PDA

View Full Version : Join SPOUSE VISA

katt
03-09-2006, 13:59
Saptamina viitoare trimit actele sotiei mele pt a aplica pt Join SPOUSE VISA. Mai astept doar de la banca extrasul. Va rog spuneti-mi si mie. De la consulat i-au zis ca nu are nevoie de actele originale ci doar de copii, asha ca ii pot trimite actele scanate prin email. E adevarat? Nu e nevoie de extrasul de la banca, adeverinta de la munca, pay slip-ul in original? Ma gindesc sa nu fie probleme... Va rog din suflet cind a mai trecut prin situatia asta spuneti-mi si mie daca mai trebuie ceva in afara de actele ce sunt afisate pe site-ul consulatului si orice altceva mi-ar fi de ajutor.

Va multumesc!

lucas1977
03-09-2006, 16:02
Eu am trimis originalele prin posta. Oricum, ajung in Ro in 3 zile, asa ca nu aici e problema. Mizeria e ca la ambasada si apoi la Dublin nu prea le pasa si totul se misca foarte incet... Sotia mea a depus actele acum o luna si nici un raspuns pana acum. Nesimtiti si in Ro si la Dublin.
De alte acte fata de cele mentionate pe site nu stiu si nu cred sa existe altceva.
Bafta si rabdare.

orla
03-09-2006, 19:51
nu era nevoie de originale.cel putin pana acum.doar sa se fii schimbat pana acum cate ceva.viza ar trebui sa iasa in max 6 sapt.
chiar as vrea sa stiu dk au fost necesare si originalele.trebuie sa ma duc si eu la sf lunii la BUc sa imi depun actele.imi pare asa rau k nu am stat in Irl.putem sa imi iau viza mai repede,nu in 6 sapt.am zis sa stau in Ro putin,cand ma gandesc ce "solicitudine" si "amabilitate" ma asteapta la Buc :-\ acum k trebuie sa imi iau viza de aici ???
succes

tip:sa sune sotia des la consulat,eu am ametit-o pe dra de aklo ;D,o tot intrebam a iesit visa?si uite asa mi-a iesit mai repede sau a fost coincidenta de 2 ori ;)

katt
04-09-2006, 15:26
Multumesc pt raspunsuri...

Am sunat astazi la consulat si mi s-a spus ca "e bine sa fie originalele"...
In fine...O sa i le trimit..astept nenorocitul ala de extras de la banca..au trecut 5 zile si inka nu mi-a venit si de la banca mi-au zis ca ajunge in 3 zile. Apropo, cu un extras de vreo 4000 si cu un salar de 35.000 pe an credetzi ca voi avea probleme in a lua viza pt sotia mea?

Multumesc mult

lucas1977
04-09-2006, 16:00
tip:sa sune sotia des la consulat,eu am ametit-o pe dra de aklo ;D,o tot intrebam a iesit visa?si uite asa mi-a iesit mai repede sau a fost coincidenta de 2 ori ;)

La consulat sau la Dublin? Visa se aproba la Dublin din cate stiu eu. Si acolo am tot sunat, a sunat si manageru de aici daca se poate urgenta si ii doare fix in basca...
btw, eu am trimis actele la 3 sapt dupa ce am ajuns aici avand numa 1000 EUR in cont. Abia astept sa ma respinga >:(

katt
04-09-2006, 18:01
Cite payslip-uri trebuie trimise? Le am doar pe ultimile 2, in caz ca trebuie 3. Sper sa fie de ajuns doar ultimul.

lucas1977
04-09-2006, 18:15
Cred ca ultimul e de ajuns. Eu asa am trimis (la mine era doar unul singur asa ca nu am avut dileme ;) ) si nu a zis doamna de la consulat nimic. Bine, poate nu a zis nimic ca nu-i pasa daca dosarul e OK sau nu...

orla
04-09-2006, 21:08
la consulat in Ro,Lucas.ai primit info si la sectiunea vrificare status viza application.dap,in Dub se aproba,vezi dk esti pe lista si dk nu te gasesti poti sa suni si in Dub sa aflii si apoi ii pisalogesti in Ro,spui k e o kestiune pe viata si pe moarte ;D sa iti dea acordul odata si in Ro.
succes.

