View Full Version : Vizele...
Scuze ca fac un topic nou insa cel cu acelasi nume a fost inchis si nu am stiut unde sa scriu ...
Am si eu o intrebare. Cind se vor scoate vizele pentru Romania? Stie cineva? dupa raportul pe tara din 26 sept? sau dupa anul nou cind Romania o sa fie in EU?
vasiletina
29-08-2006, 22:06
abia m-am intors din concediu, insa nu stiu sa fie ceva exact. o sa verific si eventual cu sfinx-ul sau ovimat va putem preciza in zilele urmatoare (daca avem acces la surse bine informare).
mai cititi pe forum oricum.
Hello again guys... nimeni nu zice nimic despre cind se vor scoate vizele pentru romani?
ar trebui sa stii si tu ca din 1 ian. 2007. pina atunci doar sperante
Anglia a anuntat ca le va scoate inainte de 1 ian 2007 insa nu a dat o data exacta
stati putin ... e vba de vizele de turist/join spouse/studii ... nu mai mult ... adica dreptul de munca implicit, ca cetateni UE, poate veni mai tarziu decat primele(??)
lucas1977
02-10-2006, 14:31
Fac irlandezii mishto de mine ca sotia mea o sa obtina ultima viza emisa de ambasada Irlandei din Ro ;D
Tocmai am fost la Ambasada Romaniei din Irlanda (azi 02 oct) si printre alte subiecte a fost deschis si acesta de ridicare a vizelor. Asteapta si Ambasada decizia care se pare ca se va lua la Londra in decursul lunii octombrie, functie de decizia de la Londra se decide si la Dublin. Cum se afla ceva o sa ne anunte si pe noi.
Daca cineva are probleme si pot fi rezolvate prin intermediul Ambasadei va rugam sa ne contactati.
http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2006/10/061002_vize_uk.shtml
Liviu.Onofrei
02-10-2006, 22:31
http://expres.ro/article.php?artid=274624
Bine ati venit in mUE,unde toti sunt egali ... dar unii sunt mai egali decat altii ! ! !
Perfecta dreptate!!! Bine ca macar suntem si noi in EU! Cu un picior in EU. Am auzit ca a fost bagata o cursa CLUJ-DUBLIN, este adevarat?
Liviu.Onofrei
03-10-2006, 10:05
Mai luam o portie sau o felie de mUE si de la ai nostri bastinasi:
http://www.rte.ie/business/2006/1003/economy.html
Copy&Paste...atat !
Ce naiba sa mai spun...clasa a 3a society !!
Ma intreb:cati dintre noi vor avea curajul sau puterea sa spuna ca e din Romania,dupa 1st Ianuarie 2007 !!!!
Cati.............................................. .................................................. .........
lucas1977
03-10-2006, 10:15
Eu nu as lua lucrurile chiar asa in tragic. Clasa de mijloc din Ro oricum cashtiga binishor si nu ar fi dat buluc sa dea o mie de euro pe luna chirie ca sa vada ploaia din irlanda. Iar saracimea din Ro oricum se duce de multi ani in Italia, Spania tari mult mai primitoare cu munca la negru.
mishulyna
03-10-2006, 15:25
@neXus:Si de ce m-as jena sa spun ca sunt din Romania, atata timp cat nu dau in cap, nu fur si nu ma prostituez? Ce, alte natii n-au amarastenii lor? Am stat 9 luni in Belgia (cu viza turistica ;)) si nimeni nu mi-a zis nici "da-te mai incolo", poate ne place noua sa ne credem discriminati?
Cei care au muncit "la negru" o vor face si de-acum incolo, cei care si-au gasit un job se vor tine de el, unde e problema?
Eu nu as lua lucrurile chiar asa in tragic. Clasa de mijloc din Ro oricum cashtiga binishor si nu ar fi dat buluc sa dea o mie de euro pe luna chirie ca sa vada ploaia din irlanda. Iar saracimea din Ro oricum se duce de multi ani in Italia, Spania tari mult mai primitoare cu munca la negru.
daca celor din clasa de mijloc le merge asa de bine in romania, tu de ce esti aici ?
si de unde ai scos generalizarile astea ? "saracimea in spania si italia". saracimea e relativa. poate sint romani din spania si italia care is mult mai bogati ca si tine.
aici nu e saracime ?
poate sint si romani cu studii in italia si spania, dar nu au avut oportunitatea sa mearga pe un job bine platit.
lucas1977
04-10-2006, 08:18
daca celor din clasa de mijloc le merge asa de bine in romania, tu de ce esti aici ?
Experienta cunoasterii altei culturi/civilizatii. E voie?
si de unde ai scos generalizarile astea ? "saracimea in spania si italia". saracimea e relativa. poate sint romani din spania si italia care is mult mai bogati ca si tine.
Toti pe care ii stiu ca au plecat in acele tari au plecat sa stranga bani, deci am tras concluzia ca nu o duceau asa bine in Ro. Imi cer scuze daca 'saracimea' a sunat in sens peiorativ. Plus ca eu nu-s bogat, btw.
aici nu e saracime ?
De ce, am zis eu ca nu e??!?!!
poate sint si romani cu studii in italia si spania, dar nu au avut oportunitatea sa mearga pe un job bine platit.
