View Full Version : Umbrella limited - cine ma lamureste ???
funkyfresh
15-11-2009, 20:01
Buna ziua !
Incerc sa fiu cat mai scurt .
Am gasit jobul care ma interesa, de luni intr-o saptamana o sa incep dar sunt cateva aspecte noi unde sunt cam in ceata .
Practic agentia mi-a gasit de munca la o companie dar in acelasi timp mi-a recomandat o alta companie CXC (specializata in contabilitate ) care o sa-mi faca toate socotelile legate de taxare. Mi-au spus ceva de "umbrella limited company " dar e ceva total nou pentru mine.
Mai este cineva in situatia asta ?
A auzit sau foloseste cineva CXC ?
Daca da, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum functioneaza sistemul asta cu "umbrella limited company " ?
Marti , cineva de la CXC o sa ma sune si va trebuii sa am intrebarile pregatite . Ce ar fi bine sa-l intreb si sa clarific de la inceput ... probabil comisionul lor :) dar in afara de asta .
Va multumesc !
O saptamana buna la toti
CXC, poate sa fie un business name inregistrat a aceleeasi companii care se ocupa de partea de contabilitate,(inregistrarea la revenue de unde obtii tax credits ptr care probabil trebuie sa platesti un comision mai mic sau mai mare)
-daca ai contract, formularl 12A poti sa-l completezi singur dupa ce-l descarci de pe internet)
vasiletina
16-11-2009, 11:52
Umbrela - este termen specific folosit de catre o firma care are mai multe organizatii, inregistrate legal cu Business Name sub numele mare al firmei mama.
un exemplu: Romanian Community of Ireland Ltd era organizatia umbrela pentru Romanian New Life, Romanian Society of Ireland, Pro Transilvania, etc.
(sorry pentru off-topic)
Umbrela - este termen specific folosit de catre o firma care are mai multe organizatii, inregistrate legal cu Business Name sub numele mare al firmei mama.
un exemplu: Romanian Community of Ireland Ltd era organizatia umbrela pentru Romanian New Life, Romanian Society of Ireland, Pro Transilvania, etc.
(sorry pentru off-topic)
Romanian Society of Ireland nu a fost sub umbrela Romanian Community of Ireland,
RSI este inregistrata la CRO -15/11/2005
CRI este inregistrata -29/12/2005
cand s-a facut Romanian Community reloaded, RSI nu a fost preluata de CRI
RSI este separata din acest punct de vedere, (este activa la CRO ptr ca este mai scump sa fie inchisa)
o companie umbrela este SICCDA, unde RSI are sediul, a fost ajutata sa se infiinteze si mai sunt inca vreo n astfel de organizatii
cum CRI era sub umbrela Cairde cand a fost infiintata
vasile - sa nu ducem lumea in eroare
(sorry for off-topic)
Romanian Society of Ireland nu a fost sub umbrela Romanian Community of Ireland,
RSI este inregistrata la CRO -15/11/2005
CRI este inregistrata -29/12/2005
cand s-a facut Romanian Community reloaded, RSI nu a fost preluata de CRI
RSI este separata din acest punct de vedere, (este activa la CRO ptr ca este mai scump sa fie inchisa)
o companie umbrela este SICCDA, unde RSI are sediul, a fost ajutata sa se infiinteze si mai sunt inca vreo n astfel de organizatii
cum CRI era sub umbrela Cairde cand a fost infiintata
vasile - sa nu ducem lumea in eroare
(sorry for off-topic)
Ai dreptate, RCI atunci a fost inregistrata, dar functiona de prin 1998, fara umbrela.
Ce bine ca avem 2 organizatii mari si late care fac..... Oare ce?
vasiletina
16-11-2009, 15:01
Sfinx,
nu intram in detalii contrare, ci era ca o figura de stil pentru a prezenta un exemplu.
sorry if my example caused any offence including missinformation.
Ai dreptate, RCI atunci a fost inregistrata, dar functiona de prin 1998, fara umbrela.
Ce bine ca avem 2 organizatii mari si late care fac..... Oare ce?
e una activa
ca RSI este fara activitate, doar inregistrata la CRO
santiago
16-11-2009, 16:55
Chiar asa,nimic de 1 Decembrie anul asta?