mva
05-09-2006, 12:10
nu inteleg, ce sa pisalogesti: mi-au plecat actele pt sot din timisoara pe 9 august, de la consulat spre dublin pe 14 august, le-au inregistrat la justice pe 23 august; mi s-a zis ca de atunci 4-6 saptamani.
nu inteleg ce canale de comunicare exista la consulat in RO cu dublin-ul, fiindca as fi platit din banii mei un transport rapid, daca m-ar fi intrebat cineva. sa nu zic ca as fi platit cateva sute in plus numa sa se grabeasca toata faza asta, ca si taxa de urgenta. ar trebui poate sa dau un mail la justice, cu o sugestie de genul asta ;)

ce sa pisalogesti aici ? dupa ce primesti acordul din dublin, iar asta se verifica la telefon ... ma intreb pe toata perioada asta unde o fi pasaportul lui barbatu-meu ...

evident ca daca am sti si noi lucrurile din timp am face rezervari de avion ...asta e acu, asteptam inceputul lui octombrie.

am trimis toate actele in original daca nu mi le trebuia si mie, si nu aveam decat un payslip in momentul respectiv. DHL-ul=75 EUR ... dar nu sugerez sa trimiti in a doua parte a saptamanii, ca desi o ajuns coletul vinerea la pranz in Timi, abia luni la pranz le-o primit barbatu-meu.
despre extrasul de la banca mi s-a sugerat de catre prieteni sa fie cati mai multi bani in cont, am mers cu un extras dupa ce mi-am primit salarul + un decont; cred ca e important salarul anual pana la urma.

orla
05-09-2006, 21:23
mva,succes sa ii aprobe viza mai repede.io am ales sa pisalogesc,uite asa mi s-a parut de cuviinta,pt k sunt inceti k melcii si in Ro si in Irl.nu zic sa faceti k mine neaparat ;),nu?
:-*

mva
06-09-2006, 08:14
pai acu mi se pare ca nu am ce sa pisalogesc. fiindca aici se tot "ascund in spatele telefoanelor" de pana ajungi sa vb cu un human, iti piere curajul.
o sa incerc sa sun iar inainte de a ne expira perioada de asteptare "promisa".
am dat exemplul cu datele, ca sa se stie pentru cei ce mai sunt interesati ;)
mie stiu ca mi-ar fi placut sa aflu si chestii din astea inainte, nu de alta da iti faci iluzii degeaba ...

lucas1977
27-09-2006, 10:19
Azi se implinesc 7 saptamani de cand sotia a depus actele pt join spouse/parent visa. Si inca nici un raspuns. Sarbatoresc pe aceasta cale imensa incompetenta a administratiei din aceasta minunata tara, si anume Irlanda.
Cand in Ro stateam la cozi 1-2 ore la nushce ce administratie ii injuram de mama si tata. Pe astia, care ma umilesc de 7 saptamani de ce ... sa-i mai injur.

mva
27-09-2006, 10:59
pai de fapt sunt 5 saptamani de cand or inregistrat astia aplicatia. si acu mi-o zis la telefon ca inca nu o fost examinata cererea pt viza lu barbatu-meu ...inca 2-3 saptamani. desi robotul ala precizeaza ca in zilele astea dureaza 4-5 saptamani ...

oare nu schimba astia nimic acu daca se stie ca RO o sa fie membra UE de la anu ?

cred ca o sa sun saptamana viitoare din nou.

lucas1977
27-09-2006, 11:19
Eu sun in fiecare zi ca sa aud o voce de operator tamp care imi spune 'sorry nu e gata' si imi inchide. Si apoi toata ziua imi vine sa arunc cu hartiile prin birou.
Mama lor... Acum 150 de ani mureau de foame si emigrau cu milioanele si acum ii trateaza de sus pe cei care vin aici...

mva
27-09-2006, 11:31
io nu as da vina pe ei, luca, ci pe ai nostri de acasa, care cu axa bucuresti-londra-washinton nu au reusit inca sa faca nimic pentru romanii de afara din punctul asta de vedere...acu suntem noi tara de mana a 2-a, a 3-a ... da sper sa fie mai bine de la anul.
sapt viitoare o sa rog o colega sa vbeasca cu tipul ala, ca probabil conteaza si "atitudinea".

lucas1977
27-09-2006, 11:40
Lasa ca si pentru canadieni tot o amarata de tara suntem si cand aplicam pentru visitor sau business visa imi dadeau raspunsul in aceeasi zi.

