View Full Version : Imaginea Romaniei
Oare este numai opinia mea ca in ultima perioada apar in media doar informatii denigratoare la adresa Romaniei? Emisiuni despre prostituate,
primari care celebreaza 8 Martie angajind strepteuse pe banii publici, Ceausescu si Casa Poporului, hoti de bancomate si mai ales tot ce este mai rau despre istoria noastra recenta.
Nu neg ca aceste probleme exista si ca e rusinos ca oficialitatile romanesti prefera sa gaseasca scuze solutiilor, insa suspectez o cauza mult mai subtila a acestui atac, mai mult, aceasta tendinta mi-a fost confirmata si de colegi irlandezi care au observat ca in ultima perioada Romania si Turcia sunt denigrate la maximum. E un fel de a creea o bariera si a distanta opinia publica europeana de Romania si cetatenii ei inainte de iminenta integrare? Se vor create motive pentru a nu avea acces pe piata liberafortei de munca? Irlanda si Anglia s-au declarat oficial impotriva, de aceea orice atac pare sa nu isi mai aiba tzinta. Or fi existind romani “de bine” infiltrati in media irlandeza sau poate se incearca sa ni se dea mai multa atentie si nu se gasesc decit stiri de mizerie? Speculatiile pot continua… Ce opinie aveti?
vasiletina
11-05-2006, 18:02
Problemele sunt multiple, ca si cauza si rezolvare.
Acelasi lucru se intampla in Germania (si tarile vecine) unde orice fapta criminala era facuta de romani cu pregatirea si indrumarea directa a SRI-ului, unde in presa si la TV erau prezentate doar problemele grave ale Romaniei. Apoi le-a mai trecut putin si acum nu stiu ce sa faca. Sa spuna de bine, dupa ce au denigrat sau sa lase problema moarta (ceea ce se va intmpla probabil).
In Irlanda si Anglia inca mai exista aceasta tendinta, si din pacate acum inceas de raport de tara, apar tot mai des aceste campanii media negative despre Romania si romani, si nu avem metode de a le combate, intrucat oficial pozitia statului roman este de a inchide ochii :'( si a accepta aproape orice fara comentarii sau impotrivire.
Nu spun ca nu au dreptate intr-un anumit fel, dar ei compara Romania cu Irlanda si Anglia dupa 34 de ani de EU, si se astepata sa fim la fel ca ie de dezvoltati (nu la baute) ci economic dupa ce au supt 100 de miliarde de Euro de la EU de-a lungul timpului.
Julianne
11-05-2006, 19:02
Dupa ce ne-a fost "festelita imaginea", in Spania, Italia , Germania, acum probabil urmeaza Irlanda , Anglia si auzeam azi la stiri ca in America a fost iarasi difuzat un reportaj cu vesnicii orfani ai Romaniei, se pare cu substratul de a se liberaliza din nou adoptiile din RO...
Dar , oare chiar e nevoie sa se arunce iar cu noroi in noi ptr a cata oara , in fond nu suntem nici mai buni si nici mai rai ca alte natii, avem si noi uscaturile noastre ca intreaga Europa , ca sa numai zic de America...
vasiletina
11-05-2006, 20:00
problema este ca nu avem o politica de imagine, intrucat miliardele de lei alocate pentru imaginea Romaniei in strainatate au fost cheltuite prin firme romanesti afiliate fostilor si actulalilor guvernanti. in afara unor videoclipuri mai ceva timp in urma pe Euronews, despre Romania, nu avem nimic in vest care sa ne faca imagine buna, inafara de ceea ce facem noi romani voluntar sau involuntar.
atat timp cat guvernantii nu vor intelege ca merita sa investeasca miliardele in afara pentru politica de imagine, nu vom reusi noi ceilalti decat suferim cu fiecare reportaj sau articol foarte negativ la adresa Romaniei ( si de cele mai multe ori fiind platit cu multi bani de catre cei care au interese economice masive fata de tocmai subiectele aspru criticate).
Comunitatea a cerut drept la replica in unele cazuri sau a fi publicate articole pozitive despre Romania, dar am fost ignorati de fiecare data sau am primit raspunsuri deja cunoscute - nu ne intereseaza punctul vostru de vedere.
