View Full Version : iarna nu e ca vara
santiago
07-01-2010, 10:52
http://www.independent.ie/national-news/dempsey-told-to-come-out-of-hiding-as-chaos-reigns-2002745.html
It is understood Mr Dempsey, whose daughter married on Tuesday, went on holiday on December 29 and has no plans to cut short his break. However, Fine Gael road safety spokesman Shane McEntee called on Mr Dempsey to "come out of hiding"
pana si in Romania cei responsabili au fost inlocuiti pentru lipsa de reactie
Dan Tudor
07-01-2010, 11:05
Ma distrez de minune in ultimele zile vazand cum (nu se)descurca irlandezii in situatia asta abracadrabranta, cu polei si zapada. :D Cel mai mult imi place cum toarna dimineata vecinii bastinasi apa fierbinte pe parbrize pentru a le dezgheta ;)
santiago
07-01-2010, 11:12
faza tare ca ies direct cu Kettle si apoi il arunca in masina .
anul trecut am vazut cum a crapat un parbriz de la apa fiarta.Avea o mica spartura si Paddy destept o fi zis ca decat sa piarda timp cu curatatul geamului mai bine pierde timp asteptand Autoglass-ul sa-i schimbe parbrizul.
Si eu ma distrez de panica ce a cuprins intreaga tara. Sint asa de nepregatiti... Se stia inainte de craciun ca vremea se va schimba.
"Salt and Grit" spuneau la radio pe 2fm, e simplu, dar cine sa o faca?
pana si in Romania cei responsabili au fost inlocuiti pentru lipsa de reactie
exista obsesia asta romaneasca, cu a concedia sefii, indiferent daca e vina lor sau nu.
cand astia nu sunt in stare sa faca niste prognoze ca lumea ce vina are directorul. Ei s-au pregatit normal pentru 10 zile de inghet, s-au mobilizat si au mai cumparat sare, drumurile sunt decente, parerea mea. Cele mai multe probleme sunt datorate soferilor care nu prea stiu ce inseamna condus pe vreme de iarna si nu faptului ca e directorul sau nu in birou.
Pana acum nu am vazut un irlandez curatand trotuarul in fata casei de gheata ci doar plangandu-se ca nu o face primaria.
In rest demagogie politica.
Alin
obsesia nu este romaneasca ci fireasca. Din pacate in Romania nu cad suficienti sefi pentru incompetenta. Cand ceva merge bine seful ia laudele; cand merge prost ia suturile.
despre drumuri decente ce sa zic. probabil ca locuiesti vis-a-vis de locul de munca. Nu a trebuit sa mergi cu autobuzul sau masina ieri. La radio oamenii vorbesc de 4 ore delays;
e normal ca nu au experienta, nu sunt pregatiti pentru asa ceva.
Vecinii mei au iesit la curatat trotuoarele dar cu scule improvizate.
Pana acum nu am vazut un irlandez curatand trotuarul in fata casei de gheata ci doar plangandu-se ca nu o face primaria.
Exact asta discutam azi-dimineata cu o colega: nimeni nu se oboseste sa sparga gheata de pe trotuar sau carosabil in fata casei sau a pravaliei, in schimb suna la radioul local sa se plinga ca n-a dat dat Consiliul cu sare si nisip. Pai cum sa dea, daca i s-a taiat bugetul de intretinere a drumurilor ne-nationale si a trebuit sa dea afara zeci de oameni care se ocupau de drumuri?
Consiliul meu n-a dat cu cu grit nici in propria parcare, iar in birou am 14 grade dimineata. Se face economie la incalzire.
