PDA

View Full Version : Eliberare carte de identitate

mario_250r
01-12-2009, 16:11
Situatia actuala, cartea de identitate expirata iar pasaportul va expira in 8 martie 2010
Pot sa imi reinnoiesc cartea de identitate fara sa parasesc irlanda ?
Am citit ceva pe net ca se poate cu procura speciala vizata la ambasada sau la notar.
Cat dureaza, cat costa si de ce alte acte as avea nevoie ?

Va multumesc !

Dan Tudor
01-12-2009, 16:28
Pot sa imi reinnoiesc cartea de identitate fara sa parasesc irlanda ?

Da, prin procura. Veniti cu pasaportul si cartea de identitate actuala, cu 4 foto color. Taxa este 30 euro. Procura se recupereaza a doua zi.

razvan_ghetau
02-12-2009, 06:30
Da, prin procura. Veniti cu pasaportul si cartea de identitate actuala, cu 4 foto color. Taxa este 30 euro. Procura se recupereaza a doua zi.

Cand si pasaportul si cartea de identitate sunt expirate, se poate face ceva fara a parasi Irlanda? Va multumesc

Dan Tudor
02-12-2009, 11:23
Da, se poate face procura pentru cartea de identitate.
Pentru pasaport http://vb.romaniancommunity.net/showthread.php?t=1988

MihaelaMihaela
24-10-2010, 19:20
Buna,

2-3 intrebari si din partea mea, desi am sunat acum 3-4 saptamani la ambasada si am obtinut informatiile necesare, dar cum nu le-am notat la momentul respectiv, ma vad nevoita sa revin asupra subiectului.

1. Just in case, pe langa pasaport si 4 poze color, mai sunt necesare alte acte? Suspectez ca va fi nevoie si de certificatul de casatorie, intrucat noua C.I. va fi eliberata cu noul nume, dupa sot. Se accepta copie dupa certificat? (momentan originalul este in Romania, casatoria a fost transcrisa la autoritatile din localitatea de domiciliu, si voi primi certificatul inapoi la sf. lunii noiembrie).
2. Cat e taxa la momentul actual?
3. Dat fiind ca voi putea sa-mi iau doar o zi libera de la serviciu, este posibil ca procura sa-mi fie trimisa prin posta?

Multumesc, si scuzele mele daca intrebarile de mai sus au avut deja raspuns in alte sectiuni din forum.

Weekend placut,

Mihaela

Dan Tudor
25-10-2010, 12:27
1. Pentru autentificarea propriu-zisa a procurii nu am nevoie decat de pasaport/buletin/CI. Restul actelor sunt cerute in tara, la Evidenta Populatiei.
2. 60 euro
3. Da

MihaelaMihaela
25-10-2010, 16:08
Ok, multumesc. O sa sun curand sa ma programez.

O zi buna,

Mihaela

Dan Tudor
26-10-2010, 10:10
Pentru o procura NU este nevoie de programare.

crissangel2007
26-11-2010, 12:28
Casatoria in Irlanda

Buna ziua,D-le Dan Tudor!

As dori sa va intreb,daca nu va suparati....
... Se pot oficia casatorii in cadrul Ambasadei?Daca da,va rog sa-mi spuneti care sunt actele necesare+taxele ce trebuiesc platite.Mentionez ca persoanele in cauza,ambii cetateni romani, sunt divortate in Romania si pot face dovada prin hotararile de divort.Ambele hotarari judecatoresti sunt in original,dar doar una dintre acestea este si tradusa si legalizata.
In principiu,va rog sa-mi explicati in cateva cuvinte,care este procedura.Daca raspunsul ar necesita mult prea mult timp si efort,as fi fericita chiar si numai daca mi-ati indica sursa corecta din care sa ma documentez.

Cu multumiri,
Crissangel

santiago
26-11-2010, 12:31
Criss daca cautai gaseai!

Oficierea casatoriilor la Ambasada

In urma deciziilor irlandeze post-octombrie 2009, Ambasada Romaniei la Dublin NU mai oficiaza casatorii. Casatoriile efectuate la ambasade/consulate sunt considerate ilegale de catre irlandezi !!!
De altfel, nicio alta ambasada/consulat din Irlanda nu mai oficiaza casatorii.

Se pare ca decizia irlandeza NU va fi retroactiva, adica nu va afecta cuplurile casatorite inainte de ianuarie 2010.

Va voi tine la curent cu update-urile.

Va rog, in masura posibilitatilor, sa anuntati acest lucru in comunitate, in primul rand in congregatiile religioase, indiferent de confesiunea acestora.

crissangel2007
26-11-2010, 13:17
Ce imbecilitate!!!!Si yo care ma gandeam c-am sa "joc gaina" pe taram irlandez:((:D.....she ma fac acu'?:(

crissangel2007
26-11-2010, 13:25
Dar exista vreo oficialitate irlandeza care sa oficieze casatoria a doi cetateni straini?....ar putea fi asta o varianta?

Dan Tudor
26-11-2010, 13:42
Yep. GRO. http://www.groireland.ie/getting_married.htm

santiago
26-11-2010, 14:23
Crissangel sper ca macar gaina sa fie free range in caz ca nu o aduci special din Romania.

crissangel2007
26-11-2010, 14:34
Multumesc mult.:)

crissangel2007
26-11-2010, 14:38
Nu cre'ca mi-o permit.....pe gaina.....asa ca am s-o folosesc pe cea de la casatoria anterioara....am impaiat-o :D....pe gaina....desi as fi vrut pe soacra-mea:D

crissangel2007
26-11-2010, 14:41
si nici din Romania nu pot s-o aduc,c-ar trebui sa stea in carantina 6 luni......si daca,intre timp,se razgandeste ;)....nu gaina,de data asta:D:))

crissangel2007
26-11-2010, 14:45
si gata!,promit sa termin cu tampeniile pe un thread ce se cere a fi serios,unde lumea tre' sa afle informatii serioase,nu despre cum am vrut yo sa o admir pe soacra-mea la "Antipa",da' n-am avut norocu':D......ptiu!she-a draculu' mai sunt!!!

Acu' serios,multumesc celor care m-au ajutat mi-au dat informatii utile"