View Full Version : un pic de ajutor daca se poate!
salut ....sunt un student din romania care se afla in ultimul an de facultate si sa zica asa am licenta in vreo 2 luni ..... nu e nevoie zic eu sa va zic cat de nemultumit si cat de revoltat sunt de rahatul asta de romania si de ,,sansele'' care ti se acorda ca tanara fiinta care ai terminat si tu o facultate ...de aceea incerc sa ma interesez si sa ma orientez spre o tara din UE .. dar ,mai precis mar interesa Iralnda....ca una se vorbeste eng si stiu cat de cat engleza si zic eu ca e un avantaj ca stii limba....deci sa incepcu inceputul asta daca nu cumva te plictisesc si-ti irosesc timpul aiurea....am terminat liceul cu profil de mate -informatica...si desi eram bun si imi placea domeniul IT cand am iesit de acolo si mam dus sa ma angajez la o firma mi sa zis ca sunt prea mic si mia zis sa mai cresc....ca sa vezi tampenie:)...si mam inscris la faculatea de Mecanica din Galati si sunt cu profil de inginer mecanic..specializare Masini Termice ....adica aici ma ocup de centrale termice de apartamnet si cazane mari de cladiri pentru incalzire si confort....pe aici se numeste ,,Inginer service Centrale Termice''.....adica practic cand se strica jucariile te duci si le repari....intrabarea mea pentru tine era de stii daca pe acolo cu meseria asta am vreun viitor?...daca exista asa ceva ca loc de munca acolo?.....daca imi sunt recunoscute studiile de aici ... si daca nu ce trebuie sa fac sa nu regret ca miam pierdut 5 ani din viata de pomana........si daca e cum pot face stiu eu pe viitor sa emigrez spre irlanda, daca se paoate face asa ceva ..si ce conditii trebuie indeplinite.......psss....vai doamne intrebari ar mai fi 1000 dar vas fi recunoscator daca miati putea raspunde macar la asta ..in special cu partea cu studiile.....ca mor cu vorbe aici ... ca am ajuns sa muncesc gratis in romania ca sa pot profesa meseria asta >:( ca sa imi apara ceva vechime pe cartea de munca........si gandestete
ca am ajuns aici cu recomandari din partea profesorilor de la faculatte....deci tragetii voi concluziile ca moorr frate ca simt cum trece viata pe langa mine si nu am nici un viitor in rahatul asta de tara ....v-as multumi nespus de mult daca miati putea raspunde la aceste intrebari ..dar nu cunosc pe nimeni acolo si nu stiu pe cine sa intreb....astept rspuns de la voi daca aveti timp si de mine printre altele ... Salutare.
Liviu.Onofrei
24-04-2006, 23:37
salutari,
am un mesaj pentru administrator:sterge sau modifica mesajul,ca imi vine sa il mananc eu de rusine ! Rahat,rahat,dar tine-o pentru tine frate ! ! !
cateva sfaturi:
-respecta-ti tara;
-stiu ca esti pe forum,dar chiar si in romana mea,mi-a luat ceva timp sa inteleg mesajul;
-vorba aia:teoria ca teoria,dar "experienta" te omoara! !
-trebuia sa stii ca Romanii nu au drept de munca aici si e greu de ajuns si de gasit de munca!
-daca nu stii pe aici pe nimeni,e si mai greu!
-la cheltuielile de aici,mai bine cauta in alta parte!
-sunt cautati ingineri buni in Centrale termice,nu stiu cu studiile cum sunt dar ti se va cere experienta si aici,fii sigur de asta !
-pentru astfel de munca,cine te ia te va angaja numai cu acte din cauza riscurilor mari din industrie:ce se intampla daca ii bubuie centrala la client sau bubuie cu tine langa ! ? ? Greu de spus...
Multa bafta !
Pentru recunoasterea studiilor, inclusiv scoala profesionala sau de meserii, contactati: www.qualificationsrecognition.ie si/sau www.nqai.ie.
De asemenea informatii puteti gasi la www.education.ie.
Statistic aprox 30 de romani au cerut recunoasterea studiilor/calificarilor lor din Romania in Irlanda in anul 2005.
Acum cind sunt mii de romani cu drept de munca ar fi cazul ca acestia sa actioneze si la recunoasterea studiilor/meseriilor in care sunt calificati din Romania. Numai daca vor.
Si nu in ultimul rind limba engleza e cea care poate face diferenta la angajare chiar daca nu se cere explicit pentru anumite joburi.