Cat priveste sunatul acolo, eu am rugat pe managerul de aici sa faca asta. Nu stiu cat de convingator a fost dar nu a reusit sa faca nimic. Probabil ca trebuie un ton mai agresiv, nu stiu. Cu prostia functionarilor nu stii niciodata ce atitudine sa adopti.

mva
27-09-2006, 12:21
pai io pentru franta o trebuit sa astept dreptul de munca mult mai mult decat pentru irl, si asta din cauza sindicatelor de acolo. bine ca acolo nu imi trebuia viza de turist.
nu imi convine nici mie ca au intarzieri ... si ma gandesc ca o sa mai asteptam cu decizia pana cand ajunge dupa aia raspunsul la bucuresti. dar incerc sa fac fata.
ce ma deranjeaza in plus e rezervarea pt avion ... care ar fi de preferat sa o fac inainte totusi ...
chiar, nu stii unde or ramas pasapoartele intre timp, la consulatul din romania cumva ?

lucas1977
27-09-2006, 12:45
Pasapoartele nu raman la consulat. Probabil ca isi dau seama ca omul poate are nevoie de pasaport in cele cateva luni cat dureaza viza lu' peshte...

mva
27-09-2006, 13:22
deci sotia ta are pasaportul acasa ? noi am depus printr-o firma actele si de aia intreb ca nu stiu pe unde o fi pasaportul lui acu.

lucas1977
27-09-2006, 13:31
Da, sotia are pasaportul acasa. A sunat ea acum la ambasada si i-au zis ca nu mai dureaza 6-8 saptamani ci 6-10 saptamani sau cat vrea muschii lor ca nu conteaza regulile atata timp cat ei le face.
Eu unul m-am saturat de atata nesimtire. Daca pana joi nu e gata, imi dau demisia si gata. Sunt sictirit si obosit.

mva
09-10-2006, 10:54
da am scris si io cred de faza cu 10 saptamani ...

si io zic sa mai ai rabdare, nu te pripi cu demisia. ca asta inseamna sa dai inapoi, te ineci ca "ala" la mal. asteapta acu sa afli decizia.

cei de la consulat din romania pun in calcul si timpul care "se pierde" din cauza lor (=verificarea/transmiterea dosarului, ce e 2 saptamani) cand zic timpii astia? probabil ca da.

fiindca asta inseamna ca nu ar fi atata de mult ... adica inseamna 8 sapt de cand au inregistrat la justice. peste 2-3 saptamani, cum mi-o zis mie la telefon ieri tipul ala.

[br]Postet at: September 28, 2006, 07:49:24 PM________________________________________________ _am sunat azi la justice si ne-o fost aprobata cererea de join spouse (7 saptamani fara 2 zile de cand o ajuns la ei dosarul)... sunt asa de happy ...

sfinx
09-10-2006, 23:18
trebuie sa acceptati ideea ca autoritatile din aproape orice tara incearca sa-ti faca viata cat mai amara ca sa te lasi lehamite, se intampla la fel si in USA , oriunde.
In cazul in care ei au nevoie de respectivul aplicant de viza se aproba inainte de a depune pasaportul pt viza

lucas1977
10-10-2006, 06:40
[br]Postet at: September 28, 2006, 07:49:24 PM________________________________________________ _am sunat azi la justice si ne-o fost aprobata cererea de join spouse (7 saptamani fara 2 zile de cand o ajuns la ei dosarul)... sunt asa de happy ...