Sa vezi cite procese or fi acuma cu cei accidentati pe trotuare care legal trebuie curatate de proprietarul cladirii. Oricum nimeni nu se astepta la o asa iarna, cit despre soferi ce sa zic, ei nici vara nu stiu sa conduca daramite iarna pe drum inghetat si fara cauciucuri de iarna.
ieri 6 Ian am facut din Blanch Shoping Center pana acasa o ora traseu care in mod normal il fac in 7-10 min.
toate strazile erau parcari.
sau gasit 2 autobuzari sa opreasca pe o strada destul de circulata, de a facut un blocaj de mai mare frumusetea
am cautat lanturi, dar in magazine nu au auzit de asa ceva
m-am interesat. Cica e contraventie sa conduci cu lanturi la roti.
santiago
07-01-2010, 17:37
apropo de descentralizare.
de ce asteapta dublinersii sa vina Dempsey din concediu sa le curete lor drumurile in Dublin?
santiago
07-01-2010, 17:42
[QUOTE=alin;23247. Cele mai multe probleme sunt datorate soferilor care nu prea stiu ce inseamna condus pe vreme de iarna si nu faptului ca e directorul sau nu in birou.
Alin[/QUOTE]
ai condus zilele astea Alin?
eu da zilnic si crede-ma ca toti irishii erau destul de prudenti.Cel putin cei pe care i-am intalnit eu :)
ei nici vara nu stiu sa conduca daramite iarna pe drum inghetat si fara cauciucuri de iarna.
Ba stiu sa conduca, si chiar mai bine decat multi dintre noi.
@asorin
cum ai ajuns la concluzia asta?
esti taximetrist?
multi dintre ei nu au permise de conducere (full driver licence), au invatat sa conduca "dupa ureche" , nu cunosc toate semnele, regulile - bus lane, habar nu au cand trebuie sa o lase libera _minunat ptr cei ce stiu
poate ai vrut ca sunt mai politicosi ca multi alti
multi dintre ei nu au permise de conducere (full driver licence), au invatat sa conduca "dupa ureche" , nu cunosc toate semnele, regulile - bus lane, habar nu au cand trebuie sa o lase libera _minunat ptr cei ce stiu
sigur nu te referi la romani? :)
santiago
07-01-2010, 20:32
@asorin
cum ai ajuns la concluzia asta?
esti taximetrist?
multi dintre ei nu au permise de conducere (full driver licence), au invatat sa conduca "dupa ureche" , nu cunosc toate semnele, regulile - bus lane, habar nu au cand trebuie sa o lase libera i
si e mai bine cand dai €500 si iti iei permis romanesc?
petrec ceva timp in trafic zilnic si sincer eu nu intalnesc problemele descrise de tine.
si e mai bine cand dai €500 si iti iei permis romanesc?
petrec ceva timp in trafic zilnic si sincer eu nu intalnesc problemele descrise de tine.
Esti sigur? Sunt multi irlandezi care au primit full licence moka, fara examen fara nimic, ci pur si simplu ca erau prea multi la un moment dat pe lista de asteptare. cei care sunt mai demult pe aici cu siguranta au auzit de asta.
Ia intreaba tu oarece soferi irlandezi dece nu folosesc BusLane dupa ora 19:00 ( acolo unde este posibil) - Iti dau eu raspunsul - Habar nu au ca e voie! atatia soferi care trec pe galben/rosu ca in Irlanda eu nu am vazut nici macar in Ro.
Nu intelege prin asta ca iau apararea soferilor romani, ca daca incep sa insir belelele in care sunt in stare sa se bage...
santiago
07-01-2010, 22:08
Catalin acum 3 ani din cauza ca intradevar timpul de asteptare pt examen era prea mare la mine la munca au inchiriat o parcare unde intr-un bus se dadea teoria-provisional licence si o camera mare pt full licence.
Intre timp m-am 'imprietenit' cu examinatorii si din ce vedeam de la candidati si auzeam si de la examinatori rata de trecere a examenului era de 50% deci nu se dadeau carnete doar ca erau prea multi.
Ca ai auzit ca nu stiu cand ,bla bla,se poate nu pot sa te contrazic.
Si eu am auzit ca o sa traim bine cu Basescu acum 5 ani.
daniel_D
07-01-2010, 22:28
sigur nu te referi la romani? :)
Mai toti colegii mei, iar aici vorbesc de Irish au condus doar cu Learner Permit pentru o mare perioada de timp. Multi daca ii intrebi, au invatat singuri sa conduca, unii cu bunica, altii vecinul, catelul si apoi s-au suit la volan.
Ca drept dovada, am luat si eu Learner Permit-ul in Decembrie si imediat dupa ma intrebau toti cand imi cumpar masina. Cand le-am zis ca imi cumpar dupa ce o sa am full licence au zis ca sunt nebun.
