View Full Version : Linie directa de avion Irlanda - Romania
Liviu.Onofrei
11-09-2006, 22:36
In sfarsit,toate motivele si piedicile politice au cazut:putem calatori spre casa direct
fara a mai schimba (a se citi umili) in orice alt oras -aeroport de pe Continent !!
http://www.wall-street.ro/articol/Companii/19012/Liderul-low-cost-aterizeaza-si-in-Romania/
________________________________-
Compania aeriana irlandeza cu tarife reduse Ryanair ar putea intra pe piata romaneasca din 2007, intentia companiei de a organiza curse spre Romania fiind anuntata de ambasadorul Irlandei la Bucuresti, Padraic Cradock, in urma unei intrevederi cu autoritatile romane.
"Compania irlandeza doreste sa vina pe piata romaneasca si sunt semnale in acest sens, inclusiv la nivel diplomatic. Ca urmare a unei intalniri cu ambasadorul Irlandei la Bucuresti eu am transmis ca ii astept la Bucuresti pentru a discuta despre intentia lor", a declarat pentru Rompres directorul Directiei Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Bogdan Donciu.
Oficialul a spus ca Ryanair ar fi cerut unele avantaje pentru a opera pe piata romaneasca, insa autoritatile romane nu pot oferi un tratament discriminatoriu pentru companiile aeriene. "Trebuie sa vina in aceleasi conditii ca si celelalte firme care au intrat pe piata romaneasca. Daca vor sa-si negocieze ceva cu un aeroport este treaba lor, noi suntem insa obligati sa le asiguram acelasi tratament tuturor", a precizat Bogdan Donciu. Reprezentantii companiei urmeaza sa vina la Bucuresti in luna octombrie, destinatiile vizate de Ryanair in Romania fiind Bucuresti si Timisoara.
Compania irlandeza este una dintre cele mai de succes linii aeriene pe plan international, operand 362 de destinatii, in 22 de tari. Ryanair a fost infiintata in 1985, activitatea societatii imbunatatindu-se dupa ce a studiat activitatea primei companii care a organizat zboruri la tarife reduse, compania Southwest Airlines din Statele Unite ale Americii.
Dupa 1997, Ryanair a inceput sa devina o companie aeriana pan-europeana, veniturile crescand de la 231 milioane euro in 1998 la 843 milioane euro in 2003, in timp ce profitul a crescut de la 48 milioane de euro la 239 milioane de euro.
Ryanair a inregistrat in primul trimestru din 2006 un profit record de peste 115 milioane de euro, in crestere cu peste 80 la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent. Traficul a crescut cu 25% la 10,7 milioane pasageri, in timp ce veniturile totale s-a majorat si ele cu 40%, pana la peste 566 milioane de euro.
Deocamdata e la stadiul de tratative, vorba lor: fingers crossed :)
hmmmmmmm, is this what i think it is?? Imagine how much easier life would be if Ryanair start with their €1 flights to Bucharest, or better still to Sibiu:) Any news of how far advanced negotiations are?
Liviu.Onofrei
12-09-2006, 11:25
hmmmmmmm, is this what i think it is?? Imagine how much easier life would be if Ryanair start with their €1 flights to Bucharest, or better still to Sibiu:) Any news of how far advanced negotiations are?
Hey my friend...relax,calm down !!
Negotiations...hmmm! They are now at the level of ... negotiating by "brown envelope" system !
Every1 needs to live,the consultants will try to get the best deal for them,to make sure that the commission is there...Deaah,we are in Romania !! :)) Come alive....
Da nu va bucurati asa tare...nu va vad stand cocosat 3-4 ore in cutiile alea mici si cu serviciul typic Ryanair !
ok ive calmed down and stopped frothing at the mouth:P make sure to ask them to send some brown envelopes our way!