Am zis ca nu ar fi?
am sunat azi la dept ala cu vizele si mi-au zis ca nu stiu inca nimic, ca astepta si ei o hotarire de sus. mi se pare umilitor ca inca mentin vizele pentru cei care vor doar sa vina aici ca turisti chiar si dupa ce se stie deja ca vom adera la 1 ianuarie. :((
carefull
05-10-2006, 11:56
frumos.imi place de minune ce citesc.sa fiti iubiti si sanatosi cu totii.eu inca din mare nefericire sunt in ro.si ma gandesc cum sa fac sa ajung acolo.am salar de 350 lei noi si platesc chirie 360.2 copii la scoala .inseamna ca sun in fiecare luna in gaura cu 10lei numa la chirie.restul............E JALNIC IN ROMANIA.as face un site pt romanii de acasa "cum sa ma sinucid mai usor.com" :D
frumos.imi place de minune ce citesc.sa fiti iubiti si sanatosi cu totii.eu inca din mare nefericire sunt in ro.si ma gandesc cum sa fac sa ajung acolo.am salar de 350 lei noi si platesc chirie 360.2 copii la scoala .inseamna ca sun in fiecare luna in gaura cu 10lei numa la chirie.restul............E JALNIC IN ROMANIA.as face un site pt romanii de acasa "cum sa ma sinucid mai usor.com" :D
salutare
dar tu ce credeai mai? ca aici e lapte si miere? ca eurashii stau pe copaci? e aceiasi saracie, doar ca pe bani mai multi.
vezi si tu cat e o chirie lunar (daft.ie), cat e o calatorie cu bus'ul (http://www.dublinbus.ie/fares_and_tickets/daily.asp) sau luas'ul (http://www.luas.ie/ftp/head3_US/Fares%20Increased.pdf)
sa nu mai vb de bills imbracaminte sau altele
(de mancare nu vb ca ...)
sau asigurarea la masini
sau ... multe altele
nu e chiar asa de roz
nu e totul roz ...dar nici chiar asa cum o zis bogeak; in dublin sunt salarii mai mari, chirii mai mari, job-uri mai multe.
io stau in "provincie", unde nu e neaparata nevoie de masina (transport in comun jalnic dar distantele sunt mici) ; chiria e mai mica, job-urile mai putine, salarii mai mici poate, ...depinde ce pretentii ai: nu cred ca e imposibil de ajuns. sunt tot felul de est europeni care sharuie locuinte impreuna, si pt care presupun ca e mai bine daca lucreaza aici decat in tara lor.
intr-adevar trebuie cunoscute toate riscurile inainte de a veni ... e de preferat sa vii cu contract de acasa ...
mai cred ca 1. e greu pt cei ce au copii aici 2. e si mai greu sa iti lasi copii acasa.
Compania ptr care lucrez s-a interesat deja la DETE daca romanii si bulgarii vor putea lucra fara permis de lucru de la 1 ian 2007. Raspunsul a fost nu. Se vor mentine permisele de munca ptr cel putin inca 3 ani de zile. Se pare insa ca angajatorul nu o sa mai trebuiasca sa aiba scrisoare de la FAS ceea ce va usura foarte mult procesul. Din pacate insa se va mentine taxa de 500 euro/an ptr un permis de munca.
€ 500/an e mai ieftin ca atunci cand lucrezi la negru, si poti sa ceri se ceva de la revenue, sa ceri si o parte din chirie inapoi; nu e chiar asa rau.
macar sa faciliteze obtinerea permiselor de munca mai usor, sa poata munci fiecare legal, sa fie protejat de legislatia in vigoare
http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2006/10/061002_vize_uk.shtml
eu nu inteleg de ce sunt o probleme cei 500euro/an - inseamna aprox 45 euro/luna - . ii pot plati chiar eu daca ma angajeaza si consider ca am salariul lunar mai mic cu 45 euro . sunt chiar asa importanti 45 euro la salariul lunar?![br]Postet at: 08-10-2006, 20:13:34__________________________________________ _______referitor la raspunsul de la DETE pot spune ca nu ar trebui luat in seama deoarece perioada de restrictie nu se poate fixa la 3 ani , conform legislatiei europene.
Eric,
Cei aprox. 500 de euroi pe work permit nu angajatul ii plateste.
Dupa lege asta e obligatia angajatorului .
am inteles foarte bine cine plateste cei 500 .spuneam ,doar , ca daca acesti bani ar fi impedimentul in angajarea unei persoane problema ar putea fi rezolvata fie prin acceptarea unui sal mai mic cu 500euro/an fie prin plata directa catre angajator a acestor 500 de catre angajat , angajatorul platind la randul lui catre stat .
astfel angajatorul nu are nici un dezavantaj in a ma angaja.
Din punct de vedere al legislatiei irlandeze este interzisa situatia pe care o descrii tu mai sus.Daca sunt prinsi sunt pasibili sa plateasca amenzi si isi fac o gramada de probleme.Putin sunt cei care accepta o astfel de abordare a situatiei...dar se practica.Eu unul a treuit sa platesc acest permis dar nu la firma angajatoare ci la intermediari din Ro, pentru ca mai tarziu sa aflu ca nu aveau dreptul sa faca asa ceva si mai mult decat atat angajatorul habar nu avea de o astfel de taxa.Odata ce au aflat au si intrerupt colaborarea cu intermediarul.
Eric,
Cei aprox. 500 de euroi pe work permit nu angajatul ii plateste.
Dupa lege asta e obligatia angajatorului .
intrebare: se plateste acelasi lucru si pt work authorisation ?
daniel_nedelcu
22-10-2006, 09:03
http://www.gardianul.ro/2006/10/21/politica-c7/marea_britanie_elimina_permisele_pentru_muncitorii _din_afara_ue-s85867.html