View Full Version : libera circulatie an irlanda sianglia
adyirlanda
12-10-2006, 20:05
are cineva vreo informatie daca se vor da drumul la vize anainte de 1ianuarie
adrienuca
12-10-2006, 20:15
viza este necesara pina la data de 31 decembrie 2006,la miezul nopti.
Pe 25 o să mă duc in ţară si marţi am fost să-mi pun Re-Entry Visa. Īn speranţa că din 1 Ian nu mai avem nevoie, mi-am pus Single... :-\ Ştampila pusă este pānă pe 9 Ian. Īntrebānd dacă se stie ceva īn legătură cu noi după 1Ian. mi s-a răspuns că nu au nicio informaţie ptr. că nu s-a luat nicio decizie :(
vasiletina
13-10-2006, 08:22
tot ce spuneti este adevarat:
trebuie vize pana la 31/12/2005 inclusiv
se circula liber dupa aia (conditionat la maxim 3 luni de sedere)
nu s-a luat inca vreo decizie, ca se asteapta decizia UK mai intai.
cele 3 luni pot fi insa prelungite cu usurinta . (de ex un extras bancar care sa ateste o suma de bani care va permite sa va descurcati pe teritoriul tarii respective - din cate stiu fiecare tara are o astfel de suma stabilita )
ca sa-i convingi pe irlandezi probabil ca iti trebuie vreo 2ooo pe luna.
pt un an de studii - la momentul actual- se cer 7000 euro in cont[br]Postet at: 14-10-2006, 04:06:48__________________________________________ _______sederea nelimitata intr-o tara membra ue nu va mai fi o problema pt cine cunoaste legislatia ue
dupa cate stiu eu legislatia nu te opreste sa stai mai mult de 3 luni, nu iti da voie sa muncesti, dar nu te poate opri sa stai in tara respectiva (treaba ta cum te descurci)
http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/living/right-residence/index.html
vasiletina
14-10-2006, 16:47
Eric,
citeste asta si apoi spune ce scrie nu ce crezi tu ca scrie:
Related topics
You are the worker (period of residence of more than 3 months but less than 1 year) You are the worker (period of residence of more than 1 year) You are the worker (extension of period of residence) You are the worker (permanent right of residence) You are a jobseeker You are a member of the workers family You are a student You are retired and want to reside in another Member State You are self-employed professional or services provider or recipient of services You belong to a different category
INFORMATION ON COMMUNITY LAW
YOUR RIGHTS
WHAT YOU SHOULD KNOW
WHAT YOU HAVE TO DO
REFERENCES
INFORMATION ON COMMUNITY LAW
YOUR RIGHTS
You may start work without a work permit on arrival in the Member State of destination. (Atentie exista o conventie intre statele UE care permit ingradirea dreptului la munca cu 2, 3 si inca 2 ani - maxim 7 ani).
If you are in salaried employment for more than three months, you must apply for a residence permit. If you work for less than a year, the validity of your residence permit may be limited to the duration of your job.
If you fail to do this, you may be subject to a fine, but on no account may you be sent to prison or deported ("Sagulo" 8/77 and "Pieck" 157/79 cases).
You may nevertheless start working before applying for a residence permit.
WHAT YOU SHOULD KNOW
If you plan to stay for more than three months in the Member State of destination, you are generally required to apply for a residence permit within three months after arriving.
WHAT YOU HAVE TO DO
When applying for a residence permit, you must submit a valid passport or identity card, three passport photos and a certificate of employment or confirmation from your employer that you have been hired.
Those in salaried employment may in no circumstances be asked to provide evidence of their resources.
REFERENCES
Directive 68/360/EEC OJ L 257 of 19.10.1968
Directive 73/148/EEC, OJ L 172 of 28.06.1973
nu vad ce am spus gresit pana acum . pentru mai multe detalii a se vedea link
http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/services/eu-guide/living/index_en.html
vasiletina
14-10-2006, 17:08
asta ai spus:
pt un an de studii - la momentul actual- se cer 7000 euro in cont[br]Postet at: 14-10-2006, 04:06:48__________________________________________ _______sederea nelimitata intr-o tara membra ue nu va mai fi o problema pt cine cunoaste legislatia ue
eu spun ca DA este o problema si va ramane o problema, atat timp cat nu exista o conventie directa sau indirecta intre RO si UK si IRL (mai ales) prin care aceasta obligativitate de inregistrarea cu GNIB sa nu mai fie necesara. Ori, daca intri pe pagina www.justice.ie vei vedea ca bulgarii nu trebuie sa plateasca viza de intrare/re-intrare in IRL, dar RO trebuie ca sunt multii si isi scot banii pe seama noastra.
Atata timp cat diplomatia RO cerseste in loc sa comande drepturile cetateniilor sai ca cetatenii UE, vom fi mai rau ca si inainte in multe aspecte.
si asta incepe si cu ce scrie pe pasaport:
IRL
The Minister of Foreign Affairs of Ireland requests all whom it may concern to allow the bearer, a citizen of Ireland to pass freely and without hindrance and to afford the bearer all necessary assistance and protection
UK, GE, etc toti au asa ceva pe pasaport, inclusiv cei din Africa (eu am vazut la NIgeria, South Africa, etc)
la noi RO
sa aiba grija si sa fie cuminte ca altfel ajunge de unde a plecat, iar cei care trebuie sa il ajute nu pot face asta ca nu e problema lor ;D
pacat, ca si alianta "DA-ti spaga" nu face nimic din ceea ce am promis si vom suferi o mare dezamagire odata cu aderarea cea mult asteptata.
aceasta inregistrare la GNIB este valabila si pentru celelalte tari membre UE din cate stiu eu .este drept ca mai sunt multe lucruri de pus la punct dar aici spuneam doar ca se poate sta mai mult de 3 luni de zile (asa cum ati afirmat mai jos ) .[br]Postet at: 15-10-2006, 03:16:02__________________________________________ _______declaratii basescu
http://www.antena3.ro/Basescu-promite-ridicarea-vizelor-pentru-Anglia_eur_21594_ext.html[br]Postet at: 23-10-2006, 22:11:57__________________________________________ _______http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2006/10/061023_piata_muncii_decizie.shtml
irlandeza
28-10-2006, 19:25
Ori, daca intri pe pagina www.justice.ie vei vedea ca bulgarii nu trebuie sa plateasca viza de intrare/re-intrare in IRL, dar RO trebuie ca sunt multii si isi scot banii pe seama noastra.
Eu cred ca inca mai trebuie sa plateasca si ei.
http://www.justice.ie/80256E010039E882/vWeb/flJUSQ6PFHQM-en/$File/SI227of2006.pdf[br]Postet at: October 28, 2006, 09:19:56 PM________________________________________________ _Vad ca nu merge link-ul.
Oricum scrie cam asa :
CLASSES OF NON-NATIONALS REQUIRED TO BE IN POSSESSION OF A VALID IRISH TRANSIT VISA - printre alte tari apare si Bulgaria .
vasiletina
28-10-2006, 23:03
mea culpa,
aveti dreptate cu Bulgarii (parca erau scutiti acum vreo 3-4 ani)? Va mai amintiti?
insa pe noi ne doare de ai nostri