View Full Version : Informatii despre TAX CLAIMS
Eu sunt student aici si sunt in ceata rau edspre drepturile pe care le am ca student.Work entitlements sau Tuition Fees Claims.Am intrat pe revenue.ie dar totul este prea ambiguu si nu gasesc ce imi trbuie.Mai este cineva in situatia mea?Ceva info?
vasiletina
22-12-2009, 20:56
ia contact prin pm cu "sfinx" sau "catalin" si pot sa te ajute cu informatii.
ia contact prin pm cu "sfinx" sau "catalin" si pot sa te ajute cu informatii.
Da multumesc.O sa iau legatura cu ei.
Sau vorbeste la universitate cu consilierii pe care ii au in domeniu. Merita incercat si la Citizen Information. Succesuri si refunduri.:tinysmile_fatgrin_t
Work entitlements sau Tuition Fees Claims
pai in primul rand nu poate aparea aici sau .
Daca vorbim de work entitlements atunci vorbim de dreptul de a munci cu jumatate de norma, pe perioada studiilor la o institutiie agreata de catre Ministerul muncii. (in perioada vacantelor se poate si norma intreaga).
Daca vorbim de Tuition Fees Claim atunci trebuie mai multe detalii. La ce institutie esti student, pe ce perioada, cat platesti taxe si cine le plateste
pai in primul rand nu poate aparea aici sau .
Daca vorbim de work entitlements atunci vorbim de dreptul de a munci cu jumatate de norma, pe perioada studiilor la o institutiie agreata de catre Ministerul muncii. (in perioada vacantelor se poate si norma intreaga).
Daca vorbim de Tuition Fees Claim atunci trebuie mai multe detalii. La ce institutie esti student, pe ce perioada, cat platesti taxe si cine le plateste
Am inceput Bachelor`s Degree in Computing in sept anul asta iar cursul dureaza 4 ani.Platesc in jur de 3.800€ pe an eu personal.Ma gandeam ca ar trebui sa fie posibil sa imi fie restituite macar un procentaj din ce platesc eu pe un an dar nu stiu cat,cand,unde si cum.
ai aici aplicatia http://www.revenue.ie/en/tax/it/forms/it31_form.pdf
completezi si trimiti prin posta la Revenue. Astepti raspuns. Daca tax relief-ul acordat este doar pentru 2010 da un semn si ne ocupam si de anul precedent.
Am uitat sa-ti spun cat: 20% daca ai suma respectiva platita in taxe
Ok.Super.O sa fac asta.Multumesc mult.
O sa primesti in jur de 500 de euro poate si mai mult, iti practic da tax credit de 500 de euro. Nu primesti un cheque sau cash. Afla de ce tax office apartii si trimite formularul. (cel putin eu una nu am auzit vreodata sa dea cash)
De exemplu daca esti student in anul 4 si numai acum aplici iti da tax crediturile si pe anii precedentii.
Super.Mi-ar prinde bine banii astia :) Multumesc mult
Alexandra
26-12-2009, 17:38
vei primi 20% (echivalentul ratei de taxe) din valoarea cursului, dar aceasta suma se scade din taxele platite pt anul respectiv. Daca deja ai platit taxe, vei primii un cec.
Trebuie sa retii faptul ca reprezinta doar un tax relief.
Cunosc multi care s-au 'lipit' de platitorii de taxe si au declarat ca respectivii le-au platit cursul si si-au recuperat o parte din bani inapoi. Pana de curand se puteau cere tuiton relief doar pt membrii familiei, dar acum s-a extins si nu mai este nici o restrictie.