Ar fi frumos sa putem zbura direct. Sunt satul asteptind prin aeropoarte cu 3 copii.
fac si eu galerie sa zburam direct,eu cred k as prefera sa ma inghesui si sa nu mai stam sa facem escala.vreau sa zic k e superb sa schimbi bb pe bancutele din aeroporturi ::)
Jabu,lol,Sibiu.make it Bucharest first.and then we'll see about Sibiu. ;D
hey if i dont ask then i dont receive:P maybe if im even more hopeful and ask for a direct connection to a specific address in Sibiu:D
Pana se gandeste careva sa fac o linie directa catre Romania...am gasit o solutie extrem de avantajoasa ca pret:
105 euro Dublin-Bucuresti prin Londra!
Oferta este valabila incepand cu luna Ianuarie.Polonezii de la WizzAir vor deschide mai multe curse dinspre Bucuresti,Arad si Targu-Mures catre mai multe locatii din Europa.
Daca alegeti aceasta varianta puteti opta pentru una dintre cele 3 curse saptamanale Buc-Londra (Luton) la pretul de 277 RON iar de la Londra(Luton) la Dublin cu RyanAir la 15,30 Pounds am facut eu un calcul ajunge totul la 100 Euro +5 euro pe care ii mai incaseaza RyanAir la booking cu CreditCard.
http://wizzair.com/ro/index.shtml
http://www.ryanair.com/site/EN/
Poate asta este un inceput pentru zboruri mai ieftine si mai rapide !
Preturi bune, dar nu ma mai duc prin Londra cit voi traii.
Ai prins chestia cu teroristii???Sau ce s-a intamplat?
please da detalii ...fiindca din nefericire nu am luat biletele de avion, primesc abia azi maine credit card-ul, si ma gandeam la BA ...
a propos de asta, ce curse in afara de malev/BA se mai "practica" pt a ajunge in tara ?
multu de info !
adrienuca
19-10-2006, 10:29
tocmai ce m-am intors de la meciul STELEI cu REAL,am zburat prin LONDRA dar cum zicea si homer nu voi mai zbura cit traiesc eu pe la ei, astia sint absurzi,inspaimintati ,infricosati la maxim... :o.. vai de mama lor de englezoi nebunii...
un sfat: OCOLITI LONDRA >:(
prima si ultima data cand am zburat prin Londra (acum mai bine de un an) un agent tare binevoitor m-a tinut intr-o camera vreo 10 minute si mi-a luat amprentele. procedura de rutina mi-a zis in caz de atacuri cu bombe in avion. am ras pana mi-au dat lacrimile!chiar arat a terorista? l-am intrebat..nici nu vreau sa ma gandesc cum e acum.
Ultimele 3 zboruri le-am făcut cu CSA, de fiecare dată fiind cel mai ieftin - direct de pe site-ul lor www.csa.cz selectând la ţara Irlanda, bineînţeles. :)
Mai poti sa incerci
www.airfrance.com
www.klm.com
www.lufthansa.com
www.alitalia.com astia nu mai zboara in numai doua zboruri ca inainte : DUB_MILAN_BUC - din 29 Oct vor zbura DUB-PARIS-MILANO- BUCURESTI - deci poti sa uiti despre ei
Ceilalti au preturi mari intre 360 si 407 cele mai ieftine. La KLM mai gasesti si pe la 303 dar numai pentru anumite date.
Succes !
please da detalii ...fiindca din nefericire nu am luat biletele de avion, primesc abia azi maine credit card-ul, si ma gandeam la BA ...
a propos de asta, ce curse in afara de malev/BA se mai "practica" pt a ajunge in tara ?
multu de info !
M-au tinut in aeroport cu 3 copii 4 ore pina mi-a venit legatura de Dublin. Asta a fost acum 4 ani, de-atunci ma duc numai cu Malev, Lufthansa so HML sau c-am asa ceva prin Olanda.
