View Full Version : clauza contract munca
lucas1977
02-06-2006, 07:21
Am primit un Employment Contract de la o firma de IT (ar trebui sa plec intr-o luna). E acolo o clauza cam ciudata. Ei zic ca primele 6 luni sunt de proba si in cazul in care ma dau afara in aceste 6 luni nu se aplica un anume regulament/lege din Irlanda (probabil ceva cu plati compensatorii).
E o clauza comuna in contractele de munca?
Multumesc mult.
Hi,
Probabil este vorba de "Redundancy Benefit". Asta inseamna ca angajatorul (sau statul Irlandez in caz de faliment al angajatorului) este obligat sa-ti plateasca daca te declara "redundant", in afara de salariul la zi, o compensatie egala cu salariul pe 2 saptamani pentru fiecare an lucrat in firma respectiva.
Nu vad ce altceva ar putea fi!
Nu stiu sa existe o clauza comuna la angajare sau cel putin nu am vazut eu ceva care sa semene cu 1 formular tip de contract de angajare.
Bafta!
lucas1977
02-06-2006, 11:07
In aceasta perioada "the Unfair Dismissal Acts, 1977 to 1993, shall not apply to a dismissal". Cam asa suna in contract. Eram curios daca a mai dat cineva de clauza asta.
In art 2(1) al UNFAIR DISMISSALS ACT, 1977 se prevede:
1) This Act shall not apply in relation to any of the following persons:
( a ) an employee (other then a person referred to in section 4 of this Act) who is dismissed, who, at the date of his dismissal, had less than one year's continuous service with the employer who dismissed him and whose dismissal does not result wholly or mainly from the matters referred to in section 6 (2) (f) of this Act.
In contractul de munca se prevede o perioada de 6 luni in care esti angajat de proba, perioada folosita de majoritatea firmelor de IT (legea prevede un an). In timpul celor 6 luni contractul poate fi intrerupt de catre angajator (se intampla rar si doar daca nu faci fata job-ului sau din alte motive) neavind in acest caz posibilitatea de a apela la legea sus mentionata in cazul in care le intentezi proces pe motiv de 'Unfair Dismissal'.
E bine sa stii asta insa nu trebuie sa te sperie.
Numai bine si sanatate.
Stai linistit e standard.
nu e un motiv de ingrijorare, este o masura de siguranta ca nu cumva sa zici ca esti rocket scientist si cind ajungi aici sa nu stii cum se face un bubble sort.