PS: Caut un instructor care sa fie "mai iefin" stie cineva, ceva. Am auzit ca sunt si instructori romani iar preturile nu sunt asa de piperate.
santiago googaleste driving licence amnesty ireland
prin_ploaie
07-01-2010, 23:50
"E pa dreaku", vorba unui amic din Bucale. Deci... eu nu ma consider mare "jmekera" pe shushelele irlandeze dar macar stiu sa ma asigur, ma inscriu regulamentar in sensul giratoriu, nu vin cu viteza vietii de pe o strada secundara si franez la un metru dupa ce am intrat pe artera principala and so on.. and so forth. Habar nu au de conducere - eu cred ca nu este suficient sa ai idee de cam cum sa tine covrigul in maini si sa apesi pe ambreaj, acceleratie si frana. Mai tre' si alte chestii, pe care din pacate, stimabilii nostri colegi irlandezi nu le au si basta.
@santiago
stai si tu 2-3 ore in trafic (stai in trafic nu conduci)
conduc in Irlanda din 2002,
am intalnit asa de multi" soferi "pe strazile din Dublin ca stiu ce spun
am cunoscut destul de multi irlandezii care au cumparat permisl de la Motor Taxation Ofiice cu £ 9.prin "90
a intalnit o irlandeza care se "lauda" ca are la 8-lea provisional
o alta ca a picat de vreo 3-4 ori la teoretic
un conducator auto cu privisional, merge la centru de examinare cu masina lui (care trebuie sa fie in bune conditii tehnice, asigurare, NCT, si taxa de drum ca sa poata intra in examen), intra in examen si iese fara sa treaca.
e ilegal sa conduci cu lanturi?!
e legal sa rupi gardurile si bordurile
se da jos examinatorul din masina lui ii comunica rezultatul, se urca in masina si iese pe strada................ singura diferenta fata de cei care au luat permisele la Pitesti?
Hai sa ma dau si eu jmecher, asa ca un fost instructor auto In Romania. Poate sunt eu mai cu mot, dar dupa 20 de ani de condus masina in Romania (doar 17 cu permis) si inca vreo 5-6 ani de condus in Irlanda pot spune ca irlandezii sunt mai slabi soferi decit romanii din Romania ante 2000. Sunt ei mai "prudenti" sau politicosi dar se vede ca nu au fost instruiti cum se conduce o masina si asta se simte in trafic. In plus nu prea cunosc regulile de circulatie si nu sunt capabili sa gindeasca rapid in trafic de aceea se blocheaza sau iau decizii gresite care blocheaza traficul. Nu mai vorbesc de incadrarea pe benzi, schimbarea directiei de mers, sens giratoriu si flebetea mea parcarea, in special cea laterala.
PS: Caut un instructor care sa fie "mai iefin" stie cineva, ceva. Am auzit ca sunt si instructori romani iar preturile nu sunt asa de piperate.
fa si tu download la un numar mai vechi (de la 100 la 123 cred) de Informatia si gasesti acolo. E un tip pe care il cheama Nicu si am inteles ca are recomandari bunicele.
vezi ca am pus anuntul si in Classifieds:
http://www.romaniancommunity.net/classifieds.php?do=viewitem&itemid=7
E si un website, parca driving intructors.ie, te uiti la nume si nu ai cum sa-l ratezi pe al nostru. Daca nu-i ungur sau mai stiu eu ce. Meserias.;)
Sotia mea a luat recent carnetul aici, proba practica (la care a picat de 2 ori, pe buna dreptate) a constat (de fiecare data) in cel putin 40 minute de condus in toate situatiile posibile. Am condus cu ea 3 luni aproape in fiecare seara ca sa invete, si pot spune ca in momentul cand a luat full driving licence stia sa conduca f bine.
Pe de alta parte, eu am luat permisul in Ro (Timisoara mai exact). Ghici cat a durat proba practica? 3-4 minute. Am luat permisul mult mai usor, dar ca sa invat sa conduc mi-au trebuit inca 3-4 luni de condus.