Sa inteleg ca Guta era booked out?
macar o bere intre forumisti ceva :)..o aluna ,o maslina,etc
virtuale ca e recesiune
Alin
Ar trebui organizat ceva. Cine se agata?
daniel_D
16-11-2009, 18:36
Ar trebui organizat ceva. Cine se agata?
Eu mai ca m-as mai! Mai putin pe 1 Decembrie.
stii ca a fost guta la Ziua Nationala?
anul acesta sansele de organizare a unui spectacol la Dublin sunt aproape nule
artistii si "artistii" sunt ocupati cu cantarile, micii si berea din Romania
daca sunt adunati toti lautarii din Dublin e rezolvata muzica,
mai trebuie o sala unde sa se adune lumea si mai trebuie si lumea care sa vina la bere
Sarbatori Fericite
santiago
16-11-2009, 19:59
[QUOTE=sfinx;21564]stii ca a fost guta la Ziua Nationala?
Sfinx dar nu mai stii de gluma?
daniel_D
16-11-2009, 20:35
Tov Corlateanu e de vina:)
CRI a vrut sa organizeze un eveniment de 1 decembrie, am luat legatura cu artisti din tara pentru a concerta aici, dar preturile trimise de ei au fost peste puterile noastre financiare. Cornelia si Lupu Rednic (am vorbit personal cu ei!) au vrut mai intai fabuloasa suma de 5000 de euro pt 2 ore de cantat (3 persoane), plus drumul, cazare si mese zilnice. dupa ce le-am spus ca statutul nostru este cel de ONG si nu facem nici un profit din vanzarea biletelor, au coborat pretul la 3000 de euro (pret inca mare avand in vedere ca mai era si sala de platit!!).
Am contactat-o pe Nico, mi-a zis sa vorbesc cu managerul ei, ca acum asa se practica in romania, si mi-a zis ca ea ia 1500 in romania pt o seara de cantat, pentru strainatate ar vrea mai mult, cu toate ca nu m-au mai contactat dupa aceea.
am sunat la o agentie de impresariat artistic sa ne recomande ei pe cineva care sa vrea sa vina pe bani mai putini ce-i drept!, nu am primit nici un raspuns.
Asa ca ne-am dat batuti si vom incerca sa organizam un eveniment mai mic in decursul lunii decembrie.
Va voi tine la curent daca se organizeaza ceva!
Anca
daniel_D
16-11-2009, 23:20
De €1000 pot canta eu, daca mai beau si un pint...cant gratis:)
:).
Deci ne mai trebuie doar sala!!! Crezi ca se vor cumpara biletele?! sau sa fie cu intrare libera????
Anca
daniel_D
16-11-2009, 23:40
:).
Deci ne mai trebuie doar sala!!!
Anca
Si un dus, numai cand fac dus ma loveste inspiratia:)
PS: Sa nu fie dus din ala cu tevile inversate, ca a lui Romania. In loc de apa rece, calda...si invers...ca imi iau jucariile si plec.
:))))))
o sa facem tot posibilul!!!!!!
Cornelia si Lupu Rednic au mai fost la Dublin si nu cred ca mai vor sa vada orasul
ca la spectacolul oferit au fost as de "multi" in sala ca nu mai faceau fata la autografe
artistii romani au apa la moara acum cu alegerile, de ce ar pierde 2-3 zile sa vina la Dublin daca poate sa cante in 2 -3 locuri in aceeasi zi cu candidatii la presedintie
in 2007, Radu Ile a cerut numai € 5k, Stratan € 10k, era un grup din 3 patachine cu blugi decupati in spate care cereau € 2k/ spectacol, minim 3 spectacole
eu cred ca ar trebui organizat ceva in preajma sarbatorilor cu datini de craciun ( urs, masti, capra si ce or mai fi)
Da, sfinx, este exact la ce ne gandim si noi! Cine este interesat sa participe, sa se implice la organizarea unui astfel de eveniment sau daca mai aveti si alte idei, nu ezitati sa ni le impartasiti!
Emailul se stie: info@romaniancommunity.net sau tel. 0871264537 sau aici pe forum.
Si haideti sa facem un pact!!!!!
cine vine cu o ideea buna, sa se implice si in punerea in aplicare a acestei idei!!! :).
Va multumesc!
Anca
pot vorbi ptr sala sa vedem conditiile si costurile ptr perioada 18-25Dec
pot vorbi cu Dna Prof Maria Salaru care este conduce un grup de vreo 60 de copii.
