PDA

View Full Version : Atentie.. se fac razii!

chris
09-05-2006, 19:43
Catziva romani au fost ridicati ieri si asta noapte de catre immigration , asa ca aveti grija cei cu probleme, sper sa nu mai prinda pe nici un roman!

vasiletina
09-05-2006, 20:58
Confirm,

am crezut ca este initial un accident, cand su fost ridicati conationali inca de saptamana trecuta si in continuare se pare ca sunt aceste razii. Inca nu am din surse sigure nici o indicatie despre vreo posibila deportare in masa, dar ne putem astepta si la asa ceva (la fel s-a intamplat si in Ianuarie 2006).

oricum este bine sa aveti pasaportul romanesc asupra Dvs., si sa contactati un membru de familie/prieten in caz ca sunteti retinut(a).

Sper ca nu veti avea neplaceri de acest gen.

chris
10-05-2006, 07:52
se pare ca se vorbeste de o deportare in masa, din fiecare grup au dat drumul la cate un individ pentru a le face bagajele celorlalti, bineinteles ca ei si-au facut bagajul si au disparut.

liliplesca
10-05-2006, 16:15
o prietena de-a mea a nascut o fetita in ian.2005 dar cu toate astea saptamana trecuta dimineata au trezit-o immigration si au luat-o.nu sunt sigura daca era pe social sau politic predata dar era si mai primea ceva bani si ptr.fata deci se stia foarte bine situatia ei.familia a incercat sa o scoata cu ajutorul avocatului dar nu a reusit.familiei i s-a spus ca fata a avut deportarea inainte de a fi gravida.Totusi nu inteleg de ce nu au pus-o acasa cind era gravida?o stiau destul de bine dinainte!copilul ala chiar nu mai are nici un drept?

vasiletina
10-05-2006, 18:11
lucrurile se confirma, exista foarte multi romani in Cloverhill si rescpectiv Montjoy Prisons, cu intentia de a fi deportati in zilele urmatoare. Aglomeratia de avocati si ofiteri GNIB la cele doua inchisori, plus raziile continue, ne anunta acest lucru ca fiind iminent.

@liliplesca - una cu alta nu a de a face, de obicei in practica nu trimit pe cineva care este insarcinata in ultimele luni acasa, ci asteapta sa nasca iar copilul sa aiba 3-4 luni de zile, si apoi isi indeplinesc ordinul de a deporta acea persoana. Daca persoana respectiva a cerut azil politic pana acum (se intelege din faptul ca are ordin de deportare) sunt 1% sanse ca sa mai poata fi ajutata de avocati, desi sunt bani multi cheltuiti pentru o cauza aproape fara sanse de reusita. Problema mai grava este ca av ramane cu interdictie pe IRlanda si EU pentru toata viata.

Multa sanatate copilului si parintilor oricum.

liliplesca
10-05-2006, 18:35
:)multam de urare!din cite am inteles interdictia va fi ca 5 ani nu mai poti iesi din RO iar ptr.Ireland va fi pe viata;o alta problema e ca romanii cum ajungi pe otopeni iti si fac dosar penal!Ancuta asa o cheama pe prietena inca nu a ajuns in RO.se pare ca zilele astea o pun pe avion.o sa aflu ce interdictii i se vor pune si am sa va scriu

Julianne
11-05-2006, 06:37
Doamne, m-ati speriat ...Se fac asa ceva?
Dar, oamenii astia ridicati de politie cum au ajuns in Irlanda, cu viza de turist si au ramas dupa ce le-a expirat visa sau cum , iertata-mi fie nestiinta...
Banuiesc ca daca esti cu viza de munca nu sunt probleme...

vasiletina
11-05-2006, 18:07
luni 15 mai 2006 in noapte tarziu va pleca avionul spre Romania, cel mai tarziu marti 16 mai 2006, ca un cadou cu ocazia raportului de tara (scuzati-mi ironia) dar sunt dezamagit de modul in care au gasit sa rezolve problema GNIB-ul.

interdictia in Romania este de 5 ani, in Irlanda si implicit EU este pe viata, si sansele de a mai calatori inafara de Turcia, Ucraina, Serbia si Moldova sunt minime.

deportarea poate avea loc in momentul in care esti ramas ilegal pe teritoriul statului irlandez (chiar daca ai intrat legal sau ilegal) si nu ai cum spun ei motive serioase de a te afla in Irlanda. Adica nu esti in proces cu autoritatile statului sa iti acorde viza, permis de munca sau rezidenta in conditiile legale.

