PDA

View Full Version : imprumut ipotecar

mva
28-09-2006, 18:23
intrebare: din cunostintele voastre, se poate lua de aici un imprumut pentru achizitionarea unei locuinte in alta tara ? sunt venita cu work authorisation, si sa zicem ca vreau sa imi iau/construiesc o casa de "vacanta" in zona brasov-ului.
inca nu am intrebat la banci, fiindca presupun ca nu ma calific, fiind doar de 3 luni aproape in IRL.

eric75
28-09-2006, 20:01
pot sa-ti spun ca dupa 1 ian 2007 poti obtine venituri oriunde pe teritoriul statelor UE (inclusiv Romania ) - si poti angaja credite in orice tara membra UE (bineinteles daca te califici) - conditiile in general sunt diferite de la banca la banca

Oliviu
28-09-2006, 22:33
du-te in romania la bcr sau brd au credite ipotecare pentru romanii care lucreaza in strainatate.

eu am primit credit de la bcr, fara (prea multe) probleme.

sfinx
29-09-2006, 07:25
care e dobanda?
si ce hartii a trebuit sa duci

eric75
29-09-2006, 08:20
ai ceva detalii aici

http://www.bcr.ro/irj/portal/?site=bcr_ro

din ce se aude acum cel mai rentabil credit ipotecar este in franci elvetieni - are cea mai buna dobanda - nu stiu ce banci il acorda dar asta se poate cauta

mva
29-09-2006, 09:58
Pai in RO am deja unul de cativa ani; dar dobanzile aici sunt mai mici ... de departe decat cele din RO (la banca de la care am io acu platesc peste 8%, in timp ce cat am lucrat in RO aveam dobanda "preferentiala" de euribor + 3 %).
Am inteles (ceva articol pe revistapresei mai demult) ca banci italiene sunt mai "generoase" cu imigrantii romani din italia ... da probabil ca asta fiindca in romania exista o gramada de banci italiene deja.

orla
30-09-2006, 08:27
poti sa iei un personal loan de la orice banca din Irl.du-te pe la baci si cere detalii.nu e musai sa le dai info pt ce il vrei.e doar personal loan.

sfinx
01-10-2006, 12:19
ai facut un calcul simplu sa vezi cat trebuie sa dai inapoi bancii pt creditul luat?
ne spui si noua daca nu cumva dai mai mult de 8%?

mva
02-10-2006, 11:46
"ai facut un calcul simplu sa vezi cat trebuie sa dai inapoi bancii pt creditul luat?"
...te referi la imprumutul de nevoi personale ? presupun ca e vorba de ceva peste 8% ...

sfinx
02-10-2006, 21:17
oricare ar fi el , ipotecar sau de nevoi personale , e mai mare de 8%, trebuie sa iei in calcul si 1% pt facilitarea creditului, 0,6 % administrarea, etc ,etc si cu cat perioada de ramburasare e mai mare cu atat ai mai mult de platit

roadrunner
27-06-2007, 22:06
Daca mai stam un pic de vorba scad dobanzile si prin Ro, am vazut oferte cu 6.8% ( la creditul ipotecar) din pacate nu poti sa faci credit ipotecar aici (4%) si casa sa fie acolo
si mai cresc pe aici, au ajuns creditele de nevoi personale si car loans (<25K) pe la 8.5% sau chiar 9%, totusi chiar si cu dezavantajul crediului din Ro, daca cumperi o proprietate cu potential de crestere si platesti rapid imprumutul (o rata de 500 Eur nu e chiar asa de greu de platit) poti iesii bine la total.
Roadrunner

sfinx
27-06-2007, 23:03
dar pe langa cei 6,8% se mai adauga un 1 % pt administrarea creditului,1% pentru ca ai luat creditul de la banca respectiva ( e o gluma)etc,etc
se mai adauga cateva procente pt diferite inginerii financiare specifice romanesti