View Full Version : Cum te "lucreaza" agentul de la Recruitment Agency ! ! !
Liviu.Onofrei
07-04-2006, 20:34
Voi posta aici,"over the week-end" cateva impresii avute in urma aventurii cu multe agentii din Dublin !
"Overall"...dezamagit,simtit ca am fost lucrat pe la spate !
Sper ca odata postat aici,experienta mea si a altora,vom reusi sa evitam astfel de scenarii,data viitoare ! :)
Voi reveni...
intotdeauna o Agentie trebuie sa castige pe urma ta. Punct!
bune nexus,
buna idee, te rog sa ne spui si noua ce experiente ai avut, eu urmeaza sa imi caut de munca in urmatoarele luni si poate m-ar ajuta sa stiu ce au patit altii ca eu sa ma feresc.
deocamdata eu mi-ai pregatit CV-ul si diplomele, la mai mult nu stiu ce sa ma astept. dar experientele tale m-ar ajuta sa stiu mai bine.
multumesc, naomi
Eu sincera sa fiu nu am avut niciodata problem cu agentiile de aici, de fiecare data am primit telefoane de la ei cu diferite oferte, poate nu ai mers la agentiile la care merita sa mergi. Incearca QED, REED, PRIORITY PLACEMENTS, BRIGHTWATER, etc! Cel putin aceste agentii le-am gasit chair foarte bune! Daca mai ai alte intrebari pm me!
majoritatea agentiilor care le mentionezi sint in domeniul financiar. El is cauta in IT si in domeniul sint alte agentii.
nu stiu ce sa zic despre agentii, cind mi-am schimbat jobul ultima oara am avut si exp pozitive si negative. Cred ca sint un rau necesar, de multe ori sint "gatekeeper" fara ei nu ajungi la unele joburi.
ideal ar fi sa aplici direct la companie, si sa elemini intermediari, dar de multe ori companiile au relatii exclusive cu agentiile.
e clar ca daca te simt moale te calca in picioare, de ex mie tot incercau sa imi vanda joburi naspa, si dupa ce le-am zis ca isi pierd timpul si sa ma caute cind au ceva serios si-au schimbat atitudinea.
hudson e agentie misto de exemplu.
dar in principiu cam asa e: ei isi vad interesu, tu pe al tau si asa e in capitalism.
sorinmetea
06-11-2006, 13:56
pe mine m-au contactat de la QualitasPeolple ( http://www.qualitaspeople.com/dublin.htm ) . v-aţi lovit careva de ei? mi-au spus că aranjamentele financiare se fac între angajator şi ei, eu nu am treabă. am vagi dubii, mă întreb unde este jmecheria...
@sorinmetea
QualitasPeople sunt destul de buni. Ei mi-au facut legatura cu Symantec la care am lucrat ca si Web/Software Engineer/Developer 1.5 ani. Majoritatea agentiilor isi iau comisionul de la compania cu care trateaza ca sa-ti dea de lucru. Asta-i si cazul lui Qualitas People. Cat despre contractul care-l faci cu compania, trebuie sa fi diplomat si sa negociezi cu ei. Este in interesul agentiei ca tu sa iei un salar cat mai mare pentru ca ei lucreaza pe procentaj. Cu cat negociezi salariul cu compania mai bine cu atat comisionul lor este mai mare! In general agentiile te ajuta cu tips pentru interviu etc. Asa ca nu-ti face prea multe probleme in legatura cu agentiile. Intr-adevar nu toate sunt la fel, dar sa fiu sincer, in 10 ani de cand sunt aici, nu am avut niciodata probleme cu agentiile, din contra m-au ajutat. Agentii cu care am lucrat: Eden, ITAlliance, Qualitas People, CPL, Hudson etc.
Bafta si la mai mare!
sorinmetea
06-11-2006, 16:07
mulţumesc mult pentru promptitudine şi pentru informaţii.