PDA

View Full Version : 20 de ani

asorin
16-12-2009, 15:13
http://www.irishtimes.com/newspaper/world/2009/1216/1224260761030.html

sfinx
17-12-2009, 09:05
din nefericire dupa 20 de ani de la lovitura de stat, nu sunt schimbari majore si ce este si mai grav nici nu se vad schimbari in urmatorii 20-30 de ani.

Mihaela
17-12-2009, 12:08
din nefericire dupa 20 de ani de la lovitura de stat, nu sunt schimbari majore si ce este si mai grav nici nu se vad schimbari in urmatorii 20-30 de ani.

Nu sint schimbari majore, zici?

Acum 20 de ani locuiam pe Calea Mosilor, intr-un apartament inchiriat cu inca trei colege de facultate. Cind mergeam dimineata la scoala (Arhitectura), ne "grupam" cite doua, caci nu era voie sa circuli in grupuri mai mari! Din 100 in 100 de metri erau patrule de militie (soldati cu arme) care se uitau cu suspiciune la tot ce misca. (Incepuse revolutia la Timisoara, dar noi n-am aflat decit dupa doua zile, de la cineva care inregistrase transmisiuni cu impuscaturi de la Europa Libera.)

Astazi, pe Bulevardul Carol (ori Elisabeta, cum s-o chema) nu poti sa circuli in grup de patru din cauza masinilor parcate pe trotuar, nu din cauza militienilor.

santiago
17-12-2009, 12:15
pai cauza e diferita,efectul e acelasi .

Carmensita
17-12-2009, 12:30
Nu sunt schimbari majore in ceea ce priveste clasa politica (ne conduc tot niste smecheri), in rest sunt destule, si se pot vedea cu ochiul liber. Cel putin pt. cei mai in varsta, emigrati inainte de '89 si care viziteaza Romania mai rarut, se vad altfel lucrurile.

asorin
17-12-2009, 12:31
eu zic ca exagerati putin :icon7:

Mihaela
17-12-2009, 12:34
pai cauza e diferita,efectul e acelasi .

Ca bine zici! Ba e chiar mai rau acum, ca masinile ocupa mai mult loc decit militienii!

Chiar asa, domniile-voastre ce faceati acum douazeci de ani pe 17 Decembrie? Va mai amintiti?

santiago
17-12-2009, 12:44
Ca bine zici! Ba e chiar mai rau acum, ca masinile ocupa mai mult loc decit militienii!

Chiar asa, domniile-voastre ce faceati acum douazeci de ani pe 17 Decembrie? Va mai amintiti?

de obicei ascultam la Europa libera buletinul sport la 6:50 in fiecare dimineata.In dimineata aia nu au mai dat Sport.!!!
de fapt asta cred ca era pe 18 ,stiu ca am intarziat si la liceu in acea zi.
hmm 20 de ani de atunci.

vasiletina
17-12-2009, 13:14
eram in vacanta la tara (Feldru) si ascultam Europa Libera atunci cand mergea nebruiat.

apoi odata cu evenimentele din Bucuresti si plecarea iubitilor conducatori am urmarit evenimentele la TV.

idee era ca dora cu cateva zile vroiam sa merg la cineva in vizita in Moldova (Botosani parca) si ma prindea Revelutia (palitura crancena de stat) aflat in deplasare si nu era tocmai bine.

schimbari sunt, trebuie sa recunoastem aceasta, insa nu acolo unde credem sau am fi dorit noi. in rest sanatate sa avem ca altii au murit (s-au jertfit) pentru libertatea noastra, asa cum este ea, cu plusuri si minusurile ei subiective sau obiective.

sfinx
17-12-2009, 17:19
in seara de Duminica, 16 Dec 1989,la ora 19-19:30 a sunat soneria de alarma cu indicativul "Radu cel Frumos" -indicativ de razboi.
au durat cateva zile in care se primeau mesaje de intoxicare _la Timisoara au intrat ungurii, forte extremiste vor sa destabilizeze Romania, etc, etc

in noaptea de 21 Dec a inceput sa se auda focuri de arma razlete in zona portului Braila, am fost trimisi la posturi, sa pazim unitatea de fortele destabilizatoare, teroriste, care vor sa intre cu forta.....

a urmat o jumatate de ora de teroare cu focuri de arme, gloantele zburau in toate directiile,
am avut noroc ca nu a fost nimeni ranit

s-a sinucis "tradatorul Milea"

dictatorii au fost prinsi pe 22 si executati in 25 la ordinul tov Iliescu, Voican Voiculescu si Co.

si uite asa au trecut 20 de ani, si cei care au urmat nu au reusit sa vopseasca ce a construit Ceausescu in paranoia lui

asorin
18-12-2009, 23:38
ca sa vezi...
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6743460-ion-iliescu-toata-tara-protesta-daca-inchis-pentru-revolutie.htm

sfinx
19-12-2009, 00:31
de l-ar lua si sa-l duca unde a intarcat mutu iapa

sa vezi cum o sa-l planga lumea...............