Ma gindesc ca n-ar strica niste informatii, chiar si marginale, pentru cei care se gindesc sa zboare intii la Londra si de-acolo cu Wizzair in Romania. Informatii la mina a doua, din citite. Am nimerit peste un blog (http://szekely.blogspot.com/) al unui englez care si-a gasit perechea si s-a stabilit la Miercurea Ciuc/Csikszereda. Merita citit blogul, din mai multe motive, inclusiv ca sa vedeti prin ce-a trecut omul prin diverse aeroporturi.
Dar sa revin la subiect, adica zbor ieftin inspre/dinspre RO. Cica Wizzair nu face transferul bagajelor, ca sa-si mentina pretul scazut. Adica - inteleg eu - daca schimbi avionul la Londra (sau oriunde altundeva), trebuie sa iesi din "zona", sa-ti iei bagajul de la banda rulanta, dupa care sa stai din nou la coada la check-in si sa treci pe la controlul de securitate etc. Si risti sa pierzi legatura!
Eu n-am mai fost acasa de vreo doi ani si ceva, iar atunci am zburat cu KLM. Intre timp, KLM a fost cumparat de Air France si s-a prostit de tot - si ca pret, si ca orar. Drept care eu personal voi astepta cu foaaaarte multa rabdare sa se infiinteze cel putin o linie directa Dublin-Bucuresti si retur. A facut Tarom-ul la un moment dat, acum mai multi ani, cursa asta, dar a oprit-o foarte repede; probabil ca pierdeau prea multi bani, neavind destui clienti.
Mai e o chestie: cel mai ieftin zbor nu inseamna neaparat si cea mai ieftina varianta. M-am intors la un moment dat din RO - tot cu KLM - si din cauza intirzierii la plecarea din BUH, am pierdut legatura spre Dublin din Amsterdam. Am vazut acolo destui romani carora treaba asta nu le-a convenit absolut deloc, fiindca nu aveau transport propriu (si, se pare, nici prieteni in DUB care sa-i culeaga de la aeroport). Adica daca aterizezi la DUB pe la zece-unshpe seara, iar tu trebuie sa ajungi la Wexford (sa zicem), sau poate chiar la Letterkenny sau Tralee, nu mai ai cu ce, ca nu sint nici trenuri, nici autobuze la ora aia. Eu imi lasasem rabla la Quickpark si am ajuns pina la urma acasa (in Co. Leitrim) pe la trei noaptea/dimineata.
eu in general zbor cu CSA si desi trebuie sa stau cca o ora si jumatate in Praga (si deja cunosc aeroportul si cu ochii inchisi) e cat de cat rezonabil si ca pret si ca timp. De sarbatori am gasit un zbor cu Air France 340 euro pe care l-am cumparat in august. acum costa dublu.
va fi absolut grozav daca ryan air va zbura direct!!!
E beton stirea asta!!! Ar cam fi timpul sa se mai intample si ceva bun pentru noi(romanii din Irlanda) 8)
Tineti-ne la curent;Va rugam! ;D
Mai multe detalii...sa incearca!
In primul rand trebuie stiut de la bun inceput ca mare parte din costurile unei curse aeriene sunt datorate serviciilor.Daca se renunta la anumite servicii atunci scade si pretul.De aceea nu se face transbordarea bagajelor, nu se serveste mancare in costul biletului,sunt intarzieri la decolare pentru ca au prioritate cei ce platesc toate serviciile oferite de aeroporturi,imbarcarea se face ca la un autobuz...si cate altele.Verificati cat din costul unui bilet prin o companie care nu este low-cost, este reprezentat de taxele de aeroport.
Eu unul urmaresc de mai multa vreme evolutia celor de la RyanAir, si am ajuns sa il apreciez foarte mult pe acest O'Leary.Mergeti pe pagina lor de websi intrati la About U,si o sa ramaneti surprinsi sa vedeti ca expansiunea companiei a inceput undeva prin 1987-88 prin inchirierea a 6 aeronave BAC1-11 de la ....Tarom !Au fost inchiriate cu tot cu piloti si cu tehnicieni.Poate cursa de Bucuresti era parte din respectivul contract.Si unde au asuns in momentul de fata - la 250 de aparate (parca) dar oricum pana in 2010 au contracte si vor fi livrate inca 150.