Nu stiu cum era inainte pe-aici, dar acum sistemul e f bine pus la punct, iar ca sa obtii un full drv licence, trebuie sa stii sa conduci safe si bine.
"E pa dreaku", vorba unui amic din Bucale. Deci... eu nu ma consider mare "jmekera" pe shushelele irlandeze dar macar stiu sa ma asigur, ma inscriu regulamentar in sensul giratoriu, nu vin cu viteza vietii de pe o strada secundara si franez la un metru dupa ce am intrat pe artera principala and so on.. and so forth. Habar nu au de conducere - eu cred ca nu este suficient sa ai idee de cam cum sa tine covrigul in maini si sa apesi pe ambreaj, acceleratie si frana. Mai tre' si alte chestii, pe care din pacate, stimabilii nostri colegi irlandezi nu le au si basta.
Bineinteles ca noi conducem mai bine decat irlandezii, englezii, francezii si italienii (mai ales) :)
Sotia mea a luat recent carnetul aici, proba practica (la care a picat de 2 ori, pe buna dreptate) a constat (de fiecare data) in cel putin 40 minute de condus in toate situatiile posibile. Am condus cu ea 3 luni aproape in fiecare seara ca sa invete, si pot spune ca in momentul cand a luat full driving licence stia sa conduca f bine.
Pe de alta parte, eu am luat permisul in Ro (Timisoara mai exact). Ghici cat a durat proba practica? 3-4 minute. Am luat permisul mult mai usor, dar ca sa invat sa conduc mi-au trebuit inca 3-4 luni de condus.
Nu stiu cum era inainte pe-aici, dar acum sistemul e f bine pus la punct, iar ca sa obtii un full drv licence, trebuie sa stii sa conduci safe si bine.
Problema nu e cum e examinarea la full licence, problema e ca sunt prea multi cu provisional. Iar la noi e obligatoriu sa ai ore de conducere cu instructor, nu cu sotia, sotul, tatal, bunica. Poate asta compenseaza faptul ca examenul dureaza mai putin.
si eu sunt de acord ca lipsa scolii obligatorii e problema majora. Apoi scolile de soferi pana mai ieri nu erau "regulate". Adica oricine putea deveni instructor pe baza de aplicatie.
Nu esti sofer dupa 30 de ore si examen. Dar ai niste notiuni in cap care nu le inveti din experienta. Cum se face o depasire, cand trebuie sa aprinzi lumina de ceata (ca tot e de actualitate), ce e frana de motor etc. Astea nu se pot invata prin descoperire. Dupa ce iei permisul ai timp un an de zile sa descoperi si sa prinzi experienta.
Despre romani ce pot sa zic. daca ar fi fost drumurile astea acasa, numarul accidentelor ar fi fost x 5.
Dar ai niste notiuni in cap care nu le inveti din experienta. Cum se face o depasire, cand trebuie sa aprinzi lumina de ceata (ca tot e de actualitate), ce e frana de motor etc.
Notiunile astea le inveti din cartea de teorie, care e foarte buna si usor de inteles (spre deosebire de limbajul de lemn pe care trebuie sa-l "tocesti" la examenul teoretic din Ro). Daca le stapanesti teoretic le poti pune in practica usor ajutat de un sofer cu ceva experienta. Oricum, majoritatea celor care dau pentru carnet (acum) apeleaza pentru cateva ore la un instructor, altfel ar fi cam imposibil de trecut.
Despre romani ce pot sa zic. daca ar fi fost drumurile astea acasa, numarul accidentelor ar fi fost x 5.
Ce noroc avem noi romanii cu drumurile noastre :)
o alta ca a picat de vreo 3-4 ori la teoretic
cand am dat teoria la Timisoara, erau cateva persoane care au luat 2-3 puncte din 26. Cred ca si daca bifau cu ochii inchisi aveau punctaj mai mare
on topic
Vazut pe Sky News azi-dimineata: Marea Britanie complet acoperita de zapada/gheata. Se vede si mare parte din Irlanda. Splendid.
