PDA

View Full Version : Cum pot obtine totusi un job in IT la Dublin?????

moonlightstranger
03-09-2006, 19:05
Salutare tuturor,

Am incercat timp de un an sa gasesc un loc de munca in it la Dublin. Sunt absolvent de Cibernetica in Romania, am lucrat in Management de proiecte si in IT - parte de analiza si suport, stiu Baze de date ORACLE , tot felul de instrumente de lucru cu oracle, Access, SQL, PL/SQL, Javascript si putin XML. Partea proasta este ca toti angajatorii cer un work permit pe care numai ei il pot obtine de altfel, si din cate stiu nu ar fi greu, mai ales in domeniul asta, care este printre cele putine pentru care se mai poate aplica pt un Work - permit. Dintre cei care sunteti acolo si lucrati in IT, ati putea sa-mi dati niste sfaturi, legate de cum as putea totusi sa-mi gasesc un job la Dublin? Sincer, as avea posibilitatea sa vizitez dupa aderare Irlanda. Ar fi mai usor sa-mi caut atunci cand voi fi in Dublin? Multumesc anticipat! PS Am uitat sa mentionez ca detin un certificat IELTS de limba egleza, obtinut la British Council Romania. Oare este util acolo asa ceva?

lucas1977
04-09-2006, 07:52
Si eu sunt absolvent de cibernetica, also :-)
Permisul de munca (de fapt working visa) se obtine relativ usor, trebuie doar un contract de la firma. Acum nu stiu cat de usor e sa gasesti o firma care sa vrea sa te ajute. Eu am plecat printr-o agentie de recrutare (http://www.jobpilot.hu/profile/cegek/scope/).
Eventual poti sa incerci si pe site-uri de job-uri irlandeze.
certificatul de lb engleze nu cred ca e necesar, desi poate sa impresioneze in CV.
bafta si rabdare.

mva
04-09-2006, 09:24
si io zic de certificatul de limba engleza ca pt IT e absolut secundar daca e vorba de job-uri, se cere pentru studii aici cred; conteaza interviurile pe care le dai cu ei, ce impresie le faci acolo.
io am venit din ro direct la firma la care lucrez, aveam experienta la o firma multinationala in ro cu exact acelasi profil, deci la CVul meu conta experienta la firma aia.
ce ti-as sugera tot asteptand e sa incerci sa te certifici in schimb pe chestii de IT (ex Oracle). si mai urmareste job-urile ce apar in IRL ...nu toti angajatorii cer work permit. sau ... incearca finlanda, se zice ca e singura tara care o anuntat ca nu va impune restrictii pe piata muncii pentru romania/bulgaria ...poate ajungi acolo mai repede.
bafta!