View Full Version : Long term residency
Am implinit 5 ani de cand sunt in Irlanda si am aplicat pentru long term residency. Sotia mea a stat in Irlanda cu join spouse visa cam 3 ani jumatate din astia 5. Daca obtin eu rezidenta pe termen lung, o obtine si ea automat? Va avea drept de lucru?
am "aplicat" si eu pentru long term residency pe la jumatea lui mai...
nici o veste pana acum insa...
sa ma ingrijorez?...
unde pot sa sun sa intreb de asta?
merci de info!
asdar...sunat azi, dupa multe incercari (by the way, trebuie sa alegeti optiunea nr 3 si apoi inca o data optiunea 3, ca eu prima oara dupa vreo 15 minute de asteptat am nimerit la visa office si de fapt trebuie la general immigration info.) mi s-a spus ca dureaza intre 14 si 18 saptamani...mi-au confirmat insa ca au primit actele...
mai am de asteptat asadar...rabdare si tutun...
buna!
pacelut(sau cine stie),vreau si eu,please,un link/lista cu documente necesare pt long term residency.si unde se depune la Dept of Justice?
mersi anticipat :-*
Copii dupa toate paginile cu vize si stampile din pasaport ( pasapoarte,daca l-ai schimbat de cand ai venit in I
rl.) plus cea cu poza-of course -
Copie dupa green card
Cerere pentru Long Term Residency ( nu e tip asa ca o faci cum vrei )
Unii au mai dus si adeverinta de la munca,altii..nu.
Cel mai bine e sa duci tu plicul la Immigration pe Burgh Quay si in holul de la intrare il introduci ( ca la votare ::) ) in prima cutie din stanga ( sunt trei cutii acolo ).
Numai bine,
Liviud.
mersi,Liviud.
credeam k este totusi un formular tip.am facut si eu scrisoarea,mi se parea asa cam nasol sa scriu buna,io sunt x si am facut am dres si vreau.. etc. ;D.eu mai am si referinte,actele toate le-am pus k pt cetatenie 8)
cu manutza mea pun plicul in cutie la Immigration pe Burgh Quay :D
hi,
Ce am gasit pe net referitor la Long term Residency:
This is more of a complaining post than anything else....sorry...
Just off the phone with a rep from Dept of Justice Immigration section. I enquired about my application for Long-term residency & was now informed that the applications are now taking 20-24 weeks to process & they are currently dealing with applications filed in April 2006..... I filed mine in mid-August.
.....Eu am aplicat acu 2 saptamani asa ca am de asteptat.Mai rau e faptul ca mi-am dat demisia unde am muncit si e cam greu sa gasesti o alta Companie sa se implice in work permits.Prezentul work permit expira la anul in Martie.Nu cred ca voi avea bucuria de a beneficia pan atunci de Long term Residency.
Are careva vre-o idee de cum sa procedez in caz ca nu voi gasi un angajator si nici raspuns pozitiv in legatura cu Long Term Residency pana la expirarea permisului prezent(23/feb/07)?
Multumesc
Cind ai angajatorul doar da-i P45 si la munca. daca nu cere el mai multe nu-i da explicatii. Daca cere spune-i ca ai rezidenta, arata-i green cardul si gata.
Good Luck.
dupa ce am facut muschi sunand toata saptamana la 6167700 pt long trem residency, am scris un mail la immigration_mail@justice.ie sa-i intreb...sa vedem daca asa am mai mult noroc...
fritzi22
24-11-2006, 13:45
Salutare,
Eu am deja long term de cateva luni. Cand l-am luat am mers impreuna cu sotia in speranta sa-i dea si ei dreptul de munca (ea fiind de 3 ani jumate cu work permit la momentul respectiv), dar a fost respinsa. Deci long term residency se da individual, in functie de cat ai stat legal in stat. Se discuta inca daca sa acorde dreptul de munca pt spouses de la anul. Sa speram.... Bafta la toti.
in cele din urma, vb lui Nea Iancu': dupa lupte seculare care durara... (in cazul meu mai bine de 6 luni) azi am primit si eu long term residency...
late rau, dar nu ma ardea chiar asa tare, mai mult ma nelinistea faptul ca dura atat de mult...
so, nu disperati...
Copii dupa toate paginile cu vize si stampile din pasaport ( pasapoarte,daca l-ai schimbat de cand ai venit in I
rl.)* plus cea cu poza-of course -
Copie dupa green card
Cerere pentru Long Term Residency ( nu e tip asa ca o faci cum vrei )
Unii au mai dus si adeverinta de la munca,altii..nu.