Vom suferi atat timp cat altii isi umplu buzunarele pe seama noastra: guvernantii, aliatii acestora si nu in ultimul rand cei care
- primesc social si munces la negru in unele cazuri chiar doua munci
- cersesc din casa in casa sau pe strada in trenuri, luas, bus, etc
- fura din cutiile postale cecuri sau numerele PPS (pe care le vand cu bani frumosi la cei noi veniti)
- fac trafic de persoane in vederea prostitutiei
- fura cu ajutorul tehnicii din automatele de bani, parcari, etc
- apoi in semn de recunostinta isi vand conationali pe bani si rezidenta la GNIB
nu toti facem astfel de lucruri, dar altii putini am spune, fac asta zi de zi, si acestia sunt cei care denigreaza imaginea noastra in general
"Romania is a beautiful country. Too bad it's inhabited." Romania este o tara frumoasa. Pacat ca este locuita.
remarca folosita de un conational pentru un irlandez vizitand Romania.
"Romania is a beautiful country. Too bad it's inhabited." Romania este o tara frumoasa. Pacat ca este locuita.
poate nelocuita??
Normal ca fiecare tara are interesul ei in legatura cu Romania, din pacate chiar guvernantii Romaniei au interese personale care frineaza intentionat accesul in UE asa ca romanul normal ia ..UE. Voi chiar credeti ca cei care conduc Romania, adica cei din Guvern, Parlament, ex comunisti si securisti, au nevoie de cineva care sa le sufle in ceafa, sa le verifice afacerile si averile, sa ii constringa sa fure mai putin sau deloc?
Si daca "ai nostri" nu vor normal ca nu o sa faca nimic decit sa dea declaratii ca poate poate le scoatem ochii si la UE asa cum le-au scos celor care i-au votat.
Concluzia mea (cu scuze de limbaj) 20 de ani de MUE pina ajungem in UE.
Salut,
Cineva pe forum observa cu amaraciune:
Dupa ce ne-a fost "festelita imaginea", in Spania, Italia , Germania, acum probabil urmeaza Irlanda , Anglia ...
Adevarul e ca romanii s-au facut singuri de kko pe unde au fost!
Poate asta e imaginea adevarata a romanilor!
Poate ar trebui sa ne recunoastem defectele si sa luam masurile ce se cuvin cu adevarat.
Cosmetizarea imaginii nu ajuta la nimic!
Realitatea e ca... din putinii romani pe care i-am cunoscut in Irlanda 1/3 sunt tzigani care au venit aici la ciordit, nicidecum la munca, si care se bat cu pumnu' in piept cat de tari sunt ei si cat de fraieri "e" irlandezii.
Un sfert sau chiar mai mult sunt "romanii" din Rep. Moldova, majoritatea veniti cu calauze si pasapoarte false.
Mai sunt unele fete de prin nordul tarii venite la produs, tot cu acte false si dupa ce au pus-o de un plod au cerut asistentza...
Acu sunt si ele... cineva, nici usturoi n-au mancat nici gura nu le miroase. Iar inainte sa plece in vizita anuala in romania se uita
sa-si cumpere un trening misto ca sa moara vecinele di ciuda...
Imaginea de mandri si vajnici urmasi ai lui Traian si Decebal e o mare gogoritza nascocita de unele mintile bolnave
ale "Iepocii de Aurrr", imagine pe care din pacate cei mai multi dintre noi o au in subconstient!
Se pare ca romanul adevarat e ala care a invatzat sa dea din coate. Sa se descurce. Ala care avea tupeu sa intre prin
fatza la cozile la carne, paine si zahar! Ala care ocoleste legea fara nici un gretz daca interesele personale o cer!
Ca dovada uitati ce se petrece si in Romania la ora actuala!
Parerea mea e ca un om onest, indiferent de cetatzenie sau apartenetza etnica, ar trebui sa ia masuri impotriva celor
in afara legii sau care abuzeaza de ea.
A nu se intelege prin asta ca ar trebui acum sa dam toti fuga la Gardai si sa "ne dam in gat" unii pe alti, dar nici nu trebuie
sa toleram falsul si minciuna chair daca e implicat un conational.
Oricum subiectul e foarte delicat!
Multi poate o sa spuna ca sunt anti roman!
Nimic mai fals! Sunt un foarte bun roman si patriot!
Sunt venit in Irlanda la munca, acum 5 ani, perfect legal.
