PDA

View Full Version : Poland is Manhattan for Romanians. What do you think Ireland is to them ?”

santiago
09-01-2010, 23:15
http://www.irishtimes.com/newspaper/weekend/2010/0109/1224261951957.html

“The Romanians who arrived most recently are where the Polish people were six years ago,” says Mariusz. They have no bargaining power and are undercutting other migrant workers, he alleges, accepting rates well below the minimum wage, in a classic race to the bottom. “I have no problem with them, I really don’t. That’s how we were just a few years ago. But if they arrive right now, what are they going to do? Poland is Manhattan for Romanians. What do you think Ireland is to them ?”

MacEnri describes a phenomenon of “multiple subcultures”, which, extrapolating from international statistics, may comprise one-tenth of the migrant population.

He believes that there is “a whole underground of Romanians . . . being drawn into a whole black-market scene”. But the regulatory system is so inadequate that such situations are allowed to develop and persist, exacerbated by the new religion that a job must be held at any price. In such an atmosphere, concerns about labour law and workers’ rights “have fallen right off the agenda”.

interesant dar eu personal nu am primit nici un C.V romanesc cu mentiunea ca lucreaza si la €7/h.
Totusi lunar primesc 2-3 de la polonezi care vor doar €5-6/h

daniel_D
09-01-2010, 23:47
http://www.irishtimes.com/newspaper/weekend/2010/0109/1224261951957.html

interesant dar eu personal nu am primit nici un C.V romanesc cu mentiunea ca lucreaza si la €7/h.
Totusi lunar primesc 2-3 de la polonezi care vor doar €5-6/h

Sacaneaza CV-urile, sterge numele de familie de pe ele...si trimite un email celor de la Irish time sa vada cat sunt de idioti.

sfinx
10-01-2010, 09:58
la cum "lauda" ei Polonia, Irlanda este ca South Africa -chiria a scazut de la 1500 la 1000 (poate zloti, nu €)

meseriasa aceea care lucra la banca aici face curatenie?!

parintele ii abureste ca aici e paradisul

stie cineva cati romani emigreaza in Manhattanul din Polonia?

cea mai tare e aceea cu asigurarea in cazul unei persoane care cade pe gheata........

astia vor sa-i faca pe irlandezi sa migreze la ei cand se termina Social Welfare payment -in Manhatanul -european

un articol de 2 bani semnat de... ??

asorin
10-01-2010, 11:39
un articol de 2 bani semnat de... ??

E semnat: "asks KATHY SHERIDAN"
De ce de 2 bani? Eu consider articolul chiar bunicel. Ca Mariuszica da cu bata-n balta si crede ca Poland e paradisul pentru romani, e parerea lui personala. In rest, se prezinta partile bune si rele a doua sisteme, potrivit experientei personale a unor imigranti. Cel mai mult mi-a placut: “In the east, Caesar is the most important. The further west you go, the more important the citizen becomes and you are the most western in Europe”. Nu suna familar? Hai Basescu :)

sfinx
10-01-2010, 12:24
am cunoscut un polonez cu familia lui (3 generatii -de la cel cu tzatza-n gura pan la cel cu barba sura) care sta in apart unui prieten irlandez

cand a inchiriat apartamentul facea comparatii intre calitatea usilor din apart de aici si casa lui din Polonia, evident ale lui erau mai bune,; era asa debine la el in polonia ca de bine ce era a fugit in Irl

am fost martor la o discutie (reparam ceva la bucatarie)
el, se plangea altui contaran dea lui ca nu mai are timp sa joace golf; -era de un an in Irl, am dedus ca era mare jucator in Polonia lui natala si acum venit in Irl , nu mai are saracu de el timp de golf in Irl

dupa 2 ani de stat in apart a distrus canapelele, peretii, mocheta....... asa a invatat in "Manhatan"

fiecare "natzie" are bune si rele,
cand romanii lucrau cu € 120-150/zi, au venit lacustele din Polonia si au invadat toate magazinele si locurile de munca ( aveau drept de munca si se multumeau cu € 60-80/zi in santiere unde romanii luau 120 si in magazine cu € 5/ora sau € 8.65/h in cazurile fericite)

ptr madam "KATHY SHERIDAN" un mare fecoff ptr "impartialitate"

santiago
10-01-2010, 12:47
sa inteleg ca vorbesti bine poloneza?
daca vorbeau in engleza inseamna ca se bagau si ei in seama asa ca nu crede chiar tot ce auzi.
madam Sheridan a prezentat si ea o versiune a realitatii bazata pe relatarile polonezului respectiv.Sper sa relateze si alte versiuni.
Acum 2-3 zile erau un articol tot in Irishtimes despre conditia irlandezilor in UK si tare mandri erau ca nu stiu cate mii de irish sunt in CEO la firmele britanice si ca in sfarsit irlandezul nu mai este vazut ca doar un 'santerist'.

sfinx
10-01-2010, 15:01
nu am crezut ce a spus pol, ca nu am venit cu pluta in Irlanda.....

eu cred ca daca era bazat in Manhatan-ul lui nu venea in Irlanda cu toate generatiile...

dar au vorbit in engleza despre golf, chiar cand a venit contaranu lui sa faca impresie, oricum ma durea la basca pe mine de golf-ul lui ca odata intrat in apart am vazut ce "nivel" are....

madam Sheridan trebuia sa ceara parerea si unui/ei roman/ce din moment ce saracu ala de Mariusz isi da cu parerea.

ovimat
10-01-2010, 17:11
Eu zic ca nu-i rau rticolul mai ales ca nu sunt romanii actorii principali. In schimb se vede ca unii e sensibilosi la tot ce nu e scris la superlativ despre romani.
A dreaku oglinda, iar e in ceata.:)

Claudia
11-01-2010, 13:02
Am cumparat acum citiva ani un Herald. Il deschis si… ?? What the …? Ce limba e asta? Mi se spune, e in poloneza. Si nu un articol, doua, dar 8 pagini pline. Am trait sa o vad si pe asta, la irlandezi acasa.
“Wannabe” ca si sheridan asta pot scrie orice gunoi despre noi, cred ca I se da si bonus.

andrei82
16-01-2010, 02:10
Acest nesimtit are mult tupeu. O fi venit cu pluta si el saracu'....el nu stie ca polonezii sunt aici ca viermii? Si de cand polonia o duce asa de "bine",fratilor??

roadrunner
16-01-2010, 12:35
de cate ori vad declaratii de genul asta, ma fac sa zambesc, viata mi-a demonstrat ca nu toti polonezii sunt la fel, si nici toti romanii, si fiecare dintre noi vede problema asta diferit prin prisma esantionului lui de cunostinte (de cele mai multe ori e un esantion mic) si am sa dau un exemplu:
doar pentru ca la Microsoft in Seattle a doua limba straina vorbita in companie este limba romana nu inseamna ca suntem o natiune de programatori.
RR