PDA

View Full Version : CE ATI ALEGE INTRE SPANIA SI IRLANDA?

blucofee
08-09-2006, 07:43
Buna, mai intai multumiri tuturor celor care au cate ceva interesant de spus pe forum, ma refer la cei care au ceva experienta in viata de afara (Irlanda)..am 23 de ani, traiesc in bucuresti, am terminat ASE, turism, dar vreau sa plec de aici pe meleaguri vorbitoare de engleza sau de spaniola (asta mai pe viitor). Exista un membru al familiei mele, foarte apropiat in Spania dar imi spune ca acolo sa nu vin pentru ca inafara de munca de jos unde nu castig mai bine ca in Bucuresti nu o sa gasesc nimik caci fara acte nu sunt bagat in seama. As dori sa va intreb daca Irlanda este mai ingaduitoare decat Spania si Italia spre exemplu. Chiar daca polonezii si alte natii au dat buzna, mai este loc si de romani tineri? cat de greu gasesti un job la un pub, restaurant, etc...adica in irlanda daca esti vorbitor de engleza ti se inchide usa in nas din prima pentru faptul ca nu ai acte? Cu cati bani trebuie sa plec la mine, si ce oras ar trebui sa aleg intre Dublin si Corck? Va Multumesc si sper sa imi raspundeti!

Jabu
12-09-2006, 11:27
Im not too sure if I understood that 100%, but if you are looking for work in the Cork region then you will have no trouble at all. You will find something to keep you in money easily ie. pub or retaraunt work and then it might take you a bit longer to find something permanent. I recomment contacting some of the recruitment agencies directly.

ovimat
14-09-2006, 15:02
Daca nu ai acte e destul de greu de gasit de munca dar nu imposibil. Oricum eu nu iti recomand sa vii aici "la noroc", cheltuielle sunt prea mari si sansele cam mici. Asteapta pina Ro inntra in UE si poate nu va mai fi nevoie de viza de lucru.

blucofee
19-09-2006, 10:12
CE MISTO, AM PRIMIT DOUA RASPUNSURI UNUL PARE MAI OPTIMIST SI AL DOILEA SE VREA MAI REALIST. Dar daca ar fi sa aleg obligatoriu intre Spania si Irlanda, pana la urma care ar fi mai ok? Si daca mergi la un angajator irlandez care cauta personal, prima lui intrebare va fi daca ai acte? drept de munca? si daca nu ai te trimite la plimbare? Credeti ca Romania in UE va aduce drepturi egale romanilor cu membri UE? Si daca da, in cati ani? ca eu tare ma tem ca inca trei ani nu o sa avem drepturi cine stie ce....Mersi, si astept la cat mai multe raspunsuri sau idei....

sfinx
19-09-2006, 23:40
Daca cineva are nevoie de tine la munca te ia la munca, te intreaba de acte dar se mai accepta printre 3-4 cu acte unul fara. Daca te tii de treaba te orientezi `si nu astepti sa ti se spuna la fiecare moment ce ai de facut te tine ocupat.

blucofee
29-09-2006, 21:54
dar depre drepturi pentru romani? vom fi tratati din 2007 ca si orice alt membru UE? ca de intrat cica intram...nu stiu ce sa zic...din ce opinii am citit pana acum nu vad prea mult optimism...stiu ca viata este afara este grea oriunde...spania insa pentru mine pare mult mai grea pentru ca nu cunosc limba, cu engleza stau bine...dar ce sanse sa am eu in Irlanda sau Spania? Pentru ca refuz sa fac munca bruta de muncitor in constructii, culegator de banane si alte cele, si nici experienta nu am sa zic ca ma angajeaza microsoft? poate e mai bine asteptam pana cand macar nu ne mai discrimineaza astia cu UE-ul lor si ne lasa sa ne incercam norocul? sau asta nu se va intampla niciodata...astept irlandezii romani sa scrie cat mai mult...pentru ca eu sunt foarte curios sa aflu cat mai multe despre experienta voastra in irlanda...si nu numai...am avea ceva de invatat de la voi....va astept!

rosey
02-10-2006, 12:04
Daca ai la cine sa vii in Irlanda atunci e perfect, atata timp cat persoana iti acopera cheltuilelile pana iti gasesti ceva de munca dupa care platesti totul inapoi. Insa daca vii "pe nepusa masa" make sure you have some money in your pocket.