Platesc imozite si taxe, sponsorizes chiar actiuni caritabile, am toate asigurarile la zi si nu folosesc documente false.
Ca atare nu vad de ce trebuie sa-mi fie rusine sau sa accept sa mi se dea peste nas pentru faptul ca sunt roman!
Poate ca ar fi mai indicat ca in loc sa-i plingem si sa luam apararea "bietzilor romani" care se inghesuie prin puscariile
din Europa asteptand sa fie deportati, sa mutumim (poate chiar oficial) autoritatilor pt actiunea lor si sa afirmam clar
detasarea de acei indivizi care pana la urma tot infractori se numesc.
La cati dintre voi le pasa de infractorii de astazi din romania? De ce i-am plange atunci pe infractori romani din afara
granitelor tarii?
Doar pt. ca sunt departe de casa? Tot infractori se numesc, iar spiritul de "cireada" ca sa nu zic de "haita"
nu serveste si nu a servit niciodata la nimic nici in interiorul si nici in exteriorul granitelor tzarii.
Probabil cand nu vom mai avea probleme de constiinta nu vom mai avea nici probleme de imagine!
Think about it!
Have a nice weekend!
Inox
...........................................
...........................................
Ca bine zici cumetre. Eu am o gramada de clienti irlandesi, care ma respecta pe mine ca om nu ca nationalitate.
Stiu ca sunt Roman, dar stiu ca imi vad de treaba mea.
Mi-ar fi placut sa spun acelasi lucru despre noi romanii. Din pacate sunt multi care ne fac de ris, dar padure fara uscaturi nu exista.
Nu vreau sa comentez, dar uite ce am gasit postat pe un forum irlandez despre Romania:
Hi from Romania
In my region there is a rental market albeit somewhat weak. It must be remembered that Romania, by and large, is a relatively poor country. Therefore the primary rental market for the foreign investor must be other foreigners. Here in the northwest of Romania that rental market is populated by Italians, Spaniards, Dutch, Austrians & Germans. So strong is the Italian community in this city that they even have, I am reliably informed, their own counsellor in the town hall!
Basically a shake-down of the numbers mean that if you buy a 2 bedroom apartment here for say 40 - 45k and do it up, another 4- 5k, then you can hope to rent it for somewhere between 300 & 400 Euro. This is not an unattractive return but the real gain is in the recent upsurge of Romanian property prices. It would, indeed, be difficult to find an apartment or house in this region, Bihor County, that hasn't appreciated by 15 - 20% in the last year. Recently your capital gain far outstrips any rental consideration. Indeed there is an argument for buying apartments in particular and just locking the door on them to sell them a year later at a profit.
The returns on green field sites are much better. If you buy well then you can indeed sell for double in 2 - 3 months. This is particularly true for sites bought in the slack period of October through to March when we are all up to our necks in snow and all construction is at a standstill. To buy sites (i.e. land), however, you need to establish a company and this brings its own administrative headaches. You must decide if you have the stomach for it. Apartments can be bought by anybody (what are called 'physical' people here as opposed to 'legal' persons i.e. companies).
It must be recognised however that past gains are no indication of future performance and that, as in any property market , there exists the risk of a downturn. Presently it is difficult to see where that downturn will come from. The surge in the property market here is being driven by, primarily, Romanias impending membership of the EU. Were that to be put off by say 2 years (as has been mooted by the European Comission) then I would contend that it would add further fuel to the fire of speculation. Should Romania join the EU on schedule in 2007 then it will quickly become easier for foriegners to buy here and that will also drive the market.
Another poster questioned Romanias demographics as indicating a potentially weak future market. Was this I wonder driven by the emigration rate ? At present it is estimated that there are upward of 1,5 million Romanians working abroad from a population of 22 million or thereabouts. By and large these emigrants are bringing/sending their money home and investing it here. Indeed in the carpark of my own block there are a number of foreign reg'd cars. Two of my neighbours have children in Italy. I'd contend that Romanias foriegn presence is supporting the market and will continue to do so.
At the end of the day every individual must decide for themselves into which market they put their hard-earned cash. I chose to do it here. For me it is relatively easy. I understand the market and speak the language. In June my wonderful Romanian girlfriend will become my wife. I've made a commitment to Romania & in return Romania has been very good to me. It is a fantastic country much maligned.
