PDA

View Full Version : mancare pt copii

lucas1977
05-10-2006, 13:00
In curand o sa-mi vina si sotia & copilul (2 ani) din Ro. Cum bebele mananca chestii ce includ malai / grish ma intrebam daca se pot gasi chestiile astea pe aici. Eu in supermarket nu am vazut.

roadrunner
05-10-2006, 23:12
pe la magazine mai poloneze, rusesti, romanesti
Roadrunner

daniel_nedelcu
06-10-2006, 03:22
Se gasesc in SuperValue si chiar in Tesco

catalin
06-10-2006, 06:31
La malai nu stiu cum ii zice prin magazinele irlandeze.O singura data am cumparat,numai stiu de unde dar era mult prea fin macinat.Am facut o mamaliga dar parca era budinca! :D aha - Polenta ??!! parca ii zice.
Grish gasesti cam peste tot - se numeste Semolina - dar si acesta este foarte fin.Asadar cel mai bine este la magazinele traditionale ale esticilor.In functie de unde locuiesti iti putem pune la dispozitie mai multe adrese.

homer
06-10-2006, 08:01
Am 3 copii aici si niciodata nu le-am dat gris sau malai.
In magazine mari ca Superquin, Tesco se gaseste mincare ptr toate virstele, in borcanase mici, care contin toate vitaminele necesare, si Lapte praf special ptr cei mici.

mva
06-10-2006, 15:55
sincer daca are sotia lui timp sa pregateasca chestiile ce le-am "papat" si noi cand am fost mici ...nu am copii inca, da cred ca si io as prefera chestiile pregatite de mine.
de fapt si in romania stiu ca se gasesc demult chestii pt copii mici in borcanase ...
totusi, mar proaspat razuit cu biscuiti ...ce amintiri din copilarie.
-stiu ca aici marul nu e ca cel de acasa, nici daca scrie pe el ca e bio ...

sfinx
06-10-2006, 23:51
copilul trebuie sa manance lapte de mama in primele luni, dupa care poate sa treaca la biscuiti cu mere, mancare pregatita acasa in cazul in care mama are timp sa pregateasca sau sa si doreasca acest lucru.
borcanasele e pentru lenesi (parinti)

eric75
06-10-2006, 23:56
:D :D :D

sfinx
07-10-2006, 08:22
daca incepi din primele ore de viata ale copilului sa-l hranesti cu sticlute cu lapte de la spital si dupa aceea daca treci la borcane, micutul nu are de unde sa ia anticorpii necesari.
e adevarat ca e mult mai comod sa alimentezi un micut cu otrava din borcane si dupa aceea sa-l conectezi la Mc Donald`s

Alex
07-10-2006, 22:10
Nu stiu cine spunea ca totul este relativ in lumea asta... (va las pe voi sa aflati cine). Daca mama trebuie sa mearga la munca fiindca concediul de marternitate in Irlanda este de doar 4 luni sau daca lactatia nu-i functioneaza din diferite motive care sunt independente de ea (nastere prin cezariana, complicatii, etc) nu are alta alternativa decit "otrava" din borcane.... De aceea spun ca totul este cum privim lucrurile, adica relativ la experienta noastra si a celor cunoscuti, insa sa spui ca au otrava in borcane e putin cam deplasat. Cine are housewife sper sa nu se supere de ce am spus fiindca e doar o opinie relativa....

daniel_nedelcu
07-10-2006, 22:50
Fetita mea are doi ani si inca suge de la mama ei.
Poti face o intelegere la servici(ca mama care alaptezi)pe tema asta.Sunt care tin cont .....

Alex
07-10-2006, 23:26
Asta e nemaipomenit. Esti printre cei norocosi, adica printre exceptii. Chiar si foarte putine irlandeze angajate full time au reusit sa ajunga la o intelegere de acest fel cu boss-ul lor, sotia mea de exemplu fiind nevoita sa-si ia concediu neplatit pentru a putea sa-l hraneasca pe mostenitor peste limita celor 3 luni de concediu post natal.

florin1s
24-03-2007, 00:03
Daca am inteles bine,copilul tau are 2 ani.Nu?Pai la doi ani nu mai papa lapte de la mama doar daca mama e eroina :o
Eu stiu ca si eu am copil mic.Gris si daca vrei alte produse ca in tara gasesti la magazinele romanesti din centru,la orice magazin polonez sau e unul dotat moldovenesc(din republica)unde poti cumpara ca acasa.
Succes si nu te mai lua dupa toti stiutorii ca nu ajungi nicaieri ;D