De cand a ajuns O'Leary la conducere, datorita flerului si al ideiilor noi compania s-a schimbat radical.A fost in stare sa modifice pana si emblema RyanAir pentru 50.000 de pounds.Un tabloid britanic a spus ca dau acesti bani daca mareste sanii femeii care se afla pe emblema.A facut lucrul acesta si le-a luat bani! :D
Tot ceea ce face acum, este sa tina costurile cat mai scazute(unele idei sunt chiar hilare) :angajatii nu mai au voie sa isi incarce telefoanele la munca,stewardesele trebuie sa faca curat dupa zbor,reimbarcarea si o noua decolare se face in maximum 1,5 ore,noile aparate nu mai au jaluzele si scaune rabatabile (cost prea mare de intretinere si reparare), un avion poate sa aiba si 3-4 curse pe zi,zboara pe aeroporturile regionale care ofera subventii EU pentru dezvoltare regionala,vinde bilete on-line fara costuri mari de procesare si fara angajati...si poate multe altele.Dar in nici un caz sa nu va asteptati la servici de calitate, este imposibil la banii aia!
Dupa teoria lui, o companie e profitabila nu prin cate avioane are, ci prin cate avioane are in zbor la un moment dat.Si cel mai bun exemplu este Tarom.Zac cele 2 Airbus 310 pe Otopeni de vreo 5-6 ani !Oricum Tarom e pregatita de faliment ca sa o poata cumpara "baietii" la un pret de nimic.Cand zboara in parteneriat cu absolut toate companiile ei vand bilete cu de la 50-100 euro mai mult decat operatorii !!
Deci slabe sanse ca Tarom sa vina pe Dublin Airport, poate daca AerLingus se hotareste in cele din urma, sau cine stie poate Blue Air.RyanAir daca nu gaseste un aeroport unde nu o sa i se ceara spaga nu o sa zboare in RO.
Si eu astept momentul in care in 3 ore sa fiu in Romania ![br]Postet at: October 20, 2006, 11:12:01 PM________________________________________________ _Poze din 2002 : Cam "plata" tipa !!! ;D
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=22382
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=26773
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=32394
Si cele din 2006 : Mai evidentiate !!!! ::)
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=5832387
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=5833531
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=5838391
Tot ei au fost primii care au facut reclama diferitelor companii,vopsindu-si intreg avionul cu reclame:
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=5836836
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=1633
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=2672
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=3841
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=5503
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=5891
http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=5891
Ieri m-am intors dintr-o vizita in Italia, si am aterizat la Trevizo un sat langa Venetia, acolo Ryanair efectiv a cumparat aeroportul (aeroport e mult spus.. hangarul), asa probabil ca o sa procedeze si in cazul Romaniei.. nu o sa aterizeze pe Otopeni, dar va gasi cu siguranta alternative, daca nu apare vreo companie din Polonia dornica de afaceri :). Deja cateva state din Europa au zboruri Lowcost catre Romania pe aeroporturi ca Tg.Mures, Bacau, Arad, Timisoara, dar niciuna pe Otopeni (Otopeni e aeroport de lux in imaginatia unor politicieni si nu vor sa fie poluat de companii lowcost)
vasiletina
29-10-2006, 13:40
pentru experti zborurilor
caut bilete Cluj Napoca/ Targu Mures - Budapesta si Budapest - Dublin pentru 3 adulti incepand cu 2-3 Ianuarie 2007 iar data intoarcerii undeva prin 2020 sau mai tarziu;D.
- o intrebare poate aveti un raspuns: de ce este mai scump sa zbori cu Air Lingus de la Budapesta la Dublin (circa €184) decat de la Dublin la Budapesta (€ 108) in cadrul aceleiasi zile???????