Therein folks lies my motive for posting here. I'm not interested in being an estate agent. If you want to buy in Romania then find yourselves a good local lawyer and get stuck in. If not then I hope that one day you will at least visit this country and be amazed by its diversity and warmth. I'm tired of going home and having my friends ask why on Gods good earth I choose to live with Gypsies. Are , they ask, my in-laws the same ones who are washing windscreens on Harolds Cross Bridge?? Get real! 99% of Romanians look just like you or me. They are a very well educated and cultured people whose international reputation is very important to them.
If I can do a little to enhance Romanias name abroad and contribute to understanding then my job is done.
This forum exists for people to exchange ideas and information about property and the investment therein. I've told you about Romania. My job is done. Investigate it for yourselves and the very very best of luck to you all!
roadrunner
14-05-2006, 10:45
Inox dragule, subscriu la tot ce ai scris.
mai ales ca ai subliniat faptul ca imaginea nu trebuie cosmetizata, e mult prea tarziu, iar stilul cu hai s-a facem totul (care suna ca o reclama pentru laxativul cioco-lax) e demult fumata. Cred ca problema e mult mai profunda cand trebuie sa vorbim despre romani, dupa 5 ani, ca si tine, vad acum lucrurile altfel, nu suntem toti la fel, si nu vom fi niciodata, cu toate ca vorbim de un numar relativ mic de oameni (~30 mii) s-au creat paturi sociale, oamenii s-au grupat pe interese, pe categorii de varsta, pe sisteme de valori comune etc. Eu vad asta ca pe un lucru bun si necesar in acelasi timp. Aceasta asezare a categoriilor, va fi perceputa de unii ca un lucru rau (dezbinare) iar de altii ca lucru bun (coagulare) e o etapa sociala, care e in plina defasurare indiferent daca ne place sau nu.
Eliminarea non-valorilor e un lucru care cere timp, si se va intampla de la sine, cei cinstiti vor urca pe scara sociala mai repede, si nu pot sa cada de acolo, pe cand cei care "au dat din coate" mai repede sau mai tarziu vor fi demascati si vor revenii la locul lor in scara sociala. Nu va lasati pacaliti de o masina lustruita, si deun trenning de marca, ele nu nu sunt un barometru pentru inteligenta, si nici pentru altceva. In general oamenii de valoare sunt usor de recunoscut ca nu incearca sa para ce nu sunt cu adevarat, nu se ascund in multime, dar nici nu ies in evidenta, isi vad de viata lor, sunt ocupati cu munca iar cand au timp liber si-l petrec cu familia si intre prieteni. De aici si neinplicarea multora dintre ei in diverse activitati ce vizeaza comunitatea romanilor (la modul general) dar asta nu inseamna ca nu sunt buni romani, sau nu sunt patrioti.
Revin la subiectul initial si reafirm ca cei cinstiti sunt inca in minoritate, dar numarul lor creste, sa speram ca vor intoarce imaginea pe fagasul cel bun, dar asta nu se va intampla peste noapte.
Roadrunner
Julianne
15-05-2006, 16:33
[quote author=roadrunner Revin la subiectul initial si reafirm ca cei cinstiti sunt inca in minoritate, dar numarul lor creste, sa speram ca vor intoarce imaginea pe fagasul cel bun, dar asta nu se va intampla peste noapte.
Si nici prea curand, dupa parerea mea...Si apoi minoritatea aceea de oameni cinstiti se "cara" peste granita unul cate unul, ptr ca aici nu poti supravietui in sistem altfel, decat sa fii necinstit , e o regula de aur deja impamantenita , iar daca nu iti convine, nu ai decat sa-ti iei lumea in cap in alte zari mai putin "corupte " sau la mai ''putina vedere" ...
Liviu.Onofrei
15-05-2006, 23:39
[quote=roadrunner Revin la subiectul initial si reafirm ca cei cinstiti sunt inca in minoritate, dar numarul lor creste, sa speram ca vor intoarce imaginea pe fagasul cel bun, dar asta nu se va intampla peste noapte.
Si nici prea curand, dupa parerea mea...Si apoi minoritatea aceea de oameni cinstiti se "cara" peste granita unul cate unul, ptr ca aici nu poti supravietui in sistem altfel, decat sa fii necinstit , e o regula de aur deja impamantenita , iar daca nu iti convine, nu ai decat sa-ti iei lumea in cap in alte zari mai putin "corupte " sau la mai ''putina vedere" ...