http://earthobservatory.nasa.gov/images/imagerecords/42000/42237/gbritain_tmo_2010007_lrg.jpg
sunt soferita de RO din martie anu trecut, si s-au mai schimbat lucrurile: cel putin 25 minute pentru proba practica la B/B1/BE, la celelalte minim 45 minute (asa e legea), sunt examinatori de care cronometreaza asta destul de riguros. inclin sa cred ca acu teoria se ia mai greu decat inainte - cel putin la inceput de cand or introdus proba informatizata, statisticile erau cam sumbre.
sustin si eu ce s-a zis ca soferii cu experienta mare de RO sunt mai bine pregatiti decat astia de aici, cu experienta similara. chiar, astia de aici nici nu stiu ce examene or dat prin anii 70, daca or dat examene. pe cand acasa ...parca si poligon, si conducere de noapte, fata de ce e acu ... da parca ziceau ca poate le introduc iara, nu ? n-ar fi chiar rau.
oricum n-aveam chef sa conduc ilegal cu "L"-ul in parbriz si fara sofer full, asa ca mie mi-era necesar sa iau carnetul in RO. acu pt sotul meu cred c-o fi mult mai usor sa ia L-ul aici, si condus asa mai usor prin orasel cu mine in stanga, e fezabil. numa sa iesim din iarna asta grea :))
prin_ploaie
08-01-2010, 22:05
Bineinteles ca noi conducem mai bine decat irlandezii, englezii, francezii si italienii (mai ales) :)
Ei nu... mai bine decat francezii nu cred...:) Despre englezi nu stiu ce sa zic - n-am condus pe la ei iar la italieni well... am condus foarte putin pe shushelele lor si mai mult pe autostrazi. Spre sfarsitul vacantei insa, in Roma mai precis, dupa ce am intrat in oras, cam dupa 5 minute, am cautat cu disperare biroul unde se putea returna masina. Pe care l-am gasit. Si pe care masina am lasat-o fix in fata dughenei de la AutoEuropa. Si pa si pusi si ciao. Si mi-am facut cruce si am rasuflat usurata...
asorin daca un viitor sofer care n-a pus piciorul pe ambreiaj in viata lui invata alea din carte plecaciune.
I don't buy it. Mai ramane sa-l citam pe Base ca nu ne trebuie scoala copii pot sa invete pe Internet.
Im primul rand cine citeste cartea? Isi cumpara CD-ul invata intrebarile si bam 40 out of 40. Apoi e pe strada. Uita-te de curiozitate cati afro-europeni (sic)/indieni au L pe masina. Crezi ca au citit cartea? Daca tot nu esti convins numara cate masini au L pozitionat cum scrie la carte. teoria e una si practica e alta.
Eu nu stiu in ce Romanie ati facut voi scoala dar eu am facut 10 ore de teorie dupa care am facut testul medical si psihologic apoi ne-au luat instructorii si ne-au invatat sa conducem. Dupa un total de 20 de ore de teorie am dat la scoala 2 teste. Daca la nici macar un test nu faceam punctajul minim (22 parca) nu ne dadeau dosarul sa ne inscriem la examen.
Nu ziceam ca suntem norocosi cu drumurile din Romania. Drumurile de aici sunt la momentul de fata sunt periculoase. Soferii conduc prudent, in majoritate, chiar daca merg mai incet. In Romania sigur s-ar fi gasit teribilisti sa depasesca coloana sau mai stiu ce.
Noi stim regulile dar le incalcam, intre noi fie vorba e mai grav.
@ prin_ploaie
dupa statistici cele mai sigure sosele din Europa sunt in Anglia.
am condus in UK ~ 3 ani
cand am venit in Irlanda, am avut aceeasi senzatie ca atunci cand conduceam in Bucuresti in anii "97-"98
din 2002 pana in prezent s-a imbunatatit nivelu de conducere, comportament in trafic
din pacate nu a ajuns la nivelul UK
in Romania s-a deteriorat din 98 incoace
un amic roman care a facut curse TIR in UK si Europa a confirmat ca cele mai sigure sosele sunt in UK (semnalizare, iluminare, modul de comportament in trafic)
in Italia se conduce la fel de "salbatic" ca in Romania -dovada- nr de accidente in perioada cand "italienii" vin in vacanta in RO
pai e normal sa fie ambuteiaje in trafic cand multi confunda conduita preventiva cu mersul incet. Iar lipsa masinii echipate pentru conditii de iarna se suplineste, de catre multi, tot cu mersul incet. Frana de motor nu exista in vocabularul mulor soferi de pe aici. Si acum nu vorbesc de nationalitatea soferilor, caci nu se vede in trafic.
