View Full Version : ce sistem sa imi iau din Ro?
lucas1977
22-10-2006, 16:38
Salut,
O sa merg sa imi aduc familia din Ro in 2 saptamani. As vrea sa imi iau si un sistem de receptie TV prin satelit, dar nu m-ash cara cu ditamai farfuria. Pot sa iau numai decodorul? Daca da, a mai incercat cineva asta? Ce sa iau: digi tv sau max tv.
merci mult pt info.
Digi tv au mai multe programe, in schimb aparatul este de proasta calitate, cunosc multe persoane care au trebuit sa-l trimita inapoi in Romania ptr. reparatii.
Max tv am inteles ca au programe mai putine, dar in timp i-si vor marii grila de programe.
Oala gasesti in Dublin cu tot cu suport si LNB la 100 de euro. Undeva in Crumlin este un magazin rusesc unde gasesti tot ce vrei.
vasiletina
22-10-2006, 22:56
info ai:
www.rdi-sat.com, te inregistrezi desi nu este necesar
si apoi te duci la sectiunea DTH RO si afli tot ce vrei despre problemele fiecarui sistem.
iar din IRL poti accesa http://www.satworldonline.com/ si intrebi de Cornel.
numai bine.
PS subscriu si eu la cele zise de adyxon, desi am sistemul de circa 18 luni nu am avut probleme cu el, decat cu lipsa semnalului uneori (mai ales la fotbal live).
sa stii ca in ultima vreme digi are un receiver nou(humax) mult mai bun decat cele de pana acum.am montat cateva si sunt excelente.la fel de bine poti sa prinzi promotia de la max tv care ofera echipamentul gratis(receiver,antena,lnb)cu conditia sa faci contract pe 2 ani.
nu cred ca merita sa iei din irlanda antena si lnb la 100 eu,in tara costa 20 eu impreuna.
sorinmetea
29-11-2006, 07:59
o întrebare mai pe lângă...
cum transportaţi, frate, antena din românia? cu ea în valiză pe-avion? vă simţiţi ok la vamă? sau nu întreabă nimeni nimic? dar de receiver? n-au de comentat?
întreb că s-ar putea să fiu în aceeaşi situaţie.
mare lucru nu ar fi sa duci tot kit-ul in valiza,de intrebat nu intreaba nimeni nimic,nu-i intereseaza de sistemele de receptie romanesti,acuma nu stiu cum sunt irlandezii(n-am fost inca in irlanda,sper sa vin dupa 1 ian 2007)dar am dus cu zecile in spania si italia si nimeni nu a zis nimic.dar poate ma interesez in ro sa vad daca nu exista posibilitatea la firme de transport sa duca pachete(gen eurolines,atlasib)
MIHAI O. DRAGUSIN
29-11-2006, 12:50
Salut.
Mie Digi tv a inceput sa-mi faca fitze. Il am de un an jumate si de vreo 2-3 luni a inceput sa se intrerupa cam des. Am vorbit cu baiatul care mi la instalat si a zis ca e din cauza ca au bagat prea multe programe si nu au amplificat semnalul. El a trecut la max. Acum as zice sa-ti iei max si oala o iei de aici(trebuie sa fie cam 1.1 diametru)
Bafta
sa stii ca nu e de la chestia cu multe canale si amplificat semnalul.pot sa fie doua cauze:antena ta e putin dereglata,nu ai semnal suficient si din cauza aia se blocheaza.asta o poti verifica intrand in meniul receptorului la setare antena sa vezi cat semnal si ce calitate are.daca nivelul e sub 60-70%trebuie reglata antena.
a doua cauza poate sa fie ca nu ai facut update de soft.
mai pot fi conexiuni imperfecte,lnb cu dispersie mare,cablu cu atenuare mare.
max tv in schimb ar trebui sa mearga cu antena de 60-90 cm
MIHAI O. DRAGUSIN
29-11-2006, 18:55
Daca e numai atit e ok.o sa verific ce mi-ai zis.