Scuze...dar cred ca vorbesti de o minoritate de pe strada ta sau din cladirea in care locuiesti ! !Deci ..daca eu vreau sa raman aici,voi fi "labelled" necinstit ! ? ?
W T F ! ? ? ?
Nu te adaptezi sistem-ului,valea ! Corect,legea junglei sau a naturii : selectia naturala ! DAR..cine pleaca si cine ramane...greu de "etichetat" ! !
Respecte...de la un necinstit ! :)
roadrunner
16-05-2006, 11:20
Nu Nexus,
Julianne se referea la mine, daca-mi ofera in US (sau altundeva) 40.000 de dolari peste salariu care-l am acum si mai sunt si cetatean UE (sa speram in curand) ma apuc si-mi fac valiza imediat, Julianne are perfecta dreptate, sau tie-ti place la nebunie costul gradinitei (cam la fel cu cel al universitatii ~10K/an) sitemul medical de mare anvergura si complexitate, tunelul care are artizeana in mijloc (sau cascada, depinde de unde te uiti) cea mai mare parcare din lume M50, soferi care conduc cu buletinele in loc de carnete, sau cu autocolante cu "L" si una (asta e cea mai tare) am auzit ca in scoala se invata tabla adunarii (da ati citit bine nu e vorba de tabla inmultirii ci de cea a adunarii)
pai sa fii tu sanatos ca daca nu-mi mai place am plecat, ca n-am decat o viata si e prea scurta ca sa mi-o folosesc luptand impotriva sistemului, mai ales cand am posibilitatea sa-l schimb pe unul mai bun.
Deci Nexus stai in banca ta ca nu se referea nimeni la tine, era o discutie generalizata, la care poti sa participi cu argumente pro sau contra.
pareri strict personale, nu au nimic in comun cu starea de spirit a natiunii (am intalnit si romani fericiti, pe ultimii i-am vazut in curtea bisericii duminica lustruindu-si masinile si ascultand manele)
Roadrunner
Julianne
16-05-2006, 20:14
Nexus, cand mi-am spus parerea nu am luat in calcul o anumita persona de pe acest forum...departe de mine acest gand...
Hai, sa zicem ca de fapt m-am luat gandit la mine , cand am postat acele randuri ...Ma gandeam ca m-am saturat de acel soi de necinste sau cum vrei sa-i spui, cand educatoarea fetitei mele imi ranjeste nemultumita de "ceva " anume, doar ptr simplul fapt ca nu i-am mai dus de mult o cafea...
You know , asta e sistemul... ;D
Sau m-am saturat , ca sefa mea ptr ca nu am cadorisit-o deloc nici de Mos Craciun , nici de Iepuras sa imi fac programul pe graficul lunar dupa bunul ei plac, netinand cont de doleantele mele, doar ptr ca din neglijenta si "sictir", nu am mai participat la bunastarea familiei ei ...You know, asta e sistemul... : ;)
Vrei sa mai continui cu astfel de exemple...nu cred ca e cazul , ptr ca cunosti si tu astfel lucruri si sunt ferm convinsa ca acolo unde esti , numai ai parte de astfel de bucurii sau gresesc,,, ???
Asa ca personal, chiar ca imi vine sa-mi iau lumea in cap :-\, cand ma izbesc de astfel de situatii din ce in ce mai multe la numar...si uneori sunt nevoita sa intru in joc , fiindca nu am de ales, ptr ca am ajuns la concluzia ca te lupti cu morile de vant...
Liviu.Onofrei
16-05-2006, 23:28
Multam de raspuns :)
Scuze,dar toate astea se intampla aici,in Irlanda sau in tara,Romania ! ? ?
Recunosc ca si aici e un sistem:romanul ce treba sa dea spaga la alt roman sa ia munci pe santier si apoi,acel roman da spaga la alt irlandez sa ia si el muncile contractate pe santier si asa mai departe...dar...romanul conduce masina si..asculta maneaua ! !
Glumeasm.Sincer,nu cunosc nimic din cazurile expuse de tine sa fie prezente aici,in Dublin.Poate...sunt eu mai in afara sistem-ului ! :)
Multam...
