PDA

View Full Version : schimbare pasaport si viza

Oliviu
25-08-2006, 00:12
sotia mea este in vacanta in ro, si vrea sa isi faca pasaport nou. poate sa intre cu viza de pe pasaportul vechi, chiar daca pasaportul vechi o sa fie anulat ?(mi se pare ca o sa ii taie coltul).

o sa ii faca probleme vamesii irlandezi ?

a mai fost cineva in situatii similare ?

roadrunner
25-08-2006, 08:42
Eu am fost intr-o situatie similara acum doi ani, mi-au lasat si pasaportul vechi, si nu i-au taiat nimic, dar au pus o stampila in el pe care se specifica, ca
pasaportul mai e valabil pana la expirarea vizei din el. Am intrat cu pasaportul vechi fara sa-l arat pe cel nou. (oricum nenea ala de la aeroport nu putea sa citeasca stampila in limba romana)
Roadrunner

irlandeza
25-08-2006, 18:02
Eu si sotul meu am venit din Ro. acum 3 sapt. si ne-am schimbat pasapoartele, ne-au taiat coltul la pasap. vechi , iar la vama (noi am venit si reantors prin Budapesta) am prezentat amandoua pasapoartele ( cel vechi si nou) si nu am avut nici un fel de problema.
Mai sunt si altii in aceasta situatie si ei stiu treaba asta . Daca viza e valabila atunci cand sotia ta se reintoarce in Irlanda , nu o sa aiba nici o problema. Nici macar nu ne-au intrebat nimic la intrarea in Irlanda.Poti sta linistit in aceasta privinta.
Numai bine.

vasiletina
29-08-2006, 22:11
confirm si eu acelasi lucru. poti calatori cu ambele fara probleme in toata europa, cu avionul.

insa atentie, sa nu incerce prin Franta (la Irish Ferries) ca nu merge, iti refuza imbarcarea pe vapor.

orla
03-09-2006, 19:58
Oliviu,fii fara grija.nu o sa-i faca pb irlandezii.vine cu pasap vechi cu coltul taiat :P.am venit si noi de cateva ori asa,numai cu avionul.nu stiam k by ferry sunt probleme.

drum bun sotiei