View Full Version : Cazare (voluntara si umanitara) pentru turisti romani blocati in Irlanda
Dan Tudor
19-04-2010, 15:55
Deja incepem sa primi apeluri de la turisti romani blocati in Irlanda ca urmare a suspendarii zborurilor. Din nefericire, companiile aeriene nu ofera cazare. Oamenii au ramas fara bani si stau de cateva zile in aeroportul din Dublin.
Intrebarea noastra este daca, printre membrii comunitatii romanilor, exista persoane dispuse sa ii cazeze pana la reluarea zborurilor.
Pentru moment ar fi vorba de 4 tineri, 2 baieti si 2 fete, dintre care unul dependent de insulina, dar numarul acestora este foarte posibil sa creasca.
ptr o persoana pot sa ofer eu cazare si masa gratis
daniel_D
19-04-2010, 20:28
Nasoala situatie. Probabil unii or sa creada ca scriu doar ca sa ma aflu in treaba...dar de cand am vazut postarea si mai ales ca locuiesc la 2 pasi de aeroport ma gandesc cu groaza ca as putea fi eu in locul celor 4.
Ideea e alta, am loc in casa si pentru 4 persoane dar cand ma gadesc ca maine dimineata trebuie sa ma duc la munca si cei 4 m-ar putea lasa in curul gol mai bine ma lipsesc....Am mai facut odata pe bunul samaritean, pe cand locuiam la Roma iar a 2a zi am fost bun de plata...
problema este delicata pentru cel/cea care are nevoie de insulina
daca este nevoie pot incerca la "sursa" si poate il/o ajutam cumva
altfel pot sa incerc la hotelul din castleknock, am vazut ca are camere de la € 39/noapte.
platesc o camera ptr o noapte si merg sa-i aduc/duc la aeroport
nicole19
20-04-2010, 08:44
Buna ziua,
Subscriu la sugestia Sfinxului, si ofer plata unei nopti/doua la hotel pentru o camera dubla.
Astept sa ma contactati sa stabilim detaliile.
Nicole
problema este delicata pentru cel/cea care are nevoie de insulina
daca este nevoie pot incerca la "sursa" si poate il/o ajutam cumva
altfel pot sa incerc la hotelul din castleknock, am vazut ca are camere de la € 39/noapte.
platesc o camera ptr o noapte si merg sa-i aduc/duc la aeroport
santiago
20-04-2010, 09:09
Nu are rost sa-i duci in Castleknock in caz ca sa zicem nu poti si sa-i duci inapoi la aeroport i-ar costa 24 euro bus-ul.
Eu m-am fript de Craciun la munca cu o familie de romani si m-am jurat sa nu ma mai implic direct dar pot pune si eu ceva banuti .
Daca se face booking pe lastminute sau expedia putem lua camera in Travellodge Swords sau Ballymoon cu 45 euro pt 2 nopti,deci 22.50 pe noapte ceea ce e chiar bine.
Sfinx daca te ocupi de booking sa stii ca poti conta pe 20 euro de la mine fara probleme.
Dan Tudor
20-04-2010, 09:35
Deocamdata cei 4 zic ca mai stau in aeroport. Diabeticul e OK, are tot ce ii trebuie. Daca va fi nevoie de cazare, revin aici, precum si la cei care m-au contactat pe PM.
Referitor la ce spune daniel_D, suntem in curs de a afla cam ce hram poarta cei 4, pana acum nu i-am vazut la fata, am vorbit doar la telefon.
Bewleys & Moran au facut o oferta speciala ambasadei de B&B, pe perioada "ash plume", de 69 € single, 79 € twin si 99 € triple. Evident, e mult mai scump decat Travelodge sau B&B de rand.
Cred ca pentru viitor, ar fi o idee buna crearea unui fond special, umanitar, pentru cazuri asemanatoare, din donatiile romanilor (cat de mici ar fi ele). Gestionarea fondului ar putea fi incredintata unui grup de incredere (un "comitet").
nicole19
20-04-2010, 09:51
Okey, contati si pe mine.
daniel_D
20-04-2010, 10:57
Bewleys & Moran au facut o oferta speciala ambasadei de B&B, pe perioada "ash plume", de 69 € single, 79 € twin si 99 € triple. Evident, e mult mai scump decat Travelodge sau B&B de rand.
