View Full Version : Nurse
Julianne
29-03-2006, 10:09
Hello,
Ma bucur ca am gasit acest forum unde sper sa ma luminez in anumite probleme ;D.
Eu sunt asistenta medicala si de curand am primit o oferta de job de la o agentie ce recruteaza asistente pentru R. Irlanda...
Din pacate cunosc f putine lucruri despre acesta tara si mai ales de cum suntem priviti noi romani acolo, cum sunt platite asistentele si cum este munca lor acolo...
Apoi, ce posibilitati am sa vin cu familia si daca sotul isi poate gasi de lucru ca IT-st...
Ce sanse are fetita mea de 6 ani sa se adapteze si noi sa ramanem definitiv cu viza de munca...sau cu ce fel de viza se poate...?
Va multumesc...
Eu zic ca merita sa vii. Intamplator(sau nu) aveti meserii in 2 domenii care merg destul de bine in Irlanda.
Asistentele medicale sint la mare cautare aici, salariile sint ok. Acuma depinde de ce numesti tu oferta de la agentie de recrutare. Ai trecut deja de faza de interviu, etc. O sa fii angajata lor sau ai aplicat pentru un job intr-un spital ?
Daca ajung sa iti faca oferta as zice sa ceri working visa(in loc de work permit), asta cred ca l-ar ajuta pe sotul tau sa gaseasca mai usor de lucru.
Cu adaptarea e relativ ok, romanii nu sint aici vazut mai prost decit in alte tari.
Copii se adapteaza nu de asta mi-as face probleme.
Romanii sunt vazuti bine cu cateva exceptii, infractorii si cersetorii care nu pot fi vazuti bine nicaieri.
Dar asta nu te impiedica sa ceri viza de lucru. E mai buna decat contractul de munca. Nu poti fi conditionata de angajator ca in cazul contractului.
Ideal ar fi sa fii angajata direct de spitalul sau compania de IT in cazul sotului, altfel salariul ppoate fi negociat intre angajatorul direct si agentia din Ro. Trebuie sa fiti foarte atenti la negocieri.
Aveti __pe cineva aici(Irlanda) care sa va astepte?
__ idee cat costa chiria?
__cum trebuie sa procedezi sa inchiriezi o locuinta?
etc, etc. Face-ti o lista cu intrebari si postati-o sa nu ajunge-ti aici si sa fiti dezamagiti. Nu este chiar asa de simplu cum se vede de acasa , dar nici imposibil sau foarte greu. Atat timp cat sunteti informati nimic nu este imposibil.
Liviu.Onofrei
29-03-2006, 16:10
Hello,
Ma bucur ca am gasit acest forum unde sper sa ma luminez in anumite probleme ;D.
Eu sunt asistenta medicala si de curand am primit o oferta de job de la o agentie ce recruteaza asistente pentru R. Irlanda...
Din pacate cunosc f putine lucruri despre acesta tara si mai ales de cum suntem priviti noi romani acolo, cum sunt platite asistentele si cum este munca lor acolo...
Apoi, ce posibilitati am sa vin cu familia si daca sotul isi poate gasi de lucru ca IT-st...
Ce sanse are fetita mea de 6 ani sa se adapteze si noi sa ramanem definitiv cu viza de munca...sau cu ce fel de viza se poate...?
Va multumesc...
Ai spus R.Irlanda !!
Care dintre ele,ca sunt doua tari diferite ? ?E una in sud si alta in nord,care deseori sunt confundate si total diferite jurisdictions !
Apoi..ce fel de IT-ist e sotul,pentru ca eu imi caut de munca in IT de ceva timp si nu vad piate de IT asa de bogata si de fericita,cum o vad unii ? ?
exista numai o republica irlanda. Northern Ireland face parte din Regatul Unit ceea ca inseamna ca nu e republica.
Depinde de ce domeniu in IT este si ce experienta are, eu zic ca piata nu merge asa de rau.
