PDA

View Full Version : your advice please!

mishulyna
26-08-2006, 23:03
Mi se ofera posibilitatea de a alege un post prin contract in Irlanda sau in Marea Britanie. Sunt asistenta medicala de obstetrica-ginecologie.
Ce m-ati sfatui sa aleg: Irlanda unde specialitatea mea este recunoscuta din start, as avea acelasi salariu ca in UK, (mi s-a spus ca viata e mai ieftina in Irlanda) si n-as avea nevoie de viza pentru statele UE sau UK unde ar trebui sa fac un curs de 20 de luni pt echivalarea specialitatii, costul vietii (inclusiv chirie) mai scump, viza pt orice stat UE absolut necesara...
Orice sfat mi-ar fi de mare ajutor, va multumesc mult, o zi buna tuturor!

sfinx
27-08-2006, 01:03
daca ti se ofera, ar fi bine sa nu ratezi aceasta ocazie.

in Irlanda, sunt mai primitori oamenii( nu e perfect), daca ai acelasi salariu si diploma este recunoscuta ideea ar fi sa accepti varianta Irlanda

depinde unde e spitalul,
functie de locatia spitalului, poti decide unde o sa stai, asa poti sti in mare cam cat o sa te coste chiria

mishulyna
27-08-2006, 06:32
Mi s-a spus ca e vorba de un spital universitar din Dublin, pentru inceput voi fi cazata acolo. De aceleasi conditii as beneficia si-n Londra, unde as primi lunar aceeasi suma in euro ca si in Irlanda. Nu stiu insa daca m-as descurca la fel de bine cu banii astia in Londra ca-n Dublin. ???
Presupun ca voi calatoriti si-n Marea Britanie sau aveti contacte si cu romanii de acolo, sunt ei mai multumiti decat voi sau invers?
Spre rusinea mea nu cunosc mai nimic despre Irlanda, despre cum o duceti, cum sunteti priviti de irlandezi, sunteti multi sau putini, daca va e mai greu sau mai usor sa va integrati decat altor romani plecati in state UE.
Dar imi place mai mult site-ul vostru decat cele 2 pe care le-am gasit ale romanilor din uk...
Inca o data multumesc pentru raspuns, o zi buna!

homer
27-08-2006, 16:41
Eu am stat in UK 1 an de zile si nu mi-a placut.
Sunt in Ireland de 10+ ani si poti sa-ti spun ca e mult mai bine.
Oameni sunt mult mai primitori decit englezi.

mishulyna
27-08-2006, 18:54
Mai exact ce nu ti-a placut in Anglia si-ti place in Irlanda? Nu stiu nimic despre nici una din aceste tari, n-am stat decat 10 luni in Belgia... Cred ca am luat deja o hotarare dar mi-ar place sa cunosc parerea a cat mai multi dintre voi, va multumesc!

homer
27-08-2006, 19:53
In uk nu mi-a placut attitudinea lor catre straini, si asta era acu 10 ani. Numai imagineaza-ti cum se comporta acuma.

Acu 5 ani am trecut prin Anglia sa merg acasa si m-au tinut 3 ore in aeroport cu 3 copii pina mi-a venit legatura, fara motiv - numai c-au vrut ei si au avut putere.

sfinx
27-08-2006, 20:28
un an de zile vreo 10 + ani in urma nu cred ca e relevant
cum ai ajuns in Anglia si in ce mediu te invarteai.
cati englezi ai cunoscut sau cu cati ai intrat in contact

eu a,m sta vreo 4 ani si nu e chiar asa , dupa parerea mea

in Irlanda e ok, e mai bine ca in UK dar nu din aceste motive
am si in Irlanda peste 4 ani.

totul depinde de conjunctura, conteaza si norocul sunt mai multi factori
putem deschide o dezbatere pe acest subiect si sa aflam parerea a cat mai multi useri

homer
27-08-2006, 20:53
Eram taximetrist in Anglia si am avut de-a face cu tot fel de oameni, buni si rai.
Treaba este ca sunt rautaciosti si invidiosi pe linga faptul ca sunt mult mai rasisti decit Irlandezi.

Puteam sa-ti spun de la o posta cind aveam irlandezi in masina sau engleshi. Alta natie, dumnezeu sa-i ajute ca sunt batuti cu parul in cap si mindrii.

