PDA

View Full Version : Calator

Claudia
04-01-2010, 18:00
Este cineva care a vizitat South Africa?
Sau stiti vreun roman / romanca care a vizitat sau locuieste acolo?

santiago
04-01-2010, 18:58
ce te-ar interesa sa afli?
am cativa prieteni sud africani si pot intreba

Claudia
05-01-2010, 11:27
Buna Santiago.
Oh, am o mie de intrebari.
Mi-ar fi placut sa aflu opinia unui roman / romanca care a calatorit prin SA, sau ma rog, orice alta nationalitate, opinia unui turist.

ovimat
05-01-2010, 14:30
Ia niste veste antiglont, niste Kalasnicoave, o geanta de grenade etc.:)
Gura lumii zice ca nu e prea sigura tara, dar presupun ca in resorturi e OK, in plus cu CM fotbal ar trebui sa fie mai sigur, adica mai multa politie dar si mai multi infractori care miros o prada usoara.

Doar parerea mea.:cool:

alin
05-01-2010, 14:38
Personal nu am fost! Iti pot impartasi parerile a doua cunostiinte una a locuit acolo ceva ani. Mi-a povestit ca traia intr-un cartier care avea propria forta de politie si doua checkpoint-uri ca sa intri. Alta cunostiinta mi-a povestit ca nu a vazut in viata ei un lux si o saracie mai mare in acelasi loc. Ca turist era un portofel umblator. Agasata tot timpul de cersetori si nu numai... In hotelul de 5 stele lucrurile erau ca in orice hotel de 5 stele...
Personal n-as pune SA pe lista mea de destinatii turistice.

Alin

Claudia
05-01-2010, 14:46
In hotelul de 5 stele lucrurile erau ca in orice hotel de 5 stele...
Alin

cum e cu hotelul de 5 stele?
Nu mi-as permite mai mult de 4, oricum si acela este foarte scump acolo. Poate 3 stele pina la urma.

Am auzit atitea povesti care m-au oprit pina acum, nici eu nu mai stiu ce sa fac.

sfinx
05-01-2010, 18:36
vrei adrenalina?

incearca siera leone, angola, afganistan, irak
sunt destule si garantate ptr adrenalina

Claudia
06-01-2010, 12:02
vrei adrenalina?

Ha, Ha, very funny :-)

Carla
06-01-2010, 14:55
"Alta cunostiinta mi-a povestit ca nu a vazut in viata ei un lux si o saracie mai mare in acelasi loc. Ca turist era un portofel umblator. Agasata tot timpul de cersetori si nu numai... In hotelul de 5 stele lucrurile erau ca in orice hotel de 5 stele... "

Esti sigur ca nu e vorba de Bucuresti? ....

asorin
06-01-2010, 15:30
Esti sigur ca nu e vorba de Bucuresti? ....
Ai grija ce spui de Bucuresti, s-ar putea sa o superi pe Carmensita :D

Claudia
07-01-2010, 14:49
Sint foarte multe asemanari intre SA si Romania. Parca ar fi surori..

Dan Tudor
07-01-2010, 15:11
Sint foarte multe asemanari intre SA si Romania.
Serios ?! Care sunt "multele" asemanari ?!

Claudia
07-01-2010, 15:17
Alta cunostiinta mi-a povestit ca nu a vazut in viata ei un lux si o saracie mai mare in acelasi loc - La noi nu e la fel?
Ca turist era un portofel umblator. Agasata tot timpul de cersetori si nu numai...

Dan Tudor
07-01-2010, 16:50
Alta cunostiinta mi-a povestit ca nu a vazut in viata ei un lux si o saracie mai mare in acelasi loc - La noi nu e la fel?
Ca turist era un portofel umblator. Agasata tot timpul de cersetori si nu numai...

Hahahahaha, funny.... ;)
E atat de mare diferenta intre RSA si ROU, incat nici macar nu are sens vreo comparatie.
Dati o fuga acolo, asa cum se pare ca vreti, dar nu la Pretoria, ci la CapeTown, de exemplu :D Sa vedeti cum vi se pare Romania culmea Occidentului :D

Alta cunostiinta mi-a povestit ca nu a vazut in viata ei un lux si o saracie mai mare in acelasi loc Cunostinta aceea nu a calatorit prea mult. Daca ar fi fost prin Rio, prin India etc. etc. etc. ar fi vazut ca RSA sta inca binisor la capitolul asta.

santiago
07-01-2010, 17:46
Serios ?! Care sunt "multele" asemanari ?!

adevarul ca si pe mine m-a bagat in ceata Claudia cu asemanarile.
probabil de gandea la maimutele si bizonii din trafic in Romania.
o fi avand el bizonul un neam prin Africa

Claudia
07-01-2010, 17:56
Corespondez cu citiva prieteni sud africani de mai bine de 3 ani. De fiecare data cind imi povestesc ceva, vin si eu si comentez: si la noi e la fel!
Am trimis un cadou de craciun prietenului meu sud african, sint deja 2 luni si inca nu l-a primit. Ii spuneam: si la noi se intimpla.. Leaders care nu-si fac treaba, drumuri proaste, totul scump si se mai scumpeste, se ia curentul, apa.. Cind vine vorba de ce merge rau la noi si de ce merge rau la ei, am ajuns la concluzia ca ne cam asemanam.
Dar desigur, astea sint din auzite, o sa stiu mai multe cind ma intorc de acolo.

