View Full Version : Pasaport pentru copil
Julianne
29-05-2006, 18:43
Nu stiu cum e mai bine sa procedez ...sa trec copilul pe pasaportul meu, al sotului, pe al amandorura sau sa-i fac pasaport separat ...Am inteles ca se poate , iar copilul meu e maricel are 6 ani...Voi cum ati procedat?
Desi dureaza oarece timp e mai bine sa aiba pasaport individual. Daca o sa-l treci in unul din pasapoarte -al tau sau al sotului o sa fie nevoit sa calatoreasca doar cu acel parinte. Daca are pasap individual ............
O sa te coste viza si pentru el, dar asta e
vasiletina
29-05-2006, 19:41
Exista o cerinta mai ales in IRL pentru copii de avea pasaport individual (desi ar putea fi aplicabila doar cetatenilor IRL), desi costa ceva la viza, este mai convenabil pentru ca in cazul in care copilul calatoreste insotit doar de un parinte, este nevoie de aprobarea in scris autentificata notarial al celuilalt parinte de a aproba calatoria, etc.
Am inteles ca autoritatile romane, ar fi impotriva eliberarii pasapoartelor individuale pentru copii, din cauza unei temeri legate de trafic cu minori sau scoaterea ilegala a acestora din tara fara acordul ambilor parinti.
Depinde ce vrei sa faci: sa nu dai bani si sa scrii adeverinte sau sa dai un ban si sa fii sef(a)
In momentul aplicarii pentru pasaport individual trebuie sa prezinte fiecare parinte o declaratie in fata notarului public , ca este de acord ca , copilul sa calatoreasca cu sotul sau sotia. O idiotenie. Cu toate actele trebuie sa mergi la Comandantul Militiei sa obtii o aprobare. Cu toate actele la dosar stampilate, parafate , etc tot tacamul poti sa obtii pasaportul cu pricina. Odata obtinut pasaportul la Ro vii la Viza Office cu green cardul si cu pasap si aplici pt viza copilului.
roadrunner
30-05-2006, 09:47
Sfinx-ule, e clar ca n-ai trecut printr-in divort cu copii la mijloc, declaratia ca unul din parinti e de acord ca, copilul sa calatoreasca numai cu unul din parinti are rostul ei. Stiu ca pare fara sens in 99% din cazuri dar in 1% (sper ca nu se incadreze nimeni in cel 1%) are mare importanta pentru copil (sau copii)
Roadrunner
Eu am familia în ţară şi , în urmă cu un an cănd am fost în concediu, am trecut-o pe fii-mea pe paşaportul soţiei dând declaraţia de vigoare la serviciul paşapoarte... Partea proastă a fost că, intrebând atunci dacă la vamă o să mai fie nevoie de ceva de genul ăsta mi sa spus că nu. Aşa că, de sărbători când au venit la mine, să aibe surpriza neplăcută ca poliţia de frontieră din Otopeni să nu o lase să iasă din ţară fără declaraţie notarială de la mine... Norocul nostru a fost că am avut posibilitatea să vb telefonic cu ofiţerul respectiv şi să trimit prin fax o copie după paşaportul meu şi o declaraţie scrisă de mână (şi au prins avionul "din zbor" ;D ). La argumentul meu că am dat odată declaraţia la serv. paşapoarte mi-a răspuns că se pot întâmpla multe de la momentul respectiv...
Chiar şi când am ieşit împreună din ţară pe paşaportul soţiei, pe ştampila pusă, au scris cu pixul "1 copil"...
Julianne
30-05-2006, 17:49
Problema e ca eu voi pleca inainte , daca e totul ok cu viza de munca, iar sotul dupa lunile necesare cu viza de intregirea a familiei ...In acest caz e mai bine sa-l trec la el pe pasap si sa dau eu declaratie notariala...?
Am prieteni plecati afara care si-au trecut amandoi copilu pe pasap cu declaratii notariale de la amandoi...