PDA

View Full Version : Informatii despre Irlanda

barney_best
16-07-2006, 22:40
Buna ziua

As dori sa ajung in Irlanda in urmatoarea luna si as vrea sa ma stabilesc acolo pentru o perioada nedeterminata. As dori sa aflu mai multe informatii in legatura cu cazarea acolo, cum se poate inchiria un apartament eventual, ce fel de acte ai nevoie daca exista zone unde nu trebuie sa inchiriezi, etc. As dori sa imi fac o imagine in legatura cu asta.

Un alt aspect ar fi cautarea unui loc de munca. Stiu ca s-a mai discutat pe forum (am citit citeva din topicuri) dar as vrea sa intreb cum e cu agentiile si cu locurile de munca. As dori sa contactez citeva agentii inainte de a ajunge acolo eventual sa vad daca ma pot programa la interviuri in momentul cind voi fi acolo. Si as dori, daca cineva care are experienta in domeniu, sa imi spuna cam in cit timp s-ar putea gasi ceva de munca? O luna? Doua? Exista perioada acolo (avind in vedere ca e vara) ca joburile sa nu se gaseasca asa de des ca in alta perioada? Nu stiu cum e poate suna putin a naivitate dar nu imi dau seama cum poate fi acolo. Domeniul in care imi caut de munca este IT (cum altfel?) am 6 ani experienta (3 in Romania si 3 in Canada) in Network/System Administration sint certificat MCSE in Security pentru Win 2003 Server si ma pregatesc pentru CCNA. Credeti ca exista vreo sansa de a imi gasi cit de cit repede de munca?

Am uitat sa specifica ca detin cetatenia canadiana si sper ca nu este o problema in a obtine viza de turist pentru Irlanda. Eventual daca cineva doreste ma ajute cu aceste informatii ma puteti contacta si la adresa barney_best@yahoo,com

Ar mai fi destul de multe intrebari dar ma limitez la acestea momentan

Va multumesc anticipat

Dan_c
17-07-2006, 23:40
salut,
daca ai pasaport canadian nu ai nevoie de viza de turist ci de permis de munca. Cred ca cu It-ul iti gasesti desi am auzit ca nu mai asa usor cum era inainte. du-te pe google.ie si da cautare jobs. O sa gasesti website-uri cu joburi. cele mai bune sunt www.jobpilot.ie www.monster.ie www.irishjobs.ie. daca nu vrei neaparat in dublin, poti sa te uiti si la Munster la joburile din Shannon unde este un mare parc industrial cu multe firme, printre care si Intel, Dell si concurenta nu e asa mare ca in Dublin si au nevoie mai acuta de oameni. Eu mi-am gasit job in Shannon la o luna dupa ce am ajuns in Irlanda prin agentie. Agentiile aici sunt ca peste tot, te aburesc chiar daca nu au nimic pentru tine sau iti ofera orice job numai sa ia comisionul. In IT poate sa fie diferit, nu stiu. Tu unde vrei sa-ti gasesti de lucru, si in ce parte a Irlandei vrei sa stai?
Bafta
Dan

dambrozi
17-08-2006, 19:59
Buna ziua

As dori sa ajung in Irlanda in urmatoarea luna si as vrea sa ma stabilesc acolo pentru o perioada nedeterminata. As dori sa aflu mai multe informatii in legatura cu cazarea acolo, cum se poate inchiria un apartament eventual, ce fel de acte ai nevoie daca exista zone unde nu trebuie sa inchiriezi, etc. As dori sa imi fac o imagine in legatura cu asta.

Un alt aspect ar fi cautarea unui loc de munca. Stiu ca s-a mai discutat pe forum (am citit citeva din topicuri) dar as vrea sa intreb cum e cu agentiile si cu locurile de munca. As dori sa contactez citeva agentii inainte de a ajunge acolo eventual sa vad daca ma pot programa la interviuri in momentul cind voi fi acolo. Si as dori, daca cineva care are experienta in domeniu, sa imi spuna cam in cit timp s-ar putea gasi ceva de munca? O luna? Doua? Exista perioada acolo (avind in vedere ca e vara) ca joburile sa nu se gaseasca asa de des ca in alta perioada? Nu stiu cum e poate suna putin a naivitate dar nu imi dau seama cum poate fi acolo. Domeniul in care imi caut de munca este IT (cum altfel?) am 6 ani experienta (3 in Romania si 3 in Canada) in Network/System Administration sint certificat MCSE in Security pentru Win 2003 Server si ma pregatesc pentru CCNA. Credeti ca exista vreo sansa de a imi gasi cit de cit repede de munca?

Am uitat sa specifica ca detin cetatenia canadiana si sper ca nu este o problema in a obtine viza de turist pentru Irlanda. Eventual daca cineva doreste ma ajute cu aceste informatii ma puteti contacta si la adresa barney_best@yahoo,com

Ar mai fi destul de multe intrebari dar ma limitez la acestea momentan

Va multumesc anticipat

Buna ziua,

Si noi suntem o familie cu istorie asemanatoare. locuim in montreal si vrem sa revenim in europa. irlanda ar fi o varianta. sotul tot in IT lucreaza.

ai mai primit ceva sfaturi valabile in sensul gasirii unui job in aceasta tara? ai fost deja in irlanda? cum ti s-a parut nivelul de trai comparativ cu Canada?

Multumim anticipat,