View Full Version : Salarii in IT
Buna ziua,
Am avut de curand "interviul final" cu o firma de IT din Dublin pentru un post de (Senior) Web Developer. Cand imi vor da raspunsul va veni si momentul ala complicat cand se negociaza salariul :)
Daca aveti idee, mi-ati putea spune ce salarii se practica in Dublin? Nu neaparat numai pentru programatori, ci si in general in IT, ca sa-mi fac o idee.
Multumesc pentru ajutor.
Sebastian
in general in Dublin se practica salarii mari :)
http://www.irishjobs.ie/resource_centre/SalarySurvey.asp?SID=236
roadrunner
23-06-2006, 10:34
Sebastian,
ca un sfat prietenesc, nu te lasa furat de peisaj (link-ul de mai sus) ca sunt slarii inainte de taxe (salariul brut) de exemplu la un salriu de 50K /an iei ~3000Eur/luna in mana (calcul destul de aproximativ, pentru ca depinde de statutul tau casatori/necasatorit copii etc)
Bafta,
Roadrunner
Multumesc de sfaturi si link. Imi dau seama ca nu trebuie sa ma "las furat de peisaj", mai alesc ca Dublin, din cate am inteles, e un oras scump. Banuiesc ca sub 2,000 - 2,500 net/luna nu prea poti trai decent, asa e?
Prin "decent" inteleg sa poti inchiria un apartament cu 2-3 camere ("1-2 bedroom") la mai putin de o ora de serviciu, sa poti iesi in oras, sa poti trece peste cele cateva luni bune pana cand sotia (psiholog) o sa-si gaseasca si ea un job, sa te poti gandi la un copil s.a.m.d.
Ce m-ar interesa ar fi sa aflu "first hand" cam cat castiga lumea in IT in Dublin, ca sa-mi fac o idee despre cum arata "piata" - sa am un termen de comparatie pentru oferta pe care mi-o vor face.
A, si inca ceva: care e politica pentru negocierile de salariu in Irlanda? Iti ofera o suma si "take it or leave it" sau se asteapta sa negociezi?
Inca o data, multumesc pentru ajutor.
eu spun ca de la 30k in sus e decent. 35k+ e pt cineva cu 2-3 ani exp. 45-65 pentru 6+
da stii ca astea sint relative, depinde cit esti de bun si ce CV ai.
venind din .ro, cei din firma la care vii probabil o sa incerce sa ofere mai putin
eu zic ca dupa ai oferta sa iti faci o ideea despre cit de disperati sint ei sa acopere postul cu tine si sa incerci sa le zici, ca vorbind cu alti romani nu ai accepta numai un minim de XXk, pentru a avea standardul de viata care il vrei, etc....
daca ai un salariu decent, poti sa iti permiti ceea ce ai scris tu mai jos.
sint romani aici pe salarii mult mai mici care fac asta.
problema e cit pui de o parte, aia e partea care intereseaza mai mult la romani.
asteapta sa vina oferta.
Multumesc, acum cred ca am o imagine ceva mai clara si o sa pot evalua mai bine oferta pe care (sper) mi-o vor face.
Din cautarile mele pe Net postez aici doua link-uri care mi s-au parut interesante, poate mai sunt utile si altcuiva:
- www.irishjobs.ie/resource_centre/salarycalculator.asp (http://www.irishjobs.ie/resource_centre/salarycalculator.asp) : Calculator de impozite pt. Irlanda
- www.itjobswatch.co.uk (http://www.itjobswatch.co.uk/) : Salarii din IT. Site-ul este pentru UK, dar probabil sumele sunt comparabile cu Irlanda, nu? (Daca nu, va rog sa ma corectati).
Toate cele bune,
Sebastian
dambrozi
17-08-2006, 20:03
Buna ziua,
Am avut de curand "interviul final" cu o firma de IT din Dublin pentru un post de (Senior) Web Developer. Cand imi vor da raspunsul va veni si momentul ala complicat cand se negociaza salariul :)
Daca aveti idee, mi-ati putea spune ce salarii se practica in Dublin? Nu neaparat numai pentru programatori, ci si in general in IT, ca sa-mi fac o idee.
Multumesc pentru ajutor.