A mai fost la Dublin in 2007 in perioada sarbatorilor de iarna si a prezentat traditii de iarna
costurile vor consta in: transport, cazare, masa si eventual mici atentii oferite copiilor, o sponsorizare oferita grupului
si va asigur ca merita
http://www.dailymotion.com/video/x3xmov_irlanda-vcd2_music
http://www.youtube.com/watch?v=6Es71PkS5dk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5F_yw1ZP2sE
Super 60 de copii *200 biletul dus intors= 12000, plus masa la 60*20 euro = 1200....mai are rost sa calculam si cazarea si atentiile pentru copii si sponsorizarea?
Ok Sfinx, ar fi super daca am gasi o sala la un pret avantajos.
Sincer ma gandeam la un eveniment cu protagonisti locali, un Mos Craciun fain, cadouri pt copii, colinde romanesti in fundal, un concurs de desene (obiceiuri de iarna, vine, vine Mos Craciun... etc) unde sa se adune copiii romani si familiile lor. Dar suntem deschisi oricarei alte idei, bineinteles!
Avem sedinta la comunitate maine seara si vom discuta aceste propuneri. va voi tine la curent cu noutatile! :)
Anca
daniel_D
17-11-2009, 21:05
Sincer ma gandeam la un eveniment cu protagonisti locali, un Mos Craciun fain, cadouri pt copii, colinde romanesti in fundal, un concurs de desene (obiceiuri de iarna, vine, vine Mos Craciun... etc) unde sa se adune copiii romani si familiile lor.
Anca
Observ ca cei care nu au copii nu au loc la acest eveniment.
Eu de exemplu ce fac? imi inchiriez un ciutan si il folosesc ca bilet de intrare:)
:), tu poti fi Mos Craciun!!!
Anca
Super 60 de copii *200 biletul dus intors= 12000, plus masa la 60*20 euro = 1200....mai are rost sa calculam si cazarea si atentiile pentru copii si sponsorizarea?
era o propunere
grupul este de 60 de copii,
nu este obligatoriu sa vina toti
vine profesoara cu un grup restrans dupa posibilitatile organizatorului
nu este pretentioasa la cazare, prefera sa stea la familii de romani sa cunoasca modul de viata a romanilor in strainatate, de altfel asa a stat cand a fost aici
au fost cazati in Leixlip cei mari in 2 case
profesoara cu copii au stat intr-un apartament
mancarea a fost cumparata din magazin ptr micul dejun, pranzul a fost oferit de organizator la restaurantul pe care-l avea atunci
ca sa nu mai calculezi cazarea si atentiile
era o propunere
grupul este de 60 de copii,
nu este obligatoriu sa vina toti
vine profesoara cu un grup restrans dupa posibilitatile organizatorului
nu este pretentioasa la cazare, prefera sa stea la familii de romani sa cunoasca modul de viata a romanilor in strainatate, de altfel asa a stat cand a fost aici
au fost cazati in Leixlip cei mari in 2 case
profesoara cu copii au stat intr-un apartament
mancarea a fost cumparata din magazin ptr micul dejun, pranzul a fost oferit de organizator la restaurantul pe care-l avea atunci
ca sa nu mai calculezi cazarea si atentiile
chestia asta cu copii incolonati sa cante la nu stiu ce sindrofie imi aduce aminte de comunism, parerea mea.....
nu inteleg de ce orice chestie care are ca scop adunarea de romani la un loc trebuie sa se faca cu muzica (si neaparat romaneasca).
nu inteleg de ce nu putem face ceva dupa modelul londonez ceva informal de genul in fiecare vineri, sambata seara romanii doritori de alti romani se intalnesc la un pub/restaurant...
Alin
daniel_D
17-11-2009, 23:14
chestia asta cu copii incolonati sa cante la nu stiu ce sindrofie imi aduce aminte de comunism, parerea mea.....
nu inteleg de ce orice chestie care are ca scop adunarea de romani la un loc trebuie sa se faca cu muzica (si neaparat romaneasca).
nu inteleg de ce nu putem face ceva dupa modelul londonez ceva informal de genul in fiecare vineri, sambata seara romanii doritori de alti romani se intalnesc la un pub/restaurant...
Alin
Muzica romanesca probabil pentru simplu motiv ca e 1 Decembrie ziua nationala a RRomaniei.
