View Full Version : imprumut ipotecar
intrebare: din cunostintele voastre, se poate lua de aici un imprumut pentru achizitionarea unei locuinte in alta tara ? sunt venita cu work authorisation, si sa zicem ca vreau sa imi iau/construiesc o casa de "vacanta" in zona brasov-ului.
inca nu am intrebat la banci, fiindca presupun ca nu ma calific, fiind doar de 3 luni aproape in IRL.
pot sa-ti spun ca dupa 1 ian 2007 poti obtine venituri oriunde pe teritoriul statelor UE (inclusiv Romania ) - si poti angaja credite in orice tara membra UE (bineinteles daca te califici) - conditiile in general sunt diferite de la banca la banca
du-te in romania la bcr sau brd au credite ipotecare pentru romanii care lucreaza in strainatate.
eu am primit credit de la bcr, fara (prea multe) probleme.
care e dobanda?
si ce hartii a trebuit sa duci
ai ceva detalii aici
http://www.bcr.ro/irj/portal/?site=bcr_ro
din ce se aude acum cel mai rentabil credit ipotecar este in franci elvetieni - are cea mai buna dobanda - nu stiu ce banci il acorda dar asta se poate cauta
Pai in RO am deja unul de cativa ani; dar dobanzile aici sunt mai mici ... de departe decat cele din RO (la banca de la care am io acu platesc peste 8%, in timp ce cat am lucrat in RO aveam dobanda "preferentiala" de euribor + 3 %).
Am inteles (ceva articol pe revistapresei mai demult) ca banci italiene sunt mai "generoase" cu imigrantii romani din italia ... da probabil ca asta fiindca in romania exista o gramada de banci italiene deja.
poti sa iei un personal loan de la orice banca din Irl.du-te pe la baci si cere detalii.nu e musai sa le dai info pt ce il vrei.e doar personal loan.
ai facut un calcul simplu sa vezi cat trebuie sa dai inapoi bancii pt creditul luat?
ne spui si noua daca nu cumva dai mai mult de 8%?
"ai facut un calcul simplu sa vezi cat trebuie sa dai inapoi bancii pt creditul luat?"
...te referi la imprumutul de nevoi personale ? presupun ca e vorba de ceva peste 8% ...
oricare ar fi el , ipotecar sau de nevoi personale , e mai mare de 8%, trebuie sa iei in calcul si 1% pt facilitarea creditului, 0,6 % administrarea, etc ,etc si cu cat perioada de ramburasare e mai mare cu atat ai mai mult de platit
roadrunner
27-06-2007, 22:06
Daca mai stam un pic de vorba scad dobanzile si prin Ro, am vazut oferte cu 6.8% ( la creditul ipotecar) din pacate nu poti sa faci credit ipotecar aici (4%) si casa sa fie acolo
si mai cresc pe aici, au ajuns creditele de nevoi personale si car loans (<25K) pe la 8.5% sau chiar 9%, totusi chiar si cu dezavantajul crediului din Ro, daca cumperi o proprietate cu potential de crestere si platesti rapid imprumutul (o rata de 500 Eur nu e chiar asa de greu de platit) poti iesii bine la total.
Roadrunner
dar pe langa cei 6,8% se mai adauga un 1 % pt administrarea creditului,1% pentru ca ai luat creditul de la banca respectiva ( e o gluma)etc,etc
se mai adauga cateva procente pt diferite inginerii financiare specifice romanesti