Aici in Irlanda nu am avut niciodata treaba caci mi-am vazut de treaba mea intotdeauna.

Oliviu
27-08-2006, 23:57
perceptia mea era chiar invers ... sint de aici de multisor si ma gandeam ca in anglia e mai bine, ma gandeam sa merg acolo in viitorul apropriat.

motivul principal pentru mine ar fi ca sint mai infinat mai multe oportunitati.

mishulyna
28-08-2006, 19:16
Va multumesc tuturor! Voi continua sa citesc tot ce scrieti pe forum, cred ca deja m-am hotarat pentru Irlanda, in special pentru ca as putea sa continui sa-mi practic meseria... Va urez toate cele bune!

sfinx
29-08-2006, 00:47
depinde de conjunctura; pentru unii e bine in Irlanda, pt altii in UK

sunt oameni multumiti si in Ro, oriunde in lume
nu putem sa generalizam doar dupa parerea a doi trei subiecti .

mishulina -multa bafta

mishulyna
29-08-2006, 05:12
Stiu ca ai dreptate dar m-am hotarat sa plec din Romania, am gasit aceasta posibilitate si cred ca eram pe jumatate convinsa sa accept postul din Irlanda (altfel as fi refuzat pur si simplu). Oricum, daca nu-mi place mi s-a spus ca dupa 2 ani pot lucra in Anglia prin intermediul aceleiasi agentii.
Intrebare: voi puteti calatori in statele UE ca rezidenti in Irlanda sau va trebuie viza pentru fiecare stat in parte?
O zi buna tuturor!

sfinx
29-08-2006, 07:41
sa circulam in Europa nu e nevoie de viza,
in schimb daca o tara cere viza se obtine mai usor atunci cand ai rezidenta in Irlanda

daca agentia iti asigura si cazarea asta e bine , ceea ce trebuie sa faci e sa citesti cu atentie contractul sa nu ai surprize mai tarziu.
agentia de unde e?

mishulyna
31-08-2006, 16:06
E o companie mixta anglo-americana, sediul in Romania e la Bucuresti.[br]Postet at: August 29, 2006, 11:05:17 AM________________________________________________ _Sorry ca ma bag iar in seama, :-[, cam cat castiga o "nurse" in Irlanda?

sfinx
31-08-2006, 23:25
trebuie sa gasim pe cineva care este in cunostinta de cauza
oricum ar fi e mai mult ca in Ro si mai schimbi si tu arealul
o noua experienta pt viata ta

mishulyna
01-09-2006, 05:34
OK, orice e mai mult decat in Ro si sunt sigura ca voi avea alte conditii de lucru. Eram doar curioasa... :-[

sfinx
01-09-2006, 07:09
cand ajungi la Dublin?
la ce spital o sa lucrezi?

mishulyna
01-09-2006, 07:25
Probabil la anul in ianuarie sau februarie, voi lucra intr-un spital universitar, asta e tot ce stiu deocamdata...

sfinx
02-09-2006, 07:28
Felicitari, si priveste lucrurile pozitiv. tine-ne la curent

mishulyna
03-09-2006, 05:20
Multumesc, asa voi face, o zi buna tuturor!

orla
03-09-2006, 22:11
cred k o sa lucrezi la Rotunda Hospital ;D
o asistenta poate castiga si 700 euro/sapt.depinde de contractul individual de munca,grade,etc :-*
succes

vasiletina
03-09-2006, 22:22
sau Coombe Women's Hospital - astia sunt abonati la UCD au chiar si centru de instruire a midwife-urilor in cadrul spitalului (cladirea din spatele parcarii).

sa nu te astepti sa vezi oricum un spital precum in filmele de 5 stele, ca nu au mai mult de 2 stele la comfort si probabil 4 stele la calitate servicii (desi mai lasa de dorit si aici).

oricum este mai bine ca in RO.

mishulyna
04-09-2006, 08:41
Lucrez intr-un spital judetean in ro, nu ma astept la "stele", poate doar la dotari mai bune, la paciente care sa plece multumite din spital...
Deci 6-700 euro pe saptamana iti permit sa te descurci? Nu stiu nimic despre preturi (alimente, transport, eventual chirie daca ma hotarasc sa nu mai locuiesc la spital)...
Banuiesc doar ca-n Dublin viata e mai ieftina ca-n Londra, dar nici de asta nu-s sigura.... :)

anducu94
04-09-2006, 11:06
si eu am avut un interviu pentru irlanda si cred ca este vorba de aceeasi firma de recrutare. am trecut cu bine de el si acum astept ielts-ul si apoi contractul.sper sa fie de bine , trebuie!