Cat despre carnet cunosc doua persoane care l-au luat din prima aici (camerunez si irlandez), ambele insa au facut scoala cu instructor. Irlandezul a venit cu transportul in comun la munca zilele astea. L-am intrebat de ce? raspuns: N-am condus in viata mea pe gheata si masina mea nu e echipata pentru asa ceva, riscul e mult prea mare.
la cum ninge la ora asta , cred ca singura solutie, sunt cauciucurile de iarna.
la 10 cm de zapada, sunt inchise scolile pana pe 14 Ianuarie, si sa stam cu ochii beliti la tv, urechile ciulite la radio sa aflam urmatoarele decizii
antiderapant??
ieri (vineri 8 ian) descarcau 4000 de tone la Limerick (adica pana ieri nu au avut de aceea nu s-a imprastiat) si asta (4T) reprezinta doar 20% din necesar
iarna nu-i ca vara
vasiletina
09-01-2010, 11:55
Am avut prilejul sa circul prin marea majoritate a tarilor din EU, conducand masina personala sau inchiriata, insa as spune ca GE, AU, CH, Olanda, Belgia si FR stau cel mai bine la trafic atat pe autostrada cat si pe drumuri interne secundare sau localitati. GB are si ea problemele ei insa este categoric superioara IRL sau altor tari. SP sta bine si lucrurire se imbunatatesc si acolo.
Statistic GE are pe 2009 cel mai mic numar de victime in ultimii 40 de ani parca.
Tot GE ne da clasa cu se obtine un examen de conducere unde partea de teorie este foarte improtanta, dar abia cand o stapanesti ai sansa sa iesi pe drum cu instructorul la condus si pe masura progresului ajungi sa conduci pe autostrada si timp de noapte. Examenul practic este foarte complicat si include obligatoriu localitate, drumuri secundare si autostrada, toate timp de minim 20 minute fiecare etapa in progresie.
IT este rupere de oase ca sa spun asa, sunt foarte nedicisplinati si multi conationali se simt foarte bine conducand acolo iar cand merg in RO se cunoaste de la o posta acest lucru, merg pe mijlocul drumului, nu respecta semnele de circulatie, nu permit depasirea cand ei merg cu 20Km/h sub limita legala, etc.
SP a adaptat aceeasi metoda ca si GE si lucrurile merg ok iar regulile sunt flexibile pentru cei care au experienta la volan, restrictii insa au cei incepatori de pana la 1 an, insa acolo te omoara marocanii care efectiv nu stiu sa conduca, personal am fost in pericol de 2 ori pe autostrada venind de la Malaga conducand cu 130Km/h cand au intrat pe banda mea fara sa semnalizeze ei avand 80km/h iar masina lor era incarcata precum o camila in desert. Au baietii infrastructura super si investesc in continuare in plus au si autostrazi private daca cele nationale par a fi aglomerate in unele anotimpuri.
RO are multe de adaptat si progresat, asta din cauza mentalitatii soferilor care odata dupa volanul masinii se cred Superman sau Batman si nu de putine ori se moare nevinovat iar cel vinovat avand bani scapa cu o trimitere scurta in concediu la inchisoare. Drumurile pline de capcane si politia cu radarele pentru a mai face un leu, nu ajuta cu nimic la rezolvarea sau imbunatatirea situatiei. Bugetul pe 2010 ajunge sa construiasca o noua chermeza pe autostrada construita in 40 de ani, iar de imbunatatit infrastrucutura nici vorba.
cat despre IRL, sa te rogi de fiecare data sa ai parte de liniste si pace, ca in rest de unde nu este nu poti cere. in trafic se cunoaste cand sunt IRL sau alte popoare conlocuitore la volanul unei masini. si aici totusi marea problema il reprezinta femeile si barbatii in varsta, cei cu "n" permise provizorii si lipsa de educatie a teoriei in trafic, si tot mai mult cei provenind din continentul african.
