PDA

View Full Version : Intrebare viza

katt
23-02-2006, 07:49
Poate e o timpenie ceea ce va intreb.....daca mi s-a pus viza de la consulat, exista posibilitatea ca la intrarea in Irlanda am fie vreo problema. Cineva mi-a zis ca decizia de a intra sau nu in Irlanda este luata la intrarea in Irlanda, de catre un ofiter de vize, si ca exista posibilitatea chiar daca am viza si totul e ok sa imi fie refuzata intrarea in Irlanda.

Multumesc anticipat!

Mihaela
23-02-2006, 12:37
Ofiterul de imigratie (ca asa se numeste) e cel care decide daca totul e ok. Daca lui i se pare ca ceva nu e in regula, iti poate intr-adevar refuza intrarea, chiar daca ai viza. Ofiterii astia nu sint persoane prea simpatice. Se uita la tine cu niste ochi care parca ar functiona pe baza de raze X. Pun intrebari, cite vor ei, pot sa-ti ceara documentele pe care le-ai prezentat la consulat pentru viza, te pot intreba daca ai bani la tine - si citi, iar daca te asteapta cineva la aeroport, acea persoana ar trebui sa aiba un telefon mobil si acte de identitate, deoarece ofiterul de imigratie poate cere sa vorbeasca direct cu persoana.
Daca-mi permiti, niste recomandari: fii extrem de politicos (sau politicoasa), ai rabdare de inger, asculta cu atentie si raspunde clar si la obiect daca ti se pun intrebari. Sa nu pari timorat(a), sa tii capul sus si e indicat sa fii imbracat(a) cit mai bine (curat, elegant etc).

vasiletina
23-02-2006, 16:11
Katt,

este bine ca persoana care ti-a facut invitatia sa fie prin apropiere si sa poata prelua orice contact direct sau prin telefon al ofiterului de la emigrai, intrucat de multe ori persoane au fost refuzate sa intre in Irlanda pentruca fie nu a putut fi contactata persoana care a facut invitatia, fie nu au cunoscut indeajuns persoana invitata.

in plus, ofiterul de la emigrari este singurul care decide chiar si asa daca cineva trece sau nu. Insa nu trebuie sa te infrice (altii au incercat si reusit chiar cu acte false, sau pasaport romanesc fara viza) acest lucru, mai ales daca totul este perfect legal.

iti dorim o sedere placuta in Irlanda.

Vasile Ros