View Full Version : noual fata a forumului
CtrlAltDel
17-10-2005, 23:01
no,daca acum irishman a decis sa ne dea ceva nou,poate ne si pune un tutorial cum sa il folosim !
parca era mai prietenos ala vechi .
ce credeti ?
ne-nvatam noi si cu asta... ;)
aveti un tutorial aici:
http://www.romaniancommunity.net/portal/smf1/Themes/default/help/index.english.html
din pacate aceasta versiune nu este in romaneste, dar are mult mai multe functii si utilitati, consider ca este un forum foarte destept, oricum, daca aveti probleme cu utilizarea lui, nu va sfiiti sa intrebati. O sa incerc sa prezint din cand in cand noile functiii.
Una dintre functiile de design este alegerea avatarului, care poate fi fie din galeria noastra unde nu avem decat actori si muzicieni, sau de pe net , sau chiar din calculatorul dvs. Partea buna e ca acum forumul nu te mai atentioneaza ca imaginea este prea mare ca dimensiuni, el o reface automat la marimea standard.
si iata ca dupa ce am muncit ceva timp am facut acest forum si in romaneste. Sper sa fie mai simplu de folosit acum.
Salut,
Se poate discuta despre bresa de securitate sau nu?
M-ar interesa daca decizia de a trece de la phpbb la smt a fost cauzata de atacul de sapt trecuta sau vati hotarat sa incercati o noua platforma? Ati reusit sa izolati atacul? Sa vedeti de unde a venit si ce anume a exploatat? Dupa cum am vazut eu au atacat doar paltforme cu phpbb. (nu ati fost singurii. Si-au inceput atacurile pe data de 14 si inca mai continua.) Dupa atac am putut sa intru sa trimit cate un mesaj privat lui irishman si admin. Asta inseamna ca baza de date nu a fost atinsa. Poate se mai pot recupera mesaje. Zic si eu. Daca subiectul e tabu am tacut.
atacul a facut varza toate mesajele.. adica le-a sters si a inchis accesul la sectiunea de managment.. hackerul nu a avut access la ftp, se pare ca metoda a fost una destul de simpla a introdus un cod html in semnatura :), astfel reusea sa aibe access in direct contact oriunde aparea userul lui. Nu pot sa dau mai multe detalii pentru ca nu stiu. Am pierdut multe mesaje incercam sa mai recuperam ce se mai poate. Admin (Paul) se ocupa de asta si poate el sa iti dea mai multe detalii.
Subiectul nu e tabu. Cum a spus si irishman, "cineva" s-a jucat cu un exploit pentru phpbb. e ceva comun in ultimul timp. s-a folosit un cod html in semnatura care acoperea practic pagina initiala a forumului. daca se se verifica sursa paginii, se putea vedea modificarea.
Baza de date originala inca exista si forumul initial inca exista. Cand s-a facut conversia, s-au pierdut ceva posturi.
Noi, cel putin eu, nu sunt un expert in baze de asa ca daca tu crezi ca ne poti ajuta, iti pot da accces sa vezi care e problema.
Helllo Nea Admin afiseaza ultimele 5-10 posts sa fie mai simplu de vizualizat.
Eu nu le mai vad si tre sa ma apuc sa caut prin liste. Si timpul e anemic. Mai am vreo 4 forumuri de vizualizat si ..............
Multumesc anticipat
mishulyna
27-08-2006, 12:55
Sincer, mie-mi place forumul vostru, atata ca mi se pare ca nu sunteti prea activi... Poate ca sunteti prea putini sau prea ocupati, nu aveti calculator, nu sunt in masura sa va judec. Dar oricum la romanii din UK n-am vazut decat fete care se plang ca nu gasesc prieteni sau baieti care cred ca toate fetele urate din Romania au emigrat in UK...
M-as bucura sa va cunosc, o zi buna tuturor!