mishulyna
04-09-2006, 11:34
Poate vom fi colegi :), bafta!

vasiletina
04-09-2006, 14:56
@mishulyna

sunt asistent medical de profesie (din RO), aici nu am practicat, insa am practicat 18 luni intr-o clinica privata din Germania in Bayern, care avea 2 stele la confort si ceva mai mult la dotare, (am avut ocazia sa vad si una de 5 stele, care arata mai bine decat hotelurile din aceasta categorie) insa Coombe, National Maternity Hospital sau Rotunda arata ca niste rable vechi chituite si vopsite (atat interior cat si exterior), inghesuite peste capacitate. Ceea ce vezi pe pagina lor web sau in brosura este una, realitatea este alta.

La capitolul aparatura stau binisor, iar in general femeile sunt multumite de serviciile oferite (sunt peste cele din RO), insa se poate mult mai mult, ca sa nu vorbim ca pacient privat platesti in jur de € 300 / 24 hr cazarea in aceste spitale.

Costurile de viata sunt dintre cele mai ridicate din Europa (nu chiar ca si in Londra) dar cu banii respectivi nu vei face mari economii aici. Vei trai decenta si te vei bucura eventual de putinul timp liber avut la dispozitie.

mishulyna
16-09-2006, 19:43
Tot e ceva![br]Postet at: September 04, 2006, 10:26:38 AM________________________________________________ _Daca ma puteti ajuta cu link-uri, module de studiu pentru IELTS... Am gasit cate ceva pe net dar orice informatie e pretioasa, vreau sa dau testul in noiembrie... Va multumesc anticipat!

rosey
19-04-2007, 11:53
buna, mama mea e nurse intr-un spital privat si castiga in jur de 6000 de euro pe luna, asta inainte de taxe, daca ajungi sa fii head manager nurse ajungi sa castigi si mai mult, acum depinde, insa ca sa incepi aici ajungi la 4500 de euro pe luna, insa momentan asistentele sunt in greva si cer mai milti bani si mai putine ore de munca, deci s-ar putea sa castigi si mai mult.

Mihaela
19-04-2007, 22:47
Rosey, daca e adevarat ce spui, atunci e realmente grav! Adica lucratori publici cu circa patru ani de colegiu cistiga 72,000 brut pe an? Iar debutantii primesc 54000? Si mai fac si GREVA??? Pai mi-am pierdut toata simpatia pentru cauza nurselor! Pe ce lume traim? Prefer sa nu te cred.

-----------------------

Pardon, mi-am dat seama ca ai spus "spital privat", deci nu e vorba de lucratori publici. Scuze!

Vorbind de sectorul public, nu mi s-ar parea normal ca un asistent medical sa cistige de 1.6 ori 1.7 ori mai mult decit cineva cu pregatire tehnica sau umanista la acelasi nivel (degree) in conditiile aceluiasi numar de ore lucrate.

rosey
20-04-2007, 09:29
Mihaela, sincera sa fiu asa este unde mama mea lucreaza acum nu stiu cat se plateste in spitale, insa as putea afla.* Si sincera sa fiu mama mea lucreaza si 15 ore pe zii, lucreaza sambata, duminica, si 4500 de euro me refeream la cei care incep in spital privat cu experienta de pana in 3 ani, mama mea lucreaza cu oameni cu deficiente mintale si handicap locomotor in acelas timp. am adaugat un site de pe monster.ie care iti poate da mai multe informatii. Insa salariile sunt total difereite in spitalel private decat in cele publice.

Source: IMI Survey

Nursing Job Level Annual Pay IR£
Staff Nurse 16,629 - 24,280
Senior Staff Nurse 25,954
Clinical Nurse Manager 25,155 - 29,912
Clinical Instructor 25,896 - 30,453
Assistant Director of Nursing 27,175 - 32,724

cam atat se castiga in spitalele publice. Asta era in irish pounds!

talita3_2
20-04-2007, 21:34
28878 30323 31772 33218 34659 35904 37152 38395 39639 40861
Asta este salariul actual al unei asistente incepand de la 28878 si creste anual cu respectivele sume.
Si nu consider ca este prea mult, tinand cont de faptul ca o asistenta nu prea are viata de familie lucrand in ture, de Pasti, de Craciun....