Merci.
irlandeza
29-11-2006, 22:00
Am o intrebare pt. Joabaru
Am si eu o intrebare. Am digi tv si sunt legata la aceeasi antena cu vecinul meu , si am lnb cu 2 iesiri,si atunci cand ploua imi dispare imaginea si mie si vecinului. Cand nu ploua setarile din meniu sunt : nivel 80% si la calitate variaza 50-52%. Este OK ?
Cat ar trebui sa fie aceste doua valori cand antena e perfect fixata pe perete ?
Am adus pe cineva sa fixeze antena si merge la fel. Rau.Care-i cauza ?
acuma se pune intrebarea ce dimensiune are antena ta?
in mod normal calitatea ar trebui sa fie peste 70% ca sa ai imagine stabila.e foarte important sa fie antena bine reglata si fixata pe pozitie,la fel ca si lnb-ul.
pentru un semnal bun pt irlanda ar trebui o antena de 90cm,si mai bine ar fi una de 1,1m.
o alta cauza poate fi lnb-ul:ori nu e in pozitia care trebuie,ori daca e marca VECTOR schimba-l cu altul.dar in prima faza incearca sa ajustezi pozitia antenei,foarte fin in timp ce altcineva e cu ochii pe indicatoarele de semnal si calitate.la fel si pozitia lnb-ului fata-spate si stanga dreapta pana vezi o crestere semnificativa a calitatii semnalului.
oricum merita retinut ca lnb-urile marca VECTOR creaza multe probleme si mai bine sa scapati de ele.si cel mai usor mod de a avea un semnal mai bun e sa ai o antena mai mare.
si mai e ceva:o sa aveti surpriza ca desi in irlanda e vreme buna semnalul cade cateodata mai mult timp.problema e ca ploua la bucuresti si antenele de emisie se umplu cu apa,deci semnal mai mic.de aceea inainte de a chema instalatorul verificati vremea din ro ::)
Liviu.Onofrei
30-11-2006, 01:41
acuma se pune intrebarea ce dimensiune are antena ta?
in mod normal calitatea ar trebui sa fie peste 70% ca sa ai imagine stabila.e foarte important sa fie antena bine reglata si fixata pe pozitie,la fel ca si lnb-ul.
pentru un semnal bun pt irlanda ar trebui o antena de 90cm,si mai bine ar fi una de 1,1m.
o alta cauza poate fi lnb-ul:ori nu e in pozitia care trebuie,ori daca e marca VECTOR schimba-l cu altul.dar in prima faza incearca sa ajustezi pozitia antenei,foarte fin in timp ce altcineva e cu ochii pe indicatoarele de semnal si calitate.la fel si pozitia lnb-ului fata-spate si stanga dreapta pana vezi o crestere semnificativa a calitatii semnalului.
oricum merita retinut ca lnb-urile marca VECTOR creaza multe probleme si mai bine sa scapati de ele.si cel mai usor mod de a avea un semnal mai bun e sa ai o antena mai mare.
si mai e ceva:o sa aveti surpriza ca desi in irlanda e vreme buna semnalul cade cateodata mai mult timp.problema e ca ploua la bucuresti si antenele de emisie se umplu cu apa,deci semnal mai mic.de aceea inainte de a chema instalatorul verificati vremea din ro ::)
sau...schimba pe MAX si nu treba sa verifici vremea !!nici aici si nici acasa ...
acuma sa nu crezi nu crezi ca max e inbatabil!are si el a lui.mai cade si la el cate un transponder,mai ai probleme ca se blocheaza receptorul(mai ales la opentel).
problema lui max e alta:mintea "luminata" care l-a creat nu s-a gandit sa puna toate canalele din grila max pe un singur satelit,asa ca daca vrei sa beneficiezi integral de max trebuie sa ai o antena cu sistem de rotatie sau un multifeed.
in rest max e ok ;)
irlandeza
02-12-2006, 00:18
Antena are 1.20, si lnb-ul nu e vector, noi l-am luat din Ro. Si chiar daca ploua in Ro. la noi nu sunt probleme, decat atunci cand ploua aici.