La mine inca nici un raspuns. Ai idee cat mai dureaza pana viza se poate ridica de la ambasada din bucuresti din momentul in care a fost aprobata?

mva
10-10-2006, 09:18
pai nu stiu, dar o sa sunam azi. cel putin ieri mi s-a zis ca o sa transmita azi la bucuresti.
stii ca mai postase cineva problema asta ... o sa mai fie cateva zile cred. dar ne pregatim pe saptamana viitoare sa fie ok ...si sotul meu aici ...

lucas1977
10-10-2006, 12:06
pai nu stiu, dar o sa sunam azi. cel putin ieri mi s-a zis ca o sa transmita azi la bucuresti.
stii ca mai postase cineva problema asta ... o sa mai fie cateva zile cred. dar ne pregatim pe saptamana viitoare sa fie ok ...si sotul meu aici ...

La mine se amana iar. Acum vor ultimul pay-slip. Si eu sunt in tara in concediu. I-am bagat in ma-sa si gata. Sunt satul...

mva
11-10-2006, 09:52
pai nu poti sa rogi pe cineva de la lucru ?
cine se ocupa la voi de salarii ar putea sa iti scoata toate situatiile de pe ultimele luni ...sugerez sa intrebi si acolo si la justice sa vezi daca se poate, si eventual se poate trimite pe fax totul ...ca sa castigi timp ...[br]Postet at: October 10, 2006, 02:19:28 PM________________________________________________ _

La mine inca nici un raspuns. Ai idee cat mai dureaza pana viza se poate ridica de la ambasada din bucuresti din momentul in care a fost aprobata?

pai se pare ca e rapid acu, a doua zi cei de la bucuresti ne-or zis ca e viza pe pasaport ...
luca, daca ai fost taxat in regim de urgenta in prima luna, deci "situatia" la tine pe payslip e dazavantajoasa din punctul de vedere al posibilitatii intretinerii familiei, ar trebui sa le dai noua informatie ceruta, chiar daca mai intarzii putin: poate ca de fapt ei vor sa te ajute acu.
intr-adevar nu e normal sa aiba intarzierile astea, dar nu pot sa nu remarc ca am vorbit ultimele ori cu niste tipe care se pricep mai bine la PR decat colegii lor de dinainte ...

din alt punct de vedere, se pare ca numarul de telefon al ambasadei/consulatului irlandei la bucuresti s-a schimbat nu stiu cand in ultimele saptamani, si nu apare pe site-ul stiut. noi l-am cerut la informatii.

lucas1977
12-10-2006, 13:57
pai se pare ca e rapid acu, a doua zi cei de la bucuresti ne-or zis ca e viza pe pasaport ...
luca, daca ai fost taxat in regim de urgenta in prima luna, deci "situatia" la tine pe payslip e dazavantajoasa din punctul de vedere al posibilitatii intretinerii familiei, ar trebui sa le dai noua informatie ceruta, chiar daca mai intarzii putin: poate ca de fapt ei vor sa te ajute acu.
intr-adevar nu e normal sa aiba intarzierile astea, dar nu pot sa nu remarc ca am vorbit ultimele ori cu niste tipe care se pricep mai bine la PR decat colegii lor de dinainte ...

din alt punct de vedere, se pare ca numarul de telefon al ambasadei/consulatului irlandei la bucuresti s-a schimbat nu stiu cand in ultimele saptamani, si nu apare pe site-ul stiut. noi l-am cerut la informatii.

o alta mostra de nesimtire irlandeza. viza sotiei a fost aprobata ieri, dupa 2 luni si ceva, DAR mai dureaza inca 3 saptamani until completion. Umilinta dupa umilinta...

catalin
12-10-2006, 14:43
Eu unul zic ca asta este numai inceputul ! Umilintelor, dar una peste alta te asigur ca o sa reusesti si nu o sa iti para rau pentru pasul facut!
Cunosc destui romani care au cedat, in primul rand psihic, si s-au suparat pe viata plecand acasa in RO! Maxim 6 luni au rezistat acolo !! Pentru unii a fost prea tarziu sa se mai intoarca legal si atunci cu regret au renuntat sau au ajuns inapoi ilegal.
Concluzia...strange din dinti,injurai printre dinti (sau pe forum :D ) dar nu renunta !
Succes.

lucas1977
12-10-2006, 15:14
Eu unul zic ca asta este numai inceputul ! Umilintelor, dar una peste alta te asigur ca o sa reusesti si nu o sa iti para rau pentru pasul facut!
Cunosc destui romani care au cedat, in primul rand psihic, si s-au suparat pe viata plecand acasa in RO! Maxim 6 luni au rezistat acolo !! Pentru unii a fost prea tarziu sa se mai intoarca legal si atunci cu regret au renuntat sau au ajuns inapoi ilegal.
Concluzia...strange din dinti,injurai printre dinti (sau pe forum :D ) dar nu renunta !
Succes.