PS:
La radio RTE1,s-a explicat ca Ro nu va adhera in EU din cauza conditiilor rele de trai ale copiilor,pe baza unui raport recent si care a fost reclamat ca fiind "out-of-date" chiar de Baroneasa.Incep sa dau crezare teoriei care spune ca sunt elemente ce lucreaza impotriva Romaniei ....
Julianne
17-05-2006, 16:20
Lugrurile de care pomeneam mai sus se intamplau in Ro ...
Nu bag mana in foc ca nu se intampla si prin alte parti astfel de intamplari neplacute , dar probabil cum spuneai si tu Nexus si in alte contexte...iar in legatura cu acele elemente denigratoare in ce priveste Ro sunt perfect de acord cu tine...
Sunt interesante opiniile voastre. Ce nu vreti sa luati in seama sau poate nu ati aflat inca , nici irlanda nu sta pe roze cand este vorba de saracie, analfabetism sau iliterati cum zic ei.
Nu ati invata ca cea mai buna aparare este atacul?
Daca citesti ziarele o sa vezi ca nu e sapt sa nu zic zi fara o infractiune facuta de meseriasii ilrandeji. Toate tunurile de la banci si bancomate etc, etc, etc
Nu sunt superiori, cum de altfel nu este nici o natie de pe acest pamant.
Sunt unii care s-au supus mai repede sistemului. Au acceptat ideea sa nu mai dea spaga, sa nu mai minta, sa fie in timp la servici sau la o intalnire.
Asa ca imaginea lor nu a fost cu nimic mai buna acum vreo 10 -15 ani pe la Londra sau in USA in comparatie cu cea pe care o au romanii aici.
Daca ai ocazia intreaba-l pe colegul irlandez cum erau tratati acu vreo 10-15 ani in Londra.
NO BLACK
NO DOG
NO IRISH
Cam asa erau anunturile pt inchirieri prin geamuri la Londra.
Intrati mai in amanunte, sapati mai adanc , aflati cine au fost si ce au facut cand au emigrat sau de ce au emigrat.
Eu merg saptamanal in Pub si ma intalnesc cu Irlandezi. Dupa mai multe beri incep sa depene amintiri, sunt surprinsi ei de ce nivel de trai au acum.
Asa ca TOT INAINTE
mike4ever
18-05-2006, 23:21
Imaginea Romaniei!!!!!!!!!!!
Pai Presedintia Romaniei si Guvernul ar trebui sa promoveze o imagine, ca sa avem asa ceva!
Imaginea Romaniei este data de diversi jurnalisti oportunisti care cauta subiecte de senzatie si...atat.
Aici in Spania, unde sunt acum, cand se dau imagini din Romania vezi doar tigani in carute, imbracati....ca tiganii si copiii bolnavi de SIDA.
Bine ca mai apar si romanii infractori, care in Spania sunt grupati cica in 2-300 de bande cu caracter mafiot, cel putin asa le caracterizeaza Politia spaniola, si care sunt o ¨minoritate microscopica¨ fata de sutele de mii de romani ¨legali¨, si cei aprox 2 milioane de romani ¨ilegali¨, care lucreaza din greu pt o viata...normala.
Avem aici asociatii ale romanilor care colaboreaza cu primariile locale, dar cand insasi Consulatul Roman este instalat in mod abuziv intr-un local fara aprobare si care este somat de catre oficialitati ca sa fie...evacuat, va da-ti seama ce promovare oficiala a imaginii nationale avem!!!!!!!!!!
@mike4ever
Acuma sa nu-mi spui ca, "comunistii" aia de la consulat s-au aruncat intr-o cladire oarecare in Spania si au declarat-o consulat. Ca spaniolii i-au repartizat acolo si apoi au aparut probleme e altceva, dar cel putin da-ne o informatie corecta nu jumatati de adevar.
roadrunner
19-05-2006, 16:42
Mike4ever (and ever)
nu guvernele si presedintii fac imaginea, ci noi o facem, cei cu care intra strainii in contact, ce vrei sa vina guvernul sa stearga cu buretele toate hotiile si shmecherelile conationalilor nostrii, pai sa fii tu sanatos...
Roadrunner
roadrunner se vede ca esti tare apropiat de tovarasii de la guvernul romaniei. Sau doar agiti apa.
Ori te-ai vazut cu sacii in caruta si nu te mai intereseaza ba mai rau acu esti si viteaz.
