PDA

View Full Version : Oriunde prin tel mobil !!

romania
14-02-2006, 19:09
Cei de la ORIUNDE spun ca poti folosi telefonul mobil spre a suna pe cei de acasa din Romania si esti taxat cu aceleasi preturi (mici).
Tot ce ai de facut e sa-ti inregistrezi numerele de telefoane mobile de pe care vei suna si atunci esti taxat pe acelasi cont la Oriunde.
Ca sa suni, apelezi un numar de acces in prealabil si la 'prompt' formezi numarul dorit.

Daca a mai primit cineva din cei abonati la Oriunde acest email si a inteles mai bine cum e cu acest numar de acces, poate clarifica??
Din cate am vazut eu, sunt cateva numere de acces in USA, Canada si unul in Belgia.
Daca noi sunam la unul din acestea, e vreun tarif sau e gratuit?

chris
14-02-2006, 22:11
mesajul e mai mult pentru cei din USA, Belgia si Canada, sunt numere locale la care suna cei de acolo, poate in viitorul apropiat va aparea si un nr. de Dublin. Tu daca suni la acele numere esti taxat la tarifele internationale ale vodafonului, o2 sau meteor.. sau G3, in functie de ce serviciu folosesti.

romania
15-02-2006, 00:13
Nu prea are logica totusi..
Atat timp cat trebuie sa mai platesc si un alt telefon de acces, care mai e rentabilitatea in a folosi Oriunde??
Sunand direct de pe O2 oriunde in Romania e doar 29c/min...

Le-am scris celor de la Oriunde si mi-au raspuns foarte amabil:

"....momentan nu este alocat un numar de acces pentru Dublin. In functie de numarul de cereri vom instala un numar de acces si in Dublin.... "

Cum facem utilizatori ai serviciului Oriunde sa avem si noi un numar de acces aici in Dublin?

chris
15-02-2006, 08:56
isi are logica in SUA unde telefoanele mobile au aceleasi tarife ca si telefonele fixe, in unele cazuri apelul fiind chiar gratuit, aici doar daca aloca un nr. free 1800... altfel tarifele de apel de pe mobil pe fix sunt inca destul de mari.

karo
16-02-2006, 08:02
e avantajos caci nu mai esti legat de adaptor.
numerele ptr Canada nu sunt toll free. Majoritatea posesorilor de celulare au un pachet ce include spre exemplu, 1000 de minute in interiorul Canadei, si le poti folosi pe alea sa accesezi numarul pus la dispozitie de "oriunde".
Restul ce vorbesti e platibil oricum, indiferent daca suni de pe fix sau de pe celular.

romania
16-02-2006, 18:54
Imi place sa cred ca prin faptul ca am luat legatura cu cei de la Oriunde s-a rezolvat si problema unui numar de access pentru utilizatorii Oriunde din Irlanda.
Ca de obicei, raspunsul si promptitudinea cu care au rezolvat aceasta problema nu mai surprinde deja.
Iata un fragment din emailul primit azi:

"s-a instalat un numar de acces si pentru Irlanda. Acesta este: DUBLIN : +35314403966"

Intrebarea este: care este tariful de accesare de pe serviciul de telefonie mobila locala a acestui numar?
Este rentabil sa il folosim?
Cine incearca primul??

admin
17-02-2006, 00:40
probabil e un numar de fix. am sa incerc eu maine. sun de la serviciu... ;)

cininu
17-02-2006, 00:52
M-am riscat eu şi am sunat acum de pe mobil (am minute gratuite - sper să fie luat īn considerare şi ăsta ;D ) Mi-a răspuns o "roboată" care mia repetat numărul meu de mobil de pe care am sunat şi a zis că acum este īn baza lor de date ??? , şi s-a īntrerupt. Aşa, şi?!?! ??? O mai urma ceva?

karo
17-02-2006, 07:17
de ce ti-a trimis "oriunde" nr de access cu tot cu prefixul de tara? N-are nici un sens sa folosesti acel numar fiind inafara Irlandei.
daca urmaresti instructiunile din email trebuie sa te inregistrezi online first.
apoi cand suni la acel numar ar trebui sa-ti ceara doar sa formezi numarul dorit , spre exemplu, nr-ul de RO, in formatul 02XX 123456 sau 021 1234567, etc. Ca atunci cand folosesti o cartela preplatita. In loc de PIN serverul recunoaste nr tau de celular.
am sunat ieri si se aude perfect.

romania
17-02-2006, 14:11
@karo are dreptate. Dupa ce inregistrezi numarul online...e simplu.
Nu stiu de ce mi-au dat numarul cu +353...nu conteaza oricum. De pe mobil daca suni cu +353 in fata tot atat esti taxat...
Poate ca s-au gandit la cei din UK... :) ;D sa sune si ei cu numarul nostru de access.
O sa incerc imediat sa vad calitatea si va spun.Postet at: February 17, 2006, 12:48:24 PM________________________________________________ _Da, am incercat.
Dupa ce vocea de robot imi spune care este numarul de pe care am apelat, urmatorul mesaj e
'number not found in database, goodbye...'
....Desi numarul apare la users in Oriunde Manager si am folosit exact instructiunile lor...
Mai are cineva probleme?

cininu, mai suna o data daca poti, s-ar putea ca si tie ti-au spus ca numarul[b] NU este in database...

cininu
18-02-2006, 00:51
Ai dreptate, au zis "NOT found", eu auzisem "NOW found"... ::) [br]Postet at: 17-02-2006, 21:05:41__________________________________________ _______Eu nu sunt abonat "oriunde", deci nu-mi pot introduce numărul de mobil in baza lor de date...
Eram curios... Convorbirea prin numărul de Dublin se taxează o dată conform tarifelor operatorului mobil ptr. reţeaua fixă, dar restul legăturii (de la numărul de Dublin spre ţară) cāt s-o taxa - īn contul "oriunde"? A verificat cineva?

romania
18-02-2006, 01:57
Da, am verificat eu. Se taxeaza la fel ca si folosind adaptorul adica 10c/min (americani c).
Calitatea este OK.
Problema era ca numarul trebuia introdus in baza de date sub forma 08xxxx...... si nu 3538xxxxx.... asa cum initial aparusera instructiunile lor.
E ok pt cei care oricum au minute free si sunt pe abonament ca altfel, ca sa platesti 15c/min doar access number + 8.9c/min (fix in Rom si 17c/min mobil).........

cininu
18-02-2006, 11:07
La care se mai adună abonamentul "oriunde" de cca. 8$ ... deci tot "dialwise" o să folosesc...