Liviu.Onofrei
29-10-2006, 14:02
daca aveti timp:
Revolutia zborului in Romania
http://www.expres.ro/article.php?artid=278137
pentru experti zborurilor
caut bilete Cluj Napoca/ Targu Mures - Budapesta si Budapest - Dublin pentru 3 adulti incepand cu 2-3 Ianuarie 2007 iar data intoarcerii undeva prin 2020 sau mai tarziu;D.
- o intrebare poate aveti un raspuns: de ce este mai scump sa zbori cu Air Lingus de la Budapesta la Dublin (circa €184) decat de la Dublin la Budapesta (€ 108) in cadrul aceleiasi zile???????
Am sa caut si te anunt care este cea mai buna oferta!
De la Budapesta se vine cu tigari si palinca!!!De aceea e mai scump! :DPostet at: October 31, 2006, 12:10:08 AM________________________________________________ _Vrei neaparat sa zboare din Romania?
Este mai simplu sa mearga cu autocarul la Budapesta si de acolo spre Dublin.Nu cred ca merita sa plateasca pentru doua zboruri!Sunt destule firme de transport cu care potsa mearga direct la aeroport.
Dar chiar asa devreme vor sa vina? :D
Pentru 5 Ianuarie Cluj - Budapesta 960 euro + taxe!!![br]Postet at: October 31, 2006, 12:54:34 AM________________________________________________ _Tot pentru 5 Ianuarie Targu-Mures - Dublin 590 +taxe !!!
Iarasi mult!
Cu Malev Bud - Dub 7 Ianuarie HUF 179,400.0 = 685.1959 EUR !!
AerLingus 14 Ianuarie (cel mai ieftin ) HUF 51,200.00 = [b]195.5508 EUR La prima vedere asta ar fi cel mai ieftin[br]Postet at: October 31, 2006, 01:04:35 AM________________________________________________ _In 18 Ianuarie tot cu AerLingus 144.1936 EUR[br]Postet at: October 31, 2006, 01:06:56 AM________________________________________________ _AerLingus are avantajul ca poti cumpara si numai one-way la un pret bun!
17 Ianuarie 96.00281 EUR[br]Postet at: October 31, 2006, 01:09:40 AM________________________________________________ _Ia uitati-va la desteptii astia de polonezi:
http://wizzair.com/destinations/map/
Sa le spuna cineva ca nu exista un astfel de oras in Romania!
Prostia si Ignoranta este la putere in zilele noastre!
incearca si ei
sau poate sunt securistii maghiari in spatele lor, adica o nou diversiune de la CIA sa dezbine Europa care si asa se amageste cu contra balantza economica impotriva usa
mishulyna
31-10-2006, 05:37
"Nu trebuie sa explici prin rautate ceea ce poate fi explicat foarte bine prin prostie", asta e de prin legile lui Murphy...
Multi prosti si inculti pe lumea asta, un cunoscut de-al mei a cumparat de la o benzinarie din Germania o harta a Europei pe care Carpatii erau marcati ca "Alpii Romaniei"! E drept ca pe net are alta dimensiune gafa dar macar poti trage de urechi webmasterul...
Precum va dati seama dupa nume, pentru József Váradi, the Company’s Chief Executive Officer al Wizz Air sigur exista un oras care se cheama Transylvania >:( :o
numai de bine spionului ungur, fara sa stiu ca este un asemenea specimen sef esecutiv
o sa vina irlandezii si vor fi surprinsi ca au aterizat in alt oras, decat Transilvanya
Le-am scris aseara un mail,si sunt tare curios daca o sa raspunda sau macar o sa modifice acolo.Si pe harta destinatiilor care este pe versiunea in limba romana apare : Transilvania - Trgu-Mures (fara "a" ,deci nu am gresit cand am scris) >:(
http://wizzair.com/destinations/map/?language=RO
Globalizarea D'mle !O fi fost facuta traducerea tot de aia care a facut reclama la Eufonica.Cand o aud ce acent neaos romanesc are....eu nu stiu cum de nu intervine CNA sau cum s-o numi,ca altfel se leaga de tot felul de rahaturi de prin televiziunile romanesti.