Nexus, nu vreau sa te descurajez, pentru ca stiu din proprie experienta(mi-am schimbat jobul acuma 1 luna) ca nu e usor sa gasesti un job, tine mult de noroc - mai ales joburile la firme misto pe salarii bune.
(A durat 4 luni pina mi-am gasit un job care mi-a placut si am picat citeva interviuri, dar pina la urma am gasit o pozitie exact cum mi-am dorit.)
neXus cel mai important este sa ramai pozitiv si sa nu iti afecteze increderea in tine - exista jobul pentru tine si o sa-l iei pina la urma.
depinde in ce domeniu esti, stiu citeva companii care angajeaza si poti sa-ti recomand citiva agenti, da-mi un mail si pot sa iti zic.
Esti in programare ?
Liviu.Onofrei
29-03-2006, 17:37
@ oliviu
Multam de raspuns.
Cum vad eu piata de IT:sunt joburi,"IrishJobs keeps sending me lots of emails" ! !Chiar recomand amic-ului nostru sa consulte www_irishjobs_.ie ("market leader" for IT jobs") ! ! !
La job-urile bune,sunt foarte reticenti a angaja cineva strain,cu toate ca unul dintre "requirements" este sa fi lucrat aici pentru o minimal perioada!Mi s-a intamplat sa fiu respins pentru ca sunt "over-qualified" si sa fiu respins,"opposite" pentru ca nu am "enough exposure" la technologie !Bine,asta din ultima,deja vorbim de "Enterprise Package",dar...am incercat,de ce nu !??
La job-urile "normale" intri cu speranta ca intr-o zi sa iti "increase" leafa sau statutul social sau professional!Dar..dureaza si preturile de aici nu prea renteaza !
Eu unul caut in IT services/management: IT Manager/senior field engineer/senior system engineer/senior system administrator ! Deocamdata,am avut interviuri,mai am "scheduled" si ...astept pana ce prind "pestele cel mare" ! !
ps
chestia cu republica...irlandezii o folosesc in diferite forme,depinde de unde sunt:sudisti sau nordisti ! am pus-o mai mult a gluma ! :)
am folosit " " sa exprim anumite expresii care poate,nu fac sens in limba romana!nu sariti pe mine...
Nu te lasa, ramai pozitiv si o sa iti gasesti jobul care il vrei.
Sincer nu prea cred in teoria cu angajatul ne-irlandezilor. Managerii is business-man si ei candidatul iau cel mai calificat pe banii cei mai putini daca se poate. Nu prea ii intereseaza daca esti irlandez sau esti din togo, atita timp cit esti ok in engleza si nu iti trebuie permis de munca.
La fosta mea firma m-am ocupat si de angajari si credema asa se gandeste, nationalitatea la firme private nu prea conteaza.
ai incercat la dell ? cred ca ar trebui sa aiba ceva pt profilul tau.
Success.
Julianne
30-03-2006, 08:51
Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor...
Lucrurile stau in felul urmator...E vorba de o firma de recrutare de asistente -Allenwood , se cheama , care mi-au cerut doar ex Ielts si apoi sa ii contactez cand am ex luat cu 6,5...Apoi, mi-au dat adrese de contact cu o asistenta din B., care urmeaza sa plece prin contract cu ei, aici nu sunt sigura daca e contract sau work visa si o asistenta care e deja in Dublin si munceste acolo...
Ideea este ca nu am cerut f multe informatii de la ei , doar le-am trimis un cv si m-am focusat pe ex de english pe care urmeaza sa il dau in luna aprilie...
Noi eram hotarati sa aplicam ptr AU, intai sa-mi fac eu Registrationul ca Nurse si ma chinuiam chiar sa obtin un sponsorship visa de la o agentie de nurse care te asista sa devii Registration Nurse si iti poate obtine si un job offer...
In acest moment eram in asteptarea unui raspuns de la ei, hotarata daca nu se poate sa incerc sa ma descurc singura cu acest registration, mizand mult si pe faptul ca meseria mea e pe shortage list in aussie...