Am incercat noi sa fixam antena si lnb-ul si nu prea a mers, semnalul a fost OK cateva ore apoi a scazut , apoi am chemat pe cineva cu un aparat ca sa verifice pozitia, si tot mai sunt probleme cand ploua.
E nasol , mai ales ca de acum ploua in fiecare zi, tocmai cand e ceva interesant de vazut.
Avem o cunostinta care are max tv, si a zis ca nu a avut probleme niciodata.
sint destule canale pe SIRIUS (5 grade est),doar timp sa ai sa te uiti la ele
eu am si digi si max ,calitatea imagini la digi este mai buna dar ce folos daca nu ai semnal bun... ???
max este ok pt ploile de aici...
alegerea va apartine
sorinmetea
02-12-2006, 07:33
ştie cineva exact care sunt valorile pentru azimut şi elevaţie în Dublin, pentru MaxTV?
Azimuth angle:
166.07° (True North)
Elevation angle:
28.25°
LNB tilt (Skew):
-8.26°
Offset angle:
20.36°
Distance to satellite:
38774.43 Km
Signal delay:
258.50 ms (Uplink + Downlink)
Declination angle:
-7.52°
Polarmount hour angle:
167.65°
Angle setting on motor:
12.35° East
Satellite:
Sirius 3 (5.0° E = 355° W)
daca e sa imi dau si eu cu parerea despre ce sistem trebuie luat, pot spune ca de un an de zile sunt abonata la Max Tv si nu am avut nici o problema. Chiar in momentul de fata sunt niste vantoase pe aci prin Kilkenny de nu iti vine sa-ti scoti nasucul pe afara. Singurul lucru e ca a scazut doar putin calitatea, in rest totul e ok. Iar vecinilor mei care sunt pe digi tv le e de ajuns o mica ploicica ca sa nu mai aiba semnal absolut deloc. In privinta transportului din Romania am cazul unui prieten care si-a adus tot echipamentul cu ajutorul firmelor de transport gen "Alfonso" (eu am cuimparat antena de aici din oras) si care a platit doar taxa de 2,5 euro pe kg
este evident ca daca stam sa comparam aria de acoperire,max tv are castig,deoarece sirius acopera bine europa,spotul europe bss cuprinde irlanda,teoretic pt max tv in zona dublin se poate folosi o antena de 70 cm.pe cand digi tv cu al sau satelit intelsat 10-02 si spot 3 are irlanda cam la limita ariei de acoperire.de aici si problemele de stabilitate a semnalului si necesitatea unor antene de dimensiuni mai mari.
astept pareri de la romanii din irlanda dupa ce vor monta noul dolce tv,transmis de pe satelitul hellas sat 2,care ofera posibilitatea de a receptiona dolce tv in irlanda cu o antena de dimensiunea celei pt sky.
Salut,
Daca nu ma insel, locuiesti in Bandon.
In aceasta zona receptia Digitv e mai dificila, semnalul fiind destul de
slab - chiar si cu 1 dish de 1.15m si LNB de 0.2dB pe ploaie majoriatea
canalelor dispar.
...de aceea iti recomand MaxTV-ul.
Semnalul de pe Sirius este bun in zona Cork.
Calitatea imaginii este 1 pic mai slaba decat la Digitv dar asta nu este
un impediment major.
Ai insa avantajul ca poti aduce din Ro numai cu cartela Maxtv in buzunar.
Restul echipamentului il poti cumpara din Cork (preturi rezonabile pentru
dish, montura, lnb(-uri) si receptor gasesti aici -> www.corksat.ie ).
O alta varianta ar fi -> www.dolce.ro
Acesta este cel mai nou pachet de TV romanesc ridicat pe satelit.
Hellasat 2 ar trebui sa se receptioneze OK chiar si in IRL dar nu am
putut testa receptia din cauza vremii nasoale din ultimele zile.
Te pot ajuta cu instalarea daca ai nevoie.