Julianne
11-05-2006, 18:54
Incep sa-mi schimb impresia despre tara asta, asa devreme...imi pare rau...

cininu
12-05-2006, 10:22
Dar chestia cu interdictia de a intra in IRL, implicit UE, pe viata, nu pica daca intram noi in UE?

Inox
12-05-2006, 14:30
Salut!

Cred ca ar fi mai bine sa "radeti" topicul asta despre razii!!!
Nu de alta, dar ar fi pacat ca autoritatile sa creada ca acest forum favorizeaza infractorii.
Forumul asta mai are si membri "pe bune" aici in Irlanda!
Iar asta cu Favorizarea Infractorului - termen de cod penal de altfel - chiar se poate pedepsi la o adica.
Cine e venit aici pe bune, n-are de ce a se teme!
Cine nu, Dumnezeu sa-l ajute!
Dar personal n-as vrea sa fiu membrul unui formum complice celor in afara legii!
Bafta.

Have a nice weekend!

ancuta
12-05-2006, 14:55
Nu crezi ca exagerezi putin??? ::) :o
Lasa acuma ca nu o sa-i aresteze pe cei in regula asa din cauza unei discutii ???

chris
12-05-2006, 20:26
eu ma duc la Justitie si le spun ca am avertizat niste romani de la colt, ca era garda la usa lor de au sarit gardul.. crezi ca ii intereseaza? Ii intereseaza daca le spui unde sunt romani, nu daca i-ai avertizat..

ancuta
12-05-2006, 20:35
Vezi sa nu te impuste ;D :D

adrienuca
12-05-2006, 21:44
pst.... nu mai vorbiti ca ne aud...

asta este culmea prostiei, sa iti fie frica sa mai si vorbesti

ce o sa ne faca ?

ne trimit pe toti acasa ?

sa munceasca ei atunci poate li se intorc rudele de prin USA, canada ...

dar chiar natia asta este FRICOASA rau.........

INOX,daca erai si tu fara acte ?

rumanul
13-05-2006, 11:23
Sunt curios la inversunarea pe care o arata pentru noi romanii, daca exista vreunul care sa fi cerut naturalizarea si sa o si primeasca.

ancuta
13-05-2006, 12:01
Eu stiu 2 persoane .... 8)

chris
14-05-2006, 12:23
Stilul celor de la immigration, depaseste orice film de actiune, am discutat cu cateva persoane care au fost ridicate, dupa ce iti sparge usa cu barosul, iti pun pistolul la tampla, dupa care te incatuseaza. Asta nu e nimic, caz real intamplat saptamana trecuta, un cetatean din Rep.Moldova, rezident in Irlanda de catziva ani buni, traieste intr-o zona nu tocmai buna, casa i-a fost sparta anul trecut de niste baietzi "hows'goin'", in dimineata de miercuri, cineva ii intra in casa, omul de buna credinta pune mana pe o crosa de golf, sa isi apere proprietatea, este imobilizat, si trimis in "lumea celor care nu cuvanta" cu tocul pistolului. Plin de sange este aruncat in duba garzii si transportat la puscarie, fara sa aiba timp nici macar sa spuna ceva. Intr-un final isi dau seama de greseala ii aplica un plasture pe frunte unde avea o rana deschisa, si il urca inapoi in duba si il duc acasa. Moldoveanul e om molcom si cu frica lui Dumnezeu, saracul nici nu a avut timp sa zica ceva... nu stiu inca daca se gandeste sa ii dea in judecata. Concluziile le trageti voi.

