View Full Version : expirarea pasaportului
sofis_68
07-10-2006, 23:28
Buna ziua
Sunt casatorita cu un cetatean irlandez. Am green card si viza multipla. Green cardul va expira odata cu pasaportul peste cateva luni. Pot sa schimb pasaportul la ambasada, aici, in Irlanda sau trebuie sa merg personal in Romania? Cum ar fi cel mai indicat sa procedez? Dupa obtinerea noului pasaport trebuie sa aplic pentru un nou green card? Si pentru viza multipla?
Va multumesc
Pasaportul se poate schimba aici la Ambasada Romana dar dureaza mult (am auzit 3 luni).
Se poate face in Romania de un membru al familiei folosind inputernicire de aici (Ambasada Romana), sau te duci tu personal.
Eu l-am schimbat folosind inputernicire (fratele meu), care l-a facut in 10zile, dupa care l-a trimes aici cu DHL.
Cu pasaportul nou, cind expire Green Card-ul, te duci si iti iei visa din nou daca mai este nevoie.
sofis_68
09-10-2006, 22:10
Multumesc pentru raspuns.
Green cardul expira deodata cu pasaportul; pot sa imi iau, de exmplu, un nou pasaport cu o luna-doua inainte de expirarea lui? Ca sa am un "avans"?
poti sa iei un nou pasaport
daca mergi personal in Romania te intorci cu pasaportul nou dar si cu cel vechi sa poti sa te justifici la trecerea de frontiera ca ai viza; la pasaportul vechi o sa taie foaia unde e poza pe jumatate.
mergi cu pasap nou la GNIB sa faci un nou green card, si astepti sa nu mai ai nevoie de viza sa economisesti
€ 100, platesti doar pt green card
sofis_68
10-10-2006, 23:11
Multumesc pentru raspuns.
Daca esti casatorit/a cu cetatean irlandez sau EU member nu platesti fees.
its pleasure to be the part of this forum i like it