PDA

View Full Version : pe cand si la noi asa ceva?

adyxon
15-09-2006, 23:07
Apropo, de intrebari adresate ambasadei Romaniei , vad ca nimeni nu se oboseste la raspunda la intrebari, ptr. cei interesati pute-ti sa dati o raita prin forumul romanilor din Italia, acolo d-nul consul de la Roma raspunde la intrebari imediat si este in continu dialog cu cei interesati.
Oare personalul de la ambasada noastra o fii mult mai ocupat?

http://www.romania-italia.info/forum.asp?FORUM_ID=26&CAT_ID=8&Forum_Title=Dialog+cu+consulatul+din+Roma

irlandeza
16-09-2006, 11:09
Eu nu cred ca le pasa prea mult. :(
Ca sa raspunzi la intrebari , necesita timp , si probabil consulul de aici are altceva mai interesant de facut decat sa ne asculte noua problemele. >:(
Poate gresesc ,dar asta e parerea mea.

adyxon
16-09-2006, 13:24
Raportat cu preturile care le practica(procuri,etc), care sincer mi se par cele mai scumpe din lume, ar trebui sa ofere si altceva concetatenilor.Toata stima si respectul d-lui consul de la Roma, care de cativa ani raspunde tuturor celora care au nevoie de anumite informatii.
Sper sa aiba si altii de invatat din activitatea d-lui !

sfinx
18-09-2006, 23:25
Apropo, de intrebari adresate ambasadei Romaniei , vad ca nimeni nu se oboseste la raspunda la intrebari, ptr. cei interesati pute-ti sa dati o raita prin forumul romanilor din Italia, acolo d-nul consul de la Roma raspunde la intrebari imediat si este in continu dialog cu cei interesati.
Oare personalul de la ambasada noastra o fii mult mai ocupat?

http://www.romania-italia.info/forum.asp?FORUM_ID=26&CAT_ID=8&Forum_Title=Dialog+cu+consulatul+din+Roma

Draga adyxon nu compara Italia cu Irlanda, in Italia sunt aprox 1 milion de romani, pe cand aici sunt cam 25.000 nu compara veniturile din Italia cu cele din Irlanda. Oamenii sunt diferiti. vreo 3 ani in urma trebuia sa pierzi vreo 2 zile sa poti obtine o banala procura, cand acum daca esti din alta localitate decat Dublin poti obtine aceasta procura in aceeasi zi, si nu trebuie sa stai la ghiseu doar vreo cateva minute, functie de aglomeratia de la ora respectiva, lucrurile se schimba in bine si la Dublin, in curand speram sa avem si noi aceleasi servicii ca in Italia.

chris
19-09-2006, 08:42
In primul rand pe acest forum nu a fost adresata nici o intrebare ambasadei, ce raspunsuri sa avem? :)

vasiletina
19-09-2006, 10:54
Adyxon,

daca ai vreo problema, te rog suna la numarul de telefon al Ambasadei, (01) 6681085 sau la Consulat (01) 6681150 si adreseaza aceasta problema si cu siguranta vei primi pe loc raspunsul amabil la intrebarea ta.

din experienta personala, orice apel catre Domnul Consul General al Romaniei in Irlanda, Ion Dumitru Vintila a fost promt primit si au fost furnizate informatiile cerute.

insa la fel pot sa spun ca numarul mare de solicitari (documente ce trebuie prelucrate imediat si in circa 48 de ore) este foarte mare si o singura persoana nu poate sa preia si eventualele intrebari online. (aceasta este o parare personala insa).

in rest asa cum au remarcat si aici pe forum, nexus, sfinx, chris, etc, serviciile oferite si calitatea acestora a crescut foarte mult, mai ramane ca si unii dintre conationali sa respecte dreptul la viata privata si sa pastreze ceva distanta fata de persoana care discuta la ghiseu.

carefull
05-10-2006, 10:46
eu incerc sa intreb pe toata lumea de aici.daca voi putea merge in vizita in irlanda fara viza...si asta de cand? din noiembrie anul acesta sau dupa 1 ianuarie.............?nu stie nimeni? mersi mult

lucas1977
05-10-2006, 11:15
din ce am auzit eu azi dimineata la radioi guerilla, ambasada UK a zis ca nu mai devreme de 1 ian. si cum irlanda nu iese din cuvantul englezilor in chestiunea asta, pb ca si aici se va putea veni doar dupa 1 ian fara viza. sad, but true.

eric75
05-10-2006, 13:05
asa este

adyxon
05-10-2006, 14:11
Se aude ca UK si Irl. vrea sa introduca sistemul cu punctaj in functie de cerintele pietei de munca, asta inseamna ca ce-i care vor veni in Irlanda in (cazul in care nu va fii garantat dreptul la munca), vor fi intrebati de scopul si durata vizitei, asemanator cum sa intamplat in celelelte state( Spania, Italia, Grecia) dupa neobligativitatea vizelor Schengen.