View Full Version : pe cand un festival de film romanesc in IRL ?
sunt atatea filme romanesti noi premiate pe la festivaluri europene ...
nu stiu sa existe vreun centru cultural roman pe aici, probabil ca pt organizarea unui festival de genul ar trebui sa fie implicata ambasada romaniei.
dar cred ca ar trebui sa ne prezentam altfel irlandezilor care nu stiu nimic despre romania, sau au auzit doar partile proaste. am auzit de chestii similare organizate prin germania/finlanda ... credeti ca se poate face ceva si aici ? sau se pot organiza expozitii/concerte cu artisti contemporani ... ma refer la ceva actual, care sa prezinte interes pentru irlandezi, in special cei tineri ...nu ceva care sa aduca venituri nu stiu cui ... ci efectiv ceva care sa ne imbunatateasca "imaginea" in irlanda ...
In primul rand trebuie fonduri!Cum noi de aici nu putem aduna oameni care sa faca voluntariat iti dai seama ca nu gasim pe nimeni ca sa dea bani.Atunci toata speranta merge catre Bucuresti unde exista foarte multi bani pentru astfel de actiuni.Dar cu toate ca "speranta moare ultima" , Departamentul Romanilor de Pretutindeni nu mai avea absolut nici un leu din bugetul pe 2006,inca din luna Mai!!!
Atata timp cat tot pe mana unor infractori incap aceste fonduri, nu prea poti face nimic.Un exemplu:
DRDP a finantat anul trecut cumpararea unei biserici ortodoxe in Berlin (or fi mai multi romani in Berlin decat in Dublin? ) cu nici mai mult nici mai putin de 600.000 Euro !!!Mergeti pe site-ul lor si convingeti-va. Pai asa se termina bugetul in cateva luni de zile.
vasiletina
04-10-2006, 22:26
iar proiectul CRi pentru un ziar de limba romana nu a fost luat in considerare probabil din aceleasi motive.
la mai multe astfel de ispravi tovarasi de la DRRP.
Pai Vasile daca nu v-ati facut intelesi,ca 10% din bani se vor intoarce in anumite buzunare bucurestene!
Glumesc, dar cu siguranta asa se procedeaza.Ar trebui or sa ne invatam rolul si sa ne dam dupa ei ori sa renuntam pur si simplu la a le mai cere finantari !Cand vezi ca muncesti vreo saptamana sa intocmesti proiectul si esti refuzat pe niste motive neserioase,iti vinesa le bagi pe gat tot dosarul la care ai lucrat!
Am avut norocul sa imi cunosc una din stra-bunici,femeie simpla de la tara, dar foarte inteleapta.Imi aduc aminte de o vorba de a ei : "betia din Rusia, si hotia din Romania nu o starpeste nimeni"! Mare adevar!
roadrunner
05-10-2006, 09:33
pacat ca n-avem timp, ca le organizam un flagrant la domnii de la DRRP... sau poate ca o sa le organizam
sper sa citesca mesajul si sa fie vigilenti la anul
Roadrunner
pai ...sper sa nu fie chiar asa de greu sa obtinem totusi ceva finantare de undeva ...si cand o sa avem propuneri/proiecte mai concrete o sa revin la voi, fiindca mi se pare ca trebuie sa se poata face ceva ...
chiar, oare ei cum s-or fi "organizat" dincolo ?
http://www.bbc.co.uk/films/festivals/3rd_romanian_film_festival_2006.shtml
numarul emigrantilor romani din germania este estimat la 250.000-300.000 .nu stiu care este cel din irlanda dar este f posibil sa fie mult mai multi romani la berlin fata de dublin
Trebuie sa ti cont ca in Irlanda,95% din romani sunt in Dublin.Nu avem date oficiale, dar cam asta trebuie sa fie procentul.Tinand cont de slaba dezvoltare a celorlalte orase.In schimb in Germania aria de raspandire este mult mai mare,deci ma indoiesc ca sunt mai multi de 15-20.000 de romani in Berlin.
Exista o asociatie culturala romano-irlandeza cu Caramitru (co) presedinte care ar putea ajuta si cred ca ar mai fi si alte variante. Acum sunt cam ocupat la serviciu dar incerc sa fac ceva "sapaturi".
carefull
05-10-2006, 14:54
daca vrei mai multe informatii despre film sau alte alea ,cred ca poti sa contactezi pe cei care au organizat festivalul [mu:vi] in bistrita la adresa de mail quijote.cafe@gmail.com.poate faceti ceva impreuna.stiu eu...ioana bradea-conon e o scriitoare tare de treaba si una din organizatoarele festivalului...bafta
Sunt un amator de filme, si romanesti, dar iarasi cred ca acest festival nu va avea atentia romanilor din Dublin, sau mai bine zis interesul va fi scazut, daca vorbim de atentia publicului Irlandez, cred ca va avea trecere, mai ales dupa cateva filme romanesti care au fost vizionate la festivalul de film de la Dublin de anul trecut, de care toti am aflat dupa ce am vazut la stiri :)
daniel_nedelcu
06-10-2006, 22:36
aici cred ca ai dreptate...
dar nu sunt de acord cu catalin ca 95%din romani sunt in Dublin..