Dan Tudor
07-01-2010, 19:05
Dar desigur, astea sint din auzite, o sa stiu mai multe cind ma intorc de acolo.

Succesuri ! ;)
Cititi cu atentie atat Avertismentul de calatorie, cat si Sfaturile de calatorie:
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=35943&idlnk=3&cat=29919

Dan Tudor
07-01-2010, 19:13
Aaaaaaa, sa nu uit, si asta:

http://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/south-africa.aspx#notices

Claudia
07-01-2010, 21:14
Ok, de vaccinuri nu am stiut.
Conflictele rasiste am stiut ca sint izolate, prietenii meu m-au asigurat ca nu sint in pericol, doar ca presa internationala a facut din tintar - armasar..
Multumesc de informatii, o sa studiez totul mai in amanunt.

daniel_D
07-01-2010, 22:15
Corespondez cu citiva prieteni sud africani de mai bine de 3 ani. De fiecare data cind imi povestesc ceva, vin si eu si comentez: si la noi e la fel!
Am trimis un cadou de craciun prietenului meu sud african, sint deja 2 luni si inca nu l-a primit. Ii spuneam: si la noi se intimpla..

Unde anume locuieste prietenul tau? Prin anumite zone ale Africii nici ajutoarele de la FAO nu ajung. Cand eram la Roma am avut in jur de 89 de expeditii cu kituri medicale, saci de mort..etc. A fost un cinema. De la problemele cu vama pana la kituri medicale disparute. Nebunie. Mereu cand am ceva de trimis in Africa fac o cruce mare.

Colocatarul meu a fost in SA acum o luna. A fost in Cape Town. Un oras care se scalda in opulenta si saracie greu de imaginat. Seara nu a iesit din Hotel, cica nu era indicat. In rest, ziua, orasul era destul de sigur. Am vazut o gramada de poze, safari, plaja....nu s-a plictisit deloc.
Mi-a spus ca a fost intr-un sat unde erau in jur de 20 de mii de persoane, toti traiau in niste conditii inimaginabile. Niste maicute din Irlanda fac voluntariat acolo, au infiintat un spital si am inteles ca din fondurile care le au, pot asigura o masa pe zi la aprox 1000 de persoane, restul mananca pe unde apuca. Multi din ei sunt purtatori de HIV, bolnavi de SIDA. Acolo a vazut persoane atat de slabe incat nu se puteau tine pe picioare.
Imi povestea ca a intrat intr-o coliba si i-a dat pantofii din picioare unui barbat, iar la iesire au tabarat toti pe el sa le dea cate ceva. La plecarea din sat tot autocarul avea lacrimi in ochi din cauza la ceea ce le-a fost dat sa vada. Precizez ca colocatarul meu e Garda, eu nu l-am vazut prea des plangand. Seara dupa ce s-au intors la hotel nimeni nu a mai avut chef sa iasa din camera la cina, distractie etc...au ramas pur si simplu marcati.
Daca ai nevoie de anumite informatii mai pe larg, il pot intreba oricand.

Sint foarte multe asemanari intre SA si Romania. Parca ar fi surori..

Dupa ce l-am ascultat pe Fritz, si mi-a povestit cu lux de amanunte cum e acolo, ma cam indoiesc.

Claudia
08-01-2010, 14:01
Unde anume locuieste prietenul tau?

In Nord, aproape de munti, zona KwaZulu.
M-ati pus pe ginduri. Ce mult difera ce vezi prin carti si internet de opinia directa a celor care au fost acolo.

Dan Tudor
08-01-2010, 14:11
zona KwaZulu.

In bantustan ??!! Coooooool, adrenalina garantata ;)
Spuneti-mi, pe prietenul acesta il cunoasteti personal sau de pe net ? In cazul din urma, doamne feri', sa nu va astepte cam cum ii asteapta aia din favelas pe turistii inconstienti....

Claudia
08-01-2010, 14:31
Ah, la el nu e chiar asa. Si sint prietena cu toata familia lui. Am primit sute de poze de citiva ani incoace, e socant ce diferente mari de opinie sint in realitate. El e si membru la primarie, printre cele mai mari probleme sint canalizarea orasului, oprirea curentului si a apei, gropile de pe sosele, accidente rutiere. Multi dintre prietenii lui au emigrat prin Canada si Noua Zeelanda, el se incapatineaza sa stea acolo si sa faca ceva.
Nu, nu sint naiva :-), nu m-as arunca doar asa in avion, tin cont de riscuri. Sint totusi surprinsa de tot ce s-a scris pina acum la subiectul asta. Cartile pe care l-am citit si site-urile de turism nu descriu nici pe departe asa ceva.