Inox
14-05-2006, 15:03
ce o sa ne faca ?

O sa-ti raspund in doar doua cuvinte (ca sa nu-ti incordezi prea mult cei doi neuroni)....
Ex clus!

Bafta!

Boto
15-05-2006, 17:39

ce o sa ne faca ?

Iata o parere : eu am asteptat un an si jumate in tara sa reusesc sa ajung in Irlanda in mod legal, si am ajuns in final tot printr-un noroc, ca nu prea dadusem spaga. Dumnezeu a avut grija sa ma trimita unde trebuia si am dat interviul cu cine trebuia! Ca altfel...eram poate si azi in tara muma.
Mi-am lasat sotia si copilul acasa, desigur ii revad de cite ori imi permit situatiile, si lucrind la o firma care de citeva luni are probleme serioase, afectindu-ne pecuniar si pe noi, nu doresc sa lucrez "la negru", din cauza ca doresc sa obtin acte, si deci sa am un statut legal; desi imi gasisem full time, si cu bani bunicei !
Am o cunostinta care e ilegal aici, si care imi mai zice si ironic : " bai, voi astia cu permise de munca sunteti legati de miini si de picioare, depindeti de astia,si nici macar nu aveti timp sa faceti bani !"
Adica eu nu as fi putut sa dau 2000 de eur sau ...cine mai stie cit sunt actele false sa imi vina si familia aici? Am preferat sa incerc legal, pe joining viza.
Deci cine a venit ilegal in tara asta, sa isi asume riscurile, si sa nu mai plinga ca il deporteaza, iar fiind vorba de bani, sunt multi care cistiga mai bine ca mine, care mai platesc si taxe. Si corect, trebuie platite si taxele.

shamrock
17-05-2006, 20:30
Salut!

Cred ca ar fi mai bine sa "radeti" topicul asta despre razii!!!
Nu de alta, dar ar fi pacat ca autoritatile sa creada ca acest forum favorizeaza infractorii.
Forumul asta mai are si membri "pe bune" aici in Irlanda!
Iar asta cu Favorizarea Infractorului - termen de cod penal de altfel - chiar se poate pedepsi la o adica.
Cine e venit aici pe bune, n-are de ce a se teme!
Cine nu, Dumnezeu sa-l ajute!
Dar personal n-as vrea sa fiu membrul unui formum complice celor in afara legii!
Bafta.

Have a nice weekend!

nu sunt avocat si nu ma pricep la legi in mare amanuntime dar iata ce am citit intr-unul din ziarele de azi

The government is to give an additional $50000 to an influential lobby group working to ensure undocumented Irish can stay in the US. The money will go to the New York-based Irish Lobby for Immigration Reform to help with its work in securing a path to permanency for the 30,000 or so illegal Irish living in the US.
Foreign affairs minister Dermot Ahern announced the cash boost after a meeting with ILIR president Grant Lally in Dundalk. The next fortnight could prove crucial in delivering legislation which might provide a solution for the tens of thousands of undocumented Irish living and working in the US, some of whom have not returned to Ireland for several years.

scuze ca e in engleza,n-am mai avut timp de traducere.
sper ca guvernul irlandez nu comite o ilegalitate...
in alta ordine de idei ma irita cumplit standardele astea duble,adica ilegalii irlandezi sunt ok si trebuie ajutati dar cei veniti in ilegal in Irlanda trebuie trimisi catre casele lor cu pistolul la timpla

Boto
18-05-2006, 00:36
in alta ordine de idei ma irita cumplit standardele astea duble,adica ilegalii irlandezi sunt ok si trebuie ajutati dar cei veniti in ilegal in Irlanda trebuie trimisi catre casele lor cu pistolul la timpla

[/quote]

