PDA

View Full Version : Eu sunt Westic! De ce South este mai "scump" decat North ? ? ?

Liviu.Onofrei
24-04-2006, 23:52
Salutari,

Am calatorit tot orasu' asta,dar asa diferente intre South si North....mai rar !
Mi se pare ca S este mai "scump" decat N ?! Sau e adevarat:

Cafea:N=1.60 <-> S=2.40
Petrol:N=1.11 <-> S=1.16
Apples:N=.40 <-> S=.60

Traffic: N=ok <-> S=citesti ziare ! ! ! !
SAMD

Considerati ca South este mai avantajat / desavantajat decat North ! ? ? Sau invers...?

chris
25-04-2006, 11:25
nu dezavantajat.. oamenii cu pretentii trebuie sa si plateasca mai mult ;D

Alex
25-04-2006, 11:27
Citeva motive pe care orice irlandez ti le poate confirma:
In Sud sunt mult mai putine zone proaste (Corporation houses etc)
Cele mai bune scoli sunt in sud. e.g. Blackrock college, etc
Cei mai bogati stau in sud. (where most of rugby and hockey clubs are – sports associated with wealth)
Daca ati condus dinspre sud spre City centre la ora cind sudistii merg la serviciu o sa vedeti ca 3 din 5 masini sunt BMW, Merc, Saab, etc.
And so on….

chris
25-04-2006, 13:20
deci am avut dreptate ;) , cum zicea cineva "fudulia" se plateste ;D

Alex
25-04-2006, 16:51
Ca o reinterpretare se poate spune ca ‘ban la ban trage’ sau mai nou ‘everything is about location’.
Ca o mica readucere aminte…. denumirea portului Dun Laoghaire era Kingstown pe vremea cind Irlanda facea parte din UK (exista un parc in Dun Laoghaire unde sunt enumerati “the constables in charge" la vremea construirii parcului)
Cu alte cuvinte in Dun Laoghaire, Dalkey si Killeney era plin de West Brits businessmen a caror afacere era direct legata de portul din Dun Laoghaire.
In consecinta ambasadele sunt in majoritate amplasate in partea de sud si pe deasupra familiile bogate irlandeze care s-au mutat in Dublin au ales sudul.
Desi exista citeva ‘wealth pockets’ in Nord – Malahide, Howth si Georgian Village in Castleknock, majoritatea sunt situate ‘south of the river Liffey’.
C’est la vie…..

Julianne
07-05-2006, 08:20
Si daca viata e mai scumpa in South sa inteleg ca in North conditiile si nivelul de trai e mai "naspa"... :D