Dar , am primit acest mail de la Allenwood si vreau sa ma lamuresc si sa vad ce optiuni , posibilitati sunt , daca e mai avantajos ptr noi sa alegem intre soarele AU sau ploile Irlandei...
Ma intereseaza cum e vremea acolo , daca e intr-adevar numai timp ploios, unde sunt aglomerarile urbane la care sa aspiri , in afara de Dublin..., ce scoli sunt acolo, cum sunt chiriile, viata in general ...
Mentionez ca nu am nici o ruda acolo, nici macar o cunostinta si stiu f putine despre aceasta tara, ...Republica Irlanda si nu Irlanda de Nord...
Macar atata lucru stiu... ;)
Am sa revin cu alte intrebari ca sa nu va sperii de la inceput... ???
Incearca pe adresa de mai sus si acolo o sa gasesti de munca
Apoi daca primesti o oferta incearca sa trimiti actele necesare direct la Enterprise Department unde poti solicita viza de lucru.
Julianne
31-03-2006, 06:43
Care adresa ...cea cu irish jobs ?
E numai ptr ITsau e variata oferta de joburi?
www.irishjobs.ie
Acolo gasesti cele mai multe oferte
Julianne
31-03-2006, 11:29
Thanks...
Am gasit mai multe joburi decat mi-as fi imaginat...
Si care este urmatorul pas, sa le trimit probabil un cv la un spital unde ma hotarasc ...?
Sunt f multe joburi mai ales in Dublin...
Astia mi-or cere ex de english...?
Daca vei mai multe detalii, alege 2, 3 spitale la care consideri tu si dupa aceea pot sa-ti dau detalii generale despre fiecare in parte, ma refer la cele pe care le cunosc. Locatia, cat costa chiria in zona respectiva, ce mijloace de transport pot fi folosite, oricum nu sunt prea multe ca astia e saraci.
Bafta
Julianne
31-03-2006, 20:22
Multam din suflet...
Am gasit o lista cu vreo 20 de spitale si am trimis deja cv la 2 dintre ele , care mi s-au parut mai potrivite, din Dublin...
O sa mai studiez mai atent sa vad unde mai pot trimite.
Crezi ca am procedat gresit ca am trimis deja cv si nu ar fi mai bine sa-ti cer informatii de locatia spitalului respectiv si alte lucruri in momentul cand am o certitudine...
E OK ca ai trimis CV-urile. Alegerea finala oricum iti apartine. Depinde in ce specialitate cauti tu. Depinde cat de repede are spitalul nevoie de cineva. Asta e doar primul pas cu CV-ul.
Multa bafta
Liviu.Onofrei
01-04-2006, 15:25
daca nu te superi...trimite-mi si mie o copie de CV sa "have a look",ia detalii ca DoB,adresa si nume SAMD !!
dat fiind ca am trimis si eu CV-uri cu "gramada" as putea sa iti recomand modul de abordare
a CV-ului,a interviului 1 si al 2lea !
daca e posibil,!of course!
Julianne
01-04-2006, 18:52
Va multumesc din suflet...
Sincera sa fiu din cate forumuri am vizitat pana acum , voi sunteti cei mai plini de bunavointa ...
Am mai primit un mail de la IrishJobs cu adrese de la inca vreo 10 spitale, asa ca o sa ma apuc de trimis cv...
Multam , Sfinx de urare, sa dea Domnu...
Nexus, o sa iti trimit cv-ul , multumesc ...
Acum mai am o intrebare la voi ...Cred ca am mai spus ca pe 29 aprilie am ex de IELTS la British Counsil in B.
Firma aceea , de care am vb , Allenwood, imi cerea acest ex si abia apoi sa-i contactez...
Oare , aceste spitale nu cer in primul rand un ex de English si o inregistrare ca nurse, ca am vazut pe site-le spitalelor ca cer doar sa fii nurse, si nu Registred Nurse , cum imi cere AU, UK si chiar USA...la boardul statelor respective , evident...
Liviu.Onofrei
01-04-2006, 20:03
Multumim de aprecieri la adresa forum-ului si a membrilor lor !