Opinia ta e oarecum
mike4ever
24-05-2006, 15:57
Daca chiar vreti sa cunoasteti situatia Consulatului Roman in Madrid, puteti cauta in ziarul Roman in lume. Pur si simplu consulul roman a inchiriat o vila cu titlu de locuinta personala si peste noapte a declarat-o consulat. Cum e normal, sau mai bine zis anormal, au urmat cozile traditionale de la consulatele romane (eu parca am asteptat la cel din Dub vreo 6-7 ore pt un titlu de calatorie), iar vecinii au chemat politia intreband ce se intampla. Ziarele si stirile tv si-au facut deliciile transmitand corespondente in direct!
Asa ca nu o mai faceti voi pe voluntatea nationala guys. Toata lumea stie (sau ar trebui sa stie) ca imaginea unui produs nu este promovata doar aruncandu-l in standurile magazinelor. Fiecare firma normala are un departament de marketing, care ghici-ghicitoate cu ce se ocupa?!
La nivel guvernamental exista un minister al afacerilor externe. Curiosii pot sa se documenteze cu ce se ocupa. Ba chiar pt sectorul european de piata, exista un Departament al Integrarii Europene, care cica promoveaza imaginea noastra in Europa. Eu am absolvit la Babes-Bolyai Facultatea de Studii Europene, asa ca stiu ce vorbesc.
Iar ca nivel infractional, din cate stiu eu romanii nu sunt campionii absoluti, nici in Irlanda nici in alta tara.
Am citit mesajele voastre de pe Atentie...razie!!!Ar trebui sa fiti mai uniti si sa depasiti nivelul asta pueril: cine e cu acte si cine nu e, pt ca la inceput foarte putini au venit cu acte, si au devenit ¨legali¨ pe parcurs.
Pt ei tot straini suntem (a se citi bloody foreigners!).[br]Postet at: May 24, 2006, 05:43:05 PM________________________________________________ _Mr. Roadrunner,
Va aduc la cunostinta ca nimeni nu cred ca vreodata isi va aminti de faptele, atitudinile si ideile creatoare ale dvs, iar de ale mele sau ale oricarui roman care nu e la nivelul lui Brancusi, tampoco, insa de presedinti care cica nu sunt comunisti dar au telefon direct cu Moscova si executa ordinele, sau parlamentari sau sefi ai SRI supercorupti care au afaceri miliardare si care ne dau o imagine de tara cu parlament mafiot.......e plina presa internationala, si peste cativa ani si cartile de istorie.
Tu crezi ca au amanat intrarea noastra in UE din 2007 in...tr-o data posterioara lui 2008, doar pt ca tu, eu sau altii 5-6000 de romani au statut ilegal in UE si comit infractiuni de la furt cu violenta la....furt electronic?Pt ca restul romanilor expatriati lucreaza din greu!
(personajele de mai sus sunt fictive.Nu vreau sa insinuez ca Roadrunner sau eu sau altcineva ar fi legal sau nu, infractor sau nu!Hey Whatever!)
am pus un filmulet pe pagina de start a website-ului, cred ca e destul de bine legat de subiectul acesta, filmul are cam 4 mega, asa ca pentru unii s-ar putea sa asteptati putin, credeti-ma merita ;D
Salut,
Cineva pe forum observa cu amaraciune:
[quote=Julianne ]
Dupa ce ne-a fost "festelita imaginea", in Spania, Italia , Germania, acum probabil urmeaza Irlanda , Anglia ...
Adevarul e ca romanii s-au facut singuri de kko pe unde au fost!
Poate asta e imaginea adevarata a romanilor!
Poate ar trebui sa ne recunoastem defectele si sa luam masurile ce se cuvin cu adevarat.
Cosmetizarea imaginii nu ajuta la nimic!
Realitatea e ca... din putinii romani pe care i-am cunoscut in Irlanda 1/3 sunt tzigani care au venit aici la ciordit, nicidecum la munca, si care se bat cu pumnu' in piept cat de tari sunt ei si cat de fraieri "e" irlandezii.
Un sfert sau chiar mai mult sunt "romanii" din Rep. Moldova, majoritatea veniti cu calauze si pasapoarte false.
Mai sunt unele fete de prin nordul tarii venite la produs, tot cu acte false si dupa ce au pus-o de un plod au cerut asistentza...