Am cunoscut sentimentul asta (de renuntare si apoi parere de rau) acum 6 ani cand m-am intors din canada (bine acolo eram ca turist deci relativ ilegal si fara prea mari perspective)
Acum am familie, bebe, situatie multumitoare in tara (pt nevoile mele) si mi-e cam greu sa accept umilintele astea si renuntarea la confortul de acasa pentru "a vedea cum e" in irlanda. O sa vedem daca renuntam sau nu...

mva
13-10-2006, 13:25
ti-or zis macar de ce ? era ceva incomplet la dosar?

lucas1977
13-10-2006, 13:29
ti-or zis macar de ce ? era ceva incomplet la dosar?

Le-au zis celor de la firma sa trimita ultimele pay-slips. Ei le-au trimis si apoi au primit vestea ca "it will be roughly 3 weeks until completion, but it is definitely approved". Iar cei de la Bucuresti au zis ca nici ei nu stiu nimic si asteapta. Deci, da.

mva
13-10-2006, 13:56
io am avut noroc in tipa de la noi de la salarii ca mi-o luat fisa aia "galbena" primita de la finante in ultimul moment, deci nu am fost taxata in regim de urgenta pe prima luna. ma gandesc ca la tine asta o fi fost.
totusi ca nu te-or refuzat pe motiv de insuficiente dovezi; daca te uiti la partea plina a paharului.

inseamna ca poti sa rezervi biletele de avion.

lucas1977
13-10-2006, 14:38
io am avut noroc in tipa de la noi de la salarii ca mi-o luat fisa aia "galbena" primita de la finante in ultimul moment, deci nu am fost taxata in regim de urgenta pe prima luna. ma gandesc ca la tine asta o fi fost.
totusi ca nu te-or refuzat pe motiv de insuficiente dovezi; daca te uiti la partea plina a paharului.

inseamna ca poti sa rezervi biletele de avion.

pai nu prea mai e motiv de rezervare ca s-a cam razgandit sotia si nu mai vrea sa mearga asa ca probabil o sa ma intorc in irlanda doar ca sa imi dau demisia. o sa ma injure baietii de acolo, dar asta e. greseala mea.

catalin
13-10-2006, 20:17
Lucas, eu intodeauna m-am bazat pe o vorba : Mai bine sa iti para rau ca ai incercat,dar nu ai reusit,decat sa iti para rau ca nici macar nu ai incercat!
La mine a tinut.Primele 9 luni in Irlanda nu au fost deloc usore,dar sunt deja de mult istorie!
Eu amajuns cu permis de munca in August 2002,am reusit sa ii conving pe cei de la firma sa ii faca permis sotiei prin Octombrie,iar in 20 Ianuarie 2003 avea permisul eliberat.La nici 3 zile a depus dosarul la consulat iar viza i-a iesit in...10 Aprilie !!din 2 saptamani s-au facut 3 luni,ca ajunsesem sa scriu e-mailuri pe la Immigration si dept de Justitie.Poate ar merita sa faci acelasi lucru.Nu stiu daca a fost coincidenta sau nu,dar la cateva zile dupa ce am trimis un mail la Justitie( m-a ajutat un irlandez sa compun acel text - stiu si ei ce inseamna angajatii de la stat si cat de mult ii iubesc si ei proprii conationali ) a si iesit viza.Cert este ca sotia a depus dosarul in aceiasi zi cu un alt roman care urma sa vina la aciasi companie,pe el l-au mai tinut inca vreo 3 saptamani !Am vrut sa iti exemplific un caz pe care l-am trait personal, tu si sotia hotarati care v-a fi pasul facut.
Oricare ar fi el , succes !