Atata timp cat nimeni nu ne pune la dispozitie nici un fel de statistici,ne dam si noi cu presupusul!
Cand ma refer la Dublin ma gandesc nu numai la orasul in limitele lui geografice.Ma refer si la oraselele de pana la 30-40 de km de centru.Ca cei ce locuiesc la asa o distanta cu certitudine vin la job in Dublin si atunci consider ca ar beneficia si de biserica din Dublin.
cand am vorbit de 250-300k de romani in germania nu am luat in consideratie si cei aprox 500k svbi si sasi nascuti in romania dar care acum se afla in germania . e posibil ca si dintre acestia multi sa fie de religie ortodoxa .facem doar presupuneri , neavand date oficiale - cel putin la nivel de oras.
Ai cam dat-o in bara ! Nici sasii nici svabii nu sunt in nici un caz ortodocsi ! Si in nici intr-un caz nu sunt 500k.
iti faci un scop in a ma prinde si asta nu e bine pt tine. am spus nascuti in romania - e posibil ca unul dintre parinti sa fie de origine roman si astfel el sa fi ajuns ortodox de religie.
referitor la numar o scaut si o sa-ti dau link.
tine aproape
Hai ca incepe sa imi placa !
De unde esti tu de loc?
Eu unul sunt din Brasov si am copilarit cu destui sasi.Inca mai tinem legatura si pot spune ca le cunosc modul de viata.Te asigur ca nu se practicau casatoriile mixte!
Si sa iti dau un exeplu pe care il cunosc personal: Doi frati s-au casatorit cu doua surori, sasi binenteles toti 4.
mai ai pana la 500k.
sa nu spui ca i-ai cunoscut pe toti!
;)
O sa invat din consegventa ta si poate pana la batranete o sa apuc sa ii cunosc si pe cei 499.950 pe care inca nu ii stiu!
Trimite-mi linkul alasa ma conving si eu ca sunt chiar atat de multi!
http://www.************-romaneasca.ro/index.php?_init=global.static&file=publicity
mai caut ;)[br]Postet at: 07-10-2006, 09:30:40__________________________________________ _______http://news.softpedia.com/news/1/2004/May/8239.shtml
daca mai vrei sa mai caut spune-mi ![br]Postet at: 07-10-2006, 09:32:02__________________________________________ _______http://ro.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A2ni
Inca nu le-am studiat,dar cred ca o las pe miine.
Mi-a facut placere sa ma contrez asa un pic cu tine,dar nu au intrat zilele in sac!
Have a nice week-end!
Sunt un amator de filme, si romanesti, dar iarasi cred ca acest festival nu va avea atentia romanilor din Dublin, sau mai bine zis interesul va fi scazut, daca vorbim de atentia publicului Irlandez, cred ca va avea trecere, mai ales dupa cateva filme romanesti care au fost vizionate la festivalul de film de la Dublin de anul trecut, de care toti am aflat dupa ce am vazut la stiri :)
pai ideea era cum se poate promova arta romaneasca pe aici ...nu neaparat genul ala de concert/eveniment pentru romanii nostalgici (sper sa nu se simta nimeni ofensat, si io is "nostalgica" daca ma gandesc la Suie Paparude de exemplu, ca nu o sa ii mai vad la TMBASE anu asta).
desi nu sunt in dublin (stau la mai mult de 100 km: fac parte din aia 5% ) pentru asa ocazie as merge, de fun... eventual as mai convinge si ceva colegi de la lucru sa vina cu noi ...
ma intreb daca au prezentat Filantropica la festivalul ala, sau or fi mers pe mana lu' Cristi Puiu ;)
dupa cate imi aduc aminte a fost filmul ala facut in coproductie cu irlandezii, despre grupul de coristi care a venit in Irlanda in '99
Un eveniment la care ar trebuii sa participam - anul asta ca simplii spectatori dar pentru 2007 ar merita sa si participam in cadrul festivalului.
Si cu un film ca au si o sectiune de film.
Eu unul am sa merg pe acolo sa vad cum sta treaba. Cineva interesat?
http://www.bap.ie/dloads/celebrate_communities_in_fingal.pdf[br]Postet at: October 12, 2006, 04:35:54 PM________________________________________________ _Se pare ca link-ul postat nu merge sau se incarca prea greu !
Incercati www.bap.ie si mergeti in josul paginii la CELEBRATE !