Acu sunt si ele... cineva, nici usturoi n-au mancat nici gura nu le miroase. Iar inainte sa plece in vizita anuala in romania se uita
sa-si cumpere un trening misto ca sa moara vecinele di ciuda...
Imaginea de mandri si vajnici urmasi ai lui Traian si Decebal e o mare gogoritza nascocita de unele mintile bolnave
ale "Iepocii de Aurrr", imagine pe care din pacate cei mai multi dintre noi o au in subconstient!
Se pare ca romanul adevarat e ala care a invatzat sa dea din coate. Sa se descurce. Ala care avea tupeu sa intre prin
fatza la cozile la carne, paine si zahar! Ala care ocoleste legea fara nici un gretz daca interesele personale o cer!
Ca dovada uitati ce se petrece si in Romania la ora actuala!
Parerea mea e ca un om onest, indiferent de cetatzenie sau apartenetza etnica, ar trebui sa ia masuri impotriva celor
in afara legii sau care abuzeaza de ea.
A nu se intelege prin asta ca ar trebui acum sa dam toti fuga la Gardai si sa "ne dam in gat" unii pe alti, dar nici nu trebuie
sa toleram falsul si minciuna chair daca e implicat un conational.
Oricum subiectul e foarte delicat!
Multi poate o sa spuna ca sunt anti roman!
Nimic mai fals! Sunt un foarte bun roman si patriot!
Sunt venit in Irlanda la munca, acum 5 ani, perfect legal.
Platesc imozite si taxe, sponsorizes chiar actiuni caritabile, am toate asigurarile la zi si nu folosesc documente false.
Ca atare nu vad de ce trebuie sa-mi fie rusine sau sa accept sa mi se dea peste nas pentru faptul ca sunt roman!
Poate ca ar fi mai indicat ca in loc sa-i plingem si sa luam apararea "bietzilor romani" care se inghesuie prin puscariile
din Europa asteptand sa fie deportati, sa mutumim (poate chiar oficial) autoritatilor pt actiunea lor si sa afirmam clar
detasarea de acei indivizi care pana la urma tot infractori se numesc.
La cati dintre voi le pasa de infractorii de astazi din romania? De ce i-am plange atunci pe infractori romani din afara
granitelor tarii?
Doar pt. ca sunt departe de casa? Tot infractori se numesc, iar spiritul de "cireada" ca sa nu zic de "haita"
nu serveste si nu a servit niciodata la nimic nici in interiorul si nici in exteriorul granitelor tzarii.
Probabil cand nu vom mai avea probleme de constiinta nu vom mai avea nici probleme de imagine!
Think about it!
Have a nice weekend!
[/quote
IN SFIRSIT O PERSOANA CARE E MAI APROAPE DE REALITATE !
Nu esti singur prietene! Subscriu si eu !
Citi dintre romani au puterea macar de a sta un pic si de a analiza situatia in profunzime? Dar o analiza obiectiva!
Desigur, nu exista padure fara uscaturi, dar la romani, parca sunt prea multe ! Si uscaturile sunt la nivel de constiinta si de morala ! Si asta nu de acum, sau din perioada comunista (asimilata eficient la noi) ci de secole ! De pe atunci cind mitul "decebalian" era departe de adevar...
Am auzit de multe ori la colegi irlandezi in timpul, sau legat de munca expresia: "you're coverd", adica se referea la faprul ca daca iti faci datoria corect, esti absolvit de rasp in fata legii. De cite ori am auzit la romani expresia : "bai, ce... mea, ma descurc !" Adica, lasa bai legea, ca aia e pentru prosti, hai sa vedem ce "portite avem".
Dar, nu e vina mea, si nici a voastra, ci a inaintasilor inaintasilor nostrii, in veacul vecilor !!! ;D
Vina noastra e ca INCA ne mai educam copiii sa se " dascurce " !!
Julianne
29-05-2006, 18:39
Chris, multzam de filmulet, scurt , succint si la obiect...
Am un amic australian , care ma tot bate la cap sa-i spun cum e viata in Ro... ;D
Nu ca filmuletul asta ar reflecta tot adevarul de azi din tarisoara noastra draga , ci mai degraba reflecta trecutul, dar sper sa se multumeasca cu atat si sa ramana cu o parere favorabila...