Cel mai bine e sa duci tu plicul la Immigration pe Burgh Quay si in holul de la intrare il introduci ( ca la votare* ::) ) in prima cutie din stanga ( sunt trei cutii acolo ).
Numai bine,
Liviud.
Pot sa intreb in ce conditii poti sa aplici?
Cati ani trebuie sa fi fost rezident?
Legal sau nu pana in momentul aplicarii?
Multumesc mult.
vasiletina
08-01-2007, 23:43
numai dupa 5 ani de sedere legala (cu permis de munca, working visa, working authorisation).
dar acum nu mai conteaza. asta a fost pentru cei care au aplicat inainte de 31 Decembrie 2006.
Multumesc mult.Scuze, ar fi trebuit sa ma gandesc la asta.
irlandeza
30-01-2007, 22:52
Si de acum incolo, daca vreau sa aplic pt. rezidenta, cu ce acte ma prezint, daca nu mai am nevoie de permis si de green card? Cu ce dovedesc ca am stat 5 ani legal in Irlanda ?
vasiletina
30-01-2007, 23:28
pai de ce ai aplica pentru rezidenta (long term residency), daca esti deja rezidenta, iar noua legislatie prevede ca toti acei care au deja rezidenti legali 5+ ani in Irlanda au dreptul sa aplice pentru rezidenta permanenta cu conditia sa fie membrii UE insa trebuie sa ceara acest lucru in scris Ministrului de Justitie
vezi http://www.justice.ie/80256E010039E882/vWeb/flJUSQ6WNDTU-en/$File/SI656of2006.pdf
pagina 10
Issue of permanent residence certificate for Union citizen15.
(1) A Union citizen who, by virtue of these Regulations, is entitled to remain permanently in the
State may apply to the Minister for a permanent residence certificate.
(2) An application made under paragraph (1) shall contain the particulars set out in Schedule 4 and be
accompanied by such documentary evidence as may be necessary to support the application.
(3) Where the Minister is satisfied that the Union citizen referred to in paragraph (1) is entitled to
remain permanently in the State, he or she shall, as soon as is practicable, issue a permanent residence
certificate in the form set out in Schedule 5 to the Union citizen.
Regulations 13(2) and 15(
SCHEDULE 4
PARTICULARS TO BE CONTAINED IN APPLICATION FOR PERMANENT RESIDENCE CERTIFICATE
UNION CITIZEN
Applicant’s particulars
Name of applicant
Address of applicant in Ireland
Date and place of birth of applicant
Nationality of applicant
Number, date and place of issue of applicant’s passport/national identity card (original of
document to be provided)
Duration of residence of applicant in Ireland
Occupation of applicant in Ireland (copy of Employment Permit, if applicable)
Duration of employment in Ireland
longer in employment/self-employment, state reason (e.g. retired, incapacitated, occupational
illness, other)
Immigration Reference Number, if any, and PPS Number in Ireland
Photographs and other documentary evidence
pt aceasta rezidenta se aplica testul de istorie si de Lb engleza?
am auzit la radio cam ce intrebari pun pt obtinerea (pasaportului irlandez) cetateniei
daca opreste 100 de irlandezi pe strada , nu ced ca sunt 5 care sa dea raspunsul corect la toate 5 , intrebarile suna cam asa
1) enuntati 2 persoane care au semnat scrisoarea de independenta din 1916 ( Irlanda a devenit stat independent in 1916?)
2) cand a vizitat Papa Irlanda (se referea la Paul al II-lea)
3) ce este abreviatia GAA
irlandeza
31-01-2007, 15:28
Adica vroiam sa spun ca vrem sa aplicam pt. cetatenie, cand v-a fi cazul, dar pt. asta am nevoie intai de rezidenta. Nu ? Cu noile legi nu mai stiam cum trebuie procedat.
Deci nu mai avem nevoie de green card.
sofis_68
17-02-2007, 01:41
Am rezidenta temporara si sotul meu e irlandez. Suntem casatoriti de aproximativ doi ani si locuiesc aici de aproximativ doi ani. Lucrez in IT.
Pot sa aplic pentru rezidenta permanenta sau trebuie sa astept 5 ani?
Multumesc
Mai asteapta un an si aplica pentru naturalizare.
vasiletina
19-02-2007, 11:23
cinci ani! sau putin peste sa ai vreo sansa reala.
asculta sfatul de la cineva care are ocazia sa vada saptamanal scrisori de refuz pentru cei care nu au indeplinite conditiile (inclusiv cea de 5 ani).
sofis_68
21-02-2007, 00:15
Multumesc pentru raspunsuri.
Speram ca intrarea in EU sa aduca ceva schimbari pentru aceasta situatie
Noroc tuturor