Sebastian
Buna Sebastian,
Locuiesc in Canada, cetatean canadian si as dori sa imi spui, daca se poate, cum ai ajuns sa ai interviuri cu angajatori din Irlanda. ai gasit jobul pe internet, cum ai procedat?
Multumim frumos,
Salut,
Am raspuns la un anunt pe Internet. Din pacate, pana la urma nu a mai iesit nimic, nu au fost tocmai seriosi.
Dar nu-i bai, intre timp am prins un alt job in Olanda, tocmai au demarat procedurile pentru work permit.
Toate cele bune,
Sebastian
dambrozi
17-08-2006, 20:46
Salut,
Am raspuns la un anunt pe Internet. Din pacate, pana la urma nu a mai iesit nimic, nu au fost tocmai seriosi.
Dar nu-i bai, intre timp am prins un alt job in Olanda, tocmai au demarat procedurile pentru work permit.
Toate cele bune,
Sebastian
Buna Sebastian,
spune-mi si mie te rog prin ce agentii ai reusit sa gasesti jobu chiar si in Olanda. te intreb asta pt ca am gasit nenumarate agentii care spun de la bun inceput ca daca nu ai working permit, nici sa nu mai aplici. Si deci cum sa obtii working permit cand nu te lasa sa aplici si cand numai angajatorul il poate obtine?
da-mi si mie te site-uri sau spune-mi cum ai reusit sa gasesti angajatori care sa fie dispusi sa te ia.
Multumesc mult,
Daniela
Am postat pe multe site-uri: jobserve.co.uk, itjobboard.be, cwjobs.co.uk, si am avut aceeasi problema ca si tine. Cum aud de "work permit", cum isi pierd interesul. Mai ales ca cea mai mare parte a job-urilor sunt postate de agentii de recrutare, iar cei de acolo nu vor sa-si bata capul mai mult decat trebuie.
Trebuie sa vanezi job-urile postate direct de firmele mari, astea sunt mai dispuse sa accepte candidati fara work permit. Oricum, inarmeaza-te cu multa rabdare. Si "don't put all your eggs in a single basket"...
Sebastian
hei ... io as recomanda si monster.ie ...numai ca de acolo si nici io nu am primit decat telefoane.
as zice ca pe de alta parte firmele mari nu angajeaza decat prin agentii de recrutare ... io am mers pe job de pe site-ul firmei, stiind ca e tipul meu de job, si am ajuns sa discut tot cu agenti de la firma ...pentru prescreening si celelalte. deci io as zice sa ...cauti job-uri pe profilul tau ...
insa am o curiozitate: in cat timp se obtine permis de munca pentru Olanda, Sebastian?
Multu de informatie ...
Depinde de la firma la firma. Unele dintre firmele mari inca mai fac recrutari directe. Nu e o regula, dar cred ca acolo sunt sansele cele mai mari. Agentiilor de recrutare nu le prea place sa-si bata capul cu permise de munca.
Cat despre Olanda, nu stiu exact cat va dura, firma abia a inceput procedura. Cica are trebui sa fie 1-2 luni, dar vom vedea.
am auzit nu de mult ca se platesc bani grei firmelor de recrutare, procent din salarul pe primul an parca. ceea ce mi se pare mult. si totusi nu vor sa isi bata capul ;)
ma intreb daca in conditiile astea pentru companiile angajatoare nu e mai convenabil sa ...faca recrutari directe si sa subcontracteze firma care sa se ocupe de paper work ...
Pana la un punct cred ca pot sa-i inteleg. Principiul e "profit maxim cu efort minim", ca sunt afaceri, nu organizatii de caritate. Cat timp gasesc destui candidati "suficient de corespunzatori" pe piata locala sau in EU, asta e... Noua, celor care avem nevoie de permise de munca, nu ne pica bine, dar asta e problema noastra, nu a lor ;)
Plus ca un candidat "local" are sanse sa primeasca un salariu mai mare decat unul "importat", deci mai mult profit pentru agentia de recrutare...
din ce am vazut la firma la care sunt io ... zilele astea vin multi locali absolventi, iar cei importati ca mine au experienta; asa ca salariile la newcomerii locali sunt mai mici in cazul asta.
io nu ma plang de viza mea, ca am obtinut-o repede (10/12 zile) ... dar evident ca nu imi place ca mai astept reintregirea familiei pentru o formalitate. acu nu mai am ce sa dau inapoi.