Aia este o oferta speciala pentru "ambasade" cu siguranta in cazul unui privat pretul este mult mai redus.
@ Sfinx - Daca te ocupi de booking la hotelul din castleknock, platesc si eu pentru o noapte. Cu sau fara €40 nu sunt nici mai bogat nici mai sarac. Legat de transport, aici e mai greu dar sper ca poti ajuta tu.
Inca ceva, eu cred ca cei blocati pe aeroport ar trebui sa inceapa sa se gandeasca la o alta modalitate de transport. Din cate am auzit "A new ash cloud is spreading south"......
santiago
20-04-2010, 11:16
Ai dreptate Daniel,mai bine le-am cumpara bilete la autocar sau ma rog i-am ajuta sa cumpere.
Degeaba e deschis spatiul aerian in Romania daca aici nu este.
specializedfsr
20-04-2010, 16:01
Daca e vorba de sub zece persoane nu ar fi o problema cu transportul spre aeroport,ma ocup eu, si in privinta platii unei nopti, particip si eu..
Pentru dependentul de insulina pot sa-i dau un glucometer si sa-i procur insulina necesara.
Dan Tudor
20-04-2010, 21:23
Referitor la ce spune daniel_D, suntem in curs de a afla cam ce hram poarta cei 4, pana acum nu i-am vazut la fata, am vorbit doar la telefon.
Va multumesc tuturor pentru voluntariat. Am fost contactat pe telefon, prin SMS si prin PM de multi dintre Dvs. Plus interventiile pe post. Este o mare mandrie sa vezi ca, absolut dezintersat, ne putem mobiliza daca este nevoie....
Mi-ar place sa vad asta mereu....
Ca sa nu irosim aiurea resurse, eu zic sa ramanem in stand-by, macar pana cand vom afla exact cat de "turisti" sunt cei patru. Acuma, drept este, turisti-neturisti, saracii stau in aeroport si se pare ca nu mai au resurse. Ne lamurim maine. Sunt convins ca numarul romanilor care ar fi trebuit sa plece spre tara zilele acestea are "3 digits", si totusi nimeni nu a apelat la Ambasada (pentru ca stau la rude sau prieteni, pentru ca stiu ca nu avem cum sa-i ajutam financiar etc etc). Tocmai de aceea cazul celor patru este important.
Multumesc inca odata si revin maine, dupa ce am mai multe date.
daniel_D
28-04-2010, 21:15
Intrebarea noastra este daca, printre membrii comunitatii romanilor, exista persoane dispuse sa ii cazeze pana la reluarea zborurilor.
Rezultatul: http://www.antena3.ro/stiri/externe/romanii-se-fura-intre-ei-in-irlanda-doi-barbati-din-romania-au-jefuit-un-conational_98015.html
santiago
28-04-2010, 21:55
sper ca dl consul in caz ca cunoaste identitatea celor care au apelat la dansul sa spuna ca nu erau cei din articol.
Nu de alta dar iti taie toata bunavointa de a mai ajuta pe cineva aflat la nevoie.
Dan Tudor
29-04-2010, 06:27
Nu, cei din articol nu fac parte din grupul celor 4.
Care au reusit sa plece vineri in Romania.
Nu erau turisti si de aceea nu am mai apelat la sprijin pentru cazare, ca sa nu riscam ce s-a intamplat in exemplul dat de daniel.
Multumesc oricum tuturor voluntarilor.
santiago
29-04-2010, 08:20
http://www.ziar.com/articol-din-ziar.php3?id_syndic_article=1845232
asa de bine a fost 'cazat' ca a cerut la familie sa-i ia si patul de spital drept amintire probabil.
Carmensita
29-04-2010, 08:22
Unul dintre hoţii de origine română, în vârstă de 32 de ani, a furat bani şi telefoane mobile din camera
unui prieten.
Santiago,
Ei vezi, n-au furat de la oricine, au furat si ei de la prieteni...;)
santiago
29-04-2010, 08:30
Santiago,
Ei vezi, n-au furat de la oricine, au furat si ei de la prieteni...;)
Asta om :)
Nu vezi ca toate telefoanele au fost furate de la acelasi 'prieten'.
Poate le-au luat sa le dea la reciclare .