S-auzim numai de bine!
sorinmetea
04-12-2006, 15:02
Inox, pentru D12, poţi scrie la foc automat un scurt tutorial de instalare MaxTV? Mersi.
am testat frecventele Dolce tv pe un Stab HH110 si semnalul este multumitor, mult mai bun si mai stabil decat al Digi, sunt sigur ca acest semnal ar fi fost mult mai bun daca era o antena fixa bine reglata, avand in vedere extremitatea la care se afla.
Daca nu iei in discutie Dolce atunci cu siguranta iti recomand Max.
Eu am avut Max o buna vreme dar de curand folosesc Digi.
Cand foloseam Max nu mi s-a intamplat niciodata sa pierd semnalul dar la Digi asta se intapmla mai mereu cand e atmosfera de ploaie (adica 80% din vreme...).
Pt Sirius acoperirea e mai buna pe cand Digi asa cum spuneati si mai inainte a ales Thor care nu are o acoperire prea buna pt noi.
MIHAI O. DRAGUSIN
05-12-2006, 09:45
Salut
Stie cineva vre-un baiat care se ocupa cu montatul antenelor? Am nevoie sa verifice sitemul Digi,ca nu se mai functioneza bine,se intrerupe la fiecare citeva secunde.Semnalul e foarete slab,undeva la 35-40%.S-o fi miscat naibi cu vinturile astea.Daca stiti pe cineva va rog postati nr de tel s-au dati-mi un PM.
Multumesc
Salut
Stie cineva vre-un baiat care se ocupa cu montatul antenelor? Am nevoie sa verifice sitemul Digi,ca nu se mai functioneza bine,se intrerupe la fiecare citeva secunde.Semnalul e foarete slab,undeva la 35-40%.S-o fi miscat naibi cu vinturile astea.Daca stiti pe cineva va rog postati nr de tel s-au dati-mi un PM.
Multumesc
Daca locuiesti in Cork. Te rezolv!
Bafta!
Liviu.Onofrei
12-12-2006, 00:04
http://www.maxtv.ro/suport
http://www.maxtv.ro/MaxTV.pdf
eu ma pregatesc de migrare la dolce.....
Cei de la Dolce spun...
... Este foarte simplu sa te abonezi. Vino in unul din urmatoarele puncte:
> la magazinele Romtelecom
> la magazinele partenerilor nostri
> sau suna-ne la 0 8008 DOLCE (0 8008 36523)
> sau 930 - apeluri gratuite in reteaua Romtelecom
> sau la 930 - apel cu taxare normala din alte retele (se formeaza prefixul local urmat de 930)
La scurt timp de la efectuarea comenzii, echipa Dolce vine cu echipamentul (kit de instalare si receiver), il instaleaza si activeaza.
Se pare ca sunt ceva inconveniente aicilea!
1. Iti baga oricum LNB-ul si farfuria pe gat.
2. La fel ca si cei de la DigiTV te leaga de glie fiind obligat sa folosesti numai conserva lor.
3. Pretul mi se pare destul de ridicat... (12.3€/luna pt pachetul de programe complet cu 1 singur receptor si 16.4€/luna
pt. 2 receptoare - receptoare care se platesc oricum separat)
Are cineva Dolce si poate sa confirme ce am spus eu?
MIHAI O. DRAGUSIN
14-12-2006, 17:58
@ Inox
Multumesc pt ajutorul oferit. Din pacate sunt din Dublin. A fost cineva si a mai reglat antena ,a schimbat LNB-ul dar se pare ca totul e din cauza vijeliilor care au foat in Dublin in ultima vreme.
Bafta
@Inox iti pot spune sigur ca cartela merge si in alt receptor ;) Dreambox, cand cineva iti baga ceva pe gat gratis nu e prea bagat pe gat. Sistemul e NDS la fel ca cel de la Sky, calitatea zic eu buna, poate cea mai buna dintre toti operatorii, EPG foarte bun pentru a testa calitatea semnalului puteti incerca pe 39E ca au cateva programe FTA.