers from both countries will continue to require work permits, while firms wishing to hire them will first have to prove they cannot get staff from other EU states.

However, Bulgarian and Romanian citizens will be free to travel and live here, even though they will not be able to get a job without a work permit and will not qualify for social welfare. Those who are self-employed will also be free to travel and work here.

Taoiseach Bertie Ahern yesterday said he welcomed both counties into the EU as "equal partners" and was happy to have played a role in their accession during Ireland's presidency of the EU in 2004.

Groups representing Romanians in Ireland, who are seeking an end to work restrictions, estimate that up to 10,000 of its citizens will come here seeking work this year.

Vasile Ungureanu, chairman of the Romanian Society of Ireland, said Romanians living here could not understand why their friends and family were not being allowed to work.

No such work restrictions were placed on the 10 accession states which joined the EU in May 2004. The flow of workers from these countries into Ireland has continued to accelerate over the last two and a half years.

Of the 300,000 people from accession states who received PPS numbers since May 2004, a significant proportion are likely to have returned home. Some migration experts estimate that around 90,000 accession state citizens are resident here at present.

The best measure of immigration into Ireland will be contained in census data due to be published in the coming months, which is expected to show that the proportion of foreign nationals has grown to 10 per cent of the population - its highest-ever level.

Ireland, the UK and Sweden were the only countries of the then 15-strong EU not to impose restrictions on migrant workers from the new member states when the EU enlarged in May 2004.

Since last summer, Spain, Finland, Greece, Portugal and Italy have also opened their labour markets to workers from former accession states. While it is at an early stage, the latest PPS figures suggest that the opening of other labour markets is not affecting the number of eastern Europeans seeking work here.

The majority of EU states - with the exception of Sweden and Finland - are maintaining work restrictions on Romanians and Bulgarians.

© 2007 The Irish Times

vasiletina
02-01-2007, 19:49
tocmai au fost cele doua scurte reportaje pe RTE One si TV3.

cine doreste cred ca le poate revedea pe net.

o sa le prezentam in momentul aparitiei lor online.

florin1s
02-01-2007, 21:47
N-ati inteles nimic fratilor!...nu aici se rezolva problemele,nu in Irlanda ci la in partea cealalta,pe continent exact unde i-au mai ranit odata in orgoliul lor de insulari acei chinezi sau ce-or fi fost ei, cand i-au dat in judecata cu drepturile parintilor care au nascut copii in Irlanda. Ce scandal a fost atunci,dar comisia europeana le-a inchis gura.Si asa si-au primit rezidenta o groaza de persoane care nici nu mai sperau la asa ceva....CE LOVITURA ....si acum plang politicienii lor.

sfinx
03-01-2007, 00:00
sa ajungem in partea cealalta trebuie sa-i chemam in curte aici mai intai
si cand exista decizia curtii supreme de justitie din Irl pot fi chemati in partea cealalta. asta inseamna cei 2 ani perioada cand revizuiesc ei decizia

vasiletina
03-01-2007, 00:40
si acest proces nu ne este favorabil cel putin pentru moment.

din motive lesne de inteles exista o panica uriasa creata de invazia iminenta a romanilor si bulgarilor in UK si IRL si ei nu vor risca prea mult ca vin alegerile generale, iar in acest moment nici un partid politic nu este in favoarea imigrantilor oricare ar fi ei.

trrebuie sa lucram diplomatic si sa facem publicitate pozitiva pentru romani si forta de munca de care IRL are inca nevoie.

Daisy
03-01-2007, 07:52
O sa fie greu ca Irlanda sa-si schimbe decizia atit timp cit big brother UK nu si-o schimba. Daca UK ar renunta la work permit si Irlanda ar renunta imediat. Astea se leaga. Degeaba ne agitam noi aici daca nimeni nu face nimic in UK.

sfinx
03-01-2007, 12:15
schimbarea imaginii romanilor se face de noi cei de aici
pentru a amplifica e nevoie de fonduri , de care momentan atat CRI car si SRI duc lipsa
un numar mai mare de persoane care sa se implice, nu se poate face mare lucru doar cu 5-6 persoane.
cele 6 persoane nu pot suporta costurile la nesfarsit

e nevoie de mai multa implicare

Daisy
04-01-2007, 15:14
una e sa schimbi imaginea noastra ca popor si alta e sa schimbi o decizie care e luata pe alte criterii. eu sunt de 6 ani in Irlanda si nu ii vad pe irlandezi sa inceapa sa ne simpatizeze dintr-o data chiar daca comportamentul nostru v-a fi exemplar si nici sa faca pe gica contra cu britanicii.

sfinx
04-01-2007, 22:08
irlandezii manaca televizorul pe paine.
din cauza nivelului ridicat de analfabetism ei cred tot ce se spune la tv
daca la tv spune ca daca vor da libertate pe piata de munca romanilor si bulgarilor li se restrictioneaza libera circulatie intre Irl si UK ei o cred fara sa se documenteze despre drepturile atribuite de constitutia UE
de aceea trebuie sa determinam presa si televiziunea sa arate cat mai multe imagini pozitive despre Romania si romani , in nici un caz despre studentu Dancea Si Damian & Brothers