Mihaela
21-04-2007, 15:30
@Rosey, mi se pare corect ca cineva care lucreaza 15 ore pe zi sa fie platit de doua ori si jumatate mai mult decit altcineva care lucreaza numai sapte-opt. La fel, e foarte bine ca sectorul privat sa plateasca mai mult decit cel public, fiindca sint alte cerinte si mai putina siguranta in privinta slujbei. Sper ca mama ta sa fie platita corect, pe masura pregatirii si a efortului, sa nu fie obligata sa munceasca peste masura, si ii doresc numai bine, si tie la fel.

@Talita, multumesc pentru informatie. Poate ii spune cineva si madamei Mary Harney, care sustinea pe la radio-tv ca asistentii medicali din spitalele publice cistiga de la 50000 in sus! Nu te supara pe mine, e greu sa-mi fac o parere corecta dupa ce se spune la radio si tv. Sumele mentionate de tine sint in linie cu ce stiu despre salarizarea celor angajati de autoritatile locale, unde lucrez si eu. Cu diferenta ca la noi este INTERZIS sa se plateasca ore suplimentare, chiar daca in realitate le faci, ca n-ai incotro, trebuie sa termini treaba. Cu fiecare Directiva Europeana "implementata" in legislatia irlandeza e din ce in ce mai mult de lucru si nu se angajeaza personal, desi sint multe posturi vacante in schema. Exista un asa-zis "embargo" pe angajari (impus de ministrul Mediului, Patrimoniului si Administratiei Locale), ca sa mentina cheltuielile scazute si sa "dea bine" la bugetul national! Pe de alta parte, lumea se plinge - pe buna dreptate - de calitatea serviciilor.

Cred ca de fapt supararea in ce priveste sistemul sanitar ar trebui directionata spre organizatia monopolista a medicilor, care sint platiti ca niste semi-zei, pe motiv ca lucreaza cite 70-80 de ore pe saptamina si jongleaza cu viata noastra. De ce nu se mareste numarul de locuri in facultatile de medicina? De ce nu se usureaza recrutarea de medici straini daca in Irlanda nu se pregatesc destui? De ce li se da voie sa faca practica privata in spitalele publice? De ce trebuie sa platim asigurari private de sanatate daca deja platim impozite?

ovimat
21-04-2007, 16:42
@Mihaela
Corect ce zici tu, uite vin alegerile si avem ocazia sa-i intrebam/schimbam pe astia care freaca menta pe nervii nostri.

talita3_2
22-04-2007, 13:29
Sumele mentionate de mine se pot verifica foarte usor pe pagina de internet a sindicatului www.ino.ie si reflecta salariul unei/unui staff nurse. De la 50000 in sus castiga un nurse tutor care are cel putin un master daca nu chiar phd. Intr-adevar orele suplimentare sunt platite dublu dar platesti 41% taxe pe ele, si daca nu ar fi nu ar face nimeni ore suplimentare si ar ramane niste gauri foarte mari in personal. Si asa o asistenta munceste de multe ori cat 1 1/2 - 2 asistente si asta si datorita faptului ca in spitalele de aici mai exista inca acea invechita conceptie ca trebuie sa te misti tot timpul. Daca sezi vreo 5 minute sa iti odihnesti picioarele intr-o tura de 12-13 ore si te vede seful zice ca n-ai destul de lucru si iti gaseste el ceva de facut. Asa ca daca ai 10 minute timp mort trebuie sa te misti ca sa pari ocupat!!

Si de medici nu stiu ce sa spun dar cei de la noi din spital cu siguranta nu lucreaza 70 -80 de ore saptamanal. Sunt atat de multi (profesori, registrars, sho's...) ca de multe ori nu ai loc sa-ti faci treaba cum trebuie din cauza lor. Si parte din munca lor o faci tot tu ca asistent ca te roaga frumos ;D .

Dupa parerea mea ar fi nevoie si de spitale noi ca spatiul din spitalele existente este atat de insuficient ca de multe ori te sufoca. Sunt pacienti cu asigurari medicale private care vin in spital si cica au pat privat dar stau in camera cu inca trei pacienti. Si unde este privacy-ul , ca eu tot nu am inteles....???