...te rog spune-ne de citi irlandezi ai auzit ca au mincat lebede in Austria, citi au spart magazine, citi au furat din magazine,ajutor social obtinut din "n" locuri,minciuni de te cuprinde furia la interviul pt. statutul de refigiati, s.a.m.d.(nu as dori exemple de impuscaturi,crime,etc;eu vorbesc de gainarii)
Si in definitiv, eu as zice ca problema s-ar situa cam "in curtea lor" la modul in care SUNT tari occidentale. Pina una alta, romanii si-au creat singuri statutul in decursul istoriei, iar rezultatul este vizibil in pofida tuturor cliseelor sterile patriotarde afisate mai prin toate forumurile, ASTA e statutul romaniei azi; si anume, in afara "ograzii" occidentale, in care, asa betivi cum sunt, irlandezii se afla de mult ! Mai intii sa ajungem la stadiul care sa ne permita sa comentam, si dupa aceea (zic eu) sa ne...iritam... !
Cine trece ilegal o frontiera de stat, este implicit un infractor. Sunt convins ca irlandezii din America nu au intrat acolo cu pasaport fals. Ca au ramas in continuare ilegal acolo, o consider culpa.

ovimat
18-05-2006, 10:05
Si irlandezii au facut destule in trecut cind au taiat-o in tari ca US, Anglia, Australia etc. Nu am inventat noi minciuna, furtul si nici macar mincatul lebedelor. Diferenta e ca Irlanda lupta pentru cetatenii ei ilegali din US pe cind Romania nu o face. Motive sunt destule: ei si-au ales calea, avem alte prioritati sau tratate semnate etc. Fiecare a venit aici cu un scop si cred ca toti ar trebui sa se informeze corect de situatia de aici, drepturi, obligatii etc.
Ca cei de la Imigrari fac abuzuri banuim sau stim din auzite, citi dintre cei "abuzati" si-au cerut drepturile in Justitie? Iar daca nu si le cer nu au pe cine blama decit pe ei insisi.
Oricum suntem prea egoisti/individualisti ca sa avem o actiune colectiva gen afganii din St. Patrick's.

rumanul
18-05-2006, 14:30
In opinia mea nu-i mai mare culpa de a trece fraudulos granita decat aceea de a ramane,tot fraudulos,intr-o tara,mai ales ca prin asta pe langa ca au incalcat legea,au si profitat de bunavointa statului american.Nu contesta nimeni bubele romanilor,care in 70% din cazuri sunt tigani(de ce nu specifici cine a mancat lebedele)dar ce ne-am face daca toti romanii ar fi rusinati de ceea ce sunt,inclusiv cei ce ne reprezinta la nivel guvernamental si prezidential?sa mai asteptam pana avem dreptul la comentarii?si cand sa fie asta dupa tine?imediat dupa 1 ianuarie 2007 sau mult mai tarziu?Daca toti gandeau la fel eram de mult asimilati de alte natii.Fenomenul deportarilor va dispare iar dovada ca nu suntem priviti asa cum multi de pe forum o sugereaza,este raportul din 16 mai al CE si iminenta integrarae.
Nu stiu de ce unii considera ca toate relele facute de conationalii nostri(legali sau ilegali)au repercursiuni directe asupra lor.probabil din slabiciune.Nimeni nu este perfect,exista mai multe uscaciuni in padurea numita Romania decat intr-o alta padure,dar datoria noastra e sa fim uniti si sa credem in destinul nostru.

gherghel
18-05-2006, 14:34
daca esti online vino sa vorbim ceva
Eu sunt online mai tot timpul
alinacrisghd@yahoo.com e ID ul meu
ti/a scris o romanca din Neamt

sfinx
18-05-2006, 20:51
Daca au ajuns ilegal aici si mai stau si ilegal in Irlanda nu reprezinta o infractiune asa mare.
Atat timp cat statul irlandez nu o ia chiar in serios.
Razii si deportari s-au mai facut si se mai fac si de acum in colo pana cand o sa fie primita ro in ue.

