PDA

View Full Version : Codul serial al telefonului mobil

vasiletina
24-03-2006, 23:45
Iata o informatie care poate fi utila tuturor celor care au un mobil!!!

Functioneaza perfect. Dati-o la cat mai multi cunoscuti posibil. E o informatie utila si nu se stie de ce vanzatorii de telefoane o pastreaza secreta. Daca aceasta veste se raspandeste in toata lumea, hotii de telefoane mobile pot sa se lase de "meserie". Un fel de revansa, de razbunare, daca vi se fura telefonul.

Pentru a obtine seria telefonului vostru mobil tastati pe telefon:(*#06#/). Ai grija tasteaza si steluta. Un cod de 15 cifre va aparea pe ecran.Acest cod este unic. Scrieti-l si pastratil intr-un loc sigur. Daca vi se va fura vreodata mobilul, sunati-va operatorul de telefonie mobila si dati-i acest cod. Telefonul vostru va putea fi astfel complet blocat, chiar daca hotul schimba SIM-ul.

Probabil ca nu va veti recupera telefonul, dar macar sunteti siguri ca oricine vi l-ar fura nu se va bucura de el pt ca nu-l va putea folosi.

Daca toata lumea si-ar lua aceasta masura de precautie furtul de mobile ar deveni inutil.

Stiati ??? Functioneaza si in Irlanda. Probat 100%

chris
25-03-2006, 09:51
intrebarea mea e cum ai probat 100%? ti-ai furat singur telefonul? sau mai rau ai furat telefonul cuiva si a fost blocat? ;)

vasiletina
25-03-2006, 11:07
ultima varianta ;D

acesta este de fapt si codul folosit pentru blocarea telefonului pentru o anumita retea si nu poate fi deblocat decat de catre operatorul respectiv. Nu are de a face cu GSM SIM free.

cininu
25-03-2006, 15:17
nu cred ca are treaba cu operatorul, ptr ca eu am dus 3 tel in tara pe care le-am deblocat

roadrunner
25-03-2006, 15:45
Apoi sa fii tu sanatos, ca pot reprograma codul. si mai mult de atat, de unde prostia asa cu codul secret (e scris pe eticheta interioara a telefoanelor)
pentru telefoane fabricate in EU e obligatoriu sa aiba codul (IMEI) afisat pe eticheta, si asta de vreo 10 ani incoace.
Roadrunner

chris
25-03-2006, 15:55
s-a tot circulat ca blocarea IMEI-ului care a intrat de anul trecut in vigoare in Irlanda, ar fi pentru combaterea hotilor de tf. dar realitatea e ca e pentru combaterea celor care aveau telefoanele asigurate si le dadeau pierdute ;D