Nu stiu de ce...dar noi nu prea credem la fel ! ! !
Da-mi un CV,poate iti voi putea fi de ajutor in punctele cheie.CV-urile trimise la agentii sunt filtrate de ei si apoi,dupa "urechea" lor sunt "forward-ate" la spitale! Ca un prim sfat,dupa cel cu CV-ul...ia nota de numele ,adresa si numarul de telefon al celor de la agentii.Va trebui ca dupa cateva zile dupa trimis CV-ul,sa ii suni cu un telefon! Un punct important aici:eu am VoIP cu numar de Romania:de fiece data ii sunam cu acel system,ma trimiteau pe voice-mail!Dupa 1 secunda,foloseam "my Irish mobile" si...hello...MAGIC ! Deci faptul ca ii suni din afara Irlandei va fi un handicap major !Repet...Major !Multi nu fac interviuir pri ntelefon,as well !!
Da,am o buna prietena de familie ce a trecut prin "procesul" acesta si cred ca te poate ajuta.
Relax,sunt o gramada de chestii pe care nu le stii...toate la timpul lor !
Da-mi un email address si voi incerca sa te pun in legatura cu acea persoana !
Good luck...
Julianne
05-04-2006, 06:53
Am primit un mail de la unul din spitalele la care am trimis cv...
Vor sa dau un interviu telefonic si ma lamuresc ca ptr a profesa trebuie sa imi fac registrationul in Irlanda si ca dureaza 6 luni cu o perioada de practica de 6 saptamani...
Mi se pare tare mult aceste 6 luni, ptr AU era doar 3 luni, iar eu in acest timp nu pot sa imi iau un job , orice altceva ca sa mai pot castiga bani in acest timp , ca doar cum ma intretin , iar fam ce sa intampla cu ea , pot sa o iau cu mine, in acest timp, sotul meu poate sa isi caute de munca ...cum procedam ...Sunt nelamurita, ptr ca aceasta cunostinta a mea din B , care urmeaza sa plece cu contract, mi-a zis ca va face 1 luna de training si apoi poate munci...de la 1 la 6 luni e ceva timp ...
Crede-ti ca ma puteti lamuri cumva...
daca nu lucreaza nimeni in domeniu nu are cum sa te lamureasca.
Poti sa ii intrebi pe ei, nu te sponzorizeaza pentru cursul asta ? e greu sa stai 6 luni aici din banii tai zic eu.
mai bine accepti interviul telefonic si daca nu mergi mai departe, pentru ca te ajuta sa iti faci o idee cum stau lucrurile si iti poti testa engleza si skill-urile de interview.
Julianne
05-04-2006, 16:46
Multumesc...
Am mai primit un mail de la un spital din Dublin in urma cv-lor trimise...
Persoana de contact imi spune cam acelasi lucru , ca tre sa ma inregistrez si ca ma poate asista cu registrationul, dar ca pregatirea ptr asta dureaza 3 luni si nu 6 , cum mi se spusese in celalalt mail si imi da o alta adresa de mail ca sa ii contactez ...
Cred ca am sa incerc cu aceasta adresa de mail...
Mai astept sfaturi si pareri...
Sa auzim de bine...
Acum o saptaman ti-am scris dar nu stiu de ce mesajul meu nu a fost postat. Mentonam doar ca in cazul in care ai nevoie de informatii legate de obtinerea dreptului de practica in Irlanda ,adica An Bord Altranais registration(este obligatorie ca sa poti lucra ca nurse aici)poti sa gasesti pe www.nursingboard.ie .Primul pas :IELTS examination.Nu vor evalua aplicatia ta daca nu ai obtinut punctajul.Dar mai intai de taote trebuie sa fi sigura ca scoala absolvita corespunde standardelor de aici ca sa nu iti arunci banii pe fereastra.Pentru mai multe informatii nu ezita sa ma contactezi.Eu lucrez aici ca nurse si am obtinut dreptul de practica anul trecut asa ca pentru sfaturi ;D cu mare placere ca sunt gratis si am fost ajutata si eu la randul meu .