Cand am ridicat problema despre ilegalii romani aflati in Irlanda, am primit acelasi raspuns de Dl Secretar de Stat Gheorghiu "si-au asumat riscul". Eu cred ca tovarasii de la Bucuresti le-au fortat mana sa-si asume riscul.
Prin politica de kkt dus de guvernele care s-au perindat la Bucuresti suntem in situatia de fata.
Terra daca era asa bine la Ro de ce te-ai chinuit atat sa ajungi in Irlanda?
Daca prietenii tai sunt la negru si gac bani e ok, cel mai important e sa nu faca infractiuni.
Irlandezii cand foametea era la ea acasa in Irlanda, au emigrat pe unde au vazut cu ochii , au lucrat la negru, au facut infractiuni. Dar au uitat de unde au plecat si ce au facut pe unde au fost.

Asa ca incercati sa fiti solidari si sa vede-ti lucrurile in ansamblul lor.

Multi o sa ma injure, dar imi asum riscu`.

chris
18-05-2006, 21:29
raziile s-au oprit, cei prinsi au ajuns acasa :( , caz "clasat" pentru o vreme

cininu
19-05-2006, 23:46
daca esti online vino sa vorbim ceva
Eu sunt online mai tot timpul
alinacrisghd@yahoo.com e ID ul meu
ti/a scris o romanca din Neamt

CINE???

catalin
26-05-2006, 21:48
"te rog spune-ne de citi irlandezi ai auzit ca au mincat lebede in Austria,..."
Nu stiu daca cunosti bine acest caz...dar nu sa intamplat!!!Totul a fost o facatura si a fost intoxicata toata mass-media europeana cu ea! Sunt de multe ori interese care noua astora, "mici" ne scapa!Dar cu siguranta au o tinta precisa si cu rezultatele scontate de cei ce le gandesc!
Sa stai linistit,ca au facut si irlandezii destule prostii pe acolo pe unde au emigrat!Dar societatiile in care au decis sa isi continue viata,iau cam ignorat...cea ce nu este cazul nostru al romanilor!

Boto
28-05-2006, 16:03
"te rog spune-ne de citi irlandezi ai auzit ca au mincat lebede in Austria,..."
Nu stiu daca cunosti bine acest caz...dar nu sa intamplat!!!Totul a fost o facatura si a fost intoxicata toata mass-media europeana cu ea! Sunt de multe ori interese care noua astora, "mici" ne scapa!Dar cu siguranta au o tinta precisa si cu rezultatele scontate de cei ce le gandesc!
Sa stai linistit,ca au facut si irlandezii destule prostii pe acolo pe unde au emigrat!Dar societatiile in care au decis sa isi continue viata,iau cam ignorat...cea ce nu este cazul nostru al romanilor!

... Mda... desigur: in viziunea romanului, tot ce se intimpla rau romanilor este datorat ALTORA ! din cauze obscure, subversive, conspirative ! A ! Nu, nu e vina noastra, altii, altii sunt de vina ! Cum? Noi, astia cinstiti? Nuuu ! Interese straine, meschine, criminale ne dau tircoale in permanenta, si ne impiedica in mersul lin si sigur spre progres... Si ... vai ! Asa ceva... Numai noua ni se intpmpla ! Numai cu noi au ceva ! Ne persecuta !!!

;D ;D

TIPIC ROMANESC !

rumanul
28-05-2006, 18:33
Interviu cuChristian Zeileissen, ambasadorul Austriei in Romania:
Zeileissen: Mincatul lebedelor la Viena - "mit romanesc"

Rep.: Cum se ajunge bogat in Austria fata de Romania?
C.Z.: Daca sensul intrebarii se refera la faptul, ca cineva, care inainte nu detinea avere, dispune dupa o anumita perioada de o mare avere, diferenta intre Romania anilor 2006 si Austria probabil ca nu este foarte mare.

Daca facem abstractie de posibilitatea unei mosteniri, este vorba - cel putin in Austria - despre infiintarea unei intreprinderi si daca persoana a avut succes si intreprinderea s-a dezvoltat astfel, incit a ajuns sa aiba o valoare mare si sa aduca un venit foarte mare, persoana, care inainte nu era bogata, devine bogata.