Pai daca ai terminat liceul de IT. ce ai cautat sa te inscrii la facultatea de inginerie?
Ai mers la facultate ca sa fii si tu student sau ai facut ceva calcule ca daca ai si studii superioare ai sanse sa dai lovitura?
Daca ai mers la facultatea de inginerie doar ca sa fii student si sa ai diploma, nu e nevoie de tine in Irlanda.
Au si astia de aici ingineri cu diploma .
E nevoie de meseriasi. Esti bun penetrezi piata. La Romania aceea pe care asa cum o vezi tu, am prieteni care traiesc bine din meseria pe care ar trebui sa o practici tu.
Nicaieri nu-ti se da nimic mocca. Tre sa muncesti sa faci compromisuri.
Asa ca ar fi bine sa te reanalizezi.
Sunt de acord ca sunt dure replicile mele, dar asta e realitatea.
Daca nu avem curaj sa o vedem si sa o acceptam o sa mai spui de multe ori ca treiesti in rahatul ala de Romania.
TREZIREA
Ce de patrioti pe-aici...
Nici mie nu mi-au picat bine vorbele, dar daca toti avem asa opinii de bine despre Romania de ce naiba umblam prin lume si nu stam acasa sa strangem din dinti cand e greu si sa punem umarul la construirea unei tari de care sa fim mandri???
Julianne
07-05-2006, 08:51
Cred ca fiecare aveti dreptate in felul vostru...vorbeste un roman , caruia nu ii e rusine ptr nationalitatea sa, care isi respecta tara , dar nu si pe oameni care o conduc si care au adus-o in pragul deznadejdii...Si asta ptr ca cei mai multi tineri chiar daca isi iubesc tara si in primul rand familia , aleg drumul greu si spinos al emigrarii si sunt convinsa ca nu de drag, dar simt ca se sufoca si ca acet loc care ne apartine de mii de ani de fapt nu ne mai apartine noua , acelora care muncim cinstit si vrem sa fim in primul rand respectati si apoi platiti ptr munca pe care o prestam...
Dar( si va spun asta din experienta personala ), cand vezi ca in primul rand la locul de munca tu muncesti pana iti dai sufletul si chiar nu imi rusine sa spun ca pun mult suflet in meseria mea , ca altfel nu mi-o alegeam , cel care munceste mai putin sau vine la munca ca sa aiba de unde pleca , dar "contribuie la bunastarea familiei sefului", e si bine vazut si mai ia si salariu de merit pe deasupra ...
Sa nu iti vina atunci "sa-ti bagi picioarele "in munca pe care o faci , in bunavointa sefului si a altora la fel ca el ca pe acest principiu functioneaza cam totul in Romania...si voi care sunteti acolo nu cred ca ati uitat asta ptr ca sunt convinsa ca si acesta e unul din motivele ptr care "v-ati luat lumea in cap"...
Da, imi respect mama , care a facut criza depresiva de dorul fratelui meu care a plecat in lume si nu l-a vazut de 4 ani si cand a aflat vestea ca ii mai pleaca unul din copii , ne-a implorat ...''mama , macar din patru copii, sa ramaneti doar unu langa noi la batranete, daca toti vreti sa plecati pe rand unul cate unul"...
Apoi il respect pe pensionarul care mergand in spatele meu , l-am auzit bucurandu-se ca poate sa isi cumpere azi o sticla de suc , ca a luat pensia, si m-a durut sufletul la asta pentru ca am bunica , care ma asteapta la 2 luni cand ma duc s-o vad in alta localitate sa o mai ajut cu bani ptr medicamente si chiar mancare...
Nu stiu daca putem sa facem o medie ca sa vedem ce putem respecta in aceasta tara , poate doar ideea de tara , de Romania cu familia nostra a fiecaruia ptr care plecam ca sa o putem ajuta cu ceva banii pe care in tara cu greu i-am fi putut da...sau ceata asta de nesatui dupa avere pe care nu ii interesea foametea si saracie in care zace trei sferturi din biata tara...si care pana la urma sunt romani ca si noi...si intreg sistemul dupa care inca mai functioneaza si va mai functiona aceasta tara...
bogdanutu
07-05-2006, 23:11
un mesaj pt huck :
nu poti posta intr-un forum integral format din romani lucruri ca "rahatul asta de romania "
tind sa cred ca este o greseala de ortografie si de fapt ai vrut sa scrii "rahatul asta din romania"