aspectul iernii avand zapada sau gheata, orice am spune, cand ai iarna cateva zile la cativa ani, anul acesta se poate compara doar cu 1986 cand au avut o saptamana de iarna cu zapada, experienta la condus se pierde sau lipseste cu desavarsire. faptul ca masina nu este echipata corespunzator - cauciucuri de iarna, lanturi, lopatica - toate obligatorii in GE, AU, CH etc iar soferul nu poate merge drept pe propriile lui picioare - atunci reteta pentru ceea ce vedem aici este simpla la cel mai mic inghet sau 1cm de zapada renunta sa mai mearga la munca sau merg in ritmul melcului.
la mine in cartier este zapada continua si acum ninge (09.01.2010 @ 10.55am) de peste 3 ore, singura problema este la iesire unde se formeaza gheata si marti cand am iesit am franat din timp 20m de intersectie desi aveam 20km/h si am ajuns pana in mijlocul drumului principal, facandu-i semn celui care venea pe drumul principal sa franeze el pentru ca eu nu mai puteam opri masina, ca apoi sa ma redresez pe banda mea de mers.
sa nu uitam iarna este totusi frumoasa si merita putin efort din partea noastra, mai ales in IRL unde nu ai in fiecare "iarna" asa ceva.
ma intreb totusi cum se descurca cei din muntii IRL unde drumurile sunt putin mai late decat o masina si au pante de 45% sau chiar mai mari?
mihaimilk
09-01-2010, 12:32
http://www.youtube.com/watch?v=e_yNxSR1E2k
http://www.youtube.com/watch?v=J3PwQG-lLVw
http://i46.tinypic.com/2z68bvt.gif
PS The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 1 characters.
daniel_D
10-01-2010, 00:49
De fiecare data cand ma uit la gif-ul de mai sus si il vad pe cret cum da cu sfecla de pamant, ma doare si pe mine.
sa nu uitam iarna este totusi frumoasa si merita putin efort din partea noastra, mai ales in IRL unde nu ai in fiecare "iarna" asa ceva.
azi in phoenix park :)
http://www.flickr.com/photos/asorin/4260199565/
http://www.flickr.com/photos/asorin/4260199563/
http://www.flickr.com/photos/asorin/4260199553/
institutul irlandez de meteorologie a facut previziuni pentru Irlanda si s-a intamplat in Spania
dupa ei trebuia sa fie blocaje in trafic, sa nu circule nimeni
au mai inchis si scolile pana in 14 ianuarie.
Aer Lingus a anulat cursa de sambata de la Bucuresti, pentru 5 cm de zapada cazuta la Dublin.
daca se mentine vremea asa, in 2 zile nu mai ramane zapada
azi aveam in plan sa fac sanie copiilor sa se bucure de zapada, dar din pacate ..................
daniel_D
26-01-2010, 20:28
Downtown Bucharest urban skiing
http://www.youtube.com/watch?v=cmOylupOaLU
santiago
28-10-2011, 12:29
Azi am sunat asa informativ/preventiv la vre-o 3-4 nationwide companii si raspunsul a fost ca deabia prin Noiembrie incep sa faca comenzi deci sa revin pe la sf lui Noiembrie.Acum sper sa nu ninga asa cum au tot prezis meteorologii.
mariussibianu
28-10-2011, 16:40
Mai bine iti aduci din tara ca vin mai repede,cel putin asa am facut eu le am deja !
santiago
28-10-2011, 17:54
Pai nu ai vazut la stiri ca in Romania se respecta 'traditia' adica epuizarea stocurilor a adus o crestere de pret cu 40%.
In Romania au avut cu 250-300 RON de bucata plus 5 euro de bucata transportul si inca un 10 euro montarea aici ar ajunge mai mult/(sau la fel) decat pretul gasit aici (pt sfarsitul lui Noiembrie) pt un 175/75 .Doar ca nici acasa nu aveau saptamana asta .
n-am apucat sa-ti scriu de dimineata. eiretyres.com
santiago
29-10-2011, 09:46
Multzam ,m-am uitat deja la nemtii astia.