Exista o exceptie atunci cind cineva profita de o crestere extraordinara a valorii unui obiect (de exemplu a unui teren), pe care il poseda. in Austria mai sint considerate bogate, persoanele, care reusesc sa creasca atit de mult pe scara ierarhica a unei intreprinderi mari, incit venitul lor sa le permita acelasi stil de viata, pe care l-ar avea detinind o mare avere.

Si in cazul unui venit mare produs dintr-o activitate independenta (avocat, medic s.a.) ar fi la fel.

Rep.: Cum se traduce: "las ca merge si asa"?
C.Z.: "Es passt schon" ("Merge si asa") se spune la noi, care inseamna cam acelasi lucru.

Rep.: Mai sinteti suparat ca v-am mincat lebedele?
C.Z.: Chestiunea cu lebedele este un mit romanesc, care-si are izvorul exclusiv in Romania si care nu este cunoscut decat in Romania.

Pana la inceputul lui martie 2002, inainte de a veni in Romania, am urmarit perioada "post-decembrista" in Austria ca atent cititor de ziare si telespectator si va pot asigura, ca aceasta poveste fie nu s-a petrecut, fie a trecut neobservata in fata publicului austriac.

Probabil ca este vorba de o nascocire a jurnalistilor romani, care si-a gasit terenul propice intr-o perioada de nesiguranta si de sentimente de inferioritate si care a dat frau liber imaginatiei.

catalin
28-05-2006, 22:22
... Mda... desigur: in viziunea romanului, tot ce se intimpla rau romanilor este datorat ALTORA ! din cauze obscure, subversive, conspirative ! A ! Nu, nu e vina noastra, altii, altii sunt de vina ! Cum? Noi, astia cinstiti? Nuuu ! Interese straine, meschine, criminale ne dau tircoale in permanenta, si ne impiedica in mersul lin si sigur spre progres... Si ... vai ! Asa ceva... Numai noua ni se intpmpla ! Numai cu noi au ceva ! Ne persecuta !!!

;D ;D

TIPIC ROMANESC !

Tipic romanesc este ceea ce faci tu (nici macar nu stiu daca esti fata sau baiat)... daca te mai uiti o data pe ce am scris...nu apare nimic despre ALTII !!!Tot despre noi este vorba!!!Tot romani sunt si cei "mai mari" care sunt opusi celor "mai mici",...dar asta ne este obiceiul nostru,al romanilor...Sa dam in cap la cel de langa noi!!
Toate cele bune prietene !!

sfinx
29-05-2006, 09:17
Pai cataline , terra a adoptat varianta " sa moara vecinu sa-i mancam capra" .
Nu mai merge pe varianta sa moara capra vecinului.
Nu ai observat ca sunt multi care intotdeauna sunt altii vinovati de neputinta lor?

Boto
29-05-2006, 20:03
Pai cataline , terra a adoptat varianta " sa moara vecinu sa-i mancam capra" .
Nu mai merge pe varianta sa moara capra vecinului.
Nu ai observat ca sunt multi care intotdeauna sunt altii vinovati de neputinta lor?

Exista societati unde neputinta tine de o reala confruntare a valorilor.Apartine individului. Omului. Ca despre el e vorba. Exista si protectia necesara in vigoare.Exista societati unde sistemul social naste neputinta.Cel alunecat acolo, este pierdut... Ce vina are el oare ca e mai neputincios? ...

sexy
26-06-2006, 12:18
INTERDICTIA NU ESTE DE 5 ANI

TI SE PUNE PE 1 AN(POTI SA O EI SI PE 18 LUNI)
STIU DIN SURSE SIGUREEEE

vasiletina
26-06-2006, 18:58
Sexy,

unde este interdictia pe 5 ani (specifica tara) pentru ca in Irlanda este pe viata, in Germania pana la 5 ani dar nu se ridica singura la expirare, Austria idem