Pub/restaurant suna bine dar suntem singurii de aici fara ciutani:), daca ai observat, majoritatea forumistilor sunt casatoriti, au copii, pe scurt sunt familisti convinsi. Din aceasta cauza ma gandesc ca se vrea ceva organizat cu circuit inchis unde naravasii cei mici se pot desfasura in voie.
Eu oricum am un post asigurat, voi fi Mos Craciun, daca esti interesat sa participi si tu poti juca rolul lui Rudolf s-au poate Blitzen, care crezi tu c ate prinde mai bine :))
Alin
S-a incercat si chestia asta "londoneza" (habar-naveam ca asa fac englezoii) n-a tinut.
Si nici nu o sa tina niciodata.
Ce-i asa de rau sa cante niste copii? Crezi ca ei au cantat numai intre 1944 si 1989? De ce trebuie intodeauna sa ne raportam la comunism si sa consideram ca tot ce a fost in comunism a fost rau?E mai bine acum cand elevii, nu mai merg la cules de cartofi, la munca patriotica, nu mai ies la careu sa numeasca noul comandat de detasament...e mult mai bine cand se drogheaza prin scoli, cand nu mai exista nici un fel de respect pentru profesori ( ce sa mai vorbesc de generatiile mai mari), dar deh noi scuipam in san sa nu avem cosmaruri cu comunisti.
Muzica romanesca probabil pentru simplu motiv ca e 1 Decembrie ziua nationala a RRomaniei.
Pub/restaurant suna bine dar suntem singurii de aici fara ciutani:), daca ai observat, majoritatea forumistilor sunt casatoriti, au copii, pe scurt sunt familisti convinsi. Din aceasta cauza ma gandesc ca se vrea ceva organizat cu circuit inchis unde naravasii cei mici se pot desfasura in voie.
Eu oricum am un post asigurat, voi fi Mos Craciun, daca esti interesat sa participi si tu poti juca rolul lui Rudolf s-au poate Blitzen, care crezi tu c ate prinde mai bine :))
mai sunt cu status available pe aici.
dar tu chiar te stii cu chestiile astea cu craciunul, bag de seama. Dar tu ai clearance sa lucrezi cu copiii ca sa fi mos craciun? pai tu crezi ca e asa simplu? eu nu mai vreau pe langa copii ca mereu am sfarsit fiind baby-sitter-ul.
Alin
la 1 Decembrie ce vrei sa se faca?
striptease ??
la pub nu te opreste nimeni sa vii,
vreo 2 ani in urma a fost o propunere sa ne intalnim in pub sa urmarim finala cupei Steaua-Midllesborough
au venit asa de multi ca eram doar eu si irlandezii
daca se organizeaza ceva, sunt toate sansele sa nu va vada nimeni (alin si daniel_D)
au mai fost tentative de a organiza ceva ptr romani, ca dupa prima intalnire nu a mai venit nici cel care a propus
o sa sun maine la sala sa aflu daca e valabila sala in perioada Decembrie si cat costa?
in ce zi a saptamanii vreti sa ne intalnim?
daca nu sunt bani ptr traditii in live, pot vorbi cu un DJ, si daca e liber poate vine el sa faca un program
striptease ??
personal n-as fi prea incantat, dar cel putin e o idee altfel...
daniel_D
18-11-2009, 09:52
mai sunt cu status available pe aici.
dar tu chiar te stii cu chestiile astea cu craciunul, bag de seama. Dar tu ai clearance sa lucrezi cu copiii ca sa fi mos craciun? pai tu crezi ca e asa simplu? eu nu mai vreau pe langa copii ca mereu am sfarsit fiind baby-sitter-ul.
Alin
Evident era o gluma, in plus nu am burta, nu-l pot imita pe mos craciun:)
santiago
18-11-2009, 10:53
Cu recesiunea asta o fi slabit si Mos Craciun asa ca poti fi fit for the job!!!
@Sfinx
Cred ca sambata ar fi cel mai bine pentru toti, ca mai toata lumea e libera si copiii nu sunt la scoala!
Ma gandeam la sambata, 19 decembrie, e sambata inainte de Craciun, dupa - amiaza, dar nu foarte tarziu (3-5, 4-6, 5-7). DJ-ul e Florin? ca il stiu si eu daca e el!
Mersi!
Anca
daniel_D
18-11-2009, 15:48
DJ-ul e Florin? ca il stiu si eu daca e el!
Sa fiu sincer, eu ma gandeam la Armin van Buuren dar si Florin e bun.