View Full Version : X
maurelsson
25-03-2006, 15:07
X
Pentru ce vrei tu sa aflii, nu prea este raspuns.
Cum adica in orice domeniu ? Peuntru un neuro-surgeon dureaza gasirea unui loc de munca vreo 6 luni, pentru un post in retail 1 zi. Ca oriunde in lume.
Depinde de in ce domeniu vrei sa lucrezi, depinde de ce calificari ai.
Trebuie sa ai un nivel minim de engleza ca sa te poti angaja in general.
In general piata locurile de munca se misca bine, e somaj destul de scazut si sint joburi, dar si concurenta e mare de cind au venit oameni din noile state membre.
Suces.
sunt curios si poate or mai fi si altii pe forum care sa imparteasca aceeasi curiozitate cu mine: de ce lasati Suedia ptr Irlanda?
Niste comentarii la ce ai spus mai sus:
- Ai dreptate ca Irlanda are o economie mai liberala si mai putin regulata decit tarile scandinave, dar asta e adevarat si cind se refera la asistenta sociala si sanatate, unde (aproape) totul se plateste si este in urma fata de europa de vest
- Depinde de ce calificari are sotul exista sanse sa castige mai mult decit acolo, dar eu zic sa gaseasca prima oara de lucru inainte sa te hotaresti sa pleci de acolo. Dublu sau triplu platit ? Nu as fi sigur, nici aici nu arunca firmele cu salarii uriase dupa tine.
- Cum planuieste sa lucrati aici ? Aveti permis de munca, etc ...
- Integrare in Irlanda ? Aici cred ca este mult mai rau decit in Suedia(Si am fost in Suedia de multe ori), Suedia este o societate mult mai deschisa la emigranti/diversitate, din cauza ca a primit emigranti de prin anii 60/70.
Numa bine si succes.
acei multi care se mira ca va mutati sunt din Suedia, Irlanda, sau alte zari?
Peste tot ai nevoie de scoala ca fii luat in seama, ma refer la studii facute in tara in care vrei sa te integrezi, pe nimeni nu intereseaza deocamdata hartiile romanesti.
viata este scumpa peste tot, iar salariile in Irlanda au cam stagnat.
sper sa intelegeti engleza vorbita in Irlanda...
1500 de euro, probabil atat va castiga si ptr un job de inceput in Irlanda.
cred ca ar fi bine sa faceti o vizita in Irlanda, sa faceti ceva contacte, prieteni si apoi sa luati o decizie.
Daca asta aveti de gand, asta veti face, chiar va incurajez, la randul meu mutandu-ma de 3 ori la mii de km distanta. Dar, do your homework first.
Nu plecati la drum cu capul inainte si ochii legati.
Si sa fiti pregatiti ptr inca 1-2 ani de asteptare pana veti ajunge la nivelul la care sunteti acum in societatea suedeza. ici Irlanda nu e prea deschisa. A fost..., not anymore!
Doua maxime care sa va calauzeasca:
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm." Sir Winston Churchill
"Go confidently in the direction of your dreams! Live the life you've imagined." Henry David Thoreau
De gasit de lucru in Irlanda se mai gaseste. Depinde ce vrei sa faci.
In cadrul companiilor mari unde se cere si un anumit nivel de calificare nu este chiar asa simplu.
Penetrarea acestor locuri de munca sunt oarecum dificile. Dar daca am inteles bine anumite cuvinte din scrisoarea voastra pute-ti sa va adresati crestinilor din cultul din care face-ti parte cat si din alte culte asta daca nu aveti nimic impotriva.
Depinde ce statut aveti in Suedia, daca puteti sa folositi statutul de acolo in Irlanda. Altfel e mai bine sa faci o aplicatie la Departamentul de munca de aici sau cel mai usor sa contactezi ambasada Irlandei din Suedia si puteti gasi anumite informatii acolo.
Nu uita : "omul sfinteste locul"