PDA

View Full Version : De ce ati ales aceasta tara?

Julianne
07-05-2006, 08:17
Hello, irlandezi ...de adoptie ;)
As vrea sa va pun o intrebare mai de suflet , daca imi da-ti voie... ???
De ce ati ales aceasta tara, pe ce principiu...
Nu va pare rau ca nu ati ajuns in Australia cu plajele ei neegalabile sau in New Zealand , despre care se spune ca e cea mai frumoasa tara din lume , in nepretuita America sau chiar la vecina si batrana Anglie...
Ce avantaje si dezavantaje gasiti acestei tari comparativ cu celelalte expuse mai sus sau chiar si altele neamintite cum ar fi tarile nordice sau prea cunoscutele ptr noi romanii Italie si Spanie...
Astept parerile voastre mai mult sau mai putin controversate...

Omul sfintzeste locul...

homer
07-05-2006, 11:10
Cred ca sunt putini care pot spune ca au ales aceasta tara.

Multi sa-u asezat pe unde au nimerit.
Acu 11 ani eu nu am avut de ales. Am fost peste tot, Germania, Olanda, Belgia, Franta, Italia, Spania, UK, Ireland (in ordinea pe care le-am visitat) si m-am stabilit aici, ca aici s-a terminat pamintul (lol). Aici am gasit mai multa "caldura" din partea lor. Atunci nu erau si nici acum nu cred ca sunt rasisti. Exista cite unul-doi, dar daca stai in banca ta si nu te dai curcan, nu are nimeni nimic cu tine.
Lucrurile s-au schimbat de atunci, dar sa fiu sincer nu ma vait cu toate ca nu imi place vremea, altfel ca pe oriunde, lucrurile sunt bune.

Sa fiu sincer sunt mult mai prietenosi de cit NOI romani.

Julianne
08-05-2006, 06:39
E devarat ca irlandezii sunt diferiti ca si caldura sufleteasca si sunt mai putin "teposi ",decat englezii?

sfinx
18-05-2006, 21:16
Irlandezii se trag din celti
Romanii din daci
Daci si celti au fost popoare apropiate ca limba si traditii.

mike4ever
18-05-2006, 23:05
Eu am plecat din aceasta tara!!!!!
Imi place mai mult in Spania, unde obtii acte mai rapid, totul e mai ieftin, poti castiga destul de bine-la nivelul preturilor,autohtonii sunt mult mai primitori cu the irish lads si e caaaaaald, soare si plaja!!!!A, by the way, masinile au volanul....in locul normal.........!
Am stat in Ireland 3 ani si sunt aici de 2 ani si jumatate, dar nu m-as intoarce decat ca......turist!

liviud
19-05-2006, 18:27
@ myke ( a se traduce mihai...in traducere-l gasim ,in piata mai rar...vorba marelui Toma Caragiu )

Nu-mi spune tu mie ca munca in Irl. nu te-a ajutat sa te realizezi in Spania....
De ce arunci cu pietre acum ...?

Ntz,ntz,ntz...nu-i frumos...

Numai bine,

istrate
19-05-2006, 20:23
Ca neo dat social,(fo 3 -4)uni o fo mai harnicii chiar 5 ,nea dat case ,noi leam luat munca si femeile si ui asa ne aciuaram paici,da e bine ,acu can o venit leshi se mai-ncorda treaba otara,da daca nu mai mere mergem mai departe(Sa traiesti pix) ;D

mike4ever
24-05-2006, 15:14
Banii castigati in irlanda m-au ajutat sa-mi....iau o masina....alea-alea, dar actele si tot ceea ce fac aici...nu prea are legatura cu irish republic.
Si nu improsc in nimeni cu nimic. Irlanda are farmecul ei si voi reveni ca turist cu placere, insa eu cred ca daca ai vizita spania....ai observa o diferenta destul de mare. Nu ca as fi eu partizanul spaniei, I´m still Romanian!
And by the way Mihai in english is Michael or Mike, not Myke.Ca irlandezii il pronunta...Muical....
Oricum vreau sa vin in Dublin in august o saptamana!!!!!!!!!!

Alex
25-05-2006, 15:31
Trebuie sa recunoastem ca Irlanda este tara tuturor posibilitatilor (ma refer la cei care au un statut legal). S-au facut bani, recalificari, studii, copii, cumparat case in Romania dar si aici, concedii in tara sau strainatate, s-a invatat limba engleza (unii proficient) cu care te poti descurca peste tot in lume, ne-am integrat intr-o societate care are nevoie de noi, etc.
Cine nu recunoaste aceste beneficii nu este onest in primul rind cu el si apoi fata de societatea irlandeza. O societate inca imperfecta, de aceea am si gasit aproape cu totii un loc caldut in ea. Daca ar fi fost o societate mai asezata am fi avut slujbe ani buni de zile doar in agricultura.

Cu ceva ani in urma am stat de vorba cu un intelectual roman care a stat in America o buna perioada de timp dupa care s-a stabilit in Germania, cu alte cuvinte a trait in tarile cele mai tzintite de emigranti datorita prosperitatii de care se bucura cetatenii acestora. A recunoscut insa ca nici in Germania si nici in USA un proaspat emigrant nu poate cistiga atit de mult si o duce atit de bine ca in Irlanda!

Daca ar fi si vremea mai buna, transportul mai efficient, chiriile mai ieftine… Stim cu totii ca asa ceva nu e posibil insa cei influentati de vreme proasta nu cred ca vor zimbi nici cind e prea mult soare.

That’s my opinion. For any further comments please don’t hesitate to post any reasonable and non insulting replies.

romania
25-05-2006, 20:55
Bine-i zici Alex...!
Subscriu la cele spuse de tine.

sfinx
25-05-2006, 21:58
Cine a venit in Irlanda cu gandul sa faca ceva bun a reusit. Au reusit si cei care au venit cu alte ganduri.
Este loc aici pentru toata lumea si mai este loc si pentru altii care pot si vor sa vina.
Tov Mihai Gheorghiu s-a spalat pe maini: " cine a venit ilegal aici sa-si asume riscul sau si l-au asumat".
NU E CHIAR ASA TOV SECRETAR DE STAT CARE SUNTETI PLATIT DIN BANII CONTRIBUABILILOR CHIAR SI DIN BANII NOSTRII"
Toti cai care au venit aici nu au venit de dragul de a pleca din Romania. Au venit din cauza voastra cei care va faceti ca conduceti Romania.
Sa putem sa ne facem cunoscuti , trebuie sa ne implicam si in proiecte sociale si de voluntariat, nu numai prin numarul de deportati sau de arestati si condamnati.

roadrunner
26-05-2006, 00:52
Sper ca ca e un spirit de gluma "Au venit din cauza voastra cei care va face-ti ca conduce-ti Romania."
ca altfel as fi tentat sa spun ca "nu e bune" (ele ortografiile)
Roadrunner

romania
26-05-2006, 21:28
off topic - asta mai e cum e, dar sa-i vezi pe aia de se chinuie sa scrie cu i din a si fac greseli de genul "sant ancantat ca te-am antalnit"....

sfinx
28-05-2006, 20:57
Inox , \amice nu mai scrii?
Sau nu vrei sa fii complice la favorizarea infractorului?

Orice natie sau natiune are uscaciunile ei. Ce ar trebui sa faca irlandezii ? sa fuga , sa se ascunda?
Viata merge inainte