trebuie de vazut daca in spatele acelei companii nu e acelasi personaj politic care l-a numit pe tuv acela de la CNA
nimic nu e intamplator pe lumea asta
oarecum offtopic...
cine a mai fost cu avionul pe la francezi? pe charles de gaulle mai exact...
din ce mai am aflat de la cunoscuti, aeroportul nu e chiar usor de descifrat si se pare ca nici bine semnalizat...
plus ca tot din cunoscuti, se pare ca cei de pe la birourile de informatii nu-s tocmai helpful...
am gasit o oferta buna de venit din .ro si e pe acolo...sotia se cam teme, ar fi o ora jumate intre zboruri, dar parca poti sa stii ce se mai petrece...eu zic ca e timp destul...in principiu...
ia ziceti, cum si care mai e treaba pe acolo? s-a schimbat ceva in bine? (cine mi-a zis mi-a zis ca impresia lui e de prin 2000-2001, asa ca eu cred ca sunt indreptatit sa sper ca e mai bine acum...)
merci pentru orice info!
au indicatoare in Lb romana acum dupa integrare
si sunt si ofiteri de informatii care vorbesc romaneste
asa ca no problem
sorinmetea
24-01-2007, 06:35
ce-nseamnă ofertă bună? spune-ne-o şi nouă.
@sfinx
merci pentru informatii!
@sorinmetea
ma rog, nu-i chiar super deal, dar avand in vedere alternativele...
290 € deci, fata de csa si ce am mai incercat pe la 400 si ceva...
am si cam lasat-o pe ultima suta de metri...
roadrunner
25-01-2007, 12:05
Dante.
si KLM are bilete in jur de 285 Eur, vezi pe site
Roadrunner
am cautat un bilet pt un amic care vrea sa plece sapt viitoare undeva pe 30 Ian return 8 Feb pret € 225 cu Malev
sau cu CSA plecare 8 FEB , return 14 Feb € 239
salutare!
plec in curand in .ro cu cursa asta directa, a aerlingusului.
ca de obicei, inainte de Craciun, am ceva surplus la bagaje. nu prea mult, sper eu (ca inca n-am gatat de impachetat tot), sa zic asa un 3-4 kg... sunt al naibii de corecti cand e vb de greutatea bagajului de cala sau mai inchid si ei un ochi asa? inteleg ca, altfel, pretul pe kg e destul de piperat...
merci pt orice info!
santiago
06-12-2007, 00:29
pai plateste inca un bagaj si dai doar 10 euro si ai 20kg..in loc sa dai 8 euro pe kg.
sau trimite inainte sa pleci un colet cu acele kg in plus prin baietii care se ocupa de asa ceva cu doar 2 euro /kg..si mergi pe avion cu mainile in buzunar.
stii sigur ca pentru inca un bagaj de 20 kg se plateste doar 10€?...
pare mult prea frumos ca sa fie adevarat...
De ce nu suni la ei sa primesti informatia corecta direct de la sursa? ???
Pentru 3-4 kg nu ai probleme in Dublin.La intoarcere sa ai grija sa nu depasesti nici macar cu 1 kg. pentru ca cei de pe OTP o sa te puna sa platesti.( oricum harababura mai mare ca pe OTP nu am mai vazut de mult - stai la 2-3 cozi pana apuci sa-ti iei biletul si sa scapi de bagaj..:) )
Numai bine,
Liviud.
santiago
07-12-2007, 14:36
eu la plecare am avut aproape 5 kn in plus pe si nu am platit nimic..in schimb la otopeni...
merci de info!
de intors, nu mai ma intorc, asa ca nu ma paste pericoul sa ma frece la otopeni.
santiago
08-12-2007, 12:46
sa intelegem